Hamilelikte Çatlak İçin Öneri

ya buna genetik diyorlar ama benim annem hiç çatlamadı. ben 3.aydan itibaren liedac ve bioil kullandım. ama hayvan gibi çatladım 😂😂 sadece göbeğim de değil. kollarım ve bacak içim de çatladı.
Ayyy 😬 aslında benim annem de çatlamış ama onun dediğine göre bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler bilmiyorduk bilsem sürekli sürerdim. Biraz da şans işi sanırım bebeğimizden bir iz taşımak paha biçilmez bir şey aslında ama işte 💁🏻‍♀️

Ayyy 😬 aslında benim annem de çatlamış ama onun dediğine göre bizim zamanımızda yoktu böyle şeyler bilmiyorduk bilsem sürekli sürerdim. Biraz da şans işi sanırım bebeğimizden bir iz taşımak paha biçilmez bir şey aslında ama işte 💁🏻‍♀️
evet valla ben de öyle düsünüyorum. açıkcası çok da rahatsız etmiyorlar beni. güzel bir iz oldu bebeğimden 😂😂

• Lierac phytolastil jel: pahalı ama oldukça etkili​
  • Mamaaura jel: fiyatı uygun, sürmesi kolay
  • Weleda: fiyatı biraz yüksek ama yapısı güzel
  • Bioderma atoderm 2 in 1 yağ: bir tık fiyatı yüksek ama içeriği temiz, güzel nemlendiriyor
  • Tto balm oil: fiyatı bir tık uygun yine güzel bir nemlendirici
  • Mustela maternity bakım kremi: içeriği temiz, güzel nemlendiriyor.
Genellikle yağ, çatlak kremi ve nemlendirici kombinasyonu öneriliyor.

• Bioderma atoderm 2 in 1 yağ: bir tık fiyatı yüksek ama içeriği temiz, güzel nemlendiriyor
Teşekkür ederim bilmediklerimi araştıracağım 🩷

Biraz da olumşama yapalım hep kötü yönden bakıyoruz 🫠 bir sorum daha olacak artık göbüşüm gergin ve sert hele yemekten sonra normal bir durum değil mi?
benim 6.aydan sonra sertlik oluyordu karında. gerginlik de normal 🥲

benim 6.aydan sonra sertlik oluyordu karında. gerginlik de normal 🥲
Ben de 5. aya gireceğim. Yeni yeni gerginleşmeye ve sertleşmeye başladı bir yerde okudum sorun olabilir yazmışlar korktum sorayım dedim. Çok normal aslında hâliyle kilo alıyoruz ve rahim gittikçe büyüyor.

Eklentiler

• IMG_3431.webp
    IMG_3431.webp
    26 KB · Görüntüleme: 16
Ben de 5. aya gireceğim. Yeni yeni gerginleşmeye ve sertleşmeye başladı bir yerde okudum sorun olabilir yazmışlar korktum sorayım dedim. Çok normal aslında hâliyle kilo alıyoruz ve rahim gittikçe büyüyor.
benim ilki 4.ay, ikincisi 5. aydan 😂😂 ki benim karnım kücüktü öyle düsün 😂😂 kimse 9 aylık hamile olduğuma inanmıyordu 🥲

Eklentiler

• IMG_3945.webp
    IMG_3945.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_3946.webp
    IMG_3946.webp
    13,5 KB · Görüntüleme: 15
Fotoğraflarda aya göre gâyet iyi görünüyor aslında daha fazla büyümedi mi yoksa 💁🏻‍♀️
valla bana göre karnım büyüktü ama herkes kücük diyordu 😂 bu fotoğraftan 10 gün sonra doğurdum işte 37+5te 😂

Eklentiler

• IMG_3947.webp
    IMG_3947.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 17
Saç dökülmesi için önerebileceğiniz bir şeyler var mı?

İlk olarak baktırmadıysanız kan değerlerinize baktırın vitamin eksiklikleri çok sık sebep oluyor. Onun dışında doğal yağlar kullanabilirsiniz ama biberiye yağı kullanmayın gebelikte yasak. Hindistan cevizi yağı, badem yapı gibi güvenli yağlar kullanabilirsiniz. Dökülme karşıtı şampuanlar da var ama içeriğine mutlaka bakın bazı içeriklerin gebelikte kullanımı sakıncalı
Mamaura dökülme karşıtı seti var gebelikte kullanımı güvenli kabul ediliyor, bir de momwell in şampuanını tavsiye ederim dökülme karşıtı değil ama içeriği çok temiz SLS paraben içermiyor

Back
X