- 13 Ocak 2016
- 1.479
- 1.967
- 133
- 36
- Konu Sahibi 1melekannesiyim
-
Cok tatlısınız :) size katılıyorum kesinlikleTamam haklisin. Ama cahil iste 16 yasindaykwn ben hala ip atliyordum bacim. Simdikiler hayati cabuk yasiyo
Bir kızınız olduğunu farzedelim allah korusun başına bemim yaşadıklarım geldi diyelim bu söylediklerinizi ona soyleyebilirmiydiniz ağır yorumlarınızı elestirilerinizi onun üstünde yapabilirmiydiniz cok merak ediyorum hadi onu geç bir erkek evladiniz olduğunu varsayalım o da kolay değil sen onun yerine daha çok utanırdın neden yaptığını niye söylemediğini vaktinde soyleseydi aldirilabilecegini ve herkesin zamani gelince güzel bir şekilde cocuklarinizi evlendirebilecegini düşünürdünüz ama siz bu çocuklardan ikisinede sahip degilsiniz ki insallah allah hicbirinize yaşatmasın annem bana haklı olarak ağzına geleni söyler ama en çok onun içi yanar bari onu düşünün kimse artık niye neden niçin diye sormasın çünkü bu durumun bir oluru kurtarilacak elle tutulur bir yanı yok olsaydi ailem eminimki canlarını dahi ortaya koyar yapardı sizden ricam bu hasas duruma biraz saygı
Tesekkur ederim. Sizde oylesinizCok tatlısınız :) size katılıyorum kesinlikle
Teşekkürler bunları soylemeniz bile bir incelikAblacım sayfalar dolusu yorum olmuş, konuyu kapattırman daha doğru olur diye düşünüyorum. Daha fazla üzülmemen adına..Tavsiyeleri almışsındır umarım. Yine de sen dahil kimsenin kalbi kırılmasın burada. Senin artık yapman gerekenler belli, o da; çok iyi bir anne olmak, bilinçlenmek, araştırmak, okumak, güzel evlat yetiştirmek. Eminim ki yapabilirsin. Bir sorun olduğunda bana yazabilirsin, dediğim gibi birkaç tane doktor arkadaşım var. Doktoruna ulaşamadığında bana ulaş sıkıntını hemen arkadaşlarıma anlatıp öğrenir sana dönerim..Kendine iyi bak,bebeğine iyi bak. Umarım bundan sonra hayatın çok güzel olur, umarım bu hatalarından aldığın ders ile bir daha hata yapmazsın.. Allaha emanetsin..
Tabiki bebeğimi kucagima aldıktan sonra devam etmeyi düşünüyorum güzellik ve saç bakımı okuyordum eminim benden iyi vir güzellik ve bakım uzmanı olurduEger yasadiklarin gercekse, oncelikle egitimine kaldigin yerden devam et. Hem bebek hem okul beraber yurut.
Bu hayatta en onemli sey: egitimli anne.
Toplumu kuran, ayakta tutan anne.
Ah be kuzucugum. Keske korkmadan soyleseymissin en basinda ailene. Bak arkandalarmis. Esin kac yasinda merak ettim. Soruna gelince. Sanirim bir sorun olmaz. Bunca gayrımeşru çocuk doguyor. Hepsi anne babasinin uzerine kayitli. Siz dogumdan once nikahinizi kiydiktan sonra bir problem teskil etmez.Evet sevdik ve nefsimize hakim olamadık bir kere hata oldu ama ailem beni evlendirip dışlamak yerine çocuğu aldırıp kendi evimiz olmasına rağmen uzak yerlere taşınıp hayatımı düzeltmek istediler ama ben korkumdan 6.5 aylık olana kadar sakladım ve ailem beni özele götürdüğünüde doktor eğer bebek doğarsa kuvezde bile yaşar yani adeleti geçin insanın allah korkusu varsa yapmaz bu kizada yazık olur masada kalır defi babamda çaresiz benimle evlenmek isteyen yani çocuğumun babasi olan adama verdi defalarca evlenmek isteyip istemediğinmi sordu ben yaptığım hatanın aileme daha fazla zarar vermesini istemiyordum eşimi seviyorum ve allah izin verirse bayramdan sonra nikahimiz kiyilacak yani konuyu sağlık sorunlarimdan dolayi takip edemedim açıkçası yeni üye olduğum için bu kadar yorum geleceginide tahmin etmedim trol diyenler dalga geçenler bu işin şakası olmaz lütfen biraz telepati yapın ve benim bulunduğum durum için beni yargılamak yerine akıl tavsiye verin sizinde başınıza gelebilir illa siz yapacaksınız demiyorum bu kişi çocuğunuzda olabilir kardesinizde konu hasas dalga gecilecek ir konu değil
Ben korktum be abla bilseydim ilk farkettigimde aileme söylerdim geregi neyse yapılırdi ama alin yazisimi diyim ne diyim kendime bilmiyorum benimde hayatımin böyle ilerlemesi gerekiyormus böyle düşünüyorum bazı insanlar sağolsun yardımcı olmaya calistilar ama bazıları sadece yargilamayi sectiler insanımızın bu kadar gaddar olabileceğini düşünemedimAh be kuzucugum. Keske korkmadan soyleseymissin en basinda ailene. Bak arkandalarmis. Esin kac yasinda merak ettim. Soruna gelince. Sanirim bir sorun olmaz. Bunca gayrımeşru çocuk doguyor. Hepsi anne babasinin uzerine kayitli. Siz dogumdan once nikahinizi kiydiktan sonra bir problem teskil etmez.
Ayrica yargilamak yerine ablalalik edilsin istemissin. Ama bdv boyle kuzum. Herkes 'boşan' der. Herkes 'görüşme' der. Yargilayan ve uslup nedir bilmeyen cok insan var burda...
Bence kapattir konunu. Daha fazla uzulme. Sana abla tavsiyesi. Bir an evvel nikahini yap. Okuluna devam et. Madem zor yolu sectin zorlanmaktan yüksünme... Allah hakkinda hayirlisini versin.Ben korktum be abla bilseydim ilk farkettigimde aileme söylerdim geregi neyse yapılırdi ama alin yazisimi diyim ne diyim kendime bilmiyorum benimde hayatımin böyle ilerlemesi gerekiyormus böyle düşünüyorum bazı insanlar sağolsun yardımcı olmaya calistilar ama bazıları sadece yargilamayi sectiler insanımızın bu kadar gaddar olabileceğini düşünemedimailemin mellek gibi olmasi ve onlarin bile beni yargilamiyor bagrina basiyorama insanlar umursamiyor kirilirmi uzulurmu
Bu konuda haklısınız. Bedduaya benim de tahammülüm asla yok. Biz yine de hoş görelim,çocuktur diyelim, psikolojisi farklıdır diyelim..Çünkü gerçekten yaşına göre çok çok zor şeyler yaşıyor. Yapacak bir şey yok..Allah göstermesin size de böyle bir şeyi Allah korusun..
Ya bir allahin kuluda iyi birşey yazmamış bu kadarmi yobaz olunur sevdim yaptım bir cahillik ve ailem istemeye istemeye beni evlendirdi çünkü ben kocami sevdim o da aynı şekilde beni hamile kaldim diye bir yerde öldürüp birakmadi ki bunu neredeyse hergün duyuyoruz yaşım 17 ve aile mahkemesinden izin aldım yani şikayet etsenizde bir sorun çıkmaz ayricada sizden yardım bekleyen sorularına abla olarak cevap vermenizi beklerken bu yorumlarla karşılaşmak çok acı kimse kimsenin acısını ne yaşadıgini bilmeden kolayca yorum yapabiliyor size inanamıyorum yazık asıl insanlığın geri gelmesinde en büyük sizin payınız var yaparken iyiydi doğumunuda düşün demek yerine bana destek olabilirdiniz ama siz insanların ne yaşadığını bilmeden yargılamayı tercih ettiniz neyse bunada sağolun ben terbiyemi bozmamak adına büyüğümsunuz diye susuyorum ve iyi kandiller diliyorum.
Ciddi ciddi burda kıza akıl verenler var. Birlikte büyürsünüz bakabilirsin eminin gibi cesaret verenler. Ortada bir suç var. 18 yaşını doldurmayan biriyle cinsel birliktelik yaşamak o kıza tecavüz etmek demektir. Eğer bu konu fake değilse o kızın devletin korunmasına alınması gerekiyor belli ki ailesi koruyamıyor. Hamile bırakan herifin de dışarıda değil içeride olması cezasını çekmesi.Küçük yaş ve evlenme kelimelerini aynı cümlede ne çok kullanmaya basladik.
Geçenlerde bir konuda öğretmenler flortoz kızlardan bahsedip evlenmelerinin daha hayırlı olduğunu ima ediyorlardi.
Ayhhh sistim valla.
Bazı şeylere alışmamız bekleniyor galiba.
Alenen suç olan bir duruma tavsiye bekleyen, veren...
Ben buna alışmayı reddediyorum.
Beni anlayan bir allahin kulu çıktı galiba bilemiyorum yasadiklarimdanmi anneligin verdigi olgunluktanmi insan dusunuyorda annemin babamin tüm ailemin içi nasıl yandi kim bilir ben bunları düşünemedim sonunu bilemedim ve sevdiğim adamla yattım daha önce hiç yapmadığım bir şeydi ama kader diyorum biraz ben çizdim biraz kendi karaladı ister istemez alnıma yazıldı üstüme düşen titreyen bir ailem olmasına rağmen bunları yaşadım demekki diyorum bir hayır vardır bunun sonundada ben böyle düşünüyorum ilerde çok pişman da olabilirim yda iyi bir kız çocuğu yetiştirdiğim için kendimle gururda duyabilirim eşim benden büyük ama çocuk gibi bir kalbi var eminim o da böyle olmasını istemezdi
siz ne olsun isterdiniz mesela?Birlikte büyürsünüz bakabilirsin eminin gibi cesaret verenler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?