Önemli adim atacagim..yardim edermisiniz

CicimBalim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2015
475
257
103
32
Iyi aksamlar
sirf bu konuda fikir almak icin üye oldum cünki kimseye anlatamiyorum bukadar detayli.
Ben 24 yasindayim yurtdisinda yasiyorum bir yil sonra ögretmen olacagim
Erkek arkadasim 27 yasinda Türkiyede yasiyor. 5 aydir birlikteyiz. Sorunumuz onun issiz olmasi

Lise mezunu ve bu zamana kadar hep orda burda calismis yani anlicaginiz bir birikimi yok iside yok bu aralar.Kesinlikle kimseyi asagilamiyorum ama birlikteligimiz sürecinde bu tür meselelerin sorun yaratabilecegini anladim.
Umudunu benim yasadigim ülkeye baglamis acikcada söylüyor Evlenince orda yasariz diye. Buda ister istemez kafamda soru isareti yaratiyor sonucta benim sayemde Türkiyeden cikis yapabilecek.
Suan issiz ve gecici bir is ariyor dügünümüze birikim yapmak icin ondan sonrada zaten buraya gelicekmis. Ha is bulamiyor bu aralar o ayri.

Cok acele ediyor mesela ailesiyle tanismak istemedim cok erken diye bir baktim haberim yokken bi gün karsima cikarmis annesini babasini ve mecburen el öptüm tanistim.
Kisacasi ona kalsa hemen nisanlanip evlenmek istiyor bense kafamda soru isaretleri oldugu icin erteliyorum.

Anneme acikladim ve kesinlikle karsi cikti cünki o beni tek basina büyüttü okumam icin cok cabaladi zorluklar cekti simdi erkek arkadasimi buraya getirdigimde cok zorluklar cekicez sonucta dil kültür bilmiyor isi yok ondan dolayi annemide anliyorum bnim iyiligimi rahatligimi düsünüyor.
Bir yandan onu seviyorum diger yandanda kafamda bu tür sorular var sorguluyorum kafam cok karisik

sizlerin fikirlerinizi almak istiyorum
Ne düsünüyorsunuz..benim yerimde olsaniz ne yapardiniz

Klasik işsiz turk erkegi yurt disina kapagi atayim.Evlenmek için hep kizlar israrci olur.Oraya gelnce de kultür catişmasi yaşayacaksn ,eğtm sevyeniz uygun değl fikirlernz uymayacak.Erkekler kendlernden daha egtmli kadnlara pek tahammul edemez hele ki Turkiye de yetişmişse yurt disinda anlayiş daha farkli tabi.Özetle bana çok masum bir evlenme isteği gbi gelmedi.

Adam neredeyse otuz yasında ve hala bir baltaya sap olamamis. Daha beş aydir birliktesiniz. Sen yurt disindasin ve o nedense bu kadar acele ediyor. Kimsenin gunahina girmek istemem ama disaridan bakinca bu adam seni oraya gelmek için kullanıyor gibi görünüyor. Bence kendini garantiye al. Asla acele etme ve adam maddi konularini halledene kadar ciddi bir adim atma.

Ben bir kadın oldugum halde erkek arkadasimla bulusacagimda dahi kendimi maddi acidan guvenceye almadan disari cikamiyorum icim rahat etmiyor.Ne cesarettir ki erkek arkadasiniz evlilik gibi ciddi bir konuda is guc para olmadan bu kadar basit bir seymis gibi bi havaya girmiş.Yani hayatini sizin hayatiniz uzerinden planlamis ya oraya gidemezse bi engel cikarsa? Ayrica anneniz cok hakli endiselerinde 2 kadin basiniza bu konuma gelmissiniz o ise armut piş agzima düş gibi bir durum olmuş. Yani eger anlattiklariniza gore durum böyle gozukuyor.

Inan sirf sadece yurt disina yerlesmek icin yurt disindaki kizlarla gorusmeyi amac edinmis insanlar var

Bide su acidan dusun yasi kucuk degilse bir erkek iyi yada kotu bir iste calisip belli bir birikim yapnis olmasi lazim yok yapmamissa o insanin gelecege dair ciddi bi dusuncesi olduguna inanmiyorum ben

Annenin skykediklerine dikkat et derim

Yurt dışında yaşıyorsun, eğitimli kültürlü öğretmen kızsın. Neden türk erkeği? Anlatsana bana biraz hangi ülkedesin? Neden ordan birini bulmuyorsun hala bu işsiz sorumsuz adamla mı uğraşacaksın? Adamın niyeti oraya kapağı atmak. Annenin lafını dinle.

Nerde tanıştınız nasıl oluyor bu ilişki anlayamıyorum. Nesine aşıksınız onu da çözemedim. Maddiyat demiyorum ama eğitimi olsun, kültürü olsun, kendini toplum içinde taşıması olsun nesi aşık etti size kendisini? Arada onca mesafe olan bir ilişkide 5 ay gibi kısa sürede alınacak kararlar değil bunlar.

Sizi sevdiğinden emin olmak istiyorsanız, ben memleketimi özledim. Her şeyi bırakıp Türkiyeye gelemek istiyorum. Diyin bakalım ne kadar seviyormuş sizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…