• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önerilerinize İhtiyacım var :/

Merhaba , hanımlar daha öncede konu açmıştım annem evime alınacak eşyaya karışıyor , heveslerimi kırıyor kendi istediği olsun diye . Şimdi artık sonuca varılmasını istediğim için yazdım tekrardan . Bu hafta sonu nişanlımla oturacağım evimiz için eşya bakmaya gidecez , kaynanam ısrarla yanlız gidin , keyfinize göre bakın gezin görün dese de annem ısrarla bende gelicem diyor . İstemiyorum çünkü zevklerimiz bambaşka ve kendi istediği olsun istiyor , ayrıca nişanlım ben utanırım çekinirim annemlerle rahat rahat bakamam rahat davranamam diyor . Örneğin nişan alışverişine annem kaynanam ve nişanlım gittik . Aldığım nişan elbisesine bile yorum yapamadı rahatca begendınmı nasıl oldum dıyemedim . ( annemler var ayıp olurmuş bu annemin düşüncesi ) beğenmedim diyemedi , anca eve gelince soyleyebildi nişan günü kıyafetimi değiştirdik baya stres yaşadık ) Şimdi de kasılcaz rahat olamıycaz vs vs . Anneme açık açık gelmeyin diyemiyorum , gelme diyemiyorum , kırılır ya da hiç bir şekilde zerre heves bırakmaz burnumdan gelir her şey . Alacagımız yer oturdugumuz yer olsa sıkıntı yok ama konyadan ankaraya gidip alıcaz . Bir güne sığmaz yani hadi gidip alıp gelelim kımse bılmeden .
Size sorum ; nasıl daha nazik bir şekilde gelmeyin diycem . Kaynananam sıkıntı değil ama anneme . Ne yollarla veya ne tarza nasıl söylemeliyim . Yanlış bir şey demek istemediğim için bir de size sormak istedim . Sırf bu konu bile beni oldukça strese sokuyor . İçime sinmezse ya istediğim gibi olmazsa evim diye . :KK43:
Şöyle diyeceksin anne büyüklerle rahat secemioruz yamam sen annemsin bens enden çekinmem ama nişanlım çekinebilir diceksin okadar sen dik ve güçlü durursan emin ol hiçbişey sizi etkilemez ya bunu kayınvaliden yapsaydı üstüne neler derdin o yüzden saglam dur ce söyle sen artık evinin hanımı olucaksın

Annen sanırım yanlız kalmanızı istemiyor sonuçta orda kalacaksınız. Yoksa sırf alışveriş için gelmesi çok saçma.

Yok kalmıycaz sabah çok erken saatlerde gidip akşam dönmeye çalışıcaz , o yuzden tek bir güne sıgdırmak istemiyoruz sakin sakim bakalım diye , daha mağzaların yarısında yorulduk biz şu güzel bunu al gidelim diycek , tam ifade edemedim , annem bencil birisidir , hani öye fesat bencil değil , çok iyi biri ama kendini çok düşünenlerden ..

Merhaba , hanımlar daha öncede konu açmıştım annem evime alınacak eşyaya karışıyor , heveslerimi kırıyor kendi istediği olsun diye . Şimdi artık sonuca varılmasını istediğim için yazdım tekrardan . Bu hafta sonu nişanlımla oturacağım evimiz için eşya bakmaya gidecez , kaynanam ısrarla yanlız gidin , keyfinize göre bakın gezin görün dese de annem ısrarla bende gelicem diyor . İstemiyorum çünkü zevklerimiz bambaşka ve kendi istediği olsun istiyor , ayrıca nişanlım ben utanırım çekinirim annemlerle rahat rahat bakamam rahat davranamam diyor . Örneğin nişan alışverişine annem kaynanam ve nişanlım gittik . Aldığım nişan elbisesine bile yorum yapamadı rahatca begendınmı nasıl oldum dıyemedim . ( annemler var ayıp olurmuş bu annemin düşüncesi ) beğenmedim diyemedi , anca eve gelince soyleyebildi nişan günü kıyafetimi değiştirdik baya stres yaşadık ) Şimdi de kasılcaz rahat olamıycaz vs vs . Anneme açık açık gelmeyin diyemiyorum , gelme diyemiyorum , kırılır ya da hiç bir şekilde zerre heves bırakmaz burnumdan gelir her şey . Alacagımız yer oturdugumuz yer olsa sıkıntı yok ama konyadan ankaraya gidip alıcaz . Bir güne sığmaz yani hadi gidip alıp gelelim kımse bılmeden .
Size sorum ; nasıl daha nazik bir şekilde gelmeyin diycem . Kaynananam sıkıntı değil ama anneme . Ne yollarla veya ne tarza nasıl söylemeliyim . Yanlış bir şey demek istemediğim için bir de size sormak istedim . Sırf bu konu bile beni oldukça strese sokuyor . İçime sinmezse ya istediğim gibi olmazsa evim diye . :KK43:
Canım vallahi ben anneme yeri geldi sen karışma anne o evde ben yaşicam dediğim oldu.

Anneni karşına al anne biz nişanlımla tek gitme kararı aldık gezerek gidip gelicez seni yanımda götüremicem kaynanamda gelmicek de nişanlında sıkılmaya başlar bu durumdan annen hevesini alamadıysa seninle gidermeye çalışıyordur

İçimden inşallah "kendinehas" yorum yapar demiştim :KK15:
Ne yapıyım o zaman ben , paldır küldür diyim düşüncemi :cry:
Çok güldüm :D
Ben ne zaman nasıl kırmam diye bakarken ,ezilip büzülerek vb tarzda söylesem haklı olduğum halde haksız oldum.
Ne zaman istifimi bozmadan hayır şu şu sebeplerden desem rahat kafayla her işimi hallettim.

Senin annen ayni benim kv, senin kv ise ayni benim annem :O annenizi bence alin karsiniza konuşun acik acik. Yada nisanlim ikimizin gitmesini istiyor desen? Ben cogu zaman sucu nisanlima atarim ona da bilgi veririm beni bozma diye.

Senin annen ayni benim kv, senin kv ise ayni benim annem :O annenizi bence alin karsiniza konuşun acik acik. Yada nisanlim ikimizin gitmesini istiyor desen? Ben cogu zaman sucu nisanlima atarim ona da bilgi veririm beni bozma diye.

Deniycemm :cool:

Çok güldüm :KK70:
Ben ne zaman nasıl kırmam diye bakarken ,ezilip büzülerek vb tarzda söylesem haklı olduğum halde haksız oldum.
Ne zaman istifimi bozmadan hayır şu şu sebeplerden desem rahat kafayla her işimi hallettim.

Bir de bu uslüpla deniyim şansımı , ha baktım olmuyo çıkar giderim habersiz , alındıktan sonra moralim bozulsa da sıkıntı yok :halay:

Aynı şeyi kv yapsa işte nişanlın yanında dursun kararlı bir şekilde annesiyle konuşmasını konuyu halletmesini isterdiniz yani sizde bence böyle davranın çnk annenizden evlenince ayrılmayacaksınız evli olacak kızına eskisi gibi ısrarcı olmaması gerektiğini bilmeli

Dümdüz söyleyeceksin başka çare yok , anlayışlı olsun annen de rahat bıraksın kayınvalideliğe mi özenmiş.

Yok kalmıycaz sabah çok erken saatlerde gidip akşam dönmeye çalışıcaz , o yuzden tek bir güne sıgdırmak istemiyoruz sakin sakim bakalım diye , daha mağzaların yarısında yorulduk biz şu güzel bunu al gidelim diycek , tam ifade edemedim , annem bencil birisidir , hani öye fesat bencil değil , çok iyi biri ama kendini çok düşünenlerden ..
O zaman ona söylemeden çıkın. Eve gelince de çıkmışken bu işi de hallettik dersiniz. En fazla 2 gün surat aşar sonra düzelir.

siz evlenince anneniz arayıp ne yemek yaptığınıza kadar karışacak. sonra evinizin bir anahtarını da kendine ister, siz olmadığınız zaman da gelir mutfağınızın düzenini değiştirir. çocuğunuz olduğunda da eğitimine karışır falan.... eşinizle ilişkinize müdahele eder, sürekli akıl verme düşüncesiyle özel hayatınıza mudahele eder.

çok mu abarttım ki?

neyse bir an önce bu konuyu oturup uzun uzun konuşun. önce trip atar yanlış anlar falan ama yine de bi ortayolu vardır.
Yok abartmamışsın aynı benim annemi anlatmışsın, mesafe koyduk ona rağmen karışıyor, kayınvalidem ve eşimden çekinmese vay halime
Konu sahibi eşyaların istediğin gibi olmaz annen gelirse , kendi annemden biliyorum, birde acemiydik sonradan pişman olduğum şeyleri aldım, kırılır diye düşünmeden söylemelisin, annen benim annem gibiyse bu işin sonu yok, mesafeni koy, çocuk yaptığımız zamana bile karıştı benimki

Ben şöyle 'biz tüm her şeyi çift olarak alacağız, evimizde görürsünüz' dedim.
Aynen de öyle oldu.
Bunda zor bir şey yok.
İstemediğin eşyaları alıp 40 yıl laf söylemektense, azıcık alınsınlar bir şey olmaz.

Bu arada Ankara dediğinize göre Siteler'e gideceksiniz muhtemelen.
Sıkı pazarlık yapın, 10dan ağzını açan 4-5 e bırakır.

Aynen de öyle oldu.
Bunda zor bir şey yok.
İstemediğin eşyaları alıp 40 yıl laf söylemektense, azıcık alınsınlar bir şey olmaz.

Aynen
Piyasada hiç para yok zaten
Nakit paraya fiyatın yarısına alırım

Benim annem kina organizasyonunda istemedigim birseyi yaptirmak istemisti dayanamayip cok istiyorsan kendine ayri kina organizasyonu yap demistim sonra da ozur dilemistim gerçi kaba bir sekilde istemedigimi soyledigim icin.. sen benim gibi yapma tabi usulunce ama kararli dile getir

Aynen de öyle oldu.
Bunda zor bir şey yok.

Orayı da araştırdım baya seçenek var diyenler oldu ,

Back
X