• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

önemsenmemek

yanlis anlamayin lutfen ama girdigim HER ortamda dislaniyorum derseniz buyuk ihtimalle sorun sizdedir herkezin sizi dislamasi imkansiz cunku .Maddi olarak yasadiginiz sorunlardan yada baska sebeplerden dolayi sizin alginiz yanlis olabilirmi?
Olabilir tabi herkes herkese yakin davranmak zorunda değil,hani bende acaba yanliş mi anliyorum diyorum bazen,cocuklariminda öyle olduğunu görünce bi dışlanma mevcut gibi bugün gittiğim yerden bahsedim b iraz gittiğim kişi yakin arkadaşimin komsusu banada yakin oturuyo arkadaşim yanima geldiğinde falan oda geliyo ben gayet guleryuzlu davraniyorum,cocuklarinada öyle bizde bugun 3kisi karar verdik haberli gittik sonra biz kapidan girer girmez kizi benim kizimdan sikilmis odadan cikmak istememis keyfi yok o yuzden diyo bizi istemediğini acikca vurguladi kizda 5yasinda bunu soyleyen kizin annesi,sonra diğer cocuklarin yabinda cocuk sadece benim kizlarimi oynatmiyo kimsede bisey demiyo dikkat ediyorum boyle baska baska cocuga yapilsa diger anneler hemen mudahale ederler simdi alingan benmiyim.bende cocuklarin yaninda bizim hakkimizda iyi konusulmadigini dusundum acikcasi

Kendinize güvenin basiniz dik dursun Düşüncelerimizden attiginiz adimdan emin olun siz de bir bireysiniz elbet onemseniyosunuz sadece biraz özgüven ve ben de burdayim diyebilmek geride durursaniz katilmazsaniz çok yakininiz olmadigi surece hadi sen de gel sohbete demez mesela.
Siz bu evrende onlarca varlik arasindsn insan olarak yaratildiniz akli olan mükemmel bi varliksiniz ve bir kadinsiniz degerinizi bilin
Cok teşekkurler guzel motive ediyosunuz.bende bazi insanlari anlamiyorum sende insansin bende nedir o insanlardaki ustun olma cabasi boyle cevremde çok insan düzgun insanlarda var ama bana uzaklar yaşadiğim yerdeki insanlar hep bir yarış içinde tabi bendede sorun var ama onlarin otavri ve sikintilarimiz beni ozguvensiz yapti.ve itiraf ediyorum anneme kizardim hep ve ben de onun gibi oldum kendime güvenim yerlerde:( ama düzelicek biliyorum ben bunlari aşacağim istediğim herşeyi
başaracağim insallah

Birileri tarafından önemsenmek için senin de birilerini önemsiyor olman gerekir.en son kimi,ne sekilde önemsedin?bunu sen nasıl gösterdin?

snm2 .!.:
Cok tebugüne ler guzel motive ediyosunuz.bende bayüzünden lari anlamiyorum sende insansin bende nedir o insanlardaki ustun olma cabasi boyle cevremde çok insan düzgun insanlarda var ama bana uzaklar yaşadiğim yerdeki insanlar hep bir yarış içinde tabi bendede sorun var ama onlarin otavri ve sikintilarimiz beni ozguvensiz yapti.ve itiraf ediyorum anneme kizardim hep ve ben de onun gibi oldum kendime güvenim yerlerde:KK43: ama düzelicek biliyorum ben bunlari aşacağim istediğim herşeyi
başaracağim insallah
İnsan yeter ki kararliolsun ya insanoglu neleri basarmadi bugune kadar belki iyiliginiz guzelliginiz yuzunden kiskaniliyo bile olabilirsiniz bazilari tarafindan o burnu havada insanlari kafaniza hic takmayin arkadasim gun gelir yukseldikleri gibi duserler yiycek ekmegin varsa ustune giycek kiyafetn varsa cocuklarini doyuruyosan bi de kocanla mutluysan herkes tarafindan kiskanilcak bi insansin

Birileri tarafından önemsenmek için senin de birilerini önemsiyor olman gerekir.en son kimi,ne sekilde önemsedin?bunu sen nasıl gösterdin?
Önceden önemserdim, yakin davranmaya, onlari dinlemeye çalişirdim, şimdi ortama girmeyi pek istemiyorum çünkü sonra böyle kafaya takiyorum

İnsan yeter ki kararliolsun ya insanoglu neleri basarmadi bugune kadar belki iyiliginiz guzelliginiz yuzunden kiskaniliyo bile olabilirsiniz bazilari tarafindan o burnu havada insanlari kafaniza hic takmayin arkadasim gun gelir yukseldikleri gibi duserler yiycek ekmegin varsa ustune giycek kiyafetn varsa cocuklarini doyuruyosan bi de kocanla mutluysan herkes tarafindan kiskanilcak bi insansin
Kiskanilcak bi yanim yok,kendime yetiyorum çok şükür inişli çikişli bir evliligim var,kiskanmak değilde çocuklarin yaninda alayci konuşma gibi bişey olduysa tamam o çocuk onu unutmuyo işte

snmpsikolojisi 6876519 .!.:
Kiskanilcak bi yanim yok,kendime yetiyorum çok şükür inişli çikişli bir evliligim var,kiskanmak değilde çocuklarin yaninda alayci konuşma gibi bişey olduysa tamam o çocuk onu unutmuyo işte
Cocuklarin pskolojisi daha farklı haklisin..keşke çocuklarına yardimim dokunabilse :( onlari en iyi sen anlarsin konusmalisin onlarla

Ozgüven eksimliği pasiflik kesinlikle bunlar gecermi yoksa omrum boyunca boylemi yasicam yasamimi cok etkiliyo hayattan zevk almami bile etkiliyor daha 28 yasindayim artik mutlu olmak sevildigimi saygi gordugumu hissetmek istiyorum.
Siz isterseniz geçer. dikkat lütfen.
Siz isterseniz geçer.

Önemli olan bunun asıl nedenini bulmak. Şuan sonuçtasınız.
Amà sunucunun farkına varmak da iyi. En azından bir sorun olduğunu farkrtmisiniz...

Artik önemsemeye başladim.Boyle olumsuz seyler yasadigimda yinede uzuluyorum.

Pskoloğa başladim,insallah iyi gelir.
o hayir demeyi beceremiyorum malesef zaten cevremde az insan var diye dusunerek onlari kaybetmekten korkuyorum.agizlarinin payinida veremiyorum aklima gelmiyo o anda yada kirmak istemiyorum ozaman devreye çekingenlik giriyo işte gerçekten bu durumdan kurtulmayi istiyorum.
İyide öncelikle şunu farketmelisiniz. Kimse vazgeçilmez değil. Çocuklarınız hariç. Onlar olmazsa 3 gün sonra biri daha çıkar. Çrvrenizdeki insanları, eksi ve artıklarınà göre irdeleyin. size zararı mı var, yada gerçekte önemsemeye mu, o zaman onu o kefeye koy. Örneğin iş bitiren yada banka sırasında sizinle yarınki edecek bir tip mi? Onu o işiniz düştüğünde arayın, diğer zamanlar öylesine 2 dk.lığı yollayın. yada onların ihtiyacı olduğunda sizi çok hırpalamayacaksa yormayacaksa yapmayı kabul edin. Yoksa ah çok isterdim ama vıdı vıdı bahane uydurun.
Hayır diyemiyorsanız mantıklı bahaneler çok işe yarar.

Siz derdinizi anlatırken lafınızı kesip o mu anlatıyor, bir dk bişey anlatıyorum burada, diyin. Siz de onu kesin. Sohbet karşılıklı olur. Öyle ısırıp sıkılıp dinlemekten karşıdakine, tat vermez.
Hatta ben olsam,

ağız ishali mi oldun kııız, bi 2 dk dinleyemedin.
benim için önemli birşey anlatıyorum, konuşalım bitirelim, sonra kaldığın yerden devam edersin şuna bak konuyu değiştiriyor birde. Ayyy sıkıldın mı yoksa, oysa benim için çok önemliydi, derdim. Birde dudağımı büzerrdim ki.
Kırıldığımı ve bunun benim için kırıcı olduğunu anlatayım ve tabiki baştaki lafı da yedirmiş olayım.
Yada oooo ben kime anlatıyorum. Sen benim derdimi, önemsemedin galiba çok, acilse anlat hadi dinleyim, ama bir daha lafını kesme yahu ne dedim karıştırıyorum. Gerçi sende bunları bilirsin ama derdin acil belli ki ne o kocan mı aldattı, (yada onun canını yerli yersiz kurcalayan potansiyeli neyse) ondan mı atladın.
diye soluksuz sıralarım. Birde lafı koyduktan sonra kahkaha atarım ki karşımdaki sinirlenmeye fırsat bulamasın.
Mevzu Tartışmaya dönmesin, sadece gıcık olsun...anlattığınıza lafı yedikten sonra önemi kalmaz sen devam edersin.

Artık sen bunun tiyatralini evde ayna karşısında çalış. Arkadaşlarının vereceği cevabı en iyi sen bilirsin. Ona göre değiştir. Önemli olan lafı başta koyduysan sonda derdini açıklayıp üzülmüş gibi yap,
Başta derdini söylüyor sonda kapağı çakıyorsan kahkaha at. Ki ağız dalaşına mahal vermeyesin.
Hadi göreyim seni...

Edit. Bak gecenin bu saatinde uzun uzun yazdım, sırf seni önemsediğimden.

İyide öncelikle şunu farketmelisiniz. Kimse vazgeçilmez değil. Çocuklarınız hariç. Onlar olmazsa 3 gün sonra biri daha çıkar. Çrvrenizdeki insanları, eksi ve artıklarınà göre irdeleyin. size zararı mı var, yada gerçekte önemsemeye mu, o zaman onu o kefeye koy. Örneğin iş bitiren yada banka sırasında sizinle yarınki edecek bir tip mi? Onu o işiniz düştüğünde arayın, diğer zamanlar öylesine 2 dk.lığı yollayın. yada onların ihtiyacı olduğunda sizi çok hırpalamayacaksa yormayacaksa yapmayı kabul edin. Yoksa ah çok isterdim ama vıdı vıdı bahane uydurun.
Hayır diyemiyorsanız mantıklı bahaneler çok işe yarar.

Siz derdinizi anlatırken lafınızı kesip o mu anlatıyor, bir dk bişey anlatıyorum burada, diyin. Siz de onu kesin. Sohbet karşılıklı olur. Öyle ısırıp sıkılıp dinlemekten karşıdakine, tat vermez.
Hatta ben olsam,

ağız ishali mi oldun kııız, bi 2 dk dinleyemedin.
benim için önemli birşey anlatıyorum, konuşalım bitirelim, sonra kaldığın yerden devam edersin şuna bak konuyu değiştiriyor birde. Ayyy sıkıldın mı yoksa, oysa benim için çok önemliydi, derdim. Birde dudağımı büzerrdim ki.
Kırıldığımı ve bunun benim için kırıcı olduğunu anlatayım ve tabiki baştaki lafı da yedirmiş olayım.
Yada oooo ben kime anlatıyorum. Sen benim derdimi, önemsemedin galiba çok, acilse anlat hadi dinleyim, ama bir daha lafını kesme yahu ne dedim karıştırıyorum. Gerçi sende bunları bilirsin ama derdin acil belli ki ne o kocan mı aldattı, (yada onun canını yerli yersiz kurcalayan potansiyeli neyse) ondan mı atladın.
diye soluksuz sıralarım. Birde lafı koyduktan sonra kahkaha atarım ki karşımdaki sinirlenmeye fırsat bulamasın.
Mevzu Tartışmaya dönmesin, sadece gıcık olsun...anlattığınıza lafı yedikten sonra önemi kalmaz sen devam edersin.

Artık sen bunun tiyatralini evde ayna karşısında çalış. Arkadaşlarının vereceği cevabı en iyi sen bilirsin. Ona göre değiştir. Önemli olan lafı başta koyduysan sonda derdini açıklayıp üzülmüş gibi yap,
Başta derdini söylüyor sonda kapağı çakıyorsan kahkaha at. Ki ağız dalaşına mahal vermeyesin.
Hadi göreyim seni...

Edit. Bak gecenin bu saatinde uzun uzun yazdım, sırf seni önemsediğimden.
Çok teşekkürler önemsenmek güzel şey

Bazen o kadar sesli konuşuyorumki kendimi dinletmek için sonra farkına varıp sesimi ayarlamaya çalisiyorum,kısık sesle konuşmuyorum ve bazen acaba kulaklarımda sorunmu var diye düşünüyorum,tvde test ediyorum yooo çokta iyu duyuyorum bazen algılamakta güçlük çekebiliyorujeton geç düstü derler ya öyle:KK48:oluyo bazen.birde ben balkondan konusmaktan nefret ediyorum anlayamiyorum karsidaki insani,bide evde rahat giyinip balkonada öyle çikiyorum,beni öyle görmesinler diyede konuşmak istemiyorum ama insanlar anlamiyo bi kafa sallasam yetmezmi,bu sefer insanlar bi tuhaf davranmaya basliyolar ,ben yanliş davraniyorum farkindayim:( ama aşmam lazim.:KK16:

Birde kizimda kekeleme başladi bende biriyle konuşurken arada kekeliyorum kem kumde ediyorum diksiyon kursuna gitsem bir faydasi olurmu?

Havalı olunduğunda insanların dikkatini çekeliyor,genelde kibirli insanlar diğer insanları önemsemiyor ben de bazen takıyorum acaba ne yaptım da bu kişiler bana böyle davranır oysa ben çok dikkatliyim....

ah kardesım demıssınkı cok maddı sıkıntı cektık
bıraz asagıda alta kalmıs olabılırsın olabılır zaman zaman hepımız yasamısızdır
belkıde sana oyle gelıyor olabılırmı acaba

Back
X