Öneri istiyorum

gelinn

Aşk...
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2011
2.941
2.103
373
Arkadaşlar merhaba. Yakın bir arkadaşımın 3 yaşında erkek evladı var. Hayatı boyunca babasını hiç görmedi. Baba yabancı uyruklu bir bayanla evlendi ve oğlunu hiç görme talebinde dahi bulunmadı. Arkadaşım da Türk değil ancak çalışma ve oturum izni var. Şimdi durum şöyle, çocuk artık babayı sorgulamaya başladı. Kreşte altına büyük tuvaletini yapmış, annesine baba diye hitap ediyor dışarıda. Bizim istediğimiz istanbulda arkadaşıma yardımcı olabilecek bir çocuk psikoloğu. Durumu çok iyi değil. Hatta çoğu zaman ihtiyaçlarına biz yardımcı oluyoruz. İçinizde bilgi sahibi olan var mı?uygun fiyatlı ya da gidebileceği bir psikolog pedagog biliyor musunuz?istanbul Avrupa tarafındayız.

Baba neden bakmıyor çocuğuna? Bakmak zorunda dava açsın arkadaşınız. Öyle kaçıp kurtulmakta olmaz o işler.

Oncelikle, gercekten cok uzuldum.

Eee hayvan herif madem sahip cikmayacaktin neden cocuk yaptin demeden gecemicem.

Psikolog onerim yok ama, soyle bir onerim var: Simdi bu cocuk belli ki hayatinda erkek/baba figuru eksikligi yasiyor. Cocuklarin baba figurune ihtiyaci var, yoksa sorunlu yetiskinler oluyorlar. Arkadasiniz yeniden evlenmeyi dusunmez mi, cocuga babalik yapabilecek duzgun biriyle? Psikolog bir yere kadar yardim edebilir, ama cocugun hayatindaki boslugu doldurmaz. Ustelik cocuk cok kucuk, evlenmeydi bosanmaydi anlayacak yasta degil gibime geldi.

Oncelikle, gercekten cok uzuldum.

Eee hayvan herif madem sahip cikmayacaktin neden cocuk yaptin demeden gecemicem.

Psikolog onerim yok ama, soyle bir onerim var: Simdi bu cocuk belli ki hayatinda erkek/baba figuru eksikligi yasiyor. Cocuklarin baba figurune ihtiyaci var, yoksa sorunlu yetiskinler oluyorlar. Arkadasiniz yeniden evlenmeyi dusunmez mi, cocuga babalik yapabilecek duzgun biriyle? Psikolog bir yere kadar yardim edebilir, ama cocugun hayatindaki boslugu doldurmaz. Ustelik cocuk cok kucuk, evlenmeydi bosanmaydi anlayacak yasta degil gibime geldi.
Biz de çok istiyoruz yaşı da genç ancak kısmeti yok. Bir iki tane çıktı onlar da olur gibi değildi. Babası başka bayanla evlendi. Arkadaşım tc vatandaşı değil doğum için kendi ülkesine gittiğinde adam bulmuş Rus kadını. Bebeğiyle döndüğünde kapı duvar. O gün bu gün adamı bi daha görmemiş. Dava açmamak için de haklı sebepleri var. Anlatsam ağzınız açık kalır aman bu adam uzak dursun dersiniz inanın.

Baba neden bakmıyor çocuğuna? Bakmak zorunda dava açsın arkadaşınız. Öyle kaçıp kurtulmakta olmaz o işler.
Adam düzgün değil ki. Dava açsa kazanır ama çocuğun babası çok kötü yollara girmiş evlendiği kadın yüzünden.uzak olması daha iyi aslında.

Çocuğun babaannesi, dedeside mi yok, onlar sahip çıkarlar belki torunlarına. Baba akrabaları nerede, arkadaşınızın ailesi sahip çıkmıyor mu?

Bazı Devlet hastanelerinde pedagog birimi var, özel e gitmesine gerek yok... ALLAH yardımcısı olsun...

Biz de çok istiyoruz yaşı da genç ancak kısmeti yok. Bir iki tane çıktı onlar da olur gibi değildi. Babası başka bayanla evlendi. Arkadaşım tc vatandaşı değil doğum için kendi ülkesine gittiğinde adam bulmuş Rus kadını. Bebeğiyle döndüğünde kapı duvar. O gün bu gün adamı bi daha görmemiş. Dava açmamak için de haklı sebepleri var. Anlatsam ağzınız açık kalır aman bu adam uzak dursun dersiniz inanın.

Çocuğunu aramayan adama dava açsa bile, zorla yapılan çocuk görmeden zaten hayır gelmez. O adamı geçin zaten.

Yaşı gençmiş eminim uygun bir kısmeti çıkar. Hayırlısı olsun.

Çocuğun babaannesi, dedeside mi yok, onlar sahip çıkarlar belki torunlarına. Baba akrabaları nerede, arkadaşınızın ailesi sahip çıkmıyor mu?

Bazı Devlet hastanelerinde pedagog birimi var, özel e gitmesine gerek yok... ALLAH yardımcısı olsun...
Kızın ailesi Ukrayna'da. Adam başkasıyla evlendiği için kızı evlatlıktan reddetmişler kızcağızın ne suçu varsa artık. Çocuğun amcaları var fakat onlar da başka şehirdeler. Kimse ilgilenmiyor. Gerçekten kimsesizler.

Kızın ailesi Ukrayna'da. Adam başkasıyla evlendiği için kızı evlatlıktan reddetmişler kızcağızın ne suçu varsa artık. Çocuğun amcaları var fakat onlar da başka şehirdeler. Kimse ilgilenmiyor. Gerçekten kimsesizler.
Yazıklar olsun... Yaptığı çocuğa sahip çıkmayanlara..., arkadaşın evlenmeyi ciddi anlamda düşünsün. Hem daha çok genç mutlu olmak onunda hakkı, inşallah karşısına düzgün karakterli biri çıkar...

Benim de bir tanidigim var. Cocugun babasi 10 senedir falan hic aramadi. Gorusmuyorlar. Cocuk hayatina alisti. Oyle baba hayatinda hic olmasin daha iyi. Yasi buyudukce cocuklar da variyor durumun farkina. Zamanla anlar hep boyle kalmayacak duzelecek.

Özellerin Sean ücretleri çok ama belediyelerin ücretsiz psikolojik danışmanlık hizmeti var ücrersiz.

Back
X