önümü göremiyorum siz nasıl mutlu kalabiliyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yegenım Almanyada tıp fakultesi okuyor gece taksıcılık yaptı..orda her unuversite ogrencisi ailesi bakmadıgı ıcın ya garson yada genelde taksıcı..bizim unuversite okuyanlarda aldıkları burslarla kıyafet yarıstırıyor:)))

helal olsun..ımzamı atarım

her işsiz birey topluma atılmış bir bomba

Çok doğru biz ne yazık ki bir çok şeyi bir çok gelişmiş ülkeye göre daha az çabalayarak almış ve kendi tarihini unutmuş bir ülkeyiz .

Mutlu kalabilmenin 10 kuralı diye bişeyi okumuştum. Orda şöyle bsey yazıyordu (sanırım bu sana göre)
1-KONTROL EDEMEDİKLERİ ŞEY KONUSUNDA TAKINTILI DEĞİLLER
Ülke ekonomisi, maaş ve zor hayat şartları… Mutlu olan insanlar aynı diğerleri gibi haberleri takip ediyor fakat sadece öğrenme amaçlı. Asla kontrol edemeyecekleri şeyi kafalarına takıp, karamsarlığa kapılmıyorlar.

birey birey bakarsan evet onların durumuda çok iç açıcı görünmüyor ama ben genel bakıyorum çalışana iş var diyorsunuz ne işi var çalışana kaç paraya iş var türkiyedemi almanyadamı yaşıyorsunuz bilmiyorum ama türkiyede alınan maaşlar yerlerde artık alınamayan maaşlar demek gerekir patronlar maaş yatırmıyor çünkü evet asgari ücretle herhangi bir köyde süper yaşarsın 2000 tl ile izmirin üçra ilçelerinde yaşarsın 3000 maaşla istanbulda üçra semtlerde gecekondu vari evlerde yaşarsın ama günde 12 saat çalışacaksın bu maaşlar için öyle alman gibi 8 saat doldu dakkasında vardiye bitti yok

benım babam ogretmen emeklısı...biz cocukken ogretmenlerimizin hemen hemen hiçbirinin arabası yoktu...Allah askına bu nasıl fakırlık bugun atanan ogretmen 70 mılyarlık araba alıyor krediyle borcluyum..arkadas ıhtıyacsa al once onmilyarlık az borclan...yoooo sonra gulerler...hep bir yarıs herkeste...babamın ogretmenligi boyunca karnımız zor doyardı..lutfen eskiyi umutamyın..borc yoktu cunku alan yoktu...ne bukadar evi olan nede arabası olan vardı..lutfen biraz gercekçi olun..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…