O'nu seviyor muyum emin olmak istiyorum

estenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
27
0
36
İstanbul
kızlar yorumlarınıza ihtiyacım var bana yardım edin...2 yıllık evliyim şuan hamileyim de.eşimle büyük bir aşkla evlendik.evlendikten sonra her şey o kadar değişti ki her davranışı bana batmaya başladı her haline sinir oluyorum bana çok kaba davranıyor küfür bile ediyor çok üzülüyorum ben de sinirlenince parlayan biriyim o da alttan almaz çoğunda ve böylece kapışıyoruz sürekli ama ben çok yoruldum artık herkesin evliliği canım cicim benimkisi mutsuz.onu sevmediğimi düşünüyorum bazen bittiğini zannediyorum belki de o tılsımlı şeyin.ayrılmak bile geliyor aklıma onu sevmediğimden emin olmak istiyorum bunu nasıl anlayabilirim kolay yolu da yokki test yapıp pozitif negatif bulasın ne yapmam lazım

sevginizi böyle sorgularken keske bebek yapmasaydiniz...simdi bebeginiz icin iki kez dusunmeniz lazim...ve esinizle yasayan sizsiniz onu sevip sevmediginzide ancak siz bilirsiniz...

kalbinizden geçenleri en iyi siz bilirsiniz ne bileyim mesela onsuzluğu düşünün,Allah korusun onun başına kötü bir şey gelse neler olabileceğini düşünün,onsuz nasıl bir hayatınız olabileceğini,ondan önce nasıl bir hayatınız olduğunu...bunlara gönlünüz ve aklınız nasıl cevaplar veriyor acaba. keşke böyle çelişkiler içinde bebek yapmaya karar vermeseydiniz şimdi işiniz çok daha zor bu düşünceleri gebelikten sonra mı hissetmeye başladınız? gerçi öncesinde de anlaşmazlıklarımız oluyordu diyorsunuz,umarım hakkınızda hayırlısı olur.

onun başına biişey gelmesi beni üzer ama herkes kadar ..hastalansa bişey olsa sancılar içinde kıvransa ben onunla aynı acıyı çekemiyorum bazen kılım kıpırdamaz bile niye bilmiyorum ama onun nazını çekemiyorum bu düşüncelerim 1 senedir var kavgalarımız da tabi çocukla tek başıma hayat da zor olur gerçekten ama bu sebeple onunla kalamam ki .benim ona katlanmam için seviyor olmam lazım ve insanlar kocalarını sevgililerini sevdiklerini nasıl anlıyorlar ben bunu merak ediyorum hiç kendilerine soruyorlar mı acaba

Son düzenleme:
canım sevgi içinden gelen bir şeydir sorgulanmazki.ha insan an gelir belki kendine sorar ama ne bileyim o uyurken sırf kokusunu almak için sarılmak ister,aklına gelir yüzü gülümser,düşününce içinde bir şeyler kıpırdanır ve bunlarda bir şekilde sevginin göstergesidir.yeri gelir en kötü hali bile sana özel gelir ama sen sana karşı olan davranışları yüzünden soğumuşsun sanırım biraz.bu soğumanın ne boyutta olduğunu biz bilemeyiz elbette sen kendi kalbini dinleyeceksin,elbette bebek var diye onun yanında kalıp kölesi olamazsın,sadece o olmasaydı daha sağlıklı yada özgür kararlar alabilirdin şimdi onuda kendinide düşünerek bir şeyler yapmalısın.bu sıkıntılarını eşinle konuşsana yani onun sana olan hisleri nasıl acaba? birbirinize çok alıştınızda o sevginin heyecanını mı kaybettiniz,evde birbirinizi hiç umursamadan mı takılıyorsunuz mesela ? problemin çıktığı noktaları birlikte belirleseniz belki çözmek daha kolay olur.

daha çok yenisiniz sizde.saygı temeli bozulmuş ama allahtan yenisiniz ,düzeltmekte geç kalmamışsınızdır inşallah.size tavsiyem bundan sonra, ilk kötü söz söylediiğinde hiç sesinizi çıkarmayın, surat ta yapmayın ,sadece suskun davranın ,kapışmayın,kötü sözle karşılık vermeyin, kesinlikle pişman olup yanınıza gelecektir.sizde artık böyle dayanamadığınızı gerçek bir aile olmak istiyorsanız saygı olması gerektiğini söylersiniz,ilk kötü sözünde ailenizin yanına döneceğinizi söyler ve damarına da basmazsınız.denenmiştir. gerçekten bazen sadece sorunun çözümü alttan almak.birazcık susmakla gururumuzdan küçük bir parça kaybederiz belki ama karşılığında aldığımız daha hayırlıdır.

bebek size aşkınızı hatırlatacaktır,çok güzel bir heyecan katacaktır hayatınıza.o minik şey için dayanın biraz,daha dünyaya gelmeden sorunlu anne babası olmasın.severek evlenmişsiniz ve mutlu olmayı hakediyorsunuz.kendinize eziyet etmeyin. aşk heyecan falan geride kalan şeyler aslolan sevgi ve saygı.kafanızı böyle şeylere yormayın.aidiyet için evlenir insan,gerçekten ait olduğunuz kişiyi bulmuşsanız seviyorsunuzdur da zaten.her evlilikte bulanık süreçler olur.dileğim kısa sürmesi.

evet guniz çok doğru söylemiş,böyle karşılıklı tartışma olayı abim ve yengemde vardı çok üzülürdüm ben,sonra yengem altın çözümü buldu ve cevap vermemeye başladı sessiz kaldıkça abim onun daha çok üstüne düşmeye başladı ve kendi kendine söylenip sonra gönlünü falan almaya çalışırdı.yani bu gerçekten doğru bir yol.
ama sizin öncelikle çözmeniz gereken sorun kalbiniz,yani kalbinizi iyice dinlemelisiniz ve öncelikle bu durumu çözmelisiniz.ardından orta yolu bulma kısmına geçmelisiniz.bakın şuan bende hamileyim ve nekadar sakin bir insan olsamda bazen okadar duygusallaşıyorum ki durduk yere böyle psikopata bağlıyorum :) eşimde kafa buluyor artık doğur da rahatlayalım yine psikolojik oldun sen falan diye.yani biraz gebeliğin etkileri de size olayları çok daha büyük çok daha içinden çıkılamaz gösterebilir.sakin olmalı bebeğinizi düşünmelisiniz,eşinizle tartışmak yerine konuşarak rahatsız olduğunuz şeyleri birbirinizle paylaşıp çözüm yoluna gitmelisiniz.

biz 20 yıllık evli çiftler gibiyiz birbirimizle çok az vakit geçiririz ortak yaptığımız çok az şey var onun en büyük korkusu evlenince özgürlüğünün yok olacağıydı ve bunu da koruduğunu düşünüyor birlikte vakit geçirmemekle.saygı yok gerçekten ama bu kazanılabilir mi onun mücadelesi için hazırmıyım bilmiyorum eşimin mkılını kıpırdatmayacağı çok aşikar.bu meseleleri açınca hep kaçıyor neyimiz var abartıyorsun falan gibi laflar kendimi değiştirmem gerekiyor dediğinize göre bunu nasıl becereceğim yola çıkış noktm ne olmalı bilmiyorum

öncelikle sakin olmalısınız onun sert tepkilerine aynı tepkilerle karşılık vermemelisiniz.ama bu değil ki karşıda ki sütten çıkmış ak kaşık .gerektiğinde onun yanlış davranışlarının sizi üzdüğünü kırdığını buyüzden böyle tepkiler verdiğinizi belirtmelisiniz.
birlikte hiçbir şey yapmıyorsanız zaten bu sorunların en büyük sebebi de budur. hafta da bir gün güzel bir film izleyin birlikte.işten gelip yemeğini yesin gitsin otursun içeride mesela siz çayı yaparsınız vs. gece uzun, 1 saat kendi başına takılıyorsanız 1 saatte birlikte takılın,birlikte yapacak bir şeyler bulun yani,paylaşım olmadıkça sevgin ne kadar büyük olursa olsun elbette körelir.gözden uzak olan gönülden uzak olur diye boşa dememişler,aynı evin içinde sadece mecburiyetleriniz için bir araya geliyorsanız ne anlamı var bir yuva kurmanın,kaldı ki daha 2 yıllık evlisiniz.
bebek geliyor yeni bir heyecan var hayatınızda,birlikte internetten bebek bu hafta şöyleymiş bak bu hafta şurası oluşmuş vs paylaşacak şeyler bulun,ama her dk sıkboğaz edilmekte istemiyor bazı erkekler,bunları ne kendinizi yorarak( illaki bunu yapmalıyım şimdi gibi) nede onu bunaltarak yapmalısınız ve onunda sizinle bir şeyler yapmak istemesinin sizi mutlu edeceğini belirtin.ne istediğinizi açıkça söylemedikçe bazı erkekler bunu asla anlayamaz.surat asın küsün sessizce oturun bunlar asla kar etmez açık açık benimle tv izle diyeceksiniz ve yapacak :) erkekler malesef biraz odun bu konuda. güzel yabancı diziler var mesela birlikte onları izleyebilirsiniz biz bu şekilde çok vakit geçiriyoruz,birbirimizin seveceğini düşündüğümüz dizileri seçip haftada 1-2 tane izliyoruz.böyle şeyler bulabilirsiniz.paylaşımlar arttıkça insan daha huzurlu olur gibi geliyor bana,kendi zevklerinizi elbette daha iyi bilirsiniz ve buna yönelik bir şeyler bulup ondanda birlikte bir şeyler yapmayı isteyin, herzamanda kendinizi kasmayın,benimle bir şey yapmayı hiç istemiyorsun sanki deyin,içinden gelsin benimle bir şeyler yapmak ozaman mutlu olurum deyin.:26:

öneileriniz için teşekkür ederim deneyeceğim sanırım hamilelik de beni etkiliyor galiba başka önerileriniz varsa dinlemeye hzırım gerçekten bu tür şeyleri ailemle konuşamıyorum üzülürler diye.anca kendi kendimi yiyip bitiriyorum eşim de pervasız ona göre biz çok mutluyuz neyimiz var ki... neyse sağolun herşey için

rica ederim keşke yardımım dokunabilse.eğer eşiniz neyimiz var ki mutluyuz biz diyorsa buda iyi bir şey çünkü ya sıkıldım artık vs gibi laflar söyleseydi ozaman iş daha zor derdim.demekki eşiniz klasik erkek modunda yani ona göre bir sorun yok hayatı normal bir şekilde devam ediyor.bunun üzerine sizde beklentilerinizi dile getirin daha önce söylediklerim gibi paylaşımlarınızı artırın,kavga ortamlarına girmemeye çalışın fazla ve bebeğinizi düşünün o şimdi her şeyi hissediyor onun için mutlu olmalısınız.eşinizin hoşlandığı şeyleri bilirsiniz elbette birlikte bunları yapmaya çalışın,mesela bilgisayar oyunu oynuyorsa birlikte oynamayı teklif edin,aklıma da çok fazla bir şey gelmiyor ama dediğim gibi eşinize beklentilerinizi dile getirirseniz oda sizi anlar diye düşünüyorum,inşallah sıkıntılarınız geçer bir an önce.

ben hep yıkıcı davrandım her bir olayda bastım feryadı ortalığı birbirine kattım kendimde en ufak hatasını unutmadım yüzüne vurdum hep o aslan burcu ben koç liderlik için savaştık hep ne o bıraktı elinden beyliği ne ben ama ben çok yıprandım ..evli çiftlere imrenerek bakmaktan yoruldum .benim kocam işinde gücünde arkadaşlarıyla arasıra maç yapmak dışında hiç bir aktivitesi olmayan biri .cumartesileri evde oturmaya bayılır .çok gevezedir o kadar lüzumsuz konuşur ki ben sinir olur ve azarlarım onu en sonunda basit sokak kadınlarının konuştuğu meselerle ilgilenmesi çok sinirimi bozar erkek gibi ol derim hep vara yoğa konuşmaki konuşmanın da kıymeti olsun ....daha bir sürü şwy Allah bana kolaylık ve sabir versin

seninle baya bir ortak noktamız varmış :) bizde eşim koç ben aslan eşim haftada 1 maça gider onun dışında işinde gücünde,ama çok sakin az konuşur tam tersi ben bıdı bıdıcı :) bende öğretmenim bu arada. burçlar aynı olsada karakterler farklı tabi yapı meselesi açıkçası hiç üstünlük kurma çabamız olmadı birbirimiz üzerinde ama sanki evde sessiz bir anlaşma vardır yani benim son sözü söylediğim yada son kararı verdiğim ve onun son kararı verdiği konular vardır ama bu kararları verirken de birbirimizin ne istediğini göz önüne alıp yine birbirimizin fikrini alarak orta yolu buluruz.karşıdakine istemediği şeyi dayattığında elbette huzursuzluk olur ve busefer onunla hiçbir şey yapmak istemez yada onun fikirlerine asla önem vermezsin.
elbette karşındakinin beğenmediğin huyları olabilir ama bunları buşekilde dile getirirsen ondan çok daha büyük tepkiler görmediğine şükretmelisin bence.yani ben eşime erkek gibi ol desem tek bir laf etmez ama benim bir daha suratıma bakmaz herhalde.
tartışma da kavgada herneyse büyük tepkiler verirsen sen kaybedersin.mesela ben bir şeye kızdığımda okadar çok kızarım ki susarım ve başka bir odaya geçerim gelir gönlümü almaya yada konuşmaya meseleyi çözmeye çalışır ama bende sinirliyken konuşmak istemem üstüme geldikçe daha çok sinirlenir ve daha uzun süre sessizce surat yapmaya devam ederim.bugüne kadar bağırış çağırışımız olmadı çok şükür ki ama bunun en büyük sebebi onun sakin bir insan olması benimde kızınca sinirim geçsin diye ortamdan uzaklaşmam.sende bunu dene sinirin geçtikten sonra konuşmayı dene,o an çözemediğiniz konu neyse sakinleşince çözmeyi dene bu bence çok büyük bir anahtar.kadın yada erkek farketmez kavgada iki tarafta fevri davranırsa sonu çok daha kötü biter ve yoktan yere kalbin kararır. ve erkekler bazen çok gururlu olup söylenen her lafı kaldıramayabiliyorlar sonrasında Allah korusun ufacık bir kavga çok daha kötü sonuçlanabiliyor.oyüzden çok ağır ithamlarda bulunmamayı,sakin davranmayı,fazla eleştirmemeyi ve ondan ilgi beklemeyi deneyebilirsin belki

benim hafızamı sürekli sıfırlamam gerek yoksa geçmiş günlerin sinirini şimdi en ufak hatasından çıkarıyorum bi de sizde de mi öyle mesela yaz tatilinde benim memlekette tamamen farklı bi insan haline geliyor annemin yaptığı yemeklere kadının yüzüne karşı saçma sapan eleştiriler yapıyor beni ailemin yanında bozmaya çalışıyor sürekli düzeysiz espriler yapıyor ya beni bazen ailemme o kadar mahçup ediyor ki buraya gelmemesi daha hayırlı diyorum bazen ..sizde de mi böyle merak ediyorum

canım vallahi bizim ailelerimiz burada hepimiz aynı şehirdeyiz yani sıkta görüşürüz ama severler birbirlerini,öyle sorunlarımız yok çok şükür.
bu karakter meselesidir birde erkeklerin biraz geç olgunlaşır kimisi nerede ne diyeceğini bilemez hele ki fazla sosyal bir insan değilse daha da patavatsız olur bazen,bunları da onu çok eleştirmeden ya öyle demesen hoşlanmaz bizimkiler öyle laflardan falan diyerek çözmeyi dene,yani söylediği her lafa gene bunu dedi diye kendi kendini yiyeceğin yerde,bazı hareketlerini beğenmediğini dile getir oda aynı şeyi sana söylemekte özgür olsun ama bu demek değil ki tabi birbirinizi her fırsatta eleştirin yerin dibine sokun. ama anladığım kadarıyla sen yanında ki insanda bazı eksiklikler görüyorsun yada toplum içinde göğsümü gererek duramam yanında gibi hissediyorsun patavatsız bir şey yapar diye buda onu hor görmene neden olmuş biraz,evde onunla onun gibi konuş ama toplum içinde her istediğini söyleyemeyeceğini yapamayacağını da hissettir.
mesela eşim evde çok neşelidir konuşur sohbet eder çocuklaşır ama dışarıda tamamen farklı bir insan ve bende aynı şekildeyim evde birbirimize vıcık vıcık oluruz,en yakınlarımızın yanında öyleyizdir ama dışarıdan daha farklıyızdır daha sakin ağırbaşlı falan derler :) halbuki evde çocukta oluruz yani,biraz dozu ayarlamayı öğret ozaman sende ona.ama oturmuş bir karakteri nekadar değiştirebilirsin bilmem.sana diyeceğim o olumsuzlukları görüp kalbini karartmaman olur sadece.

evet ben çok tahammülsüzleşmişim ona karşı hele ailemin yanında saçma sapan görgüsüzlükler yapmasına sinir oluyorum ve karakter olarak da lafımı çekinmem direkt bizimkilerin yanında o yaptığı beni sinir eden davranışına karşılığım kötü oluyor ve köprüleri atıyoruz sonra da ..o monoton bir hayat olsun karısı var işi var çocuğu da olacak oh ne ala yemeği önünde herşeyi yapılıyor bütün istekleri karşılanıyor ona göre herşeyin güzel olması çok doğal.ama ben beklentilerim hep kursağımda kalıyor bi güzel söz işitmek için çırpınmalarımı çok ii biliyorum ama inattır duyamam asla istiyorum ya söylemez şımarırmışım .şımarsam ne olacaksa...

sende ona her zaman her konuda alıştığı düzeni yaratma gün gelsin ondan bir şeyler bekle.ve bak çocuğun olacak çocuk zaten insanı yoran bir şey olacak sinirlerini yeri gelecek bozacak,iş,çocuk ve ev üçgeni gün gelecek seni zorlayacak.bunun üzerine eşinle sen birbirinize destek olmazsanız aranız daha da kötü olur,birbirinizin sevgisini hissetmezseniz geçirdiğiniz hayat size bir zulüm gibi gelir ve o mecburiyetten ya kaçmak istersiniz yada sıkıcı bir şekilde bir kaç sene daha idare edersiniz sonra bir şekilde son bulur bu.oyüzden sende beklentilerini erteleme,sevgi,ilgi ve saygı göster ama sevgi,ilgi ve saygıyı sende gör.tek taraflı çözüm bulmaya çalışmak sadece seni yıpratmak olur,onuda çalıştır biraz.şımarırsam kocama şımarırım,sana şımarmayacağım da kime şımaracağım de,sen benim nazımı çekmeyeceksinde kimi çekeceksin de

erkekler kendilerini degistirmedikce biz onlarin hakkinda hep böyle düsünecegiz ins araniz düzelir esinle konusmayi dene bence anlat bir bir düsüncelerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…