onu alalım bunu alalım şunu alalım bunalttı beni

canım durumlarını bilmesem tamam diyeceğim veya şu an borç olmasa tamam diyeceğim.
borç batağındayız şu an resmen. yıl başına kadar böyle.
mesela bir örnek gelinliği kiraladık bugün. 1.300 tl. kapora bıraktık. lokantada diyorki başka yerlere de gelinlik bak istersen yok annecim dedim aldık ya gelinliği, o konu bitti benim için... diyorki olsun yine bak içinde kalmasın en fazla kaporamız yanar vs vs. ama nasıl ısrar.. kızlar gerçekten bana nankör diyeceksiniz kadın seni düşünüyor diye ama anlatamıyorum yaa

kayınvaliden iyice saçmalamış artık..
neyse boş ver, benimki bana bir çöp almadı, seninki yinede iyi

bence şanslısın. ilgisiz ve değer vermeyen bir tip olsa daha kötü. tabiki yaşadıklarını sen bilirsin ama bence şanslısın canım. ki zor durumda olduğu halde böyle yapıyomuş sanırım. düşünceli demekki. zor durumda bile olsa senin için bişeyler yapabileceğini sana değer verdiğini göstermeye çalışıyor. evlilik yolundasın inşallah herşey gönlünce olsun.

bugün annem kayınvalidem çarşıya çıktık. malum düğün arefesi ihtiyaçlar var, e maddi açıdan da zor dönemler biliyorum. ben de bu konularda dengeli bir insan olduğumu düşünüyorm yani boşa para vermeyi uygun bulmam, ne lazımsa güzeliyle onu alırım yeter.
işte bugun gittik alışverişe. alacaklarımızı aldık. fiyatları da ucuz değildi yani. ama hallettik. ama inanın bu sırada bunalım geçiriyorum çünkü kayınvalidem her gördüğümüzü almak istiyor. mont, ayakkabı, etek, gömlek alalım da alalım. annecim lütfen diyorum bi ihtiyacım yok, olursa sonra bakarız. aaa yok olmaz. dönercinin önünden geçiorz döner alalım ki daha yarım saat önce lokantadan çıkmışız. mısırcının önünden geçiyoruz mısır alalım, kestaneciden aynı şekilde. aklınıza ne gelirse yaa anlatamam.
sadece bana da değil, küçük kardeşime mesela ayakkabı alalm şunu alalım. vs vs.
şimdi okuyanlar ne nankörsün diyecek ama inanın kızlar ifade edemiyorm ve çok bunaldım, annem de öyle artık en sonunda lütfen artık dedi.
başım kazan gibi oldu ya. madem alacaklarımız pahalı tutuyor daha bunlara ne gerek var. kaldıki istemiyorum, gerekli olanlar en güzeliyle olsun yeterli. gerçekten başıma ağrı girdi.

şu yazıdanda bir kere daha anladımki kayınvalideler ne yapsa yaranamıyor gelinlerine.
bunalmış olabilirsin anlarım ama emin ol hiç bi şekilde karışmamasınddan daha iyidir örnegin 1300 e bir gece giyecegin bi gelinlik kiralamışsınki bırak senin bile olmayacak buna karışsaydı kaynanan kavgalar çıkarsaydı dahamı iyiydi.artı ailemde yanlış düşünüyor üzülüyor demişsin ki sevinmelerş lazım bence ne güzel hiç birşeyini esirgemiyorlar kızımın diye.Bence bunalsan bile almak istemedigin şeylere yok de geç sıkıntıda yapma dünyada ne dertler var senin derdinde bu olssun

dün bir arkadaşa gittik.bu yaz oğlunu evlendirecek,yaptığı aldığı çeyizleri gösterdi.hepsi de çok çok güzeldi.hatta erkek tarafının yapması gerekenden çok çok fazlasını yapmıştı.özenmiş yapmış,neden israf olsun ki:34:
sorun yapmak isteyince iyi niyet bile yanlış oluyor:50:

Ben olsaydım da temkinli davranırdım.
Kendi anneme dahi zaman zaman gereksiz harcamaları anlatmaya çalışıyorum.

Bence tatlı tatlı söyleyin " annecim ,hayırlısıyla yuvamızı kuralım borçsuz harçsız seneye bol bol kıyafet alırız beraber. Ben büyük meblalı harcamalarım varken böyle masraflar yapamam, teklif etmeyin ne olur. " gibi ...

Kaldi ki bazı insanlar iyi niyetli hediyeler alıyorlar ama sonra aldıkları hediyelerlen sürekli bahsedebiliyor, hatırlatabiliyor (!), Sizi esir alıyorlar, ya da satın aldıklarını düşünüyorlar.( kesinlikle sizin durumunuz için değil bu söylediğim )

Diyelim ki her şeyi aldınız kırılmasın diye düğününüz den sonra " bu borçlarda bitmedi, ne kadar zormuş ev kurmak gibi" bir söylemle karşılaştığınızda kendinizi kötü hissedeceğinize Siz yine planlı adım atın derim ben.

Daha bir ömür berabersiniz çok hediyeler alır verirsiniz ağız tadıyla inş birbirinize.Samimiyet adım adım ilerlemeli daha güzel olur.

Mutluluklar.

dün bir arkadaşa gittik.bu yaz oğlunu evlendirecek,yaptığı aldığı çeyizleri gösterdi.hepsi de çok çok güzeldi.hatta erkek tarafının yapması gerekenden çok çok fazlasını yapmıştı.özenmiş yapmış,neden israf olsun ki:34:
sorun yapmak isteyince iyi niyet bile yanlış oluyor:50:

Maşallah özenip düşünmesi çok güzel inanın bence de çok iyi niyetli bir tutum.
Yazmanızdan hissettim pozitifliğinizi maşallah.

Ama etrafımda yeni yuva kurmuş arkadaşım çok, kız veya oğlan anneleri bazen aldıklarını ya elaleme göstermelik, ya başa kakmalık, ya da kullanıyor mu diye sürekli kontrol etmek amacıyla alıyor. O alınanlar yük alabiliyor gençlere manevi olarak.
Temkinli olmak bu yüzden zaten önemli.

Amaç evlatların yuva kurması için destek olmaksa beklenen tek karşılık onların bu keyifli süreci güzel geçirmelerini sağlamak, mutlu olduklarını görmek olmalı.​

Maşallah özenip düşünmesi çok güzel inanın bence de çok iyi niyetli bir tutum.
Yazmanızdan hissettim pozitifliğinizi maşallah.

Ama etrafımda yeni yuva kurmuş arkadaşım çok, kız veya oğlan anneleri bazen aldıklarını ya elaleme göstermelik, ya başa kakmalık, ya da kullanıyor mu diye sürekli kontrol etmek amacıyla alıyor. O alınanlar yük alabiliyor gençlere manevi olarak.
Temkinli olmak bu yüzden zaten önemli.

Amaç evlatların yuva kurması için destek olmaksa beklenen tek karşılık onların bu keyifli süreci güzel geçirmelerini sağlamak, mutlu olduklarını görmek olmalı.​

ben seneler önce duyduğum bir olaydan dolayı gelinlere çeyiz yapmama kararı almıştım.dün arkadaşın o coşkusu beni de heveslendirmişti,bir iki birşey yapayım diye düşünmeye başladmıştım ama bu konuyla gene fikrimden vazgeçtim.nasılsa yaranılmayacak ne diye kendimi üzeyim:50:

canım kıymetini bilmekle birlikte belkide para gösterişi yapıyordur.
bence her dediğine al deyin evet her dediğine 1 ay felan yapın bıkıcaktır emin olun.

ben seneler önce duyduğum bir olaydan dolayı gelinlere çeyiz yapmama kararı almıştım.dün arkadaşın o coşkusu beni de heveslendirmişti,bir iki birşey yapayım diye düşünmeye başladmıştım ama bu konuyla gene fikrimden vazgeçtim.nasılsa yaranılmayacak ne diye kendimi üzeyim:50:

Benim kuzenim bugün 19 yasinda bir genc Kiz.Yengem kuzenim daha 3 yasindayken ceyize ütü almisti :9::9::9: Bence en mantiklisi kiz anneleri icinde erkek anneleri icinde ceyiz yapmaktansa para kenari koymaktir cünkü esyalarin modasi gecebiliyor, teknoloji sürekli yenileniyor hizina yetismek mümkün degil. Hem kendi evladiniz bile olsa zevkleri degisiktir.

belki düşünceli bir kayın validen var onu almadı bunu almadı demeni istemiyor belkide o senden fazla heves ediyor bilemedim ne diyeceğimi :44:

Back
X