Onlar hepimizin canı

yesilim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2006
8.868
19
158
Antalya
TV programlarının cıvıklığını seyrettikçe içim acıyor.Yüreğime bir kez daha teller battı.
Biz ŞEHİTLERİMİZE üzülüp, gözyaşı dökerken....Hiç bir şey yokmuşçasına,dansöz oynatmayı eğlence sanıp eğlenenleri......Komedi diye sululuk yapanları....
Nasıl içlerine sindirdiklerine hayret ettim.
Özellikle dolaştım kanalları.Çoğu,sanki sözleşmişler gibi,vur patlasın,çal oynasın...Neye karşı,kime karşı,neyi kanıtlamak için..“Siz vurun,bizim umurumuzda değil mi” Demek oluyor.Ama bizim umurumuzda

Biri diyor ki “Acımız büyük ama sanat matem dinlemiyor”..Senin oğlunu,kardeşini vursalardı,görürdüm ben senin sanatını.. Matem tutun demiyoruz ki.. Biraz seviye,biraz insaf,biraz merhamet
Şu günlerde bile,magazin programlarına ara vermediler ya..Pes...Pes

Bu,çocuğunu kaybetmiş anneyi,babayı üzülmesin diye,eğlendirmeğe gelen komşulara benzer.Olabilir mi,kabul edilebilir mi böyle bir şey..

Hafta sonu şöyle biraz yürüyüşe çıkıyoruz...Aman Allahım her yer dolu.Çılgınlar gibi Antalya eğlenceleri.
Eve dönüyoruz,TV açıyoruz rezalet..Acı bir rüya gibi..Kanlı günlerin gecesinde,ancak renkli rüya görüyor olabilirdim.İnanılmaz...

Yani o çocuklar kim için ŞEHİT oldular ..Siz diskolarda,şehitlerin ardından eğlenin diye mi..

O genç ŞEHİT çocuklar ,vatan için öldüler.
O genç ŞEHİT çocuklar hepimizin çocukları,kardeşleri,ağabeyleri
Bize ne oldu...anlamıyorum
Grevlerin,davullarla,zurnalarla halay çekilerek yapılmasını anlamadığım gibi.

Bu benim isyanım

Ateş düştüğü yeri yakarmış.
Öyle olmuşuz ki artık yakınımıza da düşse o ateş "aman bana değmedi" diyoruz.
Kocaman bir BOŞVER ile yaşıyoruz.
Allah tüm şehitlere rahmet, yakınlarına da sabır versin.
Teşekkürler Yeşilim.

Allah tüm şehitlere rahmet, yakınlarına da sabır versin.
Ama biraz da saygı ailelerine karşı
Sağol Cüvcüvüm....

Çok haklısın yeşilim her gün işyerinde arkadaşlarımla aynı şeyleri konuşuyor ve esefle kınıyoruz... Sana sonuna kadar katılıyorum ve seni bu yazdıklarından dolayı ayakta alkışlıyorummm...ŞEHİTLERİN duası ve bedduası tutar derler... Önce ALLAH sonrada bütün ŞEHİTLERİMİZ inşallah bizleri affeder.. Bütün ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN rahmet yakınlarına sabır diliyorummm...

Acımın dili yok, susuyorum.
Ne yazdıysam sildim, cümlelerim bile riyakar geliyor gözüme.
Ruhları Şad olsun. Ailerine sabır versin.

M. Akif' in daha önce söylediği gibi,
Unutmayalım!

Bastığın yerleri 'toprak' diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyâları alsan da bu cennet vatanı

Ben artik sasar bakar oldum Yesilim.bu kadar vurdumduymazlik,bu kadar...bu kadar olur yani..bu kanlar onlar barlarda,orda burda sapitsinlar diye döküdü.
yazik diyorum..cok yazik..o haberleri izlerken gözyaslarimi tutamiyorum..
Allah ailelere sabir versin diyorum.
Sehitlerimizede Rahmet diliyorum
Sana da cok tesekkür edip,yazdigin bu yazi icin Ellerinden öpüyorum....

çok haklısın yeşilim çokkkkkk...

şehit aileleri vatan sağolsun diyorlar... vatan, diğerleri diskolarda eğlensinler diye mi sağolacak onlara bu rahatı sağlayan canları vatan uğrunda veren şehitleri hiç hatırlamayacaklar mı?

Ben bu yazıyı yazanın ellerinden öpmez miyim?
Yüreğinin ortasından öpmez miyim?
Hatta ANAPARTİ me başkan olması için yalvarmaz mıyım?

ben artık neredeyse tv izlemiyorum.inanın içim kalkıyor.
dediğiniz gibi gerçekten saygısızlık umursamazlık bananecilik almış başını gidiyor.
herkes aman benim başıma gelmedi ya deyip geçiyor.
unutmayın bir gün sizinde başınıza gelebilir.
kimse çok fazla şey beklemiyor aslınca sadece biraz saygı.
benim çocukluğumda yaşlı yada genç akraba yada komşu biri vefat ettiyse 40 gün televizyon bile açmazdık.
hadi ondan da geçtik millet para uğruna vur patlasın çal oynasın...
ayıp ayıp toplum olarak biraz kendimize gelelim ey SANAT CAMİA SI duyun sesimiziiii.TELEVİZYON YAPIMCILARI duyun sesimiziii.değerlerimize sahip çıkalım ne oluyor bize??????

Ablacım eline ve yüreğine sağlık ,aynı üzüntüleri bende yaşıyorum.Lenacımın dediği gibi eskiden cenaze evinde televizyon izlenmez ve matem olurdu şimdi ne oldu bize.Sanki bu üzücü olaylar bizim başımıza gelmez hep başkalarının başına gelir diye düşünüyoruz.Şehitlerimize Allahdan rahmet yakınlarına baş sağlıgı diliyorum.içimiz yanıyor.

Yeşilim bu yazdıklarına katılmamak elde değil. Dediğn gib insanların gözü, kulağı alıştı sanki bu haberlere. Ateş sadece düştüğü yeri yakar oldu. İşte bu noktada herkesin oturup kendini sorgulaması gerekiyor. Çünkü o tip programlara prim verenlerde yine bu toplumun insanları. Keşke acılarımınzı bir yürek değil de bin yürek olarak yaşayabilsek. O zaman sesimiz belki çok daha fazla duyulurdu. Ben Hakkari'de yaşayan bir asker eşiyim. Burada böyle zamanlarda birbirimize daha da kenetleniyoruz. Ama illaki eşimizin, çocuğumuzun, yakınımızın mı asker olması lazım bu duyarlılığı gösterebilmek için? Herkes elini vicdanına koysun yarın birgün o verilen şehit kendi yakınımızdan olduğunda insanların tepkisizliği bizi ne kadar incitecektir bir düşünelim. Bu yeter bence.

Al kanımla dalgalansın bayrağım
Bin can verem,vatan kalsın toprağım
Vatan sağ oldukça bil ki ben sağım
Ahmet şehit,Ali şehit,ben şehit.

Dağlar bile söylüyorken türkümüz
Kaçabile bu vatandan hangimiz
Nerde düşsek orda bizim gönlümüz
Yahya şehit,Seyyit şehit,ben şehit.

Dünya gelse,vatan için,din için
Gözüm kırpmam bir can için,baş için
Derim 'Allah! muzaffer et hak için'
Resul şehit,Nebi şehit,ben şehit

Rivayet Kurban

haklisin onlar bizim canimiz ,cigerimiz.cigeri bes para etmezler aglasa nolur yesilim. onlar degilmi anneyi,babayi ,kardesi,kaybettikten sonra sanatciyiz acimiz icimizde programimiza devam etmeliyiz diyen.biz ruhumuzu kaybetmeyelim ve lutfen cocuklarimizida bu duyarlilikla yetistirelim.

yeşimcim duygularınla bizim duygularımızı anlatmışın.keşke böyle bir konuyla buluşmasydık.yüreklerimiz yanmasaydı.6 ay içinde 54 şehit 105 yaralı askerimiz var yanlızca kayıtlara geçmiş olan.son hafta içindeki şehitlerimizin sayısı buna dahil degil.bizimde geçen eylül ayında bir şehidimiz vardı arkadaşımın nişanlısı yüksekovada karakol baskınında şehit düştü üsttegmen BURAK burakçıgım ruhun şahd olsun bütün vatan için kanlarını akıtıp şehit düşen mehmetçiklerimiz hepinizin ruhu şahd olsun. BU VATAN SİZİ UNUTMUYACAK.UNUTANLARSA ZATEN BİZDEN DEGİL.

çok teşekkürler düşüncelerimizi dile getirdiğiniz için.allah bağrı yanan kardeşlerimize analarımıza sabır versin.zevklerinin esiri olan,şehitlerimizin arkasından bir anlık bile üzüntü duymayıp eğlencelerine kaldığı yerden devam eden insanlarımızında vicdanını arttırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…