düşünün biri çıkıp diyorki eşimin ailesi bize oturmaya geldi .görümcemin çocukları heryeri altüst etti hiç iş yapmadılar sürekli ben onlara hizmet ettim.niye zırt pırt geliyorlarsa ,gelmelerini istemiyorum.onlar gidince eşimin burnundan getirdim diyor.sizce bu ne kadar doğru bir davranış.
bu cok derin bir konu tabiki tek tarafli hata olmaz ama amasi var....
bir kayna kayinpeder ve diger esinin aile fertleri,evlendiginiz zaman sizin hayatiniza evinizle ilgili herseye ama herseye karismaya kendilerinde hak görüyorsa iste orada en büyük hatayi onlar baslatiyor.
yediginizden icitiginize gittiginiz yerden cocugunuzun nasil büyteceginizden tutunda herseye kadar burunlarini sokuyorlarsa gelinlerde hic bir sekilde istemez.insan kendi ailesinin bile bekarken söyle giy böyle yap derken bile sinir oluyorken bunu yedi kat elden duymak hic de hos degil hatta cok yipratici olsa gerek.
daha evlenmeye karar verdiginiz tarih den itibaren,takinizdan sacinizdan ama herseyinize burnunu sokan bir kaynanadan kim hoslanir !!!!
bunlar yetmez görümceler zaten basli basina bir olay...
herkes kendi hayatina baksa kimse kimseye karismasa akil istenmedikce akil verilmese rahat biraksalar inaninki hic bir gelin ben esimin ailesini sevmiyorum istemiyorum demez.bütüüüüüüün problem budur.
sizin yazdıklarınızı bu ülkede hemen her gelin yaşamıştır buna bende dahil olmak üzere, bahsettiğim gibi bende buna benzer konular yüzünden eşimin ailesiyle tartışmışımdır ilk zamanlar.tabi gençliğin verdiği toylukla bazı olaylara daha fazla tepki verebiliyor insan .şimdi düşünüyorumda aslında hiçte önemli şeyler değilmiş diyorum kayınvalidem oğluna çok düşkündür küçük bir çocuk sever gibi sever onu, önceleri buna çok sinir olurdum ama şimdi çok doğal geliyor bana,hatta hakda veriyorum ona .çünkü artık bende bir anneyim olaylara kayınvalidemin gözünden bakabiliyorum.oğlumu canımdan çok seviyorum bazen düşünüyorum benim gelinimde oğlumu çok sevdiğim için benden nefret edermi diyorum.sonra kendime kızıyorum kayınvalidem hakkında düşündüklerimden dolayı.
anne baba olmak hoyrat olmak değil..
ayrıca bir yere gidildiğinde ev sahibine yardımcı olunur benim kültürümde böyle..
akrabam olmasa bile mutlaka yardım ederim ne bileyim sorarım rica ederim bana iş buyur derim yardımcı olurum..
kimse kimsenin hizmetçisi değil..
bu kişiden kişiye değişir .benimde kardeşimin hanımı var.oda tam tersine hiçbir işine yardım edilmesinden hoşlanmaz.her hizmetini kendi yapmak ister.bu onun hizmetçi olduğu anlamınamı geliyor.taklif ederiz kabul ederse yardım ederiz yoksa hiç bir şeye karışmayız.anne babalar hoyratlık değilde oğullarının evlerini sanki kendi evleri gibi görüyorlar.aslında onlarda kendi anne babalarından gördüklerini uyguluyorlar.onlar yaşları gereği hayata bizim baktığımız yerden bakamayabiliyorlar.
Yazdıklarında haklısın,Kişisine göre...
Kimi kayınvalideler,görümceler,kaynatalar var,gıpta edilecek arkadaş gibi,güler yüzlü,sakin,hanım,konuşunca ağzında bal akıyor,gelinine kızı gibi davranıyor,ama gelin ve ailesi
nemrut...!!!
Kimi gelinler var,kocasından tutta,görümcesinin,eltisinin,kaynanasının v.s. dünya kadar lafını işitmiş,kazığını yemiş,kıskançlıklarına tahammül etmiş,halada iyi niyet beslemeye çalışan,onlar için çırpınan...!!!
Gelin_Kaynana_Görümce olayı değil bu,İnsanlık işi,Vicdan İşi...
Yerine Düşen Gül,Düşmeyen Kül Diyorum Ben...
Hoşgörülü olmak güzel,sölediklerinizde çok güzel ama ben zannetmiyorumki buraya konu açanların keyfi sebeplerle açtığını.Anlayış iki taraflı olur.Damatlar keyifleri yerindeyse eşinin tarafına giderler.keyifleri yerindeyse onlara güler yüzlü davranırlar ama gelinler hep alttan alıp anlayışlı olacak.Bence eskiden gelinler çok eziliyormuş şimdi ezdirmedkleri için kendilerini gelinler kaynana oldu diyorlar.
bu kişiden kişiye değişir .benimde kardeşimin hanımı var.oda tam tersine hiçbir işine yardım edilmesinden hoşlanmaz.her hizmetini kendi yapmak ister.bu onun hizmetçi olduğu anlamınamı geliyor.taklif ederiz kabul ederse yardım ederiz yoksa hiç bir şeye karışmayız.anne babalar hoyratlık değilde oğullarının evlerini sanki kendi evleri gibi görüyorlar.aslında onlarda kendi anne babalarından gördüklerini uyguluyorlar.onlar yaşları gereği hayata bizim baktığımız yerden bakamayabiliyorlar.
anne baba olmak hoyrat olmak değil..
ayrıca bir yere gidildiğinde ev sahibine yardımcı olunur benim kültürümde böyle..
akrabam olmasa bile mutlaka yardım ederim ne bileyim sorarım rica ederim bana iş buyur derim yardımcı olurum..
kimse kimsenin hizmetçisi değil..
hiç öyle sandığın gibi değil yaşlılarda isterlerse çağa ayak uydurabiliyor evlilik programlarını aç hepsi yaşlı eskiden tv ye çıkmak ayıptı ama şimdi yaşlısı erkeği kadını kapalısı açığı hepsi çıkıyo tv ye
bence hicde ufak tefek bir sorun degil en bas en temel sorun bu dur kesinlikle.
nasil ufak tefek sorun olabilir ki inanin bu söyleminize cok sasirdim.zannedersem oglunuz oldugu icin simdiden sizi fena telas sarmis...anlasilan siz cok karisacaksiniz gelininizin hayatina:))
beni neden teleş sarsınki anlamadım.benim gelinimin hayatına karışmak gibi bir niyetim yok .şimdide bir görümceyim ama asla gelinimize saygısızlık yada hayatına karışmak gibi bir çabam olmadı.o benim kardeşimin karısıysa benimde aileminde başımızın tacıdır.ama oda hiç bir zaman bize saygısızlık etmemiştir.biz gitmediğimiz zaman arar özledim sizi gelin der bu onu tahtından düşürmez ona hiçbirşey kaybettirmez aksine bizim nazarımızda kıymeti artar.kaldıki oğlumun mutluluğu söz konusuysa akan sular durur benim için.
Annem 20 sene gık dememiş babamın ailesine. Ama hep daha fazlasını istemişler. Sonunda annem de patladı tabi ki. Benim de desteklerim oldu bu süreçte. Şu an da görüşmüyoruz. 2 senedir bu böyle ve çok da huzurluyuz. Babam gider görür ailesini. Annem de görmez ben de. Kusura bakmayın ama oğlunun mutsuzluğu karşısında kılını kıpırdatmayan insana anne demem ben. Annelik kutsaldır.
televizyondada gelinlerinin üzerine benzin döküp yaktıklarını göstermişlerdi az daha ölüyormuş zor kurtarmışlar
evet evet kayınpederin gelinini dövdüğünü kaç kişiden duydum
onlarda anne ama bize değil kendi oğullarına kendi kızlarına aksi 100 de 10 çıkar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?