onu alalım bunu alalım şunu alalım bunalttı beni

ah canım bu forum da bende dahil kaynanasından bir çöp görmediği için içinde kalan o kadar çook gelin var ki, madem kadı yapıyor sen de tadını çıkar, bu arada kayınvalidene de helal olsun demekten kendimi alamıyorum:42::42::42:

Vallahi bazen sunuda düsünmüyor degilim, Türkiye`de kaynana olmak bir suc.
Yaparsin bunalirlar, yapmazsin kötü kaynana olursun, sunun ortasi yokmu be kardesim?

bugün annem kayınvalidem çarşıya çıktık. malum düğün arefesi ihtiyaçlar var, e maddi açıdan da zor dönemler biliyorum. ben de bu konularda dengeli bir insan olduğumu düşünüyorm yani boşa para vermeyi uygun bulmam, ne lazımsa güzeliyle onu alırım yeter.
işte bugun gittik alışverişe. alacaklarımızı aldık. fiyatları da ucuz değildi yani. ama hallettik. ama inanın bu sırada bunalım geçiriyorum çünkü kayınvalidem her gördüğümüzü almak istiyor. mont, ayakkabı, etek, gömlek alalım da alalım. annecim lütfen diyorum bi ihtiyacım yok, olursa sonra bakarız. aaa yok olmaz. dönercinin önünden geçiorz döner alalım ki daha yarım saat önce lokantadan çıkmışız. mısırcının önünden geçiyoruz mısır alalım, kestaneciden aynı şekilde. aklınıza ne gelirse yaa anlatamam.
sadece bana da değil, küçük kardeşime mesela ayakkabı alalm şunu alalım. vs vs.
şimdi okuyanlar ne nankörsün diyecek ama inanın kızlar ifade edemiyorm ve çok bunaldım, annem de öyle artık en sonunda lütfen artık dedi.
başım kazan gibi oldu ya. madem alacaklarımız pahalı tutuyor daha bunlara ne gerek var. kaldıki istemiyorum, gerekli olanlar en güzeliyle olsun yeterli. gerçekten başıma ağrı girdi.

canım bence kayınvalıden bakmıs hee bu kıızn gözü tok herseye atlamıyo

ben sorayım da yiğit olayım peşimden almıyo etmıyo demesınler de alıyo soruyo desınler die

ugrasıyo olabilir ah biz kadıla rççççççoookkkk cingözüzz ççoooookk :) :) :) senınkı de az diilmıss

Evet bu yapılan masrafların kimin cebinden çıktığını söylememişsin. Eşin mi karşılayacak? Yoksa ortak mı? Bana da gösteriş gibi geldi yapılanlar. Elbette teklif edilir ama her satılan yiyecek değil.

yok canm bize devretmeyecekler borcu.. düğün, eşyalar onlara ait. bz belki bi iki küçük bişey alırız nişanlımla.
bide diğer olay evle ilgili herşeyi kendileri alacaklarmış onlar da kız sadece kendi çeyizini götürürmüş.bizimkiler de tutturdu biz de alacağız diye, kayınpedr de illa biz alırız diyor. arada kalmaktan bıktım artık.

Vallahi bazen sunuda düsünmüyor degilim, Türkiye`de kaynana olmak bir suc.
Yaparsin bunalirlar, yapmazsin kötü kaynana olursun, sunun ortasi yokmu be kardesim?

ama orta karar davranmadı ki canm. aslında ben çok severm onu iyi de anlaşıyoruz ama bu ısrarcı tavırlarına beraber yaşadıkça tanık oluyorum..

Aaayyyyy Allah insani kayinvalide yapmasin Türkiye`de, bunlar ne fessat cümleler arkadaslar ya???
Insan paranoyak olur bir kayinvalide olarak?
Acaba sunumu ima etti, yok bu isin altinda birsey var gibi sinsi düsünmeler????
Bence bu hayatta evlenenlere kimse yardim etmesin, evlenmekmi istiyorsunuz? Buyurun calisin, kazanin evinizi tutun dügününüzü yapin olur biter.
Bu ne ya???
Insallah bu demode dönemlerde gececek ve herkes kendi parasiyla evlenecek ne kaynana, nede kaynatalar bir kurus vermeden herkes kendi bütcesiyle evlenecek.
En güzeli bu.
Vallahi cocuklarim olsa bir kurus vermem, gelin melinde istemem etrafimda, senede bir beni ziyaret etsinler yeter, o bile cok yani.

kadıncağızın tarzı odur belki? kendi kızına davrandığı gibi davranıp sizi de evladı gibi gördüğünü göstermeye çalışıyor belli ki. biraz forumu kurcalarsanız kayınvalidesinden çekenleri görüp halinize şükredeceksiniz kesin. bence her şeye bu kadar takılmayıp alın geçin ne sizin siniriniz bozulsun ne de kayınvalideniz kırılsın..

Aaayyyyy Allah insani kayinvalide yapmasin Türkiye`de, bunlar ne fessat cümleler arkadaslar ya???
Insan paranoyak olur bir kayinvalide olarak?
Acaba sunumu ima etti, yok bu isin altinda birsey var gibi sinsi düsünmeler????
Bence bu hayatta evlenenlere kimse yardim etmesin, evlenmekmi istiyorsunuz? Buyurun calisin, kazanin evinizi tutun dügününüzü yapin olur biter.
Bu ne ya???
Insallah bu demode dönemlerde gececek ve herkes kendi parasiyla evlenecek ne kaynana, nede kaynatalar bir kurus vermeden herkes kendi bütcesiyle evlenecek.
En güzeli bu.
Vallahi cocuklarim olsa bir kurus vermem, gelin melinde istemem etrafimda, senede bir beni ziyaret etsinler yeter, o bile cok yani.

evet bende yorumları okudukça çok şaşırıyorum.ne kadar fesat yorumlar var.yapılan herşeyin altında kötülük aranıyor:50:

geçen sene çocuklarıma alışverişe çıkmıştık.oğlumun kız arkadaşı da vardı.onada birşeyler alalım dedik.sürekli beğendiklerimi gösterip onuda alalım,bunuda alalım dedim.demekki arkamdan böyle mi düşünmüş,nerdeyse evlendirmeden kıza düçman olacağım bu okuduklarımdan:47:

Vallahi Egem insanlari bu zamanda mutlu etmek cok zor, birde yabanci birisiyle dahada zor.
Ama suna inaniyorumki bu gibi demode seyler zamanla yok olacak.
Millet yasi basi geldiginde calisacak, emek sarfedecek, ve kazandiklariyla evini kuracaklar, hem kadin hem erkek. Istedigini alacak, istemedegini almayacak.
Ben bir anne ve babanin bu gibi islere ne maddi nede manevi karismasina karsiyim. Cünkü evlenecek olanlar düsünmeli neyi nasil yapacaklarini.
Vallahi cocuklarim olsaydi, tabiki egitimleriyle ilgilenirdim ama konu evlenmeye gelse, bir kurus yardim etmezdim ve benden cok uzaklarda yasamalarini isterdim.
Herkes hayatini yasamali. Ben anneysem köle degilim ya, yok torunlarina bak, yok evlilikleriyle ugras...Vallahi kadin olmak ne kadar zormus ya...

Son düzenleme:
alsa dert almasa cimri bunun ortası yok bu gelinlere yaranılmaz arkadaş:1::1:

şaka şaka kızma :1:

ama istediklerini alıyorsa alsın boşver çok düşünceli olunca kıymetınde bılınmıyor yanii .sana aman ne hanım kız bak hiç bir şey istemiyor demezler:ssz:

kayınvalidenin böyle olması cimri olmasından iyidir.hiçbir art niyet arama seni sevdikleri için üstüne düşüyorlar bence bu zamanların tadını çıkar böyle konuları kafana takma:34:

biz kadınlara yaranılmaz cidden kayınvalidenin adı büyük derler :1: alalım deseler bir dert alamayız deseler bir dert.. benim kayınvalidem de düğün alışverişimde herşey almak istedi sürekli ısrar edip durdu hevesliydi çünkü en az benim kadar.. ne lazımsa almak istediler aldılar özellikle kayınpederim bu konuda çok cömert ve ısrarcı davrandı.. bende bana sorulduğunda siz bilirsiniz dedim teşekkür ettim Allah daha çok versin annecim babacım dedim daha bir memnun oldular bence bunu dert etmeyin Allah başka dert vermesin :31:

gerçekten büyük nankörlük bu bahsettiğiniz. resmen parçalanmış yani kucuk kardesinizi dusunmesi bile bence apayrı bir boyut. siz buraya kalkıp bunu şikayetle bıkkınlıkla yazmışsınız. o konumda olmak isticek binlerce kışı vardır eminim. bence nazar değdirmeyin kendinize ve şükredip konuyu kapatın. yanlış anlamayın ama ayıp bence bu konuşma.

bugün annem kayınvalidem çarşıya çıktık. malum düğün arefesi ihtiyaçlar var, e maddi açıdan da zor dönemler biliyorum. ben de bu konularda dengeli bir insan olduğumu düşünüyorm yani boşa para vermeyi uygun bulmam, ne lazımsa güzeliyle onu alırım yeter.
işte bugun gittik alışverişe. alacaklarımızı aldık. fiyatları da ucuz değildi yani. ama hallettik. ama inanın bu sırada bunalım geçiriyorum çünkü kayınvalidem her gördüğümüzü almak istiyor. mont, ayakkabı, etek, gömlek alalım da alalım. annecim lütfen diyorum bi ihtiyacım yok, olursa sonra bakarız. aaa yok olmaz. dönercinin önünden geçiorz döner alalım ki daha yarım saat önce lokantadan çıkmışız. mısırcının önünden geçiyoruz mısır alalım, kestaneciden aynı şekilde. aklınıza ne gelirse yaa anlatamam.
sadece bana da değil, küçük kardeşime mesela ayakkabı alalm şunu alalım. vs vs.
şimdi okuyanlar ne nankörsün diyecek ama inanın kızlar ifade edemiyorm ve çok bunaldım, annem de öyle artık en sonunda lütfen artık dedi.
başım kazan gibi oldu ya. madem alacaklarımız pahalı tutuyor daha bunlara ne gerek var. kaldıki istemiyorum, gerekli olanlar en güzeliyle olsun yeterli. gerçekten başıma ağrı girdi.

almasalar kabahat alsalar binbir kabahat ... bence kayınvaliden doğru olanı yapmış sizden maddi olarak hiç bir şey esirgememiş ... neden bu kadar gözüne battı anlamıyorum ... burada ne kayınvalideler duyuyoruz bir dilim ekmeği sakınan ... şimdi seninki sakınmadı die suçlu mu oldu yani .... cok ayıp valla .. şimdiden o tavra böyle bi tavır ... bence cok yalnış

Seni el üstünde tutmaya çalışmaları iyi hoş fakat bu kadar borç içinde kaynananın böyle davranması bana, acaba eşine vs gidip şunlar şunları istediler bir sürü şey aldırdılar vs diyecek gibi geldi.
Ya da bir sürü kaynana durumu okuyoruz bu yüzden fesatlaştım sanırım :1:

kadın milletine gerçekten yaranılmıyo yaa. kadın herşeyin iyisi olsun istemiş borç bile olsa aklın bişeyde kalsın istememiş. keşke benim kvalidede düşünsede benimde bu konuda başım ağrısa. ahh ahh kimse kadir kıymet bilmiyo bilecek olana da böylesi denk gelmiyo :31:

adı kaynana olunca böyle oluyo demek....
tam tersi olsa almasa...
"düğün alışverişinde kaynanamın cimriliği" başlığı altında kimbilir neler sayardık forumcanak...
kadın daha ne yapsın diyorum başkada bişey demiyorum...

Keşke benim kayınvalidem böyle olsaydı. düğünde her bişeyimi kendim almak zorunda kalmıştım. Dahası ailem benim eksiklerimi tamamlayacağı zaman bir çok eşyayı, bende var kullanılmamış veririm sana dedi ama kimi eski, kimisi bozuk, kimisi meydanda yok! Alınana da engel oldu sağolsun. Alalım diyorsa al gitsin demekki hevesi var ve güveniyor kendine...

Bana göre, eğer art niyet taşımadan, sadece içinden geldiği için böyle
davrandığını düşünüyorsanız bu size dert olmamalı. Onun huyu, yapısı
bu demek ki, öyle kabul edin.
Ben de ısrardan hiç hoşlanmam, bu nedenle
kimseye ısrarda bulunmam ama kardeşim ısrar etmediğimde, ağız ucuyla
söylediğimi düşünür. Ya da anneannecim herşey için ısrar eder, bir türlü ikna
olmaz istemediğime, doyduğuma vs... Öyle işte, bunalsam da canım o benim
sonuçta, beni düşünerek ısrar ediyor derim. Böyle düşününce sabırla işin olmuyor
hiç.

Kayınvalideniz ne denli ısrar ederse, siz de kararınızda o denli ısrar edin ama
kırıcı olmamaya özen gösterin ki ilişkiniz bozulmasın. Allah güzel geçim versin.

bencede bunu dert etmemeli sevinmelisin hiç bişey almamasından çok daha iyidir.benim kayınvalidem çok iyidir ama bu konularda hiç düşünceli değildir bu daha kötü bence.

Back
X