- Konu Sahibi sebnemdemir
-
Nereyi istiyorsan, ne okumak istiyorsan onu yap. Bu tercih kesinlikle senin olmalı. Erkek arkadaş vs. etkili olmamalı.
Sen istemediğin sürece kimse seni rahatsız etmez. Çünkü o tarz insanların ortamları bambaşka. Bu işte çoğu zaman sende bitiyor merak etme.
Sakın kararını kimseye göre verme.
Puanın 4 yıllığa yetiyorsa mutlaka 4 yıllık tercih et.
Çabuk mezun olup evlenmek için 2 yıllık yazılmaz.
Hangi şehirde okuyacağına,puanın ve hedefine göre karar vermelisin.
Hoşuna gitmeyecek biliyorum ama sevgilin bir bakarsın bugün var yarın yok.
En önemli kriterin sevgilin olmamalı bu kararda.
Canım bak erkek arkadaşım istanbulda diye istanbulda bir üniversite yazdım ailemden ayrıldım ve buraya geldim..ama daha üniversiteye kayıt yaptırmadan erkek arkadaşım benden ayrıldı (çookkk ciddi düşünüyodu oda şerefsiz) ve koca istanbulda tek başıma kaldım..o günden beride hiç kimse için hayatımı yönlendirmiyorum..sakın ha puanın 4 yıllığa yetiyorsa iki yıllık okuma o iki yılınıda boşa harcama..ve ne olursa olsun herşeyden önce kendin için çalış..kendin için bir şeyler yap..başkasına güvenerek hayatına yön verme..sen ne olmak istiyosan nasıl bir hayat istiyorsan öyle davran..o adamda seni seviyorsa sana saygı göstermeli yok göstermiyoda saçma sapan kıskançlık triplerine giriyorsa o adamda değil koca sevgili dahi olmaz..bunlar benim düşüncelerim ve böyle bir yoldan geçtiğim için tavsiye vermek istedim umarım işine yarar...ve kendi hayatını başkaları için harcamazsın..
Meleknaz da söylemiş bak zaten, sevgilin bugün var yarın yok. Bende böyle düşünenlerdenim.
Çok arkadaşım oldu, sevgilisi yanına gelmiş ya da o sevgilisinin yanına gitmiş. Ha hepsi aynı değil ama, ayrılanlar oldu.
Birbirini görmemek için okula gelmeyenler, önceden gittikleri mekanlara gitmeyenler vs. vs...
Çok zor bi durum, ama istediğin bölüme git. Kimseden etkilenme. Kendin için.
Canım ben anlamadım şimdi onunla evlilik düşündüğün için mi 2 yıllık yazıcaksın 4 yıllık tutarken? bence böyleyse kesinlikle kabul etme. Sonuçta evlenicekseniz ki inşallah mutlu olursunuz her halukarda zaten olur bu yanı bence ne sen onun ıcın hayallerınden vazgec ne de o senın ıcın bunu yapsın ortak bı paydada bulusun :) hayalınde ne okumak varsa ve en ıyı hangı unıversıteyı tutuyorsa bence onu yaz oda zaten sana yeterınce deger verıyorsa senı hep destekleyecektır. evet insan mutluka degısır ama bunun unıversıteyle bı alakası oldugunu dusunmuyorum yasın buyuyo sonucta olgunlasıyosun birazda bundna kaynaklanıyo ama arkadaslarında dedıgı gıbı degısıp degısmemek senın elınde :)
Ailen yok mu? Yani onlar da demiyor mu 4 yıllık oku falan diye?
Biz de okuduk universite ama kimse de zorla peşimize takılıp rahatsız etmedi erkek arkadaşın saçma yere seni kısıtlama yoluna gitmesin.
Evlenmek için de niye bu kadar acele ediyorsunuz anlam veremiyorum???
tercihinizi sevgilinize göre yapmayın sizin gibi sevdiği olan onun şehrini tercih etmeyi düşünen çok kız vardır ama inanın sevgili bugün var yarın yok o okulda 4-5 sene okuyacaksın ( 4 yıllık da tercih edebilirsin) en önemli kriterin istediğin sana uygun bölümü okumak olmalı. iyi bi okula puanın yeterken kötü biyere gitmek çok çoook büyük bi fedakarlık olur ve eşin değil yani sevgilin hiçbir sevgili için hele erkek için değmez.
yarın bigün kavga olur ayrılırsınız o okulu okuyacak olan yine sensin inşallah duygularına kapılıp pişman olmazsın sana burada yol gösterenleri dinlersin İnşallah... hakkında hayırlısını dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?