onun yanına mı gitsem burda mı kalsam başka şehirmi yazsam o kadar çelişkideyimki anl

Haklısın. mesela şöyle bi durum var biliyomusun, o gün içerisinde biryere çıkıp gezdiğinde ben akşam olup konuştuğumuzda illaki bensiz gezdi diye bi tribe giriyorum elimde olmadan.
ben çıksam dışarı öyle onsuz hani, o aynı pskolojide oluyo. yani ikimiz de birbirimizden etkileniyoruz bu şekilde. şimdi ben önemli bi adım atıp tek başıma ilk defa bir işe kalkışıyorum..
ve o üzülüyor.. empati yapıyorum çünkü onu da anlıyorum. yani eğitimdir bu aşka katılmaz falan evet ama aşık olduğun adamı rusyaya gönderdiğini düşün öyle garip birşey yaşıyoruz ne bilim ya farklı bi çiftiz biraz triplerimiz falan kavgalarımızı anlatsam poponla gülersin yani aptal aşık gibiyiz kaç yıldır ciddiyiz güya ama seviyorum vallahi bu derece çok seviyorum ve okumak istiyorum istediğimi yapmak istiyorum,yaparken de onu kırmak üzmek istemiyorum sadece.. yanımda olsun beni kollasın ve güvensin yeterli.

bende öyle düşünüyorum yani gelecek için şimdiden birşeyler yapacaksınki ilerde de mutlu olabilesin. ve biraz cefa çekmek gerekiyo işte..
ben elimden geleni yaparım,hatta herşeyi yaparım. Haketmez ve giderse en azından içim rahat uyurum benim herşeyden önceliğim odur. Kafamı koyduğumda düşüncek bişey bulmak istemiyorum. Hani bulursam da kendimi suçlayacağım şeyler olsun istemiyorum. o yüzden fedakarlık konusunda bu kadar düşünmüyorum ben. ve o yüzden kararsızım şuan tamamen.

Oncelikle kendini egitimine odaklayip, hayatini kurmakla ilgilenmeni oneririm.

Suan icin partnerine gore ayarlamalar yapman

Yarin birgun pismanlik geirmesin sana

Kendin herseyden daha onemlisin

Çok teşekkür ediyorum yorumun için. Ama aşk tek kişilik değil. Yine de keşke dediğin gibi düşünerek şuanki çelişkimi yaşamıyo olsaydım.. tekrar teşekkür ediyorum.

çok teşekkür ediyorum canım benim. bende ondan korkuyorum işte. yani ayrılıcağımıza ihtimal vermiyorum ama ihtimalle yürümüyo bu işler.
hani ya olurda ayrılırsak ben naparım orda bi başıma. bi yandan beni bildikleri halde ona orda yavşayan tipler var ki onlar çok çok ayrı bi canlı ne olduklarını çözemedim ben.. klasik bizim türk erkeğini düşün, yanında eşi varken sana bakar hani. artık devir değişti kızlar böyle. aklım almıyor yani. yalnız bırakasımda gelmiyo hani imkanım varken gitsem ve elimden gelen herşeyi yapsam her zaman alttan alsam.. ama çok fazla düşünmem gerekiyor.. ve zamanım yok işte! bilmiyorum yani. o kadar kararsızım. tercihe onun olduğu yeri yazmazsam sanki onu aldatıyomuş gibi olucam onu hissedicem nerdeyse düşün..

Canım eğer istediğin bir bölümse 2 yıllık 4 yıllık önemli değil hayalin içine yatan şey o. Ama biri doğuyamı gidiceksin fln yazmış eğer öylerse bence o hataya düşme burnundan gelir yeminle ben yaptım bin pişmanım. Kimse ayıplamasın ama çok farklı batıda büyüyüüp yaşayan bi insan için oraların şartları gerçekten daha ağır üniversitede okusan bu değişmiyor. Ayrıca hakkınızda tabii ki hayırlısı ama hiçbir şeyin garantisi yok çok sevenler eşinmiş gibi davrananlar bile birgün bırakıp gidebiliyo bence sen sevgiline uyma bu konuda çünkü bir kadının ekonomik özgürlüğü herşeyden öenmli sevgilin sana uysun.

Ohoooo 4 sene ayrı unutursun sen onu ünide dünyan değişir doğru söylüyo :))
O Yüzden istediğin şehir istediğin bölüme git
Çok güçlü bir sevginiz varsa bitmez zaten

ben de ünv.de okuyan biri olarak söylüyorum canım kesinlikle okuduğun şehir çok önemli. Doğuyu asla kötüleyemem ben de bir doğuluyum ama imkanlar konusunda daha geride olduğu aşikar. Sevgin dediğin gibi güçlüyse sorun olmaz emin ol. Hem mesafeler aşkı güçlendirir gönlünü ferah tut sen :)

yani belli etmiyor ama aynı annem gibi kızlar çevreden çok korkuyo üni ortamı çok değiştiriyo insanı falan diyo. biliyorum bana güveni tam onun korkusu birisi beni rahatsız edermi etmezmi..

Hem çevrenin, üniversite ortamının insanı değiştirdiğinden korktuğunu söylüyorsunuz hem de size güveninin tam olduğunu... Bu bir çelişki değil mi?

Size güveni tamsa çevre sizi değiştiremez, çevrenin sizi değiştirmesinden korkuyorsa size yeterince güvenmiyordur...

Birkaç yoruma yazdığınız cevabı gördüm, ne cevap vereceğinizi kestirebiliyorum, aranızda ne kadar güçlü bir bağ olduğundan, sevginizden, onun güveninden bahsedeceksiniz ama sizden endişe duyarak geleceğinizle alakalı çok önemli bir kararı "hiçbir şey söylemeden bile olsa" etkilemesini hoş bulmadım...

Arkadaşlar yazmışlar ayrılık ihtimalini, evet olabilir ya da olmayabilir ama insanın ömründe üniversite hayatı ve yaşadıklarının tekrarı yok, insanlar evlendiklerinde bile eşinin şehrine giderken iki kere düşünüyorlar "Mutlu olur muyum, orada yaşayabilir miyim" diye, mevcut ilişkinizde evlilik "ihtimali" var diye üniversite tercihini daha seçkin alternatifler varken neden "onun yanına" indirgeyesiniz?

düşün ben başka şehire gittim ve orda bişey oldu benim hiç günahım yok ve ayrıldık.yanında olsam ayrılmış olmayacaktık diye düşünür kahrolurum ben

Neden kahrolacakmışsınız?

Orada olan ve "sizin hiç günahınız olmadığı halde" sizi sorumlu tutacağı bir olay yüzünden ayrılacaksa kendi bilir, siz masumsanız o yeterince sevmediğinden bu durumu bahane etmiştir...

"İki kişilik karar" verdiğinizden bahsetmişsiniz, hayır, evlenseniz, çocuklarınız bile olsa onun ömrü ona sizinki size... Sevmek, aşk güzel şeyler ama suçunuz olmadığı halde ayrılma ihtimalinden korkacak kadar sevmeniz, en hayati kararlarda ne yapacağınızı bilemeyecek kadar arada kalmanız hayatınızı zora sokar...

Kolaylıklar diliyorum size... Arada kalmaya devam ederseniz de konu başlığınızda yazdığınız gibi, ne onun ne sizin şehrinizde, ikinizin arasında, eğitimi sizi tatmin edecek bir üniversitede karar kılmanızı öneriyorum...

bizde birbirimize çok güveniyoduk birbirimizi çok seviyoduk sevgi saygı herşeyimiz tamdı senin deyiminle...2 yılımı da o adama verdim..ama işte hayat beklemediğin şeyler çıkartabiliyo karşına o yüzden doğru olan öncelikle kendini düşünüp ona göre adım atman..ama tabi sen bilirsin senin hayatın sonuçta..

Sevgilim benim için benle aynı şehiri yazdı

Her kavgada pişmanlığını dile getirir

Senin için geldim buraya der..

Keşke gelmeseydi daha iyiydi...

Şimdi ayrılmak üzereyiz

Yani keşke istediği şehire gitseydi

Gerçi zaman da msafe yüzünden kavga eder ayrılırdık

Sonuç değişmezdi :)

canım bende tercih döneminde senin yaşadığın sıkıntıyı yaşadım.
4yıllık istiyordum ve aynen senin gibi ne yapacağımı bilmez haldeydim(ki siz evlilik düşünüyorsunuz bende oda yoktu. yani onun aklında vardı ama ben asla diyordum)
tercih listemi TAMAMEN KENDİ İSTEKLERİM doğrultusunda yaptım. ölü tercih saçmalığına kapılmadan gayet mantıklı bi listem vardı ve gören tüm uzmanlar en kötü ihtimalde 3.tercihe girersin ama inan ona bile kalmaz çünkü çok gerçekçi bir liste ilk tercih banko diyordu. benim 7.tercihim ise sevgilimin bulunduğu şehirdi. bölüm istediğim bir bölümdü. sevgilim dua ediyorum diyordu ve resmen bir mucize oldu! 3.tercihe bile kalmaz denilen listemde 7.tercihim geldi :)
diğer örnekleri okudum ama ben şanslıydım. benim en büyük desteğim ve yol göstericim sevgilim oldu. zaten ben daha üniye girmeden 1yıldır beraberdik üstünede 4yıl eklendi ve şimdi evliyiz:)
AMA LÜTFEN ŞUNU UNUTMA!
ben bu konuda cidden bir istisna olduğuma inanıyorum.
VE LÜTFEN AMA LÜTFEN TERCİHLERİNİ KENDİ İSTEKLERİN DOĞRULTUSUNDA YAP!
eklemek istediğim son bir şey daha: lütfen şu konuda gözünü aç, onun sana başka bir yeri yazma derken sebebi senin düşündüğün gibi korkuyor çevreden falan değil. üniye girdiğinde daha iyi anlayacaksın ne demek istediğimi. cidden değiştiriyor insanı üni ve inan onun bunu demesinin sebebi sana bişi olur diye değil. kaç tane kadın var km.lerce ötede ailelerini bırakıp bırak başka şehiri başka ülkeye okumaya gidiyorlar,hiçte bir şey olduğu yok! onun korkusu seni kaybetmek, senin başka birine tutulman. çünkü şu an baba evindesin isterlerse ebeveynlerin bir çok şeylerini kontrol altına alabilirler; ama sen şehir dışına gittiğinde bütün sorumluluğun sende olacak. ki sevgilim ünide diyorsun kendinen yola çıkarak az çok birşeyler tahmin ediyordur...
uzun oldu kusura bakma ama belki fikir sağlayabilir sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…