Önemli soru kv kp

gunduzgece123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
2.329
1.502
63
Benim kp sigortasi yok( suan ucretli bakiliyor) baska hic bir geliri yok. Yanliz bir kv ona baktigi icin aylik 800 lira para aliyo. Benim esim calisiyo sigortasi var esim ustune almak istiyo USTUNE ALIRSA BU KV MIN ALDIGI BAKIM PARASI KESILIRMI.
Not:sgk sordum hepsi beni farkli yere sevkediyo hepsi farkli sey soyluyor.

Onu Sgk ya yada bir sosyal güvenlik uzmanına danışsanız daha iyi olur.. Mesela facebook twitter gibi yerlerden Ali Tezel yada başka birine danışabilirsiniz.

Onu Sgk ya yada bir sosyal güvenlik uzmanına danışsanız daha iyi olur.. Mesela facebook twitter gibi yerlerden Ali Tezel yada başka birine danışabilirsiniz.
Simdi konustum birosu varmis ali tezel beyin bir tane bayan cikti 300 lira danisma ucreti istiyo peki telefonda sorayim dedim yetkim yok dedi konusmaya kapatti.

Ya şu başka konu benzerinden 10 a yakın açıldığı için sizin konuda kaynadı.. Belki konu hakkında net bilgi sahibi arkadaşlar vardır. Arada güncelleyin cevap alamazsanız.

Ben anlamadım açık açık yazarmışsınız neyi üstüne alacak

eşiniz neyi üstüne alacak?
babasını sigortasına mı geçirecek anlamadım
ne amaçla yapyorsnuz ki bunu?

SGK ya gidip danışsın

Sonuçta bakmakla yükümlü olduğu ana baba sağlık sigortasından yararlanır

Bakım parası dediğiniz geliri olmayanlara sağlanan hak mı yoksa hasta engelli vs bakım parası mı

O parayı bağlayan kurum ile görüşün zira orada fiilen bakım, hane halkı geliri gibi farklı ölçütler var onlar hangi maddeden para bağlamışlarsa ona göre bilgi versinler

Bir şey söyleriz buradan tam maddesini bilmeden hak kaybı yaşanır gidip ilgili birimler ile görüşmek en sağlamı

Kayınpederin Emekli olması, sigortalı olması, yada oğlunun üzerine sigortalı olması vs sorun olmaz. Önemli olan evinizde kişi başına düşen aylık gelirin belirtilen sınırı geçmemesidir.

2017 yılı ilk 6 ay için bakım aylığı kişi başı gelir sınırı 847,16 TL olarak belirlendi. Şayet kişi başı geliriniz bu miktarı geçmezse bakım aylığı kesilmez.
Siz yine de bir Sosyal Güvenlik Merkezine sorun.

kesilir.

Ücretsiz bakilmiyormu eskiden yeşilkart vardı şimdi gelir testi var muhtaç olanlar hicbir geliri olmayanlar ücretsiz bakılıyor diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…