onlarda anne değilmi?

kendi kaynananizin,size karismasini artik sorun olarak görmüyorsunuz.abartmisim diyorsunuz.
ama ben gelinime karismam diyorsunuz.biz gelinimize karismayiz diyorsunuz.
ama sizde anlamissiniz ki karisilmasi sorun yaratiyor...

ama diyorsunuz ki herseyi büyütüyorsunuz.kendinizden örnek vermissiniz biz gelinimize karismayiz yardim isterse ederiz istemezse yapmayiz.o bizim basimizin taci diyorsunuz.
iste ne güzel karismamissiniz oda sizi tac yapmis basina..

siz gidip onun evinde cocuklarinizi ortaya salip heryeri darma dumaman yaptiriyormusunuz?
yada aniden pat diye gidiyormusunuz?
birde böyle yapin bakalim dediginiz gibi saygisi devam edicekmi.
ondan sonrada burda herseyi sorun yapiyorsunuz diyorsunuz

e simdi ne diyem ben size...boshayallersmile

sizi çok takdir ettim ama keşke eşinizlede tartışmasaydınız geçmişe baktığımda eşimle birbirimizi başkaları yüzünden çok kırmışız

arkadaşım bende zaten senin yazdıklarının aynısını anlatmaya çalışıyorum. o konuyu bende okumuştum benimde içim parçalanmıştı bayana. böyle bir olaya kim dayanabilirki zaten.ne güzel sizde kendinizden örnek vermişsiniz o anda öyle davranmak yerine bağırıp söylenedebilirdiniz,ama kalplerini kırmadan halletmişsiniz birdahada ne siz üzülmüşsünüz nede onların kalpleri kırılmış.ama sizin yaptığınızı yapmayan gelinlerde çok değilmi sizce.

ben eskidende şimdide türk kadınlarının çok fedakar olduğunu düşünüyorum bizde erkek evlat düşkünlüğü var türkiyede bu değişmez bir gerçek yeni nesil gelinlerde çok fedakar bir çoğu hem çalışıp hem çocuk bakıyor

yurt dışında anne babalar çocuklar için hayatını kursun yaşasın diyor ama bizde dizlerinin dibinden ayırmıyorlar yok aynı memeleketlimiz olsun yok akrabamız olsun yok çalışsın yok çalışmasın her.... karışıyo anne babalar

vallahi kendi annem babam bana yalaka demedi ama niye desinlerki onlara annecim babacım demezdim kocamın ailesine yaranmaya çalıştım hep

aa nerde o ben hic duymadim.daha cok burunlarinin dibinde yasatiyorlar.ayni türkiyedeki gibi.

oradaki kaynanalar neyse buradaki kaynanalarda ayni
yani türkler icin diyorum.hatta bazilari daha da eski kafali. eski adetleri istiyorlar gelinlerinden...60.. 70 li yillarda cikmislar ya türkiyeden, ayni kafa gidiyo iste buradaki kaynanalarda..

hatta gecenlerde gazetede okudum hollandada bir türk ailesi türkiyeden getirdikleri gelinlerine 7 yil boyunca iskence yapmislar.ac birakmislar dövmüsler neler neler kirik cikik ne ararsan var kadinda.simdi hepsi hapiste..

en azından şiddet uygulandığında cezalarını buluyoarmış oda güzel ben tamamen yabancı ecnebiler i,çin dedim canım abd de örneğin

burda dayak yiyon diyolarki mutlaka sen kışkırtmışsındır yeri gelince kendi ailen bile diyebliyo yani şiddete karşı aşinalık var ülkemizde

birde ülkemizde anne babalar kontrolü elden bırakmak istemiyorlar yok tatile gittiler bize haber verilmedi yok şu oldu haberimiz yok bıraksınlar biraz gençlerde hayatlarını yaşasın

verilen hapis cezası bile yetmez böyle insanlara yaptıkları işgencelerin aynısını yaşatmak lazım onlara da ki anlasınlar nasıl birşey olduğunu.hiçbirşey dengede değil velhasıl ya gelinler iyi oluyor karşısındakiler kötü oluyor üzerine geldikçe geliyor.yada onlar iyi oluyor gelinler eli maşalı çıkıyor.bu yıllardır böyle gelmiş bundan sonrada böyle gider herhalde dengeyi tutturmak zor gibi.

birde ülkemizde anne babalar kontrolü elden bırakmak istemiyorlar yok tatile gittiler bize haber verilmedi yok şu oldu haberimiz yok bıraksınlar biraz gençlerde hayatlarını yaşasın

Arkadaşım sen baya dertlisin bu konuda anlaşılan.Ama zannedersem bebeğin var.Bence hiç kendini strese sokma bebeğinle ilgilen.Kafana takmakla çözülmüyor çünkü sadece strese giriyor insan sonrada eşine patlıyor.

en azından şiddet uygulandığında cezalarını buluyoarmış oda güzel ben tamamen yabancı ecnebiler i,çin dedim canım abd de örneğin

a tabi ne diyosun.karismak ne kelime ne karismasi oda ne onlari icin.
izinsiz müsadesiz evlerine bile gidemezler gelinlerin ogullarinin evine.
acar tel gelinine sorar gelebilirmiyiz müsaitmisiniz oda hayir yorgunum der zamanim yok der.yada yarin misal,saat 5 gibi evdeyim gelebilirsin ama 6 dan sonra isim var der. o bir saatlik icin gider ve saatinde de cikar.gercektende böyle inanin buna..
kayinvelide icin,gelininin bu sekilde cevap vermesi asla sorun icermez.ne küsmesi ne kiskanmasi ne karismasi aa öyle bir kültürleride yok zaten kaynana gelin iliskisi vs...

bizim türk kaynanalarida böyle olsun demiyorum tabi ama hic degilse karismasinlar o burunlarini sokmasinlar gelinlerinin hicbirseyine yeter..

aynen katılıyorum kaydirigubbakcemile5

ben eşi ve bebeğiyle son derece ilgili biriyim canım sen dert etme sosyal konuları tartışmaktan ve düşüncelerimi paylaşmaktan zevk alırım asla stres olmam ne güzelki böyle bir platform var ve kadınlarımız düşüncelerini özgürce yazabiliyoralkisalkisalkis

oyy ağzına sağlık neden damatlar da bizim gibi sorun yaşamıyor en güzel soru yerimseniben

bu arada benim kayınvalide ve kayınpederim kendi annem hepsi rahmetli oldu yani dertli değilim kızlar ama dertli olan çok gelinlerimiz var

sempatiksalakcinniBravo yazdıklarım ancak bu kadar ters köşeden yakalanabilirdi

bu hemen her ailede var. benim kayıvalidemde ister herşeyden haberi olsun, oğluda mutlaka anlatır zaten onun sormasına gerek bile kalmadan çünkü öyle alışmış. bundan sonrada değişmez, zaten benim bunu değiştirmek gibi bir çabamda yok böyle konularla ne kendi kafamı yorup üzülüyorum nede kocamın başının etini yiyip huzurumuzu bozuyorum.gerçi kayınvalidemin hakkını yemiyim oda hep bizim mutlu olmamızı ister eşim beni gezdirdiği zaman sevinir.hep böyle birbirinize iyi davranın der allah razı olsun.hiç bir insan sadece iyi yada sadece kötü olmuyor.karşımızdakileri iyi yada kötü halleriyle kabul etmemiz gerekebiliyor.hele bu evlilik konusunda olunca daha önemli oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…