- 16 Ekim 2015
- 208
- 199
- 33
- Konu Sahibi rasawvatha
.
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende mesela sacimi kuruturken makine elimde patliyor veya pencereden bakarken sanki oradan dusucem gibi benzer seyler yani ama hic doktora anlatmamistim bunlari..Merhabaa. Aslında aklımda bu konuyu açmak yoktu ancak konulara bakarken herkesin çoğu derdini anlattığını ve diğerlerinin de kendi derdiymiş gibi yardım ettiğini gördüm açıkcası bi gaz geldi :) ben de anlatayım ne yapacağımı bilmiyorum şimdi
Önce kendimi bi anlatayım istanbulda yaşıyorum üniversite öğrenciyim bu sene bazı sorunlarım yüzünden okula gitmedim devamsızlıktan kaldım ve daha gitmiyorum kaldığım için şu an evdeyim. Bir işim de yok.
Sorunlar yüzünden psikiyatriye de gittim lise1den beri ilac kullanıyorum bi süre bıraktım sonra başka bi ilaca geçiş yaptık. Ama hiçbir ilaç iyi gelmedi daha kötü boş bir insan yaptı beni. Şu an halen ilaç kullanıyorum ve bırakmak istiyorum bırakamıyorum çok fazlasıyla boş bi insana dönüştürdü beni.
Sorunuma gelince depresyon gibi bir şey yaşamadım düşüncelerime engel olamıyorum küçüklükten beri aynı kendimi kaybedecek kadar iğrenç şeyler aklıma geliyor düşünmek istemediğim şeyleri düşünüyorum sankı kafamda başka biri var o kontrol ediyormuş gibi bunlar sadece düşünceyken sorun yoktu sadece biraz korkuyordum kendimden ama bu iş çığrından çıktı elimde mesela bi bıçak var bi şey doğruyorum diyelim o bıçakla kardeşimin gözlerini oyduğum geliyor aklıma bunu isteyerek düşünmüyorum birden bunu görüyorum yolda yürürken birini arabanın altına ittiğim o anı görüyorum kafası ezilmiş yatıyo yerde. Bunlar gün geçtikçe daha belirgin olmaya başlamıştı. Tüm arkadaşlarımdan uzaklaştım çünkü arkadaşlarıma da zarar vermeye başladım kafamı toparlayamadığım için her dakika sinirliydim ve bu arkadaşlarımı da üzmeme neden oluyordu. Namaz kılmak istiyorum ancak o an bile aklımdan gitmiyorlar. Gece korktuğum için dua etmeden yatamıyorum dua okurken bile aklımda binbir türlü iğrençlik kötü şeyler geçiyor. Asıl sorunum bu. Psikiyatri bununla birlikte anksiyete ve obsesyondan bahsetti. Şu an kullandığım ilaç obsesyon tedavisi için.
Tüm o arkadaşlarımı kaybettikten sonra ki bu kaybedişler benim suçumdu çok fazla gereksiz sinirli davranış sergiledim üzdüm hepsini geri kazanmaya çalıştım onları ama artık resmen nefret ediyorlar benden. Şu an sadece tek bi arkadaşım var 7 yıldır arkadaşız ve o şu an Ankarada yaşıyor. Ne kadar uzak olursa olsun her zaman yanımda olmaya çalıştı Allah razı olsun. Ama yakınımda kimse yok. Bu kafamı toparlayamamın üstüne bir de tek başına kalmam daha da zorlaştırdı durumları. Sabahtan akkşama kadar olmayan şeylerle konuşuyorum. Sanki bi tiyatro oyununda gibiyim ama etrafta kimse yok. Bunun gerçek olmadığını biliyorum olmayan şeyleri aslında görmüyorum sadece varlarmış gibi davranıyorum. Ve sahne canlandırıyorum bunun tek kaldığım için olduğunun farkındayım.
İlaç yüzünden önümde ailemi öldürseler sesimi çıkarmam o kadar boş bi insana çeviriyor. Ben böyle biri olmak istemiyorum. Ama diğer türlü düşüncelerime hakim olamayıp insanlara zarar vermekten korkuyorum. Takıntılarım yüzünden bir çok şeyi yapamıyorum bile ama ne olursa olsun artık ilaç kullanmak istemiyorum. İlacı kesinlikle bırakacağım biraz zor olacak ama ilacı bırakıp kendim yenmek istiyorum bu sorunları ilaç yüzünden sınıfta kaldım. Kendimi başka şeylerle oyalamak istiyorum hem de yararlı olur mesela diyete ve spora başladım en azında bir şeylerle uğraşayım. Tekrardan sınava hazırlanıp ankaraya geçmek istiyorum. Bilmiyorum bu anlattıklarımdan sonra ne düşünüyorsunuz hakkımda ama gerçekten önerilerinize ihtiyacım var ne yapmam gerektiğini bilmiyorum![]()
Lisedeyken onemsiz hayaller olarak başladi normal iste camdan bakarken mesela insanin bazen aklima gelir ya asagi dustuğu felan oyleydi sonra fazlalasti aklimi baska bi seye odaklayamayacak hale geldim zar zor universite kazandim ona da ilaclar yuzunden aksattim devamsizlik doldu evet ilacı birakmak istedigimi soyledim bi sure daha kullan dedi diye devam ettim son kez gidecegim boyle yapamadigimi soyleyecegim umarim bu sefer birakmam da yardimci olur bunlar yuzunden insanlardan cok uzaklastim her seyi tek basima yapiyorum bundan cok yoruldum eskisi gibi insanlarin arasinda durmayi bile ozledim eylulden beri evdeyim tek bi arkadasim vardi yakinimda o da 2 gun once bitirdi arkadaaligimizi fazla gorusemiyorduk onunla da su an arkadaşım da yok cok ozledim en basitinden arkadaslarla oturup cay icmek bile ozlem olduBende mesela sacimi kuruturken makine elimde patliyor veya pencereden bakarken sanki oradan dusucem gibi benzer seyler yani ama hic doktora anlatmamistim bunlari..
Cok gecmis olsun bence doktorunla konus azaltarak birakmayi dene ilaclari
Ilaclari bırakınca normale mi doneceksiniz hayir anlamadimda bence ilaçla değilde bi klinikte tedavi görün dusundukleriniz ve yaptiklariniz normal değil
Istemeden birine zarar verebilirsiniz
Daha bir sey yapmadim gerceklestirme asamasinda sadece sinirim var dusuncelerimde sorun var tedavi goruyorum ancak klinik gerekli gorulmedi uzun zamandir bu durumdayim benimle ayni sekilde olan insanlarin paylastigi yazilari okudum cogu zaten ayni ilaci kullandigi bi gecmisi var ancak hepsi cevresindeki insanlarin yardimiyla yenmis okuluyla isiyle ilgilendigi mesgul oldugu icin normale donmus benim babam yok bu dusuncelerden once de fazla arkadasim yoktu ama bunlardan sonra hic kalmadi tek basina kaldigim icin duzelemiyorum tekrardan insanların arasina karismak istiyorum ama nasil nerden baslicam napicam bilmiyorum okul is yok bakkala gitmek bile artik cekindigim bi durum oldu bunu yenmek istiyorum napicagimi bilmedigim icin sormak istedim napabilirim diye
Obsesif kumpulsif bozukluklari çok sık rastlanan tedavisi şart bi psikolojik rahatsizlik. Siz kendinize yardim etmezseniz kimse edemez. Hayattan kopmayin tabii ki hedeflerinizin olmasi çok güzel. Doktorunuzla konuştunuz mu bunlari? Ilaçları birakmak sizi geriye atacak hiç tedaviye başlamamış gibi olacaksınız. Yaptiklarinizn farkinda olmaniz çok güzel bi gelişme aslında genelde bu tür rahatsızlığı olanlar inkar ederler. Sıkı sıkı tutunun hayata,ben hastayim deyip kendinizi yalnızlığa sürüklemeyin. Çok geçmiş olsun.
Ilaca yeni mi basladiniz? Yeni başlandığı zaman bünye alisana kadar böyle dengesizlikler yapabiliyor. Doktorunuz bu ilaçta ısrarliysa vardır bi bildigi...Konuştum aslinda ilac kullanmayaym demiyorum sadece bu ilac beni cok kotu yapiyor ama inatla bu ilaci kullanmamin iyi olacagini soyluyor degistirmiyor bu ilacla kendimi daha kotu hissediyorum. Baska birine gitmeyi dusundum ama liseden beri ayni kisiye gidiyorum tekrardan her seyi anlatmaktan cekiniyorum ailevi durumlari da her seyimi biliyor artik her seyi tekrardan baska birine anlatmak istemedim ama bu ilacin beni cok kotu yaptigini anlamak istemiyor bilemiyorum![]()
Benimde anksiyetem vardi ama bayadir doktora gitmiyorum. Disosiyatif ve panik atagimda vardi. Ben ilac icmem hastane doktor nefret ederim. Oyle ilaclar verdiki ben ilaclarin herseyini okurum icime sinmezse icmem. Sonra kullanmamak icin kendi kendimi motive ettim ve kullanmadim bir dahada doktora gitmedim. Hersey kafada bitiyor. Arada bir yine en cokta sacimi kuruturken makine tedirgin ediyo beni ama gulup geciyorum kurutmaya devam ediyorum. Sadece onda yasiyorum bu durumu artik.Lisedeyken onemsiz hayaller olarak başladi normal iste camdan bakarken mesela insanin bazen aklima gelir ya asagi dustuğu felan oyleydi sonra fazlalasti aklimi baska bi seye odaklayamayacak hale geldim zar zor universite kazandim ona da ilaclar yuzunden aksattim devamsizlik doldu evet ilacı birakmak istedigimi soyledim bi sure daha kullan dedi diye devam ettim son kez gidecegim boyle yapamadigimi soyleyecegim umarim bu sefer birakmam da yardimci olur bunlar yuzunden insanlardan cok uzaklastim her seyi tek basima yapiyorum bundan cok yoruldum eskisi gibi insanlarin arasinda durmayi bile ozledim eylulden beri evdeyim tek bi arkadasim vardi yakinimda o da 2 gun once bitirdi arkadaaligimizi fazla gorusemiyorduk onunla da su an arkadaşım da yok cok ozledim en basitinden arkadaslarla oturup cay icmek bile ozlem oldu![]()
3 ay oldu başta bünyem alışmadığı icin boyle oluyor deyip devam ettim inandirdim kendimi ama su an ilaca hic inancim kalmadi belki doktorla inatlasmam yuzunden kendim on yargi yapiyorum ilaca bilemiyorumIlaca yeni mi basladiniz? Yeni başlandığı zaman bünye alisana kadar böyle dengesizlikler yapabiliyor. Doktorunuz bu ilaçta ısrarliysa vardır bi bildigi...
Klinik de olabilir yani kimse beni yonlendirmedi psikiyatri de oyle bi seyin konusunu daha acmadi ama iyi gelecekse benim icin sorun yok ama bilgim yok yani doktor onaylarsa mi gidiliyor oyle nasil yapiliyor bilgim yok klinikler hakkinda sadece ilac tedavisi gordumBenimde anksiyetem vardi ama bayadir doktora gitmiyorum. Disosiyatif ve panik atagimda vardi. Ben ilac icmem hastane doktor nefret ederim. Oyle ilaclar verdiki ben ilaclarin herseyini okurum icime sinmezse icmem. Sonra kullanmamak icin kendi kendimi motive ettim ve kullanmadim bir dahada doktora gitmedim. Hersey kafada bitiyor. Arada bir yine en cokta sacimi kuruturken makine tedirgin ediyo beni ama gulup geciyorum kurutmaya devam ediyorum. Sadece onda yasiyorum bu durumu artik.
Sana senden baska kimse yardim edemez. Doktorun bile yardim edemez sen izin vermezsen. Bir sure klinik faydali olabilir.
Sadece bir hayatimiz var vakit kaybetme
Yani bu doktor ozel bir doktorsa para avcisi olabilir. Yillardir gidiyorum diyorsun nasil ilerleme olmaz bana ilginc geldi. Devlet hastanesine git bence sonucta adam sana baksa ne bakmasa ne.3 ay oldu başta bünyem alışmadığı icin boyle oluyor deyip devam ettim inandirdim kendimi ama su an ilaca hic inancim kalmadi belki doktorla inatlasmam yuzunden kendim on yargi yapiyorum ilaca bilemiyorum
Klinik de olabilir yani kimse beni yonlendirmedi psikiyatri de oyle bi seyin konusunu daha acmadi ama iyi gelecekse benim icin sorun yok ama bilgim yok yani doktor onaylarsa mi gidiliyor oyle nasil yapiliyor bilgim yok klinikler hakkinda sadece ilac tedavisi gordum
Yani bu doktor ozel bir doktorsa para avcisi olabilir. Yillardir gidiyorum diyorsun nasil ilerleme olmaz bana ilginc geldi. Devlet hastanesine git bence sonucta adam sana baksa ne bakmasa ne.
Dusundugunuz seyleri hayal ederken -gozunuzun onune geldiginde- haz duyuyor musunuz ?
Anlıyorum. Kendinizi psikolojik acıdan boyle rahatlattıgınızı dusunuyorum. Sizden aksi bir yorum gelseydi tehlikeli bir durum icerisinde oldugunuzu soylerdim. Bir baska doktorla gorusmenizi diger arkadaslar gibi ben de size oneriyorum arkadasım. Kullanacagınız ilacların etkisi size mutlaka fayda saglayacaktır. Beynin saglıklı dusunme ve islemesi acısından gerekli.. Hic uzulmeyin lutfen..![]()
Evet guzel bi fikir ocak başinda kurslara bakacagim bi şey cikmazsa istiyorum bi kursa baslamayii :))Fotoğrafçılık kursları var. Dersler çok keyifli ve gruplar günübirlik bir yerlere gidiyorlar. hem yeni bir ortama girmek hem de kafa dağıtmak için güzel bir tercih olabilir.
Evet haklisin ama okul eylule kadar yok maalesef bana ama eksiklerimi gidermek icin çalismaya baslayacağim bi de ingilizce kursu dusunuyorum hem kafam dagilir hem de dil ogrenmek cok faydali keske okulu bi sene uzatmasaydim cok pismanim ama gecti artikBence okula baslamakla iyi edersin.
Insan bos durdukca dusuncelere daliyor.
Odevler seni biraz oyalar.