- Konu Sahibi sebnemdemir
-
Senin şimdi "sevgilimin yanınamı gitsem,2 yıllık okuyacağım zaten evlilik düşünüyoruz" gibi düşünceleriyerine,"gelecekte hangi mesleği, yapabilirim,hangi mesleğin önü açık..vs" kaygısı yaşaman gerekirdi..
Elbet evlilik olacak hayatında..Önceliğini unutuyorsun.
Bi arkadaşım vardı,pdr okuyordu,sevgilisi okuduğu şehirde diye,puanı çok iyi üniversitelere yettiği halde sevgilisinin okudugu sehre gidiyor.
Sevgiliside 2 ay sonra ankaraya gitme planalrı yaptı çalışmak için.Bulunduğu sehrin imkanları oldugu halde.Büyük tartışma yasadılar o dönem.Çocuk gitmedi ama kız hep pişmandı.
İstediği gibi gitmedi ilişkisi.Yani evlilik planları yaptığı sevgilisi,(3 yıldır görüşüyorlardı)
Neyse,erkekler herdaim kızlar gibi ince düşünmüyor.Sen önce seni kurtaracak bi meslek edin kendine,sevgilin seni seviyorsa zaten hep yanında olacaktır.
Bırak o düşünsün birazda...
bence duygusal davranma mantıklı ol çünkü bu senin geleceğin puanına göre ve okumak istediğin üniversiteye göre bi tercih yap sevgilinin yanına gidince hep birarada olacaksınız belki ama zaten evlenmeyi düşünüyormuşsunuz şimdi planlarınızı en iyi şekilde mantıklı bi şekilde yaparsan gelecekte de daha mutlu olursunuz
sevgilinin olduğu yere gidersen belki derslerinde etkilencek bundan çünkü orada yapamam demişsin zaten aileden ayrı bi yerde okumak gerçekten zor bişey senin başarılı olmana engel olabilir bunlar bunlarıda düşün.
sevgilin sana güveniyosa tanıyosa zaten seni kimsenin rahatsız edemeyeceğini bilir,üniversite ortamı sonuçta elbet gelip tanışmak isteyenlar olur ama iş sende bitiyo o yüzden sorun edicek birşey yok.
şunu da söyliyim erkekler için ne kadar fedakarlık yaparsan yap değerini kesilikle bilmiyolar.
Oncelikle kendini egitimine odaklayip, hayatini kurmakla ilgilenmeni oneririm.
Suan icin partnerine gore ayarlamalar yapman
Yarin birgun pismanlik geirmesin sana
Kendin herseyden daha onemlisin
okuduğun şehir ve üniversite çok önemli
kendin yazmışsın sevgilimin okuduğu yer doğuda ve tenha biyer diye
Allah korusun ama ayrılsanız orada tek başına ne yapacaksın
ailenden uzak başka yakının yok
tabi iyi ihtimal de olabilir belki çok mutlu olacaksınız ama bana risk gibi geldi
eğer puanın ailene yakın bi şehire yetiyorsa orayı yaz derim inan ben 4 saatlik yolda bile zorlanıyorum ha deyince gidilmiyor ve bazen aileme çok ihtiyacım oluyor
hakkınızda hayırlısı olur inşallah...
şimdi baktım balıkesirde yaşıyormuşsun ben de balıkesirde yaşıyorum
burdan doğuya gidilir mi be canım ailen müsade edecek mi?
yok canım demiştim zaten evlilik hiç sorun değil eğer evlilik isteseydim üniversiteyi açıköğretim olarak tercih ederdim daha rahat olma açısından.
bu 2 yıllık olayı benim istediğim bölümle alakalı malesef.. 2 yıl olması üzücü ama yapıcağıma ve seviceğime inanıyorum.
destekliyor o da beni çok sağolsun gerçekten güvenir korur e doğal olarak kıskanır fazla.
yani bilmiyorum. hani o bi de üniversiteyi gördü geçirdi e şimdi ben yeniyim biraz darılma var yani işin ucunda hani beni pek kendinden uzaklaştırmak istemiyor. hoş bende istemiyorum ama.
olanaklar işte.. kafam çok karışık..
yani belli etmiyor ama aynı annem gibi kızlar çevreden çok korkuyo üni ortamı çok değiştiriyo insanı falan diyo. biliyorum bana güveni tam onun korkusu birisi beni rahatsız edermi etmezmi..
düşün ben başka şehire gittim ve orda bişey oldu benim hiç günahım yok ve ayrıldık.yanında olsam ayrılmış olmayacaktık diye düşünür kahrolurum ben
saygı sevgi herşeyimiz tam çok şükür canım.. anlıyoruz birbirimizi.
şuan karar bana kaldığı için tamamen, çok tereddüte düşüyorum.
hani seçme olanağım olmasaydı o kadar rahat olucaktımki..
ama düşün ben başka şehire gittim ve orda bişey oldu benim hiç günahım yok ve ayrıldık.
yanında olsam ayrılmış olmayacaktık diye düşünür kahrolurum ben
ama bi yandan onun yanında olsam da azcık bi kavga etsek orda da kendimi mahvederim..
çok değişik bi pskoloji halindeyim yani anlatamam sana..
normalde çok mantıklı düşünür her adımımı planlı atarım ama o kadar çok seviyorumki..
tek değilim artık onunlayım kaç yıldır ve kararımı illaki iki kişilik veriyorum işte.. seviyorum çünkü..
lütfen dua et benim için, her ne olursa yeterki hayırlı olsun.. hakkımda hayırlısı..
senin için de çok üzüldüm inşallah rabbim yarı yolda bırakmayacak birini nasip eder sana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?