onlarda anne değilmi?

zırt pırt gelme durumu şöyle bence ..
şimdi evlatları olduğu için aileler karşıdakilerin de aile olduğunu unutuyor.
benim kayılvalidem melektir tabir i caizse ayrıca benden yaklaşık 1000km ötede yaşarlar.
ancak ben akşam evde oturmuşum kocamla bir sakinlik bir iletişim yakalamışım hoop size geliyoruz dense bir iki üçüncü de höyytt derm sanıyorum
anne baba olmak hoyrat olmak değil..
ayrıca bir yere gidildiğinde ev sahibine yardımcı olunur benim kültürümde böyle..
akrabam olmasa bile mutlaka yardım ederim ne bileyim sorarım rica ederim bana iş buyur derim yardımcı olurum..
kimse kimsenin hizmetçisi değil.. görümcem de yok gerçi sempatiksalakcinni
Allah dağına göre kar veriyor diyelim hihoyyyt

sizin yazdıklarınızı bu ülkede hemen her gelin yaşamıştır buna bende dahil olmak üzere, bahsettiğim gibi bende buna benzer konular yüzünden eşimin ailesiyle tartışmışımdır ilk zamanlar.tabi gençliğin verdiği toylukla bazı olaylara daha fazla tepki verebiliyor insan .şimdi düşünüyorumda aslında hiçte önemli şeyler değilmiş diyorum kayınvalidem oğluna çok düşkündür küçük bir çocuk sever gibi sever onu, önceleri buna çok sinir olurdum ama şimdi çok doğal geliyor bana,hatta hakda veriyorum ona .çünkü artık bende bir anneyim olaylara kayınvalidemin gözünden bakabiliyorum.oğlumu canımdan çok seviyorum bazen düşünüyorum benim gelinimde oğlumu çok sevdiğim için benden nefret edermi diyorum.sonra kendime kızıyorum kayınvalidem hakkında düşündüklerimden dolayı.

Annem 20 sene gık dememiş babamın ailesine. Ama hep daha fazlasını istemişler. Sonunda annem de patladı tabi ki. Benim de desteklerim oldu bu süreçte. Şu an da görüşmüyoruz. 2 senedir bu böyle ve çok da huzurluyuz. Babam gider görür ailesini. Annem de görmez ben de. Kusura bakmayın ama oğlunun mutsuzluğu karşısında kılını kıpırdatmayan insana anne demem ben. Annelik kutsaldır.

bence hicde ufak tefek bir sorun degil en bas en temel sorun bu dur kesinlikle.
nasil ufak tefek sorun olabilir ki inanin bu söyleminize cok sasirdim.zannedersem oglunuz oldugu icin simdiden sizi fena telas sarmis...anlasilan siz cok karisacaksiniz gelininizin hayatina:))

kisa komik bir hikaye anlatayim.

iki kadin yolda karsilasirlar.
x kadin y olana sorar nasil, kizin evlendi mutlumu der.
y cevaplar.ay komsum sorma bir damadim var kizmin elini soguk sudan sicak suya sokturmuyor hep tatilerde geziyor.ne islerse aliyor kizma..
x kadin sorar.peki gelinin nasil der
y cevaplar.
ay görme bir savruk bir savruk oglumu yedi bitirdi,,,, carsidan geri gelmiyo.elinde bir bardak bile yikamiyo der..

iste olay budur sekerler...

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum

ben kendimde hata görmüyorum vallahi yeni evlendim annecim babacım diyordum kayın valideme kayınpederime bana yalaka yalaka diyip dalga geçtiler güldüler

Hoşgörülü olmak güzel,sölediklerinizde çok güzel ama ben zannetmiyorumki buraya konu açanların keyfi sebeplerle açtığını.Anlayış iki taraflı olur.Damatlar keyifleri yerindeyse eşinin tarafına giderler.keyifleri yerindeyse onlara güler yüzlü davranırlar ama gelinler hep alttan alıp anlayışlı olacak.Bence eskiden gelinler çok eziliyormuş şimdi ezdirmedkleri için kendilerini gelinler kaynana oldu diyorlar.

evet evet kayınpederin gelinini dövdüğünü kaç kişiden duydum

televizyondada gelinlerinin üzerine benzin döküp yaktıklarını göstermişlerdi az daha ölüyormuş zor kurtarmışlar

Ben zaten o açıklamayı eve görümcem geldi tek işe elini sürmedi diyen gelinler açısından yaptım.Bir önceki mesajınızdan hatırlar mısıız,sizin geline ne ara geldik :)

İşte çocuklarının evi onların evi değil..
O yüzden anahtar almak,çat kapı gelmek,evi silmek süpürmek gelin pismiş gibi.. tencere tavanın yerini değiştirmek bunlar kendi evleri olmadığı için can sıkıcı..
benim canımı sıkar yani ,sıkmayan da vardır elbette..

Ama enteresan olan bu tip aksiyonları yapanların hep erkek ailesi olması..?
Sorunun temeli buradan ortaya çıkıyor yani..

Size söyle birşey anlatayım dedim ya kayınvalidem melektir.Herkes öyle der yani haklılarda. Köyden dönerken bize erzak koymak istiyor beni çok mutlu eder böyle şeyler..
herneyse dedi ki zeytin koyayım yeşil,annecim dedim ben yemiyorum oğlunuz yemiyor biliyorsunuz .. peynir de koyayım de oraya has bir peynir annecim dedim oğlunuz yemiyor biliyorsunuz ben de onu böreklerd ekullanıyorum sadece sizde emek verip yapıyorsunuz benim yerime siz yiyin ben daha çok mutlu olurum..
bana ne dedi sizce..?
"sen de çok müsrifsin elin çok açık batarsınız siz bu gidişle herşeyi dışardan alayım istiyorsun..???"

sustum.. güldüm ve geçtim.. ama bitmedi elbette eşime anlattım dedim ki bu laf bana ağır bu meseleyi çöz ki evde cimri olan benimdir :)) eşim de sana ne sorarsa bana sorma anne eşime sor de kesinlikle cevap verme dedi..

örnek...?? annem olsaydı böyle der miydi demezdi..

çok doğru söyledin anneden anneye fark var işte herkesten anne olsaydı anneliğin namı olmazdı ve bu kadar kutsal olmazdı.vereliniortaka.s

onlarda anne ama bize değil kendi oğullarına kendi kızlarına aksi 100 de 10 çıkar

kaynanaların bu kadar karışmasının tek sebebi kıs--kanç---lık bu kadar basit paylaşmak istememe vs...

evet evet kayınpederin gelinini dövdüğünü kaç kişiden duydum

bunlara bende şahit oluyorum arkadaşım kendi gözümle bile gördüm gelinini döven kayınpederleri böyle birşey asla kabul edilemez. her zaman söylerim elleri kırılsın geline vuran eşlerinde ailelerinde bu herşeyden önce günahtır,zalimliktir. zaten en başta da söylediğim gibi benim böyle ezilen eziyet gören gelinlere hiç bir sözüm yok olamazda zaten.
gelinlerde yani bizlerde birer anakuzularıyız kimsenin bizleri üzmeyede hırpalamayada hakları yok .böyle birşeye kesinlikle izin vermemeliyiz.benim kastettiğim kişiler ortada büyütülecek birşey yokken yada hiç sebep bile yokken eşlerinin aileleriyle aralarına set çekenler.sizler hiç karşılaşmıyormusunuz böyle insanlarla,kötü kayınvalide olduğu gibi kötü gelinlerde yokmu yani.

iyi hoşta arkadaşım nereden biliyorsunuz buraya öylesine laf olsun diye konu açıldığını ,bazen öyle

hikayeler oluyorki gerçekten içler acısı ama onada senaryo deyip geçiyoruz ,kimse burada konu açanın

ailesinin içini bilemez ,ancak anlattığı kadarına yorum yaparız ..

hiç aklımdan çıkmıyor bir konu vardı ki içim acımıştı ,kız hamileydi ailesi gelmişti bebeğe valiz

hazırlamış annesi örmüş bişeyler almış etmiş getirmiş ,kocası içeri sokmamış aanne babasını ,şehir

dışından gelen aileyi kapıda yarım saat görüştürmüş kocası ,kayınvalide de alt katta oturuyoda zor bela

gelin yalvara yakara kayınvalidesinin evine almış ailesini ,sonra onca yol gelen anne baba geri dönmüş

gece ,peki bu gelin ana baba evladı değil mi ,yinede kocasıyla kötü olmamak için buna razı

olmuş ,günlerce ağlamış ,ben bile üzülmüştüm günlerce aklımdan çıkmamaıştı ,ben o kaynanayı kocayı

varya yırtarım ..

ama bazı konularda oluyorki ,kayınvalideme anahtar verdik ,yok eve gelip yemek yapıyo ,yok çamaşır

yıkıyo tahammül edemiyorum diye ,gelin çalışıyo kadında yardım etmeye çalışıyo ,istemiyosan konuş

kardeşim ,buraya konu açacak kadar büyük bir dert değilki seninki ..böylelerine bende kızıyorum ..

hiç unutmam 5 yıl oldu yeni evliydim 1 haftalık filan ,daha çeyizim seriliydi nerdeyse evde ,çalışıyodum

vakit olmamıştı kaldırmaya ,mutfakta danteller filan duruyodu ,eve bi geldim işten ev duman altı

olmuş ,mutfakta kaynanam ciğer kavuruyo ,hemde tavaya kapak bulamamış ,pasta kabının plaştik

kapağını kapamış ,oda erimiş ,mutfak perdem yağ içinde kalmış ,kayınpeder de salonda sigara

içiyo ,nevrim döndü ,neredeyse evden kovacaktım ,ama ben ne yaptım ,hoşgeldiniz ,ay anne ne gerek

vardı geldin yemek yapıyosun ,uğraşma bırak ben hallederim dedim ,kadını mutfaktan

uzaklaştırdım ,sofrayı kurdum ,yediler kaçtılar ,gönüllerini kırmadım ama eşime bir ton söylendim ,bir

daha benden habersiz anahtar verilmiycek dedim ,o gün bu gün asla benden habersiz evime kimse

girmedi ..yani kalp kırmadan da bazı şeyler halledilebilir tabi ama çok sinirlenmiştim ,işte buraya konu

açan bazı kişiler bu gibi çok kızdıkları durumları benim veya sizin gibi çözmek yerine

parlayabiliyor ,kavga çıkarabiliyor ,sonrada bizim tepkimizi alabiliyorlar ..

onlarda anne ama bize değil kendi oğullarına kendi kızlarına aksi 100 de 10 çıkar

ben her zaman şöyle düşünmüşümdür.hiçbirzaman gelinden evlat kayınvalideden anne olmaz.aynı şey erkekler içinde geçerli.annemiz bize ne dese önce kırılır sonra hiç yaşanmamış gibi sayarız ama kayınvalidemizle öylemi söyledikleri herşey ok gibi saplanır içimize bu onlar içinde aynı onlarda bizim hiçbir söylediğimizi untmazlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…