Önemli!!!

Ablacım sayfalar dolusu yorum olmuş, konuyu kapattırman daha doğru olur diye düşünüyorum. Daha fazla üzülmemen adına..Tavsiyeleri almışsındır umarım. Yine de sen dahil kimsenin kalbi kırılmasın burada. Senin artık yapman gerekenler belli, o da; çok iyi bir anne olmak, bilinçlenmek, araştırmak, okumak, güzel evlat yetiştirmek. Eminim ki yapabilirsin. Bir sorun olduğunda bana yazabilirsin, dediğim gibi birkaç tane doktor arkadaşım var. Doktoruna ulaşamadığında bana ulaş sıkıntını hemen arkadaşlarıma anlatıp öğrenir sana dönerim..Kendine iyi bak,bebeğine iyi bak. Umarım bundan sonra hayatın çok güzel olur, umarım bu hatalarından aldığın ders ile bir daha hata yapmazsın.. Allaha emanetsin..

• Evet herkes istediğini düşünmekte söylemekte yazmakta özgür doğru. Ama kalp diye birşey var hanımefendi vicdan diye birşey var karsindakini kirip doktukten sonra sen istediğin özgür dusunceyi yaz bence haksiz ve bu yastaki birine bu kadar ağır davranmanız gerçekten beni üzdü insan herşeyden önce vicdaniyla hareket etmeli.
  • Allah askina benim şu yazdığımda ne kötü bir niyet ne beddua nede bir ard niyet var ama kadın bundan bile bir sey cikartmis saygısız diyor ben daha ona ne diyeyim allaha havale ediyorum

Teşekkürler bunları soylemeniz bile bir incelik

Eger yasadiklarin gercekse, oncelikle egitimine kaldigin yerden devam et. Hem bebek hem okul beraber yurut.
Bu hayatta en onemli sey: egitimli anne.
Toplumu kuran, ayakta tutan anne.
Tabiki bebeğimi kucagima aldıktan sonra devam etmeyi düşünüyorum güzellik ve saç bakımı okuyordum eminim benden iyi vir güzellik ve bakım uzmanı olurdu

Ah be kuzucugum. Keske korkmadan soyleseymissin en basinda ailene. Bak arkandalarmis. Esin kac yasinda merak ettim. Soruna gelince. Sanirim bir sorun olmaz. Bunca gayrımeşru çocuk doguyor. Hepsi anne babasinin uzerine kayitli. Siz dogumdan once nikahinizi kiydiktan sonra bir problem teskil etmez.
Ayrica yargilamak yerine ablalalik edilsin istemissin. Ama bdv boyle kuzum. Herkes 'boşan' der. Herkes 'görüşme' der. Yargilayan ve uslup nedir bilmeyen cok insan var burda...

Ben korktum be abla bilseydim ilk farkettigimde aileme söylerdim geregi neyse yapılırdi ama alin yazisimi diyim ne diyim kendime bilmiyorum benimde hayatımin böyle ilerlemesi gerekiyormus böyle düşünüyorum bazı insanlar sağolsun yardımcı olmaya calistilar ama bazıları sadece yargilamayi sectiler insanımızın bu kadar gaddar olabileceğini düşünemedim ailemin mellek gibi olmasi ve onlarin bile beni yargilamiyor bagrina basiyorama insanlar umursamiyor kirilirmi uzulurmu

Bence kapattir konunu. Daha fazla uzulme. Sana abla tavsiyesi. Bir an evvel nikahini yap. Okuluna devam et. Madem zor yolu sectin zorlanmaktan yüksünme... Allah hakkinda hayirlisini versin.

Çok üzüldüm bu yaşta bu sorumluluğun altına girdiğin için.
Şu an tek derdinin üniversite sınavı olması gerekiyordu. Sevgilimle ayrıldık acaba barışır mıyız gibi tatlı dertlerinin olması gerekiyordu.
Umarım nikah yapabilirsiniz. Dikkat edin de başka çocuğunuz olmasın bir süre daha.
İyi doğumlar dilerim.

söylediği sözler için çocuktur gülüp geçelim diyorsunuz
ama iş evliliğe hamile kalmasına gelince anlayış göstermemizi bekliyorsunuz
çelişki içerisindesiniz

Bir Allah ın kulu şuraya bir şey yazmamış çünkü burada onlarca insan endişelendi...
16 yaşında 7 aylık hamile çocuk(!) 15 yaşındaki birlikteliği nasıl oldu diye?
Zorla oldu da söyleyemedi mi?
Ailesi gitti babası yaşında birine mi verdi?
Kendinden yaşça büyük biri kandırdı mı?
Aile içinde mi istismar edildi?
Ve olabilecek onlarca kötü senaryo...
Şimdi sen bir cümle yazıp gidersen herkes buna göre yorum yapar.. ki zaten konu senden çoktan çıkmıştı.
Sen ne kadar sevdim birlikte oldum desende eğer müstakbel kocan 18 yaşının üzerindeyse suç işledi.
Bu bizim kararımız değil, kanunların söylediği.
Ama gördüğün gibi senin durumunda olabilecek için açık kapı bırakmış ayni kanunlar. Sende işleri yoluna koymuşsun.
Herkesin kişisel fikri,o kanunlar bu açık kapıyı bana göre bırakmamalı.
Ki 18 yaşından büyük olan adam seninle cinsel birliktelik yaşayamasın, çekincesi olsun. Gördüğün gibi sonuçlarından sende mutlu değilsin. Demekki boşuna değil.
Hayatının bundan sonrasında aklını başına al, ailen kıymetli insanlarmış sana destek oluyorlar,onları üzecek adımlar atma. Ve onlardan bir şey saklama...

1 1melekannesiyim
kuzum, bak buradaki çoğu insan senin için endişelenmiş.
tek bir yorumla olayı detay vermeden anlatınca haliyle almış başını yürümüş konu.
ben daha yeni bitirdim 32 sayfa yorumu okumayı.

bu bir istismardır evet. çünkü çocuksun henüz reşit değilsin. eşin evet çok seviyorsun o da seni seviyor belki ama sen henüz kendin çocuk yaştayken nasıl doğum yapacağını hatta belki de yapamayacağını düşünüyorsan eğer, bu korkunç bir şeydir...

16 yaşındasın henüz. 17 ya da ne fark eder... küçücüksün...
büyük bir hata yapmışsın, sen de farkındasın.
ahh benim kız kardeşim var seninle yaşıt..
o geliyor gözümün önüne yorumları okurken ağladım ya...
bak bunu 20-25-30 yaşlarında yapsan canı istemiş beraber olmuş sevgilisiyle derdim.

emin ol benim gibi korktu herkes senin için ve o yüzden sayfalarca yorum yapıldı..
yönetime bildirildi belki de...
öyle bir dönemde yaşıyoruz ki bırak 16'yı 17'yi 10 yaşındaki 5 yaşındaki hatta kız erkek fark etmiyor kundaktaki bebeğe uyanıyor lanet olasıcaların nefisleri...
sen de böyle bir durumun madurusun sandık...
neler geldi okurken aklımıza...

şuan geri döndüremeyeceğimiz bir durumdasın.
o yüzden bundan sonrası için çok temkinli adımlar atmalısın kuzum...
nikahınız kıyılsın, bebeğini sağlıkla al kucağına ve lütfen ama lütfen en azından bir meslek sahibi olabileceğin bir bölümü açıktan oku. elinde bir bileziğin olsun mutlaka...

ailen bahsettiğin gibi insanlarsa eğer zaten sana destek olacaklardır.
bebeğini annene emanet edip okumaktan kendini geliştirmekten asla çekinme...
çekinme ki bebeğine zarardan çok faydan olsun...

bana da yazabilirsin dilediğin zaman...
sakın çekinme elimden geldiğince cevaplarım seni...

Ben 16 yaşında yatağımı toplamak istemiyorum, şunu yemem bunu sevme, saçlarımı mora boyatacağım dünyayı gezeceğim, hadi yat diyen aileme ben yatmam kahve istiyorum, ders çalışmayacağım bıktım sınavlardan diyen, kendince felsefesi olan ve saçmalayan bildiğin ergenin önde gideniydim. Bırak çocuk yapmayı odamı toplamadığım için annem kriz geçiriyordu bu ne pislik, ilerde evlenirsen ne olacak diye. Hayatı niye bu kadar öne sarıp yaşamanız gereken dönemlerin üzerinden atlıyorsunuz. Bu yaşlar çok güzel yaşlar ve sen bebeğinle beraber büyüyeceksin. İlerisi için hayatını düzene sok bari. Daha küçüksün okuyabilirsin. Kendine kariyer hedefi koy onun için uğraş. Eş bile olsa ileride çıkacak sorunlar karşısında kimseye muhtaç hissetme kendini. Madem olan olmuş dediğim gibi lütfen kendine bir şeyler katmak için uğraş.

Yasal evlenme yaşı 17 dir. 16 yaşınızı doldurmuş iseniz hakim kararı ile evlenebilirsiniz. he bunlara uymuyorsa "evliliğiniz" çocuğunuzun babasına hapis yolları görülebilir.

Ciddi ciddi burda kıza akıl verenler var. Birlikte büyürsünüz bakabilirsin eminin gibi cesaret verenler. Ortada bir suç var. 18 yaşını doldurmayan biriyle cinsel birliktelik yaşamak o kıza tecavüz etmek demektir. Eğer bu konu fake değilse o kızın devletin korunmasına alınması gerekiyor belli ki ailesi koruyamıyor. Hamile bırakan herifin de dışarıda değil içeride olması cezasını çekmesi.

Yaşadığın çok zor ve ağır bir şey, Allah yardımcın olsun
Olan olmuş, artık eleştirmenin, kızmanın bir anlamı yok
Bundan sonrasına bakacaksın
Kendinin ve bebeğinin sağlığına dikkat edeceksin
Eşinin ailesinden hiç bahsetmemişsin onların tutumu ne bu konuda ?
Annen yaşında biri olarak sana tek tavsiyem hayatın ucunu bırakma
Bebeğin olduktan sonra da eğitime devam et mutlaka, kendin ve bebeğin için mutlaka ayaklarını yere sağlam bas
Evlilik konusunda bir şey demek çok zor, bu kadar küçük yaşta yapılan bir evlilik insana hayatı boyunca umduğunu verir mi bilemem, bahtın açık olsun, Allah ailene sabır versin.

Birlikte büyürsünüz bakabilirsin eminin gibi cesaret verenler.
siz ne olsun isterdiniz mesela?
ne dememizi salık verirsiniz bize?
hadi beraber bakalım olacaklara..
doğru olan şey yapıldı; şikayet edildi evini polis bastı, eşini ve ailesini içeri aldılar, konu sahibesi kızı devlet korumasına aldılar diyelim.
çocuğu doğurmayacak mı neticede? çocuğun çocuğu karnında büyümüş ve 7 aylık olmuş.

bizler de farkındayız yapılan yanlışın..
hatalı suçlu kim farkındayız elbette..

normalleştirmek de değil benim bu söylediğim..
bunlardan sonrası için, yapılabilecekler için öneri..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…