sizler hiç karşılaşmıyormusunuz böyle insanlarla,kötü kayınvalide olduğu gibi kötü gelinlerde yokmu yani.
beni neden teleş sarsınki anlamadım.benim gelinimin hayatına karışmak gibi bir niyetim yok .şimdide bir görümceyim ama asla gelinimize saygısızlık yada hayatına karışmak gibi bir çabam olmadı.o benim kardeşimin karısıysa benimde aileminde başımızın tacıdır.ama oda hiç bir zaman bize saygısızlık etmemiştir.biz gitmediğimiz zaman arar özledim sizi gelin der bu onu tahtından düşürmez ona hiçbirşey kaybettirmez aksine bizim nazarımızda kıymeti artar.kaldıki oğlumun mutluluğu söz konusuysa akan sular durur benim için.
sizi çok takdir ettim ama keşke eşinizlede tartışmasaydınız geçmişe baktığımda eşimle birbirimizi başkaları yüzünden çok kırmışıziyi hoşta arkadaşım nereden biliyorsunuz buraya öylesine laf olsun diye konu açıldığını ,bazen öyle
hikayeler oluyorki gerçekten içler acısı ama onada senaryo deyip geçiyoruz ,kimse burada konu açanın
ailesinin içini bilemez ,ancak anlattığı kadarına yorum yaparız ..
hiç aklımdan çıkmıyor bir konu vardı ki içim acımıştı ,kız hamileydi ailesi gelmişti bebeğe valiz
hazırlamış annesi örmüş bişeyler almış etmiş getirmiş ,kocası içeri sokmamış aanne babasını ,şehir
dışından gelen aileyi kapıda yarım saat görüştürmüş kocası ,kayınvalide de alt katta oturuyoda zor bela
gelin yalvara yakara kayınvalidesinin evine almış ailesini ,sonra onca yol gelen anne baba geri dönmüş
gece ,peki bu gelin ana baba evladı değil mi ,yinede kocasıyla kötü olmamak için buna razı
olmuş ,günlerce ağlamış ,ben bile üzülmüştüm günlerce aklımdan çıkmamaıştı ,ben o kaynanayı kocayı
varya yırtarım ..
ama bazı konularda oluyorki ,kayınvalideme anahtar verdik ,yok eve gelip yemek yapıyo ,yok çamaşır
yıkıyo tahammül edemiyorum diye ,gelin çalışıyo kadında yardım etmeye çalışıyo ,istemiyosan konuş
kardeşim ,buraya konu açacak kadar büyük bir dert değilki seninki ..böylelerine bende kızıyorum ..
hiç unutmam 5 yıl oldu yeni evliydim 1 haftalık filan ,daha çeyizim seriliydi nerdeyse evde ,çalışıyodum
vakit olmamıştı kaldırmaya ,mutfakta danteller filan duruyodu ,eve bi geldim işten ev duman altı
olmuş ,mutfakta kaynanam ciğer kavuruyo ,hemde tavaya kapak bulamamış ,pasta kabının plaştik
kapağını kapamış ,oda erimiş ,mutfak perdem yağ içinde kalmış ,kayınpeder de salonda sigara
içiyo ,nevrim döndü ,neredeyse evden kovacaktım ,ama ben ne yaptım ,hoşgeldiniz ,ay anne ne gerek
vardı geldin yemek yapıyosun ,uğraşma bırak ben hallederim dedim ,kadını mutfaktan
uzaklaştırdım ,sofrayı kurdum ,yediler kaçtılar ,gönüllerini kırmadım ama eşime bir ton söylendim ,bir
daha benden habersiz anahtar verilmiycek dedim ,o gün bu gün asla benden habersiz evime kimse
girmedi ..yani kalp kırmadan da bazı şeyler halledilebilir tabi ama çok sinirlenmiştim ,işte buraya konu
açan bazı kişiler bu gibi çok kızdıkları durumları benim veya sizin gibi çözmek yerine
parlayabiliyor ,kavga çıkarabiliyor ,sonrada bizim tepkimizi alabiliyorlar ..
iyi hoşta arkadaşım nereden biliyorsunuz buraya öylesine laf olsun diye konu açıldığını ,bazen öyle
hikayeler oluyorki gerçekten içler acısı ama onada senaryo deyip geçiyoruz ,kimse burada konu açanın
ailesinin içini bilemez ,ancak anlattığı kadarına yorum yaparız ..
hiç aklımdan çıkmıyor bir konu vardı ki içim acımıştı ,kız hamileydi ailesi gelmişti bebeğe valiz
hazırlamış annesi örmüş bişeyler almış etmiş getirmiş ,kocası içeri sokmamış aanne babasını ,şehir
dışından gelen aileyi kapıda yarım saat görüştürmüş kocası ,kayınvalide de alt katta oturuyoda zor bela
gelin yalvara yakara kayınvalidesinin evine almış ailesini ,sonra onca yol gelen anne baba geri dönmüş
gece ,peki bu gelin ana baba evladı değil mi ,yinede kocasıyla kötü olmamak için buna razı
olmuş ,günlerce ağlamış ,ben bile üzülmüştüm günlerce aklımdan çıkmamaıştı ,ben o kaynanayı kocayı
varya yırtarım ..
ama bazı konularda oluyorki ,kayınvalideme anahtar verdik ,yok eve gelip yemek yapıyo ,yok çamaşır
yıkıyo tahammül edemiyorum diye ,gelin çalışıyo kadında yardım etmeye çalışıyo ,istemiyosan konuş
kardeşim ,buraya konu açacak kadar büyük bir dert değilki seninki ..böylelerine bende kızıyorum ..
hiç unutmam 5 yıl oldu yeni evliydim 1 haftalık filan ,daha çeyizim seriliydi nerdeyse evde ,çalışıyodum
vakit olmamıştı kaldırmaya ,mutfakta danteller filan duruyodu ,eve bi geldim işten ev duman altı
olmuş ,mutfakta kaynanam ciğer kavuruyo ,hemde tavaya kapak bulamamış ,pasta kabının plaştik
kapağını kapamış ,oda erimiş ,mutfak perdem yağ içinde kalmış ,kayınpeder de salonda sigara
içiyo ,nevrim döndü ,neredeyse evden kovacaktım ,ama ben ne yaptım ,hoşgeldiniz ,ay anne ne gerek
vardı geldin yemek yapıyosun ,uğraşma bırak ben hallederim dedim ,kadını mutfaktan
uzaklaştırdım ,sofrayı kurdum ,yediler kaçtılar ,gönüllerini kırmadım ama eşime bir ton söylendim ,bir
daha benden habersiz anahtar verilmiycek dedim ,o gün bu gün asla benden habersiz evime kimse
girmedi ..yani kalp kırmadan da bazı şeyler halledilebilir tabi ama çok sinirlenmiştim ,işte buraya konu
açan bazı kişiler bu gibi çok kızdıkları durumları benim veya sizin gibi çözmek yerine
parlayabiliyor ,kavga çıkarabiliyor ,sonrada bizim tepkimizi alabiliyorlar ..
ben her zaman şöyle düşünmüşümdür.hiçbirzaman gelinden evlat kayınvalideden anne olmaz.aynı şey erkekler içinde geçerli.annemiz bize ne dese önce kırılır sonra hiç yaşanmamış gibi sayarız ama kayınvalidemizle öylemi söyledikleri herşey ok gibi saplanır içimize bu onlar içinde aynı onlarda bizim hiçbir söylediğimizi untmazlar.
ben eskidende şimdide türk kadınlarının çok fedakar olduğunu düşünüyorum bizde erkek evlat düşkünlüğü var türkiyede bu değişmez bir gerçek yeni nesil gelinlerde çok fedakar bir çoğu hem çalışıp hem çocuk bakıyor
yurt dışında anne babalar çocuklar için hayatını kursun yaşasın diyor ama bizde dizlerinin dibinden ayırmıyorlar yok aynı memeleketlimiz olsun yok akrabamız olsun yok çalışsın yok çalışmasın her.... karışıyo anne babalar
aa nerde o ben hic duymadim.daha cok burunlarinin dibinde yasatiyorlar.ayni türkiyedeki gibi.
oradaki kaynanalar neyse buradaki kaynanalarda ayni
yani türkler icin diyorum.hatta bazilari daha da eski kafali. eski adetleri istiyorlar gelinlerinden...60.. 70 li yillarda cikmislar ya türkiyeden, ayni kafa gidiyo iste buradaki kaynanalarda..
hatta gecenlerde gazetede okudum hollandada bir türk ailesi türkiyeden getirdikleri gelinlerine 7 yil boyunca iskence yapmislar.ac birakmislar dövmüsler neler neler kirik cikik ne ararsan var kadinda.simdi hepsi hapiste..
aa nerde o ben hic duymadim.daha cok burunlarinin dibinde yasatiyorlar.ayni türkiyedeki gibi.
oradaki kaynanalar neyse buradaki kaynanalarda ayni
yani türkler icin diyorum.hatta bazilari daha da eski kafali. eski adetleri istiyorlar gelinlerinden...60.. 70 li yillarda cikmislar ya türkiyeden, ayni kafa gidiyo iste buradaki kaynanalarda..
hatta gecenlerde gazetede okudum hollandada bir türk ailesi türkiyeden getirdikleri gelinlerine 7 yil boyunca iskence yapmislar.ac birakmislar dövmüsler neler neler kirik cikik ne ararsan var kadinda.simdi hepsi hapiste..
birde ülkemizde anne babalar kontrolü elden bırakmak istemiyorlar yok tatile gittiler bize haber verilmedi yok şu oldu haberimiz yok bıraksınlar biraz gençlerde hayatlarını yaşasın
en azından şiddet uygulandığında cezalarını buluyoarmış oda güzel ben tamamen yabancı ecnebiler i,çin dedim canım abd de örneğin
İnsana çok dokunan bir durum aile konusu.Tespitlerinizde haklısınız da fakat bazen öyle durumlar oluyor ki karşı tarafta ''gelinimizde bir anne baba kuzusu,onun aileside bizim evladımıza verdiğimiz emeği vermiş,kendi evladımızdan ayırmayalım,en azından öyle gibi görünelim'diye düşünmüyor.İstisnalar vardır muhakkak ama empatiyse yapmaya çalıştığımız buda tek taraflı olmuyor,Kimseyi korumak yada var olan sorunları körüklemek değil amacım ama eminimki o sorunları yaşayıp burda dile getiren arkadaşlarımızda sizin düşüncelerinize sahip olmuşlardır çoğu zaman.Yapılabilecek ne varsa yapmaya çalışıp çözüme ulaşamayınca burda paylaşıp fikir almak istemişlerdir.Bende size bir tespitimi söyleyim.Bu tip şartlanılmış ilişkilerde ''gelin_kaynana''ilişkisi gibi,hangi taraf sessiz ve mütevazi bir duruş sergiliyorsa inanın o taraf üzülüyor.İstisnalar hariç tabi.Bence bu tip ilişkilerden yara alanlar araya biraz mesafe koymalı görüşmeler ne kadar az olursa inanın saygı ve tutumlarda o kadar ince oluyor.
Arkadaşım sen baya dertlisin bu konuda anlaşılan.Ama zannedersem bebeğin var.Bence hiç kendini strese sokma bebeğinle ilgilen.Kafana takmakla çözülmüyor çünkü sadece strese giriyor insan sonrada eşine patlıyor.
hic düsündünüz neden hep gelinler kocasinin ailesiyle problem yasiyorda damat olacak neden karisinin ailesiyle problem yasamiyor.
cünki kiz anneleri ve aile fertleri hic sekilde damadin hayatina burunlarini sokmuyor aman kizimiza iyi baksin mutlu etsin yeter deniliyor.
ayni sekilde koca olacak adamin ailside ayni sekilde davransa hersey güllük gülistanlik olur inan bana.
ama yoooooooooooo olur öyle sey illa o burunlar sokulacak.
tabi istisnalar vardir sorun yasayan.ama cok az kesinlikle..
siz hic gördünüz mü evli bir kizi olan bir annenin, kizinin evine gidip orayi burayi karistirip aa bunu yenimi aldiniz aaa niye aldiniz alma tutumlu ol damat ne savruksun dedigini duydunuzmu
yada bir kiz annesinin damadina laf soktugunu
sonra kizin abilerinin kiskanclik yapip damada laf soktugunu
yada kiz annesinin kizini damadina karsi doldurdugunu
yada kizini doldurup yuvasini yikmaya calistigini hic duydunuzmu.
dahada ekliyeyim hic hic duyudnuzmu kizin annesi damadindan evinin anahtarini istedigini vermedigindede laf soktugunu..
sizhic duydunuzmu kiz babasinin, damadini kiskandigini
söylesin biri bana varsada herhalde türlerinin son örnekleridir.
evet dogru dediniz kocalar agac kovugundan cikmadi ama bizde cikmadik!!!!!!
ben eşi ve bebeğiyle son derece ilgili biriyim canım sen dert etme sosyal konuları tartışmaktan ve düşüncelerimi paylaşmaktan zevk alırım asla stres olmam ne güzelki böyle bir platform var ve kadınlarımız düşüncelerini özgürce yazabiliyoralkisalkisalkis
birde ülkemizde anne babalar kontrolü elden bırakmak istemiyorlar yok tatile gittiler bize haber verilmedi yok şu oldu haberimiz yok bıraksınlar biraz gençlerde hayatlarını yaşasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?