- 3 Nisan 2014
- 36.206
- 147.725
- 798
- Konu Sahibi gunduzgece123
-
Emeklilere vermiyorlar onu biliyorum iste bizide bu dusunduruyor her kes ayri bir sey soyluyo kimisi diyo yaptiginiz anda kesilir oglu bakiliyo gozukur kimi diyo kesimez bir kv kp Türkiye'nin bir ucunda biz Türkiye'nin bir ucundayiz o paradan baska gelirleri yok arada biz gonderiyoruz durumuz yettigince biz zaten anca geciniyoruz.Olabilir. Peki kv nin aldigi bakim parasi mi? Onu uzerine hicbisey olmayan kisilere veriyorlar. Mesela ananem emekli ve basvurmustuk, vermediler.
Bırak ali tezeli falanSimdi konustum birosu varmis ali tezel beyin bir tane bayan cikti 300 lira danisma ucreti istiyo peki telefonda sorayim dedim yetkim yok dedi konusmaya kapatti.
Allah yardimciniz olsun. Maddi imkansizlik zor heleki yaslilikta..Emeklilere vermiyorlar onu biliyorum iste bizide bu dusunduruyor her kes ayri bir sey soyluyo kimisi diyo yaptiginiz anda kesilir oglu bakiliyo gozukur kimi diyo kesimez bir kv kp Türkiye'nin bir ucunda biz Türkiye'nin bir ucundayiz o paradan baska gelirleri yok arada biz gonderiyoruz durumuz yettigince biz zaten anca geciniyoruz.
O dediginiz nasil olduysa vardi kesmisler kp uc aylik yardim aliyordu hem onu hem sigortasini ( yesil kart)kesmisler. Bidd adam borclu cikti. Heyete falan girmesi gerekiyormus tekrar olmasi icin. Turkiyenin bir ucunlar esimin gitmesi gerek oda mumkun degil benin dogumum yaklasti. Diger kardeside ugrasmak istemiyo sabah konustu kardesiyle kardesi kv kp min yaninda eşim Heyete girsin yeşil kart çıkartırsın diyor O şimdi olmaz diyor sigortayi üstüne alıyor yani ugrasmak istemiyorlarÜcretsiz bakilmiyormu eskiden yeşilkart vardı şimdi gelir testi var muhtaç olanlar hicbir geliri olmayanlar ücretsiz bakılıyor diye biliyorum
Ücretsiz değil. Bakım aylığı için şartlar var onlar varsa Aile ve Sosyal Politikalar İl/ İlçe Müdürlüğüne evraklarla başvurularak bakım maaşı bağlatılabiliyor.Ücretsiz bakilmiyormu eskiden yeşilkart vardı şimdi gelir testi var muhtaç olanlar hicbir geliri olmayanlar ücretsiz bakılıyor diye biliyorum
Haklisin belki boyle bir duruma yasayan biri vardir diye buraya danistimSGK ya gidip danışsın
Sonuçta bakmakla yükümlü olduğu ana baba sağlık sigortasından yararlanır
Bakım parası dediğiniz geliri olmayanlara sağlanan hak mı yoksa hasta engelli vs bakım parası mı
O parayı bağlayan kurum ile görüşün zira orada fiilen bakım, hane halkı geliri gibi farklı ölçütler var onlar hangi maddeden para bağlamışlarsa ona göre bilgi versinler
Bir şey söyleriz buradan tam maddesini bilmeden hak kaybı yaşanır gidip ilgili birimler ile görüşmek en sağlamı
Sadece bir hafta bu işler yani o da iki saatini almaz ama uzak ve kardeş ilgilenmiyor diyorsun 9 haftanız mi kaldı bi annenize falan gitseniz eşiniz halledip gelse bakım parası kesilir bence üzerinize alırsanız e onun için de uğraşmak gerek yine aynı kapıya cikiyorO dediginiz nasil olduysa vardi kesmisler kp uc aylik yardim aliyordu hem onu hem sigortasini ( yesil kart)kesmisler. Bidd adam borclu cikti. Heyete falan girmesi gerekiyormus tekrar olmasi icin. Turkiyenin bir ucunlar esimin gitmesi gerek oda mumkun degil benin dogumum yaklasti. Diger kardeside ugrasmak istemiyo sabah konustu kardesiyle kardesi kv kp min yaninda eşim Heyete girsin yeşil kart çıkartırsın diyor O şimdi olmaz diyor sigortayi üstüne alıyor yani ugrasmak istemiyorlar
Bakım maaşı ayri benim dediğim geliri olmayanlara bir evrak çıkartıyorsun ücretsiz bakılıyor hastanede eskiden yeşil kart diye bilinirdi geçen haberde gördüm bir geliri olmayana ücretsiz bakılacak primi devlet ödeyecek diyeÜcretsiz değil. Bakım aylığı için şartlar var onlar varsa Aile ve Sosyal Politikalar İl/ İlçe Müdürlüğüne evraklarla başvurularak bakım maaşı bağlatılabiliyor.
Haklisinda esim beni hic birakmak istemiyor bir de biraz gebeligim zor geciyor bu cocugumuz tedavi ile oldu. Diger kardesinin oyle bir derdi yok. Onunkinler buyudu calisiyorlar bileSadece bir hafta bu işler yani o da iki saatini almaz ama uzak ve kardeş ilgilenmiyor diyorsun 9 haftanız mi kaldı bi annenize falan gitseniz eşiniz halledip gelse bakım parası kesilir bence üzerinize alırsanız e onun için de uğraşmak gerek yine aynı kapıya cikiyor
Kimse halden anlamaz canım olana çok kolay konuşmak başka kimdeniz yokmu dayı amca yigenler falan halledebilecekHaklisinda esim beni hic birakmak istemiyor bir de biraz gebeligim zor geciyor bu cocugumuz tedavi ile oldu. Diger kardesinin oyle bir derdi yok. Onunkinler buyudu calisiyorlar bile
Genel saglik sigirtasi cikartilar onuda aylik odiycen odemek istemiyorsan durumub yoksa gelie testine gircen oda evrak toparlamak lazim yani. Artik eskisi gibi degil.Bakım maaşı ayri benim dediğim geliri olmayanlara bir evrak çıkartıyorsun ücretsiz bakılıyor hastanede eskiden yeşil kart diye bilinirdi geçen haberde gördüm bir geliri olmayana ücretsiz bakılacak primi devlet ödeyecek diye
Varda olanlar ugrasmak istemezKimse halden anlamaz canım olana çok kolay konuşmak başka kimdeniz yokmu dayı amca yigenler falan halledebilecek
Zor vallahi bi araştırın bakalım ne diyecekler sgk ya gittiniz mi hiç bi oraya gidin gitmediysenizVarda olanlar ugrasmak istemez
Hane hakli ayni ev icinde yasayanmiAldığı bakım parası aile sosyal politikalar Bakanlığı'nın yardımı ise sigortalilik durumu bu yardımı etkilemez. Hane halkınin kişi basina düşen aylık geliri bu bakim parasının verilip verilmeyeceğini etkiler. Hiç gelirleri yoksa asla kesilmez.
Olmazsa esim gidecekZor vallahi bi araştırın bakalım ne diyecekler sgk ya gittiniz mi hiç bi oraya gidin gitmediyseniz
Hane hakli ayni ev icinde yasayanmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?