Öncelik hangisinde olmali

Aşıyı beklemeli miyim

• Aşı ol sonra dene

OY: 14 56,0%
  • Aşı yaptirma

OY: 11 44,0%

• Ankete Katılan
    25
Ne güzel aşı olacaksınız. Hem de pfizer..
Nasıl sıra geldi? Bende 33 yaşındayım, kendimi geçiyorum daha benim 70li yaşlardaki babama sıra gelmedi.. Bir de pfizer?
Yurt dışında mısınız?
Çok özendim..
Ben olsam kesinlikle aşı olup öyle hamilelik düşünürdüm..
Amerikadayiz. Eşim eğitim sektöründe olduğuicin ona sira cabuk geldi. Bende eğitim sektorundeydim ama mart ayinda okullar kapaninca işten ayrilmak durumunda kaldim. Öncelikli olanlar harici insanlara da nisan mayis gibi sira geleceği söyleniyor

• Beğen
Reactions: 000
Amerikadayiz. Eşim eğitim sektöründe olduğuicin ona sira cabuk geldi. Bende eğitim sektorundeydim ama mart ayinda okullar kapaninca işten ayrilmak durumunda kaldim. Öncelikli olanlar harici insanlara da nisan mayis gibi sira geleceği söyleniyor
Sizin adınıza çok sevindim..
Darısı bana ve aileme.. Babam ve annem için korkuyorum. Hem hastalıkları var hem yaşlılar.. Umarım onlara sıra tez gelir..
Burada doktor olmayıp bana göre gerek yok diyenlere de itibar etmeyin.
Ben işyeri hekimime sordum. Bazı aşıların ( pfizer, biontech) medyada yayınlanan raporlarına bakmış. Şu an o aşılar gayet koruyor dedi. Ben bir sağlıkçının dediğini baz alıyorum.
Size de öyle tavsiye ederim..

Son düzenleme:
zaten atlatmışsınız yeniden aşı yaptırmadan deneyin bence
Aslinda endisem su yönde. Bu aydan itibaren denemeye baslasak, 2 3 ay icinde gebelik olsa bile doğuma kadar antikorlar korumayabilir. Hem mart ayinda hem kasim ayinda covide yakalanan tanidiklarimiz oldu. Simdi aşı calismalari hızla devam ediyor. Eylüle kadar çoğunluk aşılanip okullarin normal eğitime gecmesi planlanıyor. Oyle bir durum olursa son aylarda cok korunmasiz olacağım diye korkuyorum. Aşının antikordan daha uzun süre koruma sağlayacağını soyluyorlar ama tabi ne kadar dogrudur Allah bilir..

Sizin adınıza çok sevindim..
Darısı bana ve aileme.. Babam ve annem için korkuyorum. Hem hastalıkları var hem yaşlılar.. Umarım onlara sıra tez gelir..
Burada doktor olmayıp bana göre gerek yok diyenlere de itibar etmeyin.
Ben işyeri hekimime sordum. Bazı aşıların ( pfizer biontech)2. 3.faz deneme raporlarını okumuş. Şu an aşılar gayet koruyor dedi. Ben bir sağlıkçının dediğini baz alıyorum.
Size de öyle tavsiye ederim..
Tesekkur ederim. Umarim bu hastalik artik hayatımızdan çıkar da yaşlılarimizla kalan vakitlerimizi doya doya gecirebiliriz. Allah sizi de ailenizi de muhafaza etsin inşallah

• Muhteşem
Reactions: 000
Aslinda endisem su yönde. Bu aydan itibaren denemeye baslasak, 2 3 ay icinde gebelik olsa bile doğuma kadar antikorlar korumayabilir. Hem mart ayinda hem kasim ayinda covide yakalanan tanidiklarimiz oldu. Simdi aşı calismalari hızla devam ediyor. Eylüle kadar çoğunluk aşılanip okullarin normal eğitime gecmesi planlanıyor. Oyle bir durum olursa son aylarda cok korunmasiz olacağım diye korkuyorum. Aşının antikordan daha uzun süre koruma sağlayacağını soyluyorlar ama tabi ne kadar dogrudur Allah bilir..
bana kalırsa şu an hersey belirsiz
Aşının da içinde ne olduğu ne kadar koruyacağı belli değil
Zaten virüs devamlı mutasyona uğradığı için aşının da bir garantisi yok
Ben o yüzden aşı olmayacağım.
Bence bu konuda tercih size ait
Hiç kafa karıştırmadan doktora sorun.

Tesekkur ederim. Umarim bu hastalik artik hayatımızdan çıkar da yaşlılarimizla kalan vakitlerimizi doya doya gecirebiliriz. Allah sizi de ailenizi de muhafaza etsin inşallah
Amin..:dua:
Tedbir bizden takdir Allahtan..
Umarım bir an önce atlatırız..
Umarım bir an önce hastalık biter..:dua:

bana kalırsa şu an hersey belirsiz
Aşının da içinde ne olduğu ne kadar koruyacağı belli değil
Zaten virüs devamlı mutasyona uğradığı için aşının da bir garantisi yok
Ben o yüzden aşı olmayacağım.
Bence bu konuda tercih size ait
Hiç kafa karıştırmadan doktora sorun.
Doktorlar özel bir durumu olmayan kisilere aşıyı öneriyorlar ama gebelik planlayanlara da tercihi kendilerine birakiyorlar. Sadece aşı olduktan sonra iki ay gebelik olmamali dediler. Onun disinda baska bir yorumlari yok.

Doktorlar özel bir durumu olmayan kisilere aşıyı öneriyorlar ama gebelik planlayanlara da tercihi kendilerine birakiyorlar. Sadece aşı olduktan sonra iki ay gebelik olmamali dediler. Onun disinda baska bir yorumlari yok.

Peki erkek

Yani siz olmasanız da eşiniz olacak

O da iki ay beklenmeli mi

Sonuçta bebek sizin vücudunuzda büyüse de bir çok bebek kaybının nedeni de uygunsuz sperm

Yerinizde olsam aşımı olur toplum bağışıklığı gelişti denilinceye kadar beklerdim

Bir sene korkulu rüya görmek yerine bir sene daha sonra başlayın

Ben zaten hipotiroid hastasiyim. Ilk gebeligimde tespit edildi. O bebeğimi kaybettim. Sonraki gebeligimde 4 haftada bir kontrol edilerek sonuna kadar sorunsuz gidebildik şükür kizim doğdu. 6 yildan beri günlük ilac kullaniyorum hep normal degerlerde çıkıyordu fakat covidden sonraki ay birden firladi değerler.
tiroitlerimde sorun cikti demissiniz benimde tiroitlerimde sorun var dr 6 ay gebeligi yasaklamisti bana ilac kullaniyormusunuz
Tiroitlerinizde sorun var ise bence önce sağlığınızla ilgili duruma bakın önce sağlığınız ben de 34 yasındayım ve bebek kısmını daha düşünmüyorum bile . Üstelik sağlıkla ilgili bir sorunum da yok benimki sadece yeni evliyim.

Merhaba arkadaslar,
Ikilemde kaldigim bir konu hakkinda fikir almak istiyorum. Ben 5 düşükten sonra tekrar denemeyi düşündüğüm ay covide yakalandim. Sonrasinda adet duzensizlikleri tiroid problemleri falan gelisti. Bu ay tahlillerim temiz gelince tekrar denemek istiyordum fakat esim bu ay covid aşısı olacak. Bana da nisan sonu mayıs başı gibi sira gelecek. Sizce gebelik işini Aşıdan sonraya mi ertelemek mantıklı yoksa aşıyı hic karistirmadan gebelik düşünmek mi? Bu arada yapilacak aşı pfizer veya moderna aşısı hangisi denk gelirse.
Not: yasim 34
Not: doktorlar eger aşı yaptirirsam iki ay gebe kalmamak gerektiğini onun dışında bilinen bi risk olmadığını söyledi. Karari bize biraktilar yönlendirme yapmadilar.
mutlaka bi doktora danış bence

Yerinizde olsam asimi olur en az 6 ay beklerdim.
Zaten su aylarda hamilelik siz riskli grupta olmasaniz bile hos gecmeyecektir, hastaneye gitmek bile zor bir sey resmen. Hamileliginizi bu kadar stresli yasamayin. Bir yil sobra olsun, kafaniz rahat olsun.

Covid geçirdikten minimum 6 ay geçmesi gerekiyor aşı olabilmek için aşıdan sonrada 2 3 ay beklenmesi gerekiyor ama 6 ay rahat zaman alır siz ya aşıyı düşünmeyin yada bebeği erteleyin. Bana sorarsanız üst üste çok düşük olduğu için en az 1 yıl dinlendirin kendinizi

Merhaba arkadaslar,
Ikilemde kaldigim bir konu hakkinda fikir almak istiyorum. Ben 5 düşükten sonra tekrar denemeyi düşündüğüm ay covide yakalandim. Sonrasinda adet duzensizlikleri tiroid problemleri falan gelisti. Bu ay tahlillerim temiz gelince tekrar denemek istiyordum fakat esim bu ay covid aşısı olacak. Bana da nisan sonu mayıs başı gibi sira gelecek. Sizce gebelik işini Aşıdan sonraya mi ertelemek mantıklı yoksa aşıyı hic karistirmadan gebelik düşünmek mi? Bu arada yapilacak aşı pfizer veya moderna aşısı hangisi denk gelirse.
Not: yasim 34
Not: doktorlar eger aşı yaptirirsam iki ay gebe kalmamak gerektiğini onun dışında bilinen bi risk olmadığını söyledi. Karari bize biraktilar yönlendirme yapmadilar.
Covid geçirmiş kişilere aşı yapılmıyor diye biliyorum. Aşının amacıda zaten vücudun bu virüse karşı antikor üretmesini sağlamak değil mi? Siz zaten bu hastalığı geçirmiş ve vücudunuz antikor üretmiş. Bunu daha detaylı sorun bence

Back
X