Merhaba arkadaşlar,
Ben eşimle 10 aydır ayrı yaşıyorum.Oğlumuz var 2 yaşında.Davamız devam ediyor,henüz mahkememiz olmadı.Eşimle ayrıldıktan sonra eşimin barışmak konusunda attığı hiçbir adım olmadı.Yurtdışında yaşıyoruz.Ailelerimiz Türkiyede aynı şehirde yaşıyor.Ben ayrıldıktan sonra Türkiyeye gittiğimde ailesi ne beni nede ailemi aramadıkları gibi benim ailemin arayıp bu konuyu konuşalım demesine rağmen yinede gelmeye yanaşmadılar ve o günden bugüne hiçbiri ne aradı nede sordu.
Eşim haftanın belli günleri çocuğumuzu alıyor.Oğlum babayla her gittiğinde eve dönerken babanın yakasına yapışıyor,kucağından inip bana gelmek istemiyor.Hergün babayı soruyor,işe gitti diyorum.Oda kendi kendine baba işe gitti diye söylüyor.Buda beni inanılmaz üzüyor.Babasıyla zorunlu olarak biraraya geldiğimiz zamanlarda çocuğum asla yanıma gelmiyor,sürekli babaya yanaşıyor,onun kucağına gidiyor.Benim yanında olmam hiç umurunda olmuyor.Anlayacağınız babaya çok düşkün.Bu kadar düşkün olunca acaba oğlum büyüyünce babasından yanamı tercih yapar gibi bir korku oluşuyor bende.Oğlumsuz nefes alamam ben(
Asıl konuya gelince,bugün çok sevdiğimiz bir aile dostumuz gelmişti bize.Bana dediki tekrar biraraya gelmeyi düşünmüyormusunuz,yeniden bir şans verseniz en azından çocuğunuz için dedi.Bende kişisel olarak ayrıldığım için pişman olmadığımı ama tekbaşına çocuk yetiştirmenin gerçekten zor olduğunu (helede yurtdışındaysanız yanınızda değil aileniz tek bir akrabanız dahi yoksa) falan konuştuk.Zaten bugüne kadar eşiminde ailesininde barışmak noktasında bir adım atmadığını,onlarında istemediğinifalan söyledim.Kendisine siz ne söylerseniz söyleyin annesi hayır dediğinde eşiminde onun kararlarının dışına çıkamayacağını söyledim.
Oda ısrarla ben sizi barıştırırım,ailesininde bu işin dışında kalmasını sağlarım dedi.Bende istiyorsan dene ama sonuç değişmeyecek dedim.En azından sende bunun böyle olmadığını görmüş olursun dedim.
Dedim ama şimdi kafamda binlerce soru.Biz bu kadar kavgadan,yıpranmadan sonra biraraya gelsek bile yapabilirmiyiz,acaba aile dostumuza gerek yok konuşmamı deseydim.Kafam karmakarışık ve sağlıklı bir karar almak için fikirlerinize ihtiyacım var.Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Zaman ayırıp okuyan ve yorum yapan arkadaşlara şimdiden çook teşekkürler..
cvanım evliğim anneyim ve ayrılmanın çocuğumdan ayrı kalmanın eşiğinden döndüm aylar önce hala muaammada olan bir evliliğim var..
huzurun olurmu geri dönünce ve sen mutlu olurmusun ona bak ama bi şansta ver kendine ve oğluna eşinede tabi...
neden biliyormusun bi gün oğlun karşına geldiğinde sana niye çabalamadın demesin... ve sende acaba değişirmiydi deme bi gün...
konuş sakin önyargısız dene bence ...
Merhaba arkadaşlar,
Ben eşimle 10 aydır ayrı yaşıyorum.Oğlumuz var 2 yaşında.Davamız devam ediyor,henüz mahkememiz olmadı.Eşimle ayrıldıktan sonra eşimin barışmak konusunda attığı hiçbir adım olmadı.Yurtdışında yaşıyoruz.Ailelerimiz Türkiyede aynı şehirde yaşıyor.Ben ayrıldıktan sonra Türkiyeye gittiğimde ailesi ne beni nede ailemi aramadıkları gibi benim ailemin arayıp bu konuyu konuşalım demesine rağmen yinede gelmeye yanaşmadılar ve o günden bugüne hiçbiri ne aradı nede sordu.
Eşim haftanın belli günleri çocuğumuzu alıyor.Oğlum babayla her gittiğinde eve dönerken babanın yakasına yapışıyor,kucağından inip bana gelmek istemiyor.Hergün babayı soruyor,işe gitti diyorum.Oda kendi kendine baba işe gitti diye söylüyor.Buda beni inanılmaz üzüyor.Babasıyla zorunlu olarak biraraya geldiğimiz zamanlarda çocuğum asla yanıma gelmiyor,sürekli babaya yanaşıyor,onun kucağına gidiyor.Benim yanında olmam hiç umurunda olmuyor.Anlayacağınız babaya çok düşkün.Bu kadar düşkün olunca acaba oğlum büyüyünce babasından yanamı tercih yapar gibi bir korku oluşuyor bende.Oğlumsuz nefes alamam ben(
Asıl konuya gelince,bugün çok sevdiğimiz bir aile dostumuz gelmişti bize.Bana dediki tekrar biraraya gelmeyi düşünmüyormusunuz,yeniden bir şans verseniz en azından çocuğunuz için dedi.Bende kişisel olarak ayrıldığım için pişman olmadığımı ama tekbaşına çocuk yetiştirmenin gerçekten zor olduğunu (helede yurtdışındaysanız yanınızda değil aileniz tek bir akrabanız dahi yoksa) falan konuştuk.Zaten bugüne kadar eşiminde ailesininde barışmak noktasında bir adım atmadığını,onlarında istemediğinifalan söyledim.Kendisine siz ne söylerseniz söyleyin annesi hayır dediğinde eşiminde onun kararlarının dışına çıkamayacağını söyledim.
Oda ısrarla ben sizi barıştırırım,ailesininde bu işin dışında kalmasını sağlarım dedi.Bende istiyorsan dene ama sonuç değişmeyecek dedim.En azından sende bunun böyle olmadığını görmüş olursun dedim.
Dedim ama şimdi kafamda binlerce soru.Biz bu kadar kavgadan,yıpranmadan sonra biraraya gelsek bile yapabilirmiyiz,acaba aile dostumuza gerek yok konuşmamı deseydim.Kafam karmakarışık ve sağlıklı bir karar almak için fikirlerinize ihtiyacım var.Siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ?
Zaman ayırıp okuyan ve yorum yapan arkadaşlara şimdiden çook teşekkürler..
Kusura bakmayın da ben şu aile dostlarını anlamıyorum. Onun itip kakmasıyla mı düzelecek.. Eşinizin sizden böyle talebi yok,ailesinin alakası yok biri barış diyor ve hemen kafanız karışıyor
bu evliliği siz eşinizle yaşıyorsunuz,eşiniz barışalım demiyor dış kapının mandalı gelip affet diyor.. Eeee eşinize durduk yere seni affettim deneyelim mi diyeceksiniz
Çocuk konusunda da babaya düşkünlük normal de neden sizden uzak.. evde biraz sert mi davrandınız veya kızıyorsanız sizden uzaklaşır.. Onun seveceği etkinlikler yapnmaya çalışın,birlikte kaliteli zaman geçirmeye çalşsanız bekli daha iyi olur..
Ya daha beter olursa,ailem arkamdayken,herkes ayrıldığımızı biliyorken helede aileler Türkiyede aynı şehirde oturmasına rağmen birgün dahi olsa ailesi bizim ailenin kapısını birkere bile çalmamışken barışsak bile herşeye nasıl en baştan başlayacağız bilemiyorum ki..
Siz yeniden denemişsiniz,neler değişti yeniden barışınca.Paylaşırsan sevinirim..
canım gerçi bizim durum biraz farklıydı... biz çok sevdik birbirimizi ama çok yıprandık birbirimizi anlamadık nefes alsak batıyordu birbirimize... farkında değildik ama birbirimizi dinlemiyorduk inat yapacam kendi dediğimi yapacam derken boşanma noktasına gelmişiz...
şimdi... dinliyoruz yanlış gördüğümüz birşey varsa bide böylle bak diyoruz bağırmıyoruz... en baştan başlamadık hatalarımızı görüyoruz, neyi niye yaptığımıızı niye kavga ettiğimizi anlıyoruz. farkettimki ben onun bütün isteklerini görmezden gelmişim yapma demiş yapmışım yap demiş yapmamışım oda öle.... şimdi fedakarlık yapıyoruz çünkü anladıkki insan değişmez ama sen yaşadıklarını değiştirebilirsin...
bence çocuk olmadan bir kere konuşmayı dene uzun uzun önyargısız sadece çocuk için değil.
ailene henüz bişey söyleme niyetini bile eğer tamam dersen olur dersen söylersin, kimseyi beklenti içine sokma en çok yüreğini kendinide kırmamutlu olmak çok zor değil eminim herkes aynı şeyi istiyor huzur...
gözlerinin içine bak sen görürsün neyin nasıl olduğunu kimseye gerek yok... eşinin ailesini boşver zaten düzeltmek isteselerdi önce çocuklarına kızarlardı.. belkide çocuklarına güvenmedikleri için çaba sarfetmiyorlar kimbilir...
ama öğrendiğim bişey var erkek hakim olmak istiyor başkasının hakim olduğu bir ev istemiyor ve biz onları yönetmeyi bilmiyoruz... duygularımız ağır basıyor esip gürlüyoruz.... eşinin nedenlerini öğren sen diliyle değil ben diliyle bir konuş illa olmasına barışmanıza gerek yok ben neyi yanlış yaptım ki sen böle oldun de niye ben kırıldım biz niye bu hale geldik de... anlamaya çalıştığını gösterirken anlamasını sağlaumarım olur düzelir ama olmayacağını anlarsanda huzursuz bir evde çocuk büyütmek daha zor emin ol
Bence akraban bir görüşsün bakalım ailesi ne dicek eşin ne dicek ortaya ne gibi bişy çıkacak, eger barıştırırlarsa da , yok barıştıramazlarsa da en azından 1 kez daha denemiş olursun içinde birşey kalmaz , ya bi kez daha denemiştik olmayacagını gördüm nasılsa dersin ömür boyu yada çocugun her sitem ettiğinde pişmanlık yaşamazsın aklında acabalar kalmaz, öfken geçince pişman olacak bir durum olmaz denedik olmadı dersin yada denemeye bile yaklaşmadılar ben elimden geleni yaptım dersin vicdanın rahat olur !!!!!!!!!!!!
Esiniz size bi adim atarsa hic dusunmeden bi sans verin derim en azindan oglunuz icin bende anneyim benimde ayni yasta bi oglum var kendimi sizin yerinize koyup dusundugumde inanin eminim coj zordur benim annemle babamda bosanmisti malesef olan bana ve kardeslerime oldu bi bosluga dustuk resmen babam hic arayip sormazdi gecen sene vefat etti cok eksiklik var hayatimda dipsiz kuyu gibi o yuzden eslerin bosanirken bi kerede cocuklari acisindan bakmasi gerek diye dusunuyorum allah yar ve yardimciniz olsun bi yuvayi yikmak bu kadarda kolay olmamali diye dusunuyorum kendinize gore hakli sebepleriniz var belki ama oglunuz icin biraz fedakarliga degmezmi sizce bu esiniz icinde gecerli
bence eşin pişmansa ve özür dilerse bir deneyin derim bir müddet deneyin , biraz kendinize bebeğinize zaman ayırın tatil imkanınız varsa değerlendirin birlikte bu arada kendinizi gözlemleyin sevginiz kalmışmı bir şeyler değişmişmi, sırf çocuğunuzun hatırı için , içinizde bişy kalmasın keşkelere dair.
en azından elimden geleni sonuna kadar yaptım dersiniz , bu arada 2. bebeğin olmamasına da dikkat edin derim .böyle durumlarda erkekler kadınları çıkmaza girsin diye bebek yapması için çabalıyorlarmış genelde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?