Merhaba , hanımlar daha öncede konu açmıştım annem evime alınacak eşyaya karışıyor , heveslerimi kırıyor kendi istediği olsun diye . Şimdi artık sonuca varılmasını istediğim için yazdım tekrardan . Bu hafta sonu nişanlımla oturacağım evimiz için eşya bakmaya gidecez , kaynanam ısrarla yanlız gidin , keyfinize göre bakın gezin görün dese de annem ısrarla bende gelicem diyor . İstemiyorum çünkü zevklerimiz bambaşka ve kendi istediği olsun istiyor , ayrıca nişanlım ben utanırım çekinirim annemlerle rahat rahat bakamam rahat davranamam diyor . Örneğin nişan alışverişine annem kaynanam ve nişanlım gittik . Aldığım nişan elbisesine bile yorum yapamadı rahatca begendınmı nasıl oldum dıyemedim . ( annemler var ayıp olurmuş bu annemin düşüncesi ) beğenmedim diyemedi , anca eve gelince soyleyebildi nişan günü kıyafetimi değiştirdik baya stres yaşadık ) Şimdi de kasılcaz rahat olamıycaz vs vs . Anneme açık açık gelmeyin diyemiyorum , gelme diyemiyorum , kırılır ya da hiç bir şekilde zerre heves bırakmaz burnumdan gelir her şey . Alacagımız yer oturdugumuz yer olsa sıkıntı yok ama konyadan ankaraya gidip alıcaz . Bir güne sığmaz yani hadi gidip alıp gelelim kımse bılmeden .
Size sorum ; nasıl daha nazik bir şekilde gelmeyin diycem . Kaynananam sıkıntı değil ama anneme . Ne yollarla veya ne tarza nasıl söylemeliyim . Yanlış bir şey demek istemediğim için bir de size sormak istedim . Sırf bu konu bile beni oldukça strese sokuyor . İçime sinmezse ya istediğim gibi olmazsa evim diye .