onu alalım bunu alalım şunu alalım bunalttı beni

diekatze

hayalime kavuşuyorum
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
348
4
96
İstanbul
bugün annem kayınvalidem çarşıya çıktık. malum düğün arefesi ihtiyaçlar var, e maddi açıdan da zor dönemler biliyorum. ben de bu konularda dengeli bir insan olduğumu düşünüyorm yani boşa para vermeyi uygun bulmam, ne lazımsa güzeliyle onu alırım yeter.
işte bugun gittik alışverişe. alacaklarımızı aldık. fiyatları da ucuz değildi yani. ama hallettik. ama inanın bu sırada bunalım geçiriyorum çünkü kayınvalidem her gördüğümüzü almak istiyor. mont, ayakkabı, etek, gömlek alalım da alalım. annecim lütfen diyorum bi ihtiyacım yok, olursa sonra bakarız. aaa yok olmaz. dönercinin önünden geçiorz döner alalım ki daha yarım saat önce lokantadan çıkmışız. mısırcının önünden geçiyoruz mısır alalım, kestaneciden aynı şekilde. aklınıza ne gelirse yaa anlatamam.
sadece bana da değil, küçük kardeşime mesela ayakkabı alalm şunu alalım. vs vs.
şimdi okuyanlar ne nankörsün diyecek ama inanın kızlar ifade edemiyorm ve çok bunaldım, annem de öyle artık en sonunda lütfen artık dedi.
başım kazan gibi oldu ya. madem alacaklarımız pahalı tutuyor daha bunlara ne gerek var. kaldıki istemiyorum, gerekli olanlar en güzeliyle olsun yeterli. gerçekten başıma ağrı girdi.

erkek tarafının iki tası varsa birini kıracaksın demişler:ssz:

cici gelin olun ve alın:1:

kayınvalidenizin dogal hali mi bu yoksa gösteriş olsun diye mi yapıyor sizce??

allah kolaylık versin bende cok bunalmıştım düğün öncesi alışverişte.geriliyor insan.cok gereksiz bir uygulama sonra kendin git ne istersen eşinle enine boyuna gez al değilmi:36:

erkek tarafının iki tası varsa birini kıracaksın demişler:ssz:

cici gelin olun ve alın:1:

canım durumlarını bilmesem tamam diyeceğim veya şu an borç olmasa tamam diyeceğim.
borç batağındayız şu an resmen. yıl başına kadar böyle.
mesela bir örnek gelinliği kiraladık bugün. 1.300 tl. kapora bıraktık. lokantada diyorki başka yerlere de gelinlik bak istersen yok annecim dedim aldık ya gelinliği, o konu bitti benim için... diyorki olsun yine bak içinde kalmasın en fazla kaporamız yanar vs vs. ama nasıl ısrar.. kızlar gerçekten bana nankör diyeceksiniz kadın seni düşünüyor diye ama anlatamıyorum yaa

benm kaynanamın bi alt versiyonu...
benm kaynanamda yeme içme konusunda öyle.
evlerine gidiyorum sofrada yemek yiyoruz yediğimi gördüğü halde yesene yesene diye diretiyor.
evet seviyo yememi istiyor tamam sağolsunda insan gerçekten bunalıyor rahat edemiyor...

canım sen gelinliği sadece kiralamaya 1300 tl mi verdin:53: naptın sen satın mı alıyorsun?

kayınvalidenizin dogal hali mi bu yoksa gösteriş olsun diye mi yapıyor sizce??

allah kolaylık versin bende cok bunalmıştım düğün öncesi alışverişte.geriliyor insan.cok gereksiz bir uygulama sonra kendin git ne istersen eşinle enine boyuna gez al değilmi:36:

doğal hali bu canım yani inşallah... ben annemlerden bi sene önce tanıdım onu. o zamandan beri böyle üzerime düşüyor ama tabi bu olaylara girmediğimiz için bu denli bilmiyordum.

annemlere gelince onlar sonuçta çok ince tanımıyorlar onu ve işin kötüsü gösteriş gibi geldiğini düşündüklerini hissettim geçen gün babamla bi konuşmalarında.......

bence öyle düşünmekte haklılar burda ben bile öyle düşündüm abartılı olmuş anlattıklarına göre.hakkınızda hayırlısı olsun mutluluklar diliyorum

bence sikayet etmemeniz gerekiyor, onu bunu almayalim gereksiz dese daha mi iyi olurdu? bu sefer de bundan dert yanardiniz biz insanogullari olarak gercekten nankoruz, soguk olur sicak isteriz sicak olur soguk isteriz. bir kisiyi tanimak istiyorsan ya alisverise yada tatile cikacaksin demisler ne mutlu size ki pinti olmayan bir kayinvalideniz var sukredin derim ben.

canım sen gelinliği sadece kiralamaya 1300 tl mi verdin:53: naptın sen satın mı alıyorsun?

evet canım kiraladım 1300e.. biraz ağır bi model. bunu 2 ay önce biri diktirmiş 2400e. ben de 1300e kiraladım. 2. giyen kişi olacağım yani. ama beğendiğim için ve de ilk giyen kişi olma takıntım olmadığı için tercih ettim

anladım cnm ne bileyim çok pahalı geldi bana. sonuçta geri verilecek çöpe atılcak bir para gibi.
kayınvalidenizin davranışlarına gelince sanırım kendini gelin sanıyor ama fazla takmayın bu konuda kötü niyetinden yaptığını sanmıyorum

bence sikayet etmemeniz gerekiyor, onu bunu almayalim gereksiz dese daha mi iyi olurdu? bu sefer de bundan dert yanardiniz biz insanogullari olarak gercekten nankoruz, soguk olur sicak isteriz sicak olur soguk isteriz. bir kisiyi tanimak istiyorsan ya alisverise yada tatile cikacaksin demisler ne mutlu size ki pinti olmayan bir kayinvalideniz var sukredin derim ben.

kadın pinti değil tamam da o kadar borç harç varsa halen öyle devam ediyorsa fazla savurgan biri demektir pintilik kadar kötü bence.ne gerek var yalandan harcama üstüne harcama.yine bu kızla cocuk bunalacak

benm kaynanamın bi alt versiyonu...
benm kaynanamda yeme içme konusunda öyle.
evlerine gidiyorum sofrada yemek yiyoruz yediğimi gördüğü halde yesene yesene diye diretiyor.
evet seviyo yememi istiyor tamam sağolsunda insan gerçekten bunalıyor rahat edemiyor...

ah canm ah.. o konuda da öyle... nasıl ısrar nasıl ısrar.........

ona hep şükrediyorum ama inanın çok fazla ve ailem artık yanlış düşünüyor rahatsız oluyor ben de üzülüyorum

anladım cnm ne bileyim çok pahalı geldi bana. sonuçta geri verilecek çöpe atılcak bir para gibi.
kayınvalidenizin davranışlarına gelince sanırım kendini gelin sanıyor ama fazla takmayın bu konuda kötü niyetinden yaptığını sanmıyorum

güzel bişey olsun istedim canm.. gerçekten beğenerek tamam dedim. almayı para konusundan değil de çünkü genelde satın almayla kiralama arasında pek fark olmuyor, nereye koyacağım ve ne yapacağım diye istemedim kiralık olsun dedim
kötü niyet değil farkındayım ama.......

canm insan hassas oluo bu dönemlerde öenmsiz şeylere bile takılıo,
fazla ısrar bunaltır anlıorum ama ya sen istediğin halde alınmasaydı, içinde kalsaydı?
senden oğlundan vs esirgeseydi hangisine daha çok üzülürdün bence takma
hatta biçoğumuza göre çok sanslısın dert ettiğine değmez

canm insan hassas oluo bu dönemlerde öenmsiz şeylere bile takılıo,
fazla ısrar bunaltır anlıorum ama ya sen istediğin halde alınmasaydı, içinde kalsaydı?
senden oğlundan vs esirgeseydi hangisine daha çok üzülürdün bence takma
hatta biçoğumuza göre çok sanslısın dert ettiğine değmez

teşekkür ederim canm yazdıkların için..tersini düşününce tabiki çok şanslıyım..

kadın pinti değil tamam da o kadar borç harç varsa halen öyle devam ediyorsa fazla savurgan biri demektir pintilik kadar kötü bence.ne gerek var yalandan harcama üstüne harcama.yine bu kızla cocuk bunalacak

ne anlatmak istedigimi pek anladiginizi sanmiyorum , sunu soylemeden de gecemiycem bir insanin geliri giderini karsilamayacak gibiyse zaten harcamak istemez demekki kendilerine guveniyorlar. sevgili konu sahibi keyfini cikar en guzel telaslarin bunlar boyle seylerle canini sikma anladigim kadariyla harcamayida kayinvalideniz kendi parasiyla yapiyo bugunler bidaha gelmez tadini cikart derim ben

Farklı bir kaynana modeli gerçekten.Ama cimri olmasından iyidir tabikide..:54::54:

bence erkek tarafı olarak gelinlerini el üstünde tutma niyetindeler...

Back
X