- 18 Ekim 2017
- 8.437
- 23.110
- 598
- Konu Sahibi sweetygirll
-
İleriyi düşünerek yazdım bnde cnmAnlamadim ne demek istediginizi.. ben kendimi nasil iyi ederim diye bir soru sordum acaba ne yapsamda bosanmasan değil..
O is bitti yani ben ileriyi düşünerk konu açtım
Agzimdan dua düşmüyor canim sürekli dua ediyorum bizi feraha çıkarsınMerhaba, tepki verenler olabilir ama Kuran dinlemenizi tavsiye ederim ilk olarak...
İkinci olarak da ne olur güveniniz kaybolmasın, siz başınızı yastığa koyduğunuzda rahat mısınız, önemli olan bu, her insan kendi sayfasını dolduruyor...
Ayyyy insaallahokumaya başlayıp iyi puanlar almaya başlayınca bütün özgüvenın yeirne gelecek
buna emin ol
Aklimda o dediginizin kursunu arastiricam. Tabi suan elimde bir ugras vs olmadigi icin kendimi cok boş ise yaramaz hissediyorumDogan Cüceloğlu kesinlikle!! Ve dışardan mutlaka oku bitir. Birşeyleri başardıkça özgüvenin gelecektir. Birde Halk eğitim kurslarına git mesela sana gravür sanatını tavsiye ederim. Kavak ağacından bir tabloya şekil verirken o çıkan terapi kokusu müthiş. O dönem depresyonumu yenmiştim. Her yaptığın başarılı eser ile özgüvenim tavan yapmıştı.(tabii el sanatlarına yatkın iseniz) Bi kaç ay bu hobiyi dene ne demek istediğimi anlayacaksınız..
Ve dua bol duaaaa ...
Insaallah hedeflerimi basarabilirsem en basta uzaklasmak olacakKimseye acınızı göstermek zorunda değilsiniz zaten. Ayrıca madem böyle insanlar, kendinizi toparlayınca çevrenizden de uzaklaşın.
Cok tesekkur ederim tavsiyeniz içinhissettikleriniz çok normal.
işsizlik ve sınav psikolojisi aldatılma vs sebep olmuş.
david burns -iyi hissetmek tavsiye ederim pdf i de var ama maddi imkanınız varsa alın çize çize hazmede hazmede okuyun
Bir süre calisamiycam insaallah iyi bir is yerine sahip olurumYaşadıklarınız zor şeyler tabi ki ama bunların üstesinden gelmek içinde zamana ihtiyacınız var. Olanı, biteni, geçmişi kenara bırakın öyle hemen olacak şeyler değil elbet ama biraz sabır .
Kendi kendinizin şifacısı olacaksınız .İş bulabilirsiniz ,yeniden okuyabilirsiniz ,belediye kurslarına katılabilirsiniz.Keza çocuğunuz ile aktivitelere katılabilirsiniz bunlar zamanla size iyi gelir .
Ben bir şans verdim onuda kullanamadi iyi ko vermişim pisman degilim zira vermeseydim acaba diye diye ölene kadar kendimo yer bitirirdim kendimi biliyorum. Arkama bakmiyorum ona donmeyi düşünmüyorum zira o zaten konustugu kadinla birlikte.Ben açıklama yapmA gereği duydum şuanaldatilmissin kolay bişey değil Allah belasını versin .evladın da var çalışıp evladına güzel bir yaşam Suna bilirsin eğer evladın için onunla geri barismayi vs dusunuyosan yanlış yaparsın aynı şeyleri yine yaşayacaksın ben aldatılan bir kadının caresizligine sinirleniyorum . Sen çaresiz değilsin ağlama ağlayarak kndine yaparsın kalk bı silkelen kndine gel o adama evladını muhtaç etmeyecek şekilde dik dur biz kadınlar erkeklerden daha erkegiz bunu unutma Allah yardımcın olsun sweetygirll
Sizin söylediginiz gibi dusunuyorum herseyim var temizim bu kötü dünyanın pisligini bulastirmadim kendime ama bi an bi an olurda caresiz kalirsin ya o anda ne yapacagimi unutuyoruminsanin kendine yaptigi en buyuk kotuluk kendine acimasidir.
kendina acimayi birak. sagliklosin ayaktasin cocugun saglikli. daha ne olsun. herkesin basina gelecek bir durum. gecmise kotuye odaklanip bugununu de zehir etme. yasanmasi gerekiyordu yasandi ve geride kaldi gelecege bak. ne yapabilirime bak. cocugun icin de elinden geleni yap gerisini Allah a birak. basina gelenlerde vardir mutlaka bir hayir. Rabbim kimsenin omuzlarina tasiyamayacagi yuk yuklemez.
bu donemde özellikle merakli dedikoducu cahil tiplerden olabildigince uzak dur.
Ben sanirim kaybettigim beni bulmaya çalışıyorum. Bi elinden tutabilirsem gerisi corap sokugu gibi gelecek insaallahKendiniz için birşeyler yapıp sonuçlarını almaya başladıkça özgüveniniz güçlenecek buna inanın. Azimli olun, kendiniz için, evladınız için çok güzel kararlar almışsınız. Etrafınızda sizi olumsuz etkileyen, motivasyonunuzu düşüren kişilere kulaklarınızı kapayın. Ben kişisel gelişim kitaplarından çok o an beni kötü düşüncelerden uzaklaştıracak sürükleyici romanları tercih ediyorum. Herkesin yöntemi farklı.
Ben özür dilerim yanlış anladım . Kesinlikle hepsini yapabilirsin bunu ince kndine idrak ettirmenin lazım balımBen bir şans verdim onuda kullanamadi iyi ko vermişim pisman degilim zira vermeseydim acaba diye diye ölene kadar kendimo yer bitirirdim kendimi biliyorum. Arkama bakmiyorum ona donmeyi düşünmüyorum zira o zaten konustugu kadinla birlikte.
Ben onunla gecen zamanimda kendimi herseye kapatmisim simdi ortaya ciktim soyle hissediyorum onunla yasadigim sure zarfinda kis uykusuna yatmisim hic birseyden anlamayan bir benle basbasa kalmisim. Baba evine döndüm evlenirken baba evinden ciktigim tarih ne ise ertesi gun tekrardan baba evine döndüğümde günmua gibi. Misal teknoloji olarak geri kalmisim biseyden anlamiyorum izleyemedigim bir cok film var mesela okuyamadigim bor cok kitap birikmis.. en yakin turistik yerlere bile gitmekte gec kalmışım evlilik bana birsey katmadi cok seyi aldi götürdü benden. Bende diyorum ki yeniden güçlü olabilir miyim eski halime gelebilir miyim hayat bana güler mi insanlara olan güvenim yerine gelir mi merak ediyorum..
Sanki annemden su yasimda doğmuşum gibi hissediyorum hiç birseyi bilmeyen biri gibi bilmiyorum anlatabildim mi
Hanimlar merhaba...
Ben aldatildim oyle siddet vs filanda olamadi esim tarafindan konuda acmistim baba evindeyim meslegim ve işim yok.bir evladim var allah bagislasin... gelelim soruma
Bir gün iyiyim bir gün degil ama uzuldugum konu esimi kaybetmek degil onun ugruna kaybettigim zamanima degmeyecek bir insana deger verdigim icin üzülüyorum onun yuzunden evlenip ayrilmis yaftasi yemek beni uzen. Cocugumu tek basina buyutmek ona yetememeyi dusunmek onu koruyamazsam iyi yetistiremezsem korkusu beni uzen... bazende diyorum ki amaaaaannnn yasandi ve bitti başıma gelecek varmış diyorum.. maddi acidan kaybettigim bosey yok ama manevi açıdan bakacak olursam OZGUVENIMI insanlara olan GUVENIMI eski NESEMI kaybettimmmmmm....
Ben artik iki kisiyim iki kisi düşünmek zorundayim ailem cok sukur ki arkamda biraz puruzlude olsa ama bende birsey eksik ne bilmiyorum disardan okumaya karar verdim okulumu bitiricem ardindan kpss vs dusunuyorum simdilik cok cok paraya ihtiyacim yok bu zamani derslerime ayirmam lazim. Burasi tamam.
Peki ya o kaybolan ozguvenim nasıl gelecek ben kendime cok acıyorum kendimi yasadiklarimi anlatsam aglamaya basliyorum kendimi savunurken yaptığım fedakarliklari anlatırken agliyorum sesim ellerim titriyor ayaklarim tutmuyor ama bu bende hep olan birseydi bekarkende....
Nasil dimdik güçlü bir anne olunur annem babam her zaman yanimda olmiycaklar cocuguma nasil iyi bir rol model olurum kendimi daha iyi nasil ifade edebilirim insanlara karsi öneri bekliyorum..
Birde kitap onerileriniz var mi benim gibi hissedipte su kitabi okudum bana cok iyi geldi diyen..
Herkese cevap veremeyebilirim cocugumla ilgilenmek zorundayim ama tek tek yorumlarinizi okuycam mutlu günler.....
insanin kendine yaptigi en buyuk kotuluk kendine acimasidir.
kendina acimayi birak. sagliklosin ayaktasin cocugun saglikli. daha ne olsun. herkesin basina gelecek bir durum. gecmise kotuye odaklanip bugununu de zehir etme. yasanmasi gerekiyordu yasandi ve geride kaldi gelecege bak. ne yapabilirime bak. cocugun icin de elinden geleni yap gerisini Allah a birak. basina gelenlerde vardir mutlaka bir hayir. Rabbim kimsenin omuzlarina tasiyamayacagi yuk yuklemez.
bu donemde özellikle merakli dedikoducu cahil tiplerden olabildigince uzak dur.
Bazen bende beddua ediyorum sonra sözumu geri alıyorum. Kalbim yumusuyor nefret etmem lazim ama etmiyorum belkide iyi birsey..Allah size bunları yaşatan o adamın yaptıklarını yanına bırakmasın İNŞALLAH !!!!
Kendinize bir iş bulun ve geleceğiniz için mutlu olmaya bakın.
Cok teşekkür ederim iyi ki varsin kk. Ben bu platform sayesinde aldatildigimi anladim yoksa anlaşamıyoruz deyip bosanacaktim bi gidisle.. :)Psikolojik olarak kendinizi toparlamanıza şu iki kitap yardımcı olabilir.
Ayrıca Doğan Cüceloğlu hocamızın web sitesindeki yazılarını ve kitaplarını tavsiye ederim.
Ablaniz için cok sevindim. Insaallah bundan sonra yüzü güler..Ben özür dilerim yanlış anladım . Kesinlikle hepsini yapabilirsin bunu ince kndine idrak ettirmenin lazım balımeminim herşeyi daha güzel tadacakdin çok şükür ki daha çok gençsin erken gösterdi pislik yüzünü sende erken kurtuldun bak sana ne anlatacağım
Birlikte çalıştığım bir abla vardı eşinden şiddet yüzünden ayrıldı gibi söyledi 5 senedir kndi kndini idare ediyordu bna hep birgün mutlu olurmuyum derdiiki çocukla kaldı ortalarda ne anne var ne baba asgari ücretli bir işe girdi çocuklarını birini krese biri de zaten 4. Sınıf a gidiyo bn bekardim o zamanlar zamanlabiseylerden zevk almaya başladı dedim sebebi ne baksana artık kendi ayaklarının üzerinde duruyorum evlatlarım yanımda güzel isim var derdi bnden daha mytluydu ayı senin dediğin gibi bna bnim hayatım yeni basladi kızım derdi aramızda 7 yaş vardı iki sene oldu bni aradı yeni biriyle tanıştığını adamın yaşça büyük olduğunu ama onunla çocuklar gibi eğlendiğini evlenecklerini söyledi çok sevindim ve şuan bir aylik evli gezmedikleri yer kalmadı Allah'tan ümit kesilmiyor eninde sonunda muradına ereceksin doğru yolu bulacaksın rabbim seni de mutlu edecek sen yeter ki işte herşey yoluna girer çok mutlu olacaksın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?