Ondan Nefret Ediyorum :(

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.686
En iyi cevaplar
1
54.073
798
33
Kızlar merhaba şuan o kadar sinirliyimki ellerim titriyor resmen 22 yaşındayım kız kardeşim 18 bu gün annem babam 1 haftalığına tatile gittiler babam antalyadan ev almak istiyor bu mevsimde antalyanın havası nasıl vs gidip bakalım tatil yapalım dediler tmm dedim. Benim bütünleme sınavım var 2 tane üniversitede ortalamam çok sınırda burs almak istiyorum bu amaçla yükselsin diye bütünlemeye girmeye karar verdim neyse.Kız kardeşim ünv yeni başladı ama ergenlikten hala çıkamad abuk subuk davranışlar içinde bir kaç ay önceydi annemler evde yokken bu geç bir saatte benden izinsiz dışarı çıkmıştı yarım saaten gelicem diyerek 2 saate bekledim çok korktum annemler gelecek babam duyucak dedi bu durumu daha sonra anneme anlatmıştım .Bir kerede gece saat 2 gözümü açtım kapıdan sesler geliyo megerse yıne sokaga gidio o saatte hırsız sandım bir an baktım gitti 4 te filan eve geldi öyle üzüldümki anneme anlatsam kapten giderdi onu anlatamadım tabi sevgilimede bu durumdan bahsetmedim ama ilk çıkmasını anlatmıştım çünkü çok korktum ne yapacağımı bilemedim fikir almak amacıyla anlattım .Annemlerin tatil fikrini duyunca evde yanlız olacağımız aklıma geldi hemen korku başladı bende tabi sevgilim anneanneni ara gelin sizle kalsın bak başına iş alırsın dedi yok dedim içimde korku var tabi. Biraz önce ders çalışıyorum işte ne zama gidecekin sınava ne zamn geleceksin vb sorular sormaya başladı kardeşim babam tembih etti dışarı çıkmayın birkaç gün birşey olur biz yokuz vs konuştu hatırladım hemen dedim ki işte sınavım akşam 6 da ben sınava gidince sende hemen dışarı çık zaman kaybetme dedim (bilerek söyledim çünkü o amaçla soruyordu) bu hemen başladı işte çıkmıcamda sende çıkamazsında bende 3 te gidicem arkadaşlarımla ders çalışıcam erken gidicem dedim başladı işte derse gitmiyorsun biliyoruz seni vb cumlelere sevgiliml telefonda konuşuyorduk kapı dinlemiş tabi aa sevgilim askerde yani onunla buluşma durumum yok ve cidden arkadaşlarımla ders çalışıcam .Sinirlendim keşke gece 2 lerde dışarı çıktıgını anneme söyleseydım dedim işte söylemişsin filan dedi ki söylemedim hemen sevgilimi babama söylemekle tehdite başladı bende odama geldim derse devam ettim oda kapıyı kitledi anahtarıyla kızlar çok utanıyorum kaç yaşına geldik halimize bakın olacak iş mi allah aşkınıza ona hiçç güvenmiyorum herşeyi yapar allah korusun başına birşey gelse babamla anneme ne derim çok üzüldüm bu tartışma yuzunden hep böyle garip davranışlardan asi nefret ediyorum ondan beni böyle üzüp hep zor durumda bıraktığı tehdit ettiği için ki annem sevgilim biliyor ve onu onaylıyor yanlış birşey yapmıyorum ben . yarın anneannemi arayıp bize gel kal mı desem ne yapsam

anneanneni ara
zamani ergenleri çok asi oluyır. ben bile sozumu geçiremiyorum bazen 16 yasında olmasına ragmen kardeşim.

anneanneni ara
zamani ergenleri çok asi oluyır. ben bile sozumu geçiremiyorum bazen 16 yasında olmasına ragmen kardeşim.
anneannemin abisinin kız gelip ondan kalacaktı bir kaç gün yeni aklıma geldi

anneannemin abisinin kız gelip ondan kalacaktı bir kaç gün yeni aklıma geldi
şimdi sen kardeşine yapma etme desen ters tepicek. öfkeyle cevap versen yine ters tepicek. karşılaştığın durumu çok iyi anlıyorum..

sinir aninda karsilikli tehtidler savurmussunuz... dinginlesin ikinizde oncelikle... bu arada kesinlikle aramalisin anneanneni, kardesin yanlis bir seyler yapmadan birinin duruma mudahale etmesi lazim.

• Bence onunla daha samimi olmalısın arkadaşça yaklaş onun etrafindakileri tanı,kimle nereye cıktıgını söylerken gizli yapmak zorunda hissetmesin. Böylece daha güvende olur. Zaten evden kaçan/allah korusun kötü şeylere bulaşan kızların hep bir ailesinde kısıtlama bi özgür hissedememe durumu var

sinir aninda karsilikli tehtidler savurmussunuz... dinginlesin ikinizde oncelikle... bu arada kesinlikle aramalisin anneanneni, kardesin yanlis bir seyler yapmadan birinin duruma mudahale etmesi lazim.
sevgilim dedi zaten ara diyeki bu olaydam haberi bile yok şimdi yarın sınava gidicem giderke kesin kavga çıkacak evde eminim 22 yaşındayım bana hiç ablası gibi davranmadı nerde hata yaptım bilmiyorum

canım onu kısıtyana yokki gidiyor geliyo daha 5 saat önc dışardaydı babm rıca etti birkaç gün dışarı çıkmayın işiniz yok dedi ki haklı bir kaç gün evde olunabilir bunda birşey yok

Gunduz ciksin istedigi kadar gezsin de gece cikmak ne yaa o saatte otobus yoktur mininus yoktur nereye gider ki basina bisey gelicek allah korusun. Biri size gelmeli valla bunu yarindan tezi yok ayarlayin

Gunduz ciksin istedigi kadar gezsin de gece cikmak ne yaa o saatte otobus yoktur mininus yoktur nereye gider ki basina bisey gelicek allah korusun. Biri size gelmeli valla bunu yarindan tezi yok ayarlayin
Gunduz cikinca gelmek bilmiyor ki saatlerce sokakta hem ben sorumluluk almak istemiyorum cnm korkuyorum okulu yok isi yok evde durabilir 22 yasina geldim kardesime soz geciremiyorum anneannemi aricam yarin simdi saat gec diye aramadim ins gelebilir

Ay bende gunduz bi cikinca aksama kadar eve gelmek bilmiyorum ama ergenligi cok agir geciriyo bence 18 yasinda bu kadar asi olmasi onu gosteriyo. Kavga etmeden sakince konusman lazim

Ay bende gunduz bi cikinca aksama kadar eve gelmek bilmiyorum ama ergenligi cok agir geciriyo bence 18 yasinda bu kadar asi olmasi onu gosteriyo. Kavga etmeden sakince konusman lazim
Sakince konusmak mi ben sakin konusnaya basliyorum o sesini yuklsediyo boyle olunca bende dayanamiyorum inan cok zor ya sinava calisamiyorum stresten annemlerede belli etmek istemiyorum bi tatile gittiler rezil olmasin diorum

Sakince konusmak mi ben sakin konusnaya basliyorum o sesini yuklsediyo boyle olunca bende dayanamiyorum inan cok zor ya sinava calisamiyorum stresten annemlerede belli etmek istemiyorum bi tatile gittiler rezil olmasin diorum
Tam dayaklik kardes ornegi valla

hemen ara ananeni gelsin..ama kardeşini durdurur mu bilmem??epey cesaretliymiş..aslında annen yakalasa onu gce çıkarken falan..belki korkar..ahh gençlik ahhh..

Kardeşiniz normal olmayabilir ama sizde enaz onun kadar hatalısınız.
Bir abla gibi davransaydınız zamanla saygısını kazanırdınız.
Sizin ona destekçi olmamanız onu dahada asileştirip büyük hatalar yapmasına sebep olur.
Normal abla kardeş ilişkilerinde ''İSPİYONCULUK'' en büyük yanlıştır.
Eğer onun iyiliğini gerçekten isteseydiniz arkadaş gibi yaklaşıp hata yapmasına engel olmaya çalışabilirdiniz.
Emin olun oda sizden nefret ediyordur.

Zıtlaşmak yerine oturup güzelce konuşun ayrıca daha önce gece çıktığında gelmediğinde sormadınız mı neredeydin o saatte kime nereye gittin diye ayrıca nasıl döndü eve otobüs yok birşey yok yani, nereye gittiği muamma pek abla kardeş iletişiminiz yok gibi geldi bana herşey iletişimle çözülür. Geç saatte kime gidip ne yaptığını bile bilmiyorsunuz. Şu anda çıkmıcam demiş çıkarsa söylersiniz ailenize yani saklamakla olmaz ama o saatte çıkacak ve siz öyle izleyecek misiniz ya da cep telefonu diye birşey var geç kalıyorsa neden aramıyorsunuz neredesin diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…