Bende anlamadım anlamayacağım..
Ben taşıcam 9 ay karnımda büyüteceğim dişimi tırnağıma takacağım..Sonra elin kızı gelip bana laf sokacak bilmem ne yapacak..Yırtarım adamı yırtarsengözlerimebaksanab
İnsanların ya sorunları yok,ya hayatlarında gayeleri yok yada çok mutsuzlar sarmaya yer arıyorlar diye düşünüyorum ben.
Oğlum olursa ki Allahım inş nasip eder:Saruboceq: Allahım kapıma getirtmesin öyle bencil insanları..
Benimde kayınvalideme kırıldığım noktalar oluyor insan kardeşiyle bile sorun yaşarken 7 kat el herhalde anlaşmazlıklar olacak..Ama önemli olan iyi niyet..
Ben kayınvalideyle sorun yaşayan insanlarada hata buluyorum sadece kayınvalideler sorunlu değil.Bazı Gelinlerde de edepsizlik oluyor.benneyaptımki
Zamanında kabul ettikleri şartlar yani aynı evde oturma,altlı üstlü oturma,ortak iş vs..evlendikten sonra sorun oluyor..Ne yani köprüyü geçene kadar mı diyesim geliyor??
Birde kayınvalide görümce kötülenmez mi kocalara..İyice delleniyorum..Sen kimsin yahu kimsiiin?:mymeka:
Bana eşim babamı kardeşimi kötülese burnundan getirirm hayatının hatasını yapmış olur.O zaman?Bizimde böyle bi hakkımız yok değil mi?:umursamaz:
Valla bilemiyorum huzur ve mutluluk için car car konuşmak yerine alttan alıp kadınlığını bilmen gerek(aksi durumları kastetmiyorum-dayak-aldatma-kayınvalideden hakaretler vs. bunlar uç şeyler)
Yemiyosa kardeşim gözün sürekli şikayet etmek yerine alacan eline dilekceni gidecen boşanıcan hayatını düzenini kurucan..Adamda senin kocan diye ağaç kovuğundan çıkmadı herhalde...gamyoncuiremsu
İnsana çok dokunan bir durum aile konusu.Tespitlerinizde haklısınız da fakat bazen öyle durumlar oluyor ki karşı tarafta ''gelinimizde bir anne baba kuzusu,onun aileside bizim evladımıza verdiğimiz emeği vermiş,kendi evladımızdan ayırmayalım,en azından öyle gibi görünelim'diye düşünmüyor.İstisnalar vardır muhakkak ama empatiyse yapmaya çalıştığımız buda tek taraflı olmuyor,Kimseyi korumak yada var olan sorunları körüklemek değil amacım ama eminimki o sorunları yaşayıp burda dile getiren arkadaşlarımızda sizin düşüncelerinize sahip olmuşlardır çoğu zaman.Yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışıp çözüme ulaşamayınca burda paylaşıp fikir almak istemişlerdir.Bende size bir tespitimi söyleyim.Bu tip şartlanılmış ilişkilerde ''gelin_kaynana''ilişkisi gibi,hangi taraf sessiz ve mütevazi bir duruş sergiliyorsa inanın o taraf üzülüyor.İstisnalar hariç tabi.Bence bu tip ilişkilerden yara alanlar araya biraz mesafe koymalı görüşmeler ne kadar az olursa inanın saygı ve tutumlarda o kadar ince oluyor.
Yazdıklarında haklısın,Kişisine göre...
Kimi kayınvalideler,görümceler,kaynatalar var,gıpta edilecek arkadaş gibi,güler yüzlü,sakin,hanım,konuşunca ağzında bal akıyor,gelinine kızı gibi davranıyor,ama gelin ve ailesi
nemrut...!!!
Kimi gelinler var,kocasından tutta,görümcesinin,eltisinin,kaynanasının v.s. dünya kadar lafını işitmiş,kazığını yemiş,kıskançlıklarına tahammül etmiş,halada iyi niyet beslemeye çalışan,onlar için çırpınan...!!!
Gelin_Kaynana_Görümce olayı değil bu,İnsanlık işi,Vicdan İşi...
Yerine Düşen Gül,Düşmeyen Kül Diyorum Ben...
şimdi demişsiniz ya ömür boyu konuşmayanlar var eşinin ailesiyle şimdi bu kayınvalide gelipte senin namusuna kadar dil uzatmışsa ömür boyu konuşulmaması normal değilmi tamam herşey tek taraflı değildir ama hata payı kayınvalidelerde büyük oluyor.gelinlerde ön yargılı davranıyor evlenmeden demişsiniz,kayınvalidelerde gelinlere önyargılı davrandığını çokça görüyoruz,düşünün daha flört dönemindesiniz daha sevgilinizin ailesiyle tanışmamışsınız ama bir bakmışsınki istenmeyen gelinsin ayırmak için ne çabalar sarfediliyor buda önyargı değilmi?yani kısaca kişiye duruma göre değişiyor bu ne gelinler ne kayınvalideler sütten çıkma ak kaşık değil ama eş ailesi tarafının hata payı ve önyargısı daha yüksek geliyor.onlardan olgun davranış bekliyorken biz gelinler daha olgun davranıyoruz inanın.a.s
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?