önümü göremiyorum siz nasıl mutlu kalabiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kuzum ya anti-smoking olan çevremdeki birçok insan sigara içmeye meyl ettikkahve çikolata neymişçiftetelli mi

Para mutlu etmez diye bir laf vardır, evet doğrudur ama söyle bir söz de vardır; ferraride ağlamak varken neden bisiklette ağlayayım... sanırım insani gelecek kaygısına boğan en büyük sorun maddiyat. Cok derdim var kendimce, geçmişte yaşadıklarım, ülkenin dünyanın hali ama kaygım Yok onca depresyona rağmen cunku durumumuz iyi şükür, bir artı benim icin. Keske herkes eşit şartlarda yaşasa.. ama herşeyin daha iyi olacağına inanıyorum ülkem icin, sadece bu sancıyı çekmemiz lazım malesef.

Size kim dedi mutlu mesut yasiycaz yicez iccez gezcez hep bu dunyada diye..varmi hep boyle olan..imtihan dunyasini unutuyoruz..sarsintilar yasiyacagiz elbet fani alemde..savas olacak diye odumuz kopuyor.. dibimiz cayir cayir yanarken kacimiz gonlunu duasini ortaya koydu..ates bize sicrayincami gonlumuze dustu bu telas..iste kotu serlerin ekmegine yag suruyoruz hedefine ulastiriyoruz kolayca onlari.guclu umitvar samimi duali dillerle ellerle sucu bucu demeden birlik beraberligi tasimaliyiz her hucremizde milletce...

Bildiğim kadarıyla doktorsun ve çalışmamak kendi tercihin. İş yok derken neyi kastettin anlayamadım? Hayat pahalı evet meslek sahibi olup çalışmazken bundan şikayetçi olmak ne kadar doğru bu da ayrı bir nokta..

Evde bunalmışsın bence, çalışmayı düşünmez misin azıcık kafan dağılır , işinle meşgul olup fekaket senaryoları üretmezsin belki

Bu dünyada kalıcı degilimki geleceğe uzuluyum...pahalılık vardıyoruz ortookul cocugunda sonmodel cep tlf ları...ınternetsız akıllı telefonsuz kimse yok...uretmeden tüketmeye başlamamız çalışmadan lükse duskunlugumuz neden sorgulanmıyor...hangı ülkede herunuversite okuyan ısbuluyor....Almanyda unuversite mezunları garson yada taksıcılık yapıyor parasını kazanmaya çalışıyor..bizde acıkogretimm okuyan mesleğim vardıye devletten medet umuyor...ha herkesin işi olsun parası olsun cok ısterım o ayrı konu...yenı evlıyken 17 yıllık evliyim ..yakıt bulamadım sobamda laylon yaktığımı bilirim...ama hep sukrettım rabbım şimdi iste verdi evde verdi...hep yabancı ulke merakı var bizde oraları araştırın..japonyada standart bır ev 55metrakare oluyormuş...biizm ülkede bu metrakareye bekar biri sığmaz sikayet eder...tabıı buyuk evleride vardır..ama standart soyluyorum...Bugun Almanyada kar yağsa herkes evinin onunu temizlemek zorundaymış bizde evde oturan belediye bu sokağa girmedi idye hayıflanıyor...kusura bakmayın kapısının onundeki hiçbir copu almayan bir toplum olduk...köye gidiyorsunuz dolapta hazır yoğurt..ınegini sağıp yoğurt yapmıyor hangi pahalılıktan sozediyoruz ureten yok...Ins genede Rabbım güzel günler gostersın..bukadar sukursuzluge gene ıyı veriyor .bu ülkede mılyarlar eden çantalar yok satıyor...alışveriş merkezleri dolu dolu..birevden bir kişi çalışıyor onkısı yıyor...herkes elınden gelenı yapsa...başka ülkelerde hayat saat beste başlıyor mesaı saatı...bizde sekızbucuk erken bulunuyor...ıgne kendimize çuval tuzu başkasına...Allah umıtvar olanları sever.

Dünya hiçbir zaman cennet olmadı.. şimdi de değil.. ortaçağ ya da vahşi bati ya da 2. Dünya Savaşı yılları.. hepsi berbat.. insanlar hep korktu.. Kılıç bomba salgın vs hep enselerinde oldu.. kötülük dünya kurulduğundan beri var.. adı değişiyor sadece.. iyi ve kötünün savasidir bana göre hayatın dengesi anlamı.. gece gündüz gibi..

Ben bunları düşünüyorum..
Ve diyorum ki
Sarah conner umutsuz olsaydı dünyayı kurtaracak kişi olan oğlu John u dogurup nasıl yetistirirdi :))) Terminator kültüründen bi alıntı.. filmi izlediyseniz demek istediğimi anlarsınız.. umutsuz olmayın.. kötüler bu denli umutlu olabiliyorken hele..

kuzum ya anti-smoking olan çevremdeki birçok insan sigara içmeye meyl ettikkahve çikolata neymişçiftetelli mi

Ahaha ay hiç güleceğim yoktu ablacım ya

Ben burada gelin toplanalım bir paket Rothmans alalım ne güzel kahkaha atarız deyince
anayasaya aykırı sigara özendircisi yeşil ay karşıtı oluyorum
Bu konunun ince espirini bile kaldıramayanlar var
alırsanız alırım bir dal hayır demem

Bu konuyu bile ağlak gözlerle bulanık okuyan biri olarak,mutlu değilim ve olacağımı da sanmıyorum

çalışmakla anlattığımın alakası yok. felaket senaryosu üretmiyorum. 2 km ötemde patlama yaşadım ben sevgilim şırnak'a gidiyor zorunluya acaba neyin felaket senaryosundan bahsediyorsunuz?

iş yok derken kendimi kastetmiyorum, toplumu kastediyorum, her işsiz birey topluma atılmış bir bomba, herşey birbirini tetikliyor, bir çok firma bile dükkan kapatmaya başladı. bir kırmızı ışıkta durduğun anda bile arabanın peşinden geliyor cam siliciler. en basitinden ilk aklıma geldi misal. bunlar sizi korkutmuyor mu? işsizlik arttıkça, suçlar, dilencilik, hırsızlık da artacaktır. bunlar sizi korkutmuyor mu? dolar 3.70i gördü bugün, bunlar sizi korkutmuyor mu?

dediğimi özellikle çarpıtmak da ayrı bir mesele. ben kendim iş bulamıyorum yazmadım ilk mesajda. şu an dediğiniz gibi çalışmamak benim tercihim mesleğim var çalışmıyorum ama başvurduğum anda bir işim de var. o yüzden benim iyi kötü mesleğim var yazdım zaten.

Benim bir teorim var. Seni daha fazla umutsuzluğa sürükleyebilir ancak kabullenmeni kolaylastirabilir.

Dünya her zaman kötüye gider. Yani kıyamete. Düşünsene sürekli iyi,güzel seyler olsa nasil kopacak kıyamet.? Kan kaybediyoruz. Belki de hayat böyledir.. acı

ya kusura bakmayında bu aralar sizin gibiler türedi japonyada şöyle almanyada böyle tarih bilmeden buralara gelip elin japonu almanı çalışıyor biz yatıyoruz diyosunuz yok öyle birşey hitler almanyasında kaç milyon insan kömür ocaklarında çalıştırıldı kaç ülke sömürüldü kaç ülke savaşla mafoldu japonyaya atom bombası atıldıktan sonra kim japonyayı ayağa kaldırdı biliyomusunuz yok elin yaponu üretiyor üretir tabi abd atom bombası attı daha sonra japonların kendi teknolojisiyle abd den gelen dönemin en iyi mühendisleri iş birliği yaptı öyle oldu üretim diyosunuz ne üreteceksiniz tarım benzin olmuş 5 lira gübre olmuş bimem kaç lira adamın beslediği hayvan para etmiyor mahsul para etmiyor üretim diyosunuz bir ülkenin ekonomisini milletin elindeki cep telefonuyla ölçemessiniz aldığı maaşla ölçersiniz yediği et miktarıyla ölçersiniz adam et yemiyor telefon alıyor yatırım yapmıyor araba alıyor yani insanlar bir yerden kısıyor alman japon öylemi adamın kendi arabası var biniyor kendi telefonu var kullanıyor hiç birşeyindende kısmıyor neden güzel ülkemizde afedersiniz kol gibi vergiler var ha birde ülkeye doluşturulan milyonlarca suriyeli onlardan zaten bahsetmiyorum almanlarla japonlarla neden karşılaştırılıyoruz ben onu anlamıyorum adamlar dünyanın en büyük ülkeleri insanları çalışmasada devlet bakıyor onlara sosyal devlet diye birşey var bizim karşılaştırılacağımız ülke brezilya portekiz bu tarz ülkeler ki onlarında durumu bizden çok iyi

arkadaslar cok yazdım biliyorum ama birde bereket yok..kimse ıstısnalar harıc meslegini hakkıyla yapmıyor...ptt gidiyorsun surat beskarıs oflaya poflaya soru soramıyorsun sankı hayrına calışıyor....Herkurumda boyle ınsanlar var...maasını begenmıyorsan ıstıfa et bak binlerce kişi iş beklıyor....hakkı verilmeyen hermeslekte calışan parasının hayrını goremez....Tabıkkı ogun moralı bozuk olabillir insanız onu kastedmıyor aynı kişiler hergun git azarlayarak işyapanlar var...

ah canım senı bir yollasınlar o dev almanyaya:)))))

ah canım senı bir yollasınlar o dev almanyaya:)))))
galıba filmlerdekı hayat sanıyorsun...devlet bakıyor oylemı...ekonomilerı kotu oldugu ıcın saldırmasınlar bu kadar baska devletlere...hersozumun arkasındayım calışana heryerde ekmek var....herkes ayagına gore yorganını uzatsın....Doktoruda borcluyum diyor muhendiside...ne yapsın devlet herluksunuze cevapmı versin ..boyle birdunya yok..Amerikada mustakıl olmayan binadakı evlerde camasır makınası yok camasırhaneler var acta bilgi edin biraz ..bak makınan evde cok sukret:))))

Toplum için şikayet edip durmak yerine bişeyler üretmeyi deneyin o zaman diyorum ben de size. İyi kötü bir meslek derken 2 yıllık mezunu gibi konuşmayın Allah aşkına. Doktorsunuz nesi iyi kötü bunun? Bu konu bariz siyaset ve asabımı bozuyor elini taşın değil kumun bile altına koymadan şikayet edip duran insanlar.. patlama dünyanın her tarafında yaşanıyor, hangi ülkede şu anda gönül rahatlığıyla çıkıp gezersiniz?

Patlamayı almış işsizliğe bağlamış , yazan kişi çalışmamayı tercih eden bir doktor. Gelirim çok iyi Allaha şükür. Maddi sıkıntım da yok, karşılığında hergün işe gidip ceremesini çekiyorum ama havadan yağmıyor kimseye. İş yok değil işi beğenen yok , siz gibi.

Sevgiliniz için Allah kavuştursun ama şırnak , Ankara, istanbul çok farklı değil artık keza türkiye değil fransa , almanya için de benzer durum. Mecburisini yapmak istemiyorsa özelde çalışma imkanı var bu kadar karamsarsanız alternatif 40 seçenek sunayım sevgiliniz için oturun düşünün alternatifleri.

Gidin azıcık çalışın kafa dağıtın bence, buna ihtiyacınız var belli.

Ayrıca bu konu siyaset değilse ne siyaset acaba?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…