Artik önemsemeye başladim.Boyle olumsuz seyler yasadigimda yinede uzuluyorum.
Pskoloğa başladim,insallah iyi gelir.
o hayir demeyi beceremiyorum malesef zaten cevremde az insan var diye dusunerek onlari kaybetmekten korkuyorum.agizlarinin payinida veremiyorum aklima gelmiyo o anda yada kirmak istemiyorum ozaman devreye çekingenlik giriyo işte gerçekten bu durumdan kurtulmayi istiyorum.
İyide öncelikle şunu farketmelisiniz. Kimse vazgeçilmez değil. Çocuklarınız hariç. Onlar olmazsa 3 gün sonra biri daha çıkar. Çrvrenizdeki insanları, eksi ve artıklarınà göre irdeleyin. size zararı mı var, yada gerçekte önemsemeye mu, o zaman onu o kefeye koy. Örneğin iş bitiren yada banka sırasında sizinle yarınki edecek bir tip mi? Onu o işiniz düştüğünde arayın, diğer zamanlar öylesine 2 dk.lığı yollayın. yada onların ihtiyacı olduğunda sizi çok hırpalamayacaksa yormayacaksa yapmayı kabul edin. Yoksa ah çok isterdim ama vıdı vıdı bahane uydurun.
Hayır diyemiyorsanız mantıklı bahaneler çok işe yarar.
Siz derdinizi anlatırken lafınızı kesip o mu anlatıyor, bir dk bişey anlatıyorum burada, diyin. Siz de onu kesin. Sohbet karşılıklı olur. Öyle ısırıp sıkılıp dinlemekten karşıdakine, tat vermez.
Hatta ben olsam,
ağız ishali mi oldun kııız, bi 2 dk dinleyemedin.
benim için önemli birşey anlatıyorum, konuşalım bitirelim, sonra kaldığın yerden devam edersin şuna bak konuyu değiştiriyor birde. Ayyy sıkıldın mı yoksa, oysa benim için çok önemliydi, derdim. Birde dudağımı büzerrdim ki.
Kırıldığımı ve bunun benim için kırıcı olduğunu anlatayım ve tabiki baştaki lafı da yedirmiş olayım.
Yada oooo ben kime anlatıyorum. Sen benim derdimi, önemsemedin galiba çok, acilse anlat hadi dinleyim, ama bir daha lafını kesme yahu ne dedim karıştırıyorum. Gerçi sende bunları bilirsin ama derdin acil belli ki ne o kocan mı aldattı, (yada onun canını yerli yersiz kurcalayan potansiyeli neyse) ondan mı atladın.
diye soluksuz sıralarım. Birde lafı koyduktan sonra kahkaha atarım ki karşımdaki sinirlenmeye fırsat bulamasın.
Mevzu Tartışmaya dönmesin, sadece gıcık olsun...anlattığınıza lafı yedikten sonra önemi kalmaz sen devam edersin.
Artık sen bunun tiyatralini evde ayna karşısında çalış. Arkadaşlarının vereceği cevabı en iyi sen bilirsin. Ona göre değiştir. Önemli olan lafı başta koyduysan sonda derdini açıklayıp üzülmüş gibi yap,
Başta derdini söylüyor sonda kapağı çakıyorsan kahkaha at. Ki ağız dalaşına mahal vermeyesin.
Hadi göreyim seni...
Edit. Bak gecenin bu saatinde uzun uzun yazdım, sırf seni önemsediğimden.