Onun zaten arkadaşı yok denmesi😒

Kamerdrn

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2021
206
150
18
34
Merhaba güzel hanımlar:KK36: Kuzenimle görüşemiyorduk yürüyüşe gidelim falan diyordum uzun süredir bana ders çalışıyorum diye bahane uyduruyordu geçen gün arkadaşlarıyla buluşmuş annem de hikayesinde görmüş bak seninle buluşmadı dedi. Bende normal buluşabilir ama artık benimle buluşmadı diye kimseye kızmayacağım isteyen varsa burdayım kimseyi kafama takmıyorum dedim. En güzeli böyle yapman dedi sonra gitti teyzemlere bu durumu anlatıyor zaten arkadaşı da yok çocukken de yalnızdı diye başladı bilmem kaçıncı anlatışıdır Allah bilir. Herkese her şeyimi anlatıyor. Daha önceki konumda bahsettiğim gibi konuşmanın sonu kocası da dayanamadı,arkadaş da edinemiyora dönüyor. Ben kendimi geliştirmeye düzeltmeye çalışıyorum bu sefer insanlar kimi kimsesi yok,sorunlu bir tip diye sürekli akıl vermeye kalkıyor. Bana akıl veren insanlar normal olsa tamam diyeceğim ama öyle de değil. Akademik olarak,iş hayatı olarak başarılıyım evet ama sosyal ilişkilerim gelişmiyor bir türlü:KK42:

Kafa ağrıtan arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi.
Az insan çok huzur.
Dönem dönem benim de hayatımda arkadaşlık konusunda iniş cikislarim oldu.
Bazen ben de arkadaşsız kaldım ama acayip iyi geldi çok güzel kafa dinledim.
Kendime bol zaman ayırdım.
Bazen oldu çok samimi arkadaş edindim. Aynı ben kafasında. Güldük eğlendik birlikte ağladık.
Ama o da geride kaldı .
Her şey geçip gidiyor.
Anın tadını çıkarmak gibisi yok. İçinin ısınmadığı kimseyle görüşmemeli insan zaten. Muhakkak altından bir sey çıkıyor sonra. Iyi ki varsın diyebildiğimiz gibi bazen de iyi ki yoksun diyebilmeliyiz.

Başarılı insan çevre tarafından çok benimsenmez. Zirve yalnızdır gibi bir klişe sanırım. İnsanlara yapamadıklarını hatırlatıyor olabilirsiniz. Sizin derdiniz samimi arkadaşlık olabilir ama bazı dengeler olmayınca olmuyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı üniversiteden, farklı bölümden mesela. Atanamadı senelerce. Ben ilk sene atandım. Emek harcadık ikimizde ilişkiye ama olmadı.

Hayat senin hayatın. Elalem ne diyecek diye yaşama. Aynen devam et.

Gül geç gerekirse insanlara fikirlerini kendilerine saklamalarını söyle.
Ailenle her şeyi paylaşmak zorunda değilsin.
Çok rahatsız oluyorsan onların yanından ayrılabilirsin.

sizin tavrınızı çok beğendim,yerinde buldum,ancak anneniz mahvetmiş ortalığı bu sefer...:olamaz:

yani bence arkanızdan böyle bir muhabbetin dönmesi küçük düşürücü,insan ister istemez böyle hisseder haklısınız.

o da kendince dertleşiyor,sizin için üzülüyor belli,ancak yönteminin yanlış olduğunu, bu yaptığının sizi aşağıya çektiğini,dik durmak için verdiğiniz mücadeleyi zedelediğini ve şevkinizi kırdığını söyleyin.

tatlı dille söyleyin,sizin iyiliğinizi istediğinin farkında olduğunuzu,ama aslında bunun fayda değil zarar sağladığını belirtin.

bir daha yapmaz herhalde :)
ende normal buluşabilir ama artık benimle buluşmadı diye kimseye kızmayacağım isteyen varsa burdayım kimseyi kafama takmıyorum dedim. En güzeli böyle yapman dedi sonra gitti teyzemlere bu durumu anlatıyor zaten arkadaşı da yok çocukken de yalnızdı diye başladı bilmem kaçıncı anlatışıdır Allah bilir. Herkese her şeyimi anlatıyor.

Ne varmis sosyal iliskilerinde? ya bazi insanlarla anlasamadiniz hayatinizin belirli donemlerinde arkadassiz takildiniz diye kendinizi sorunlu ilan etmeyin kuzum ne olur ya
Kabul ediyorum okul hayatım boyunca pek arkadaşım olmadı. Sosyal bir aktivitem olmadığı için başka arkadaşlarımda olmadı. Ama şu an çaba sarf ediyorum. İş yerimde mesela bir kaç tane arkadaşım oldu bir önceki konumla bu konum arasındaki süreçte. Bu insanlar kendileri benimle arkadaş olmak istediler, beni samimi,iyi niyetli,hanım hanımcık bulduklarını sevdiklerini söylediler çok mutlu oldum ama eskisi gibi beni sevsinler diye üstlerine titremedim,seviyeli bir arkadaşlık yürütmeye çalışıyorum. Onlarla her konuda konuşabiliyorum yani oturup dedikodu yapmıyoruz güncel hayatla ilgili,ekonomiyle ilgili,sporla ilgili uzar gider liste. Bu da beni kendimi geliştirmeye iyice itiyor🥰 Ah bir de annemi susturabilsem😒

Kafa ağrıtan arkadaşın olacağına hiç olmasın daha iyi.
Az insan çok huzur.
Dönem dönem benim de hayatımda arkadaşlık konusunda iniş cikislarim oldu.
Bazen ben de arkadaşsız kaldım ama acayip iyi geldi çok güzel kafa dinledim.
Kendime bol zaman ayırdım.
Bazen oldu çok samimi arkadaş edindim. Aynı ben kafasında. Güldük eğlendik birlikte ağladık.
Ama o da geride kaldı .
Her şey geçip gidiyor.
Anın tadını çıkarmak gibisi yok. İçinin ısınmadığı kimseyle görüşmemeli insan zaten. Muhakkak altından bir sey çıkıyor sonra. Iyi ki varsın diyebildiğimiz gibi bazen de iyi ki yoksun diyebilmeliyiz.
Bende böyle düşünüyorum artık. Ben yazmazsam yazmayan kötü günü hariç aramayan kimseyi aramıyorum onlarda beni aramıyor🤷‍♀️ Ama artık eskisi gibi bunun için kendimi kahretmiyorum. Kamerdrnciğim senin çok önemli hedeflerin var, okuyacağın kitaplar,gezeceğin yerler,hobilerin var onlara bak diye diye kendimi alıştırıyorum

Merhaba güzel hanımlar:KK36: Kuzenimle görüşemiyorduk yürüyüşe gidelim falan diyordum uzun süredir bana ders çalışıyorum diye bahane uyduruyordu geçen gün arkadaşlarıyla buluşmuş annem de hikayesinde görmüş bak seninle buluşmadı dedi. Bende normal buluşabilir ama artık benimle buluşmadı diye kimseye kızmayacağım isteyen varsa burdayım kimseyi kafama takmıyorum dedim. En güzeli böyle yapman dedi sonra gitti teyzemlere bu durumu anlatıyor zaten arkadaşı da yok çocukken de yalnızdı diye başladı bilmem kaçıncı anlatışıdır Allah bilir. Herkese her şeyimi anlatıyor. Daha önceki konumda bahsettiğim gibi konuşmanın sonu kocası da dayanamadı,arkadaş da edinemiyora dönüyor. Ben kendimi geliştirmeye düzeltmeye çalışıyorum bu sefer insanlar kimi kimsesi yok,sorunlu bir tip diye sürekli akıl vermeye kalkıyor. Bana akıl veren insanlar normal olsa tamam diyeceğim ama öyle de değil. Akademik olarak,iş hayatı olarak başarılıyım evet ama sosyal ilişkilerim gelişmiyor bir türlü:KK42:
herkesin farklı bir karakteri var. bazı insan da yalnızlıktan hoşlanır. bu üzülünesi ya da utanılası bir durum değil. hatta çağımız için faydalı bile.

Başarılı insan çevre tarafından çok benimsenmez. Zirve yalnızdır gibi bir klişe sanırım. İnsanlara yapamadıklarını hatırlatıyor olabilirsiniz. Sizin derdiniz samimi arkadaşlık olabilir ama bazı dengeler olmayınca olmuyor. Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı üniversiteden, farklı bölümden mesela. Atanamadı senelerce. Ben ilk sene atandım. Emek harcadık ikimizde ilişkiye ama olmadı.
İşsizlik de özel sektörde çok zor psikolojisini tahmin edebiliyorum😒 Evet ben kendim gibi sadık bir dost istiyorum arkadaş olmuyorsa sevgili,eş olsun diyorum sevmeyi,sevilmeyi istiyorum ama eskisi gibi kendimi yıpratmıyorum

Sen bi kere kendini elestirebilen ve geliştirmeye calisan birisi olarak güçlü bi kişisin bence bu mutlu etsin seni. Gereksiz kalabalik seni mutlu etmez ki sahte olacaksa hiç olmasin kendin nasil mutluysan oyle yaşa canını yakarak elestirenleri de umursama gercek aevgi can yakmaz duzeltirken hele dikkat eder 😉

İşsizlik de özel sektörde çok zor psikolojisini tahmin edebiliyorum😒 Evet ben kendim gibi sadık bir dost istiyorum arkadaş olmuyorsa sevgili,eş olsun diyorum sevmeyi,sevilmeyi istiyorum ama eskisi gibi kendimi yıpratmıyorum
Tek eş olsun o zaman, o sorunu çözer. Kandil mübarek gün hayır dua edin inşallah.

sizin tavrınızı çok beğendim,yerinde buldum,ancak anneniz mahvetmiş ortalığı bu sefer...:olamaz:

yani bence arkanızdan böyle bir muhabbetin dönmesi küçük düşürücü,insan ister istemez böyle hisseder haklısınız.

o da kendince dertleşiyor,sizin için üzülüyor belli,ancak yönteminin yanlış olduğunu, bu yaptığının sizi aşağıya çektiğini,dik durmak için verdiğiniz mücadeleyi zedelediğini ve şevkinizi kırdığını söyleyin.

tatlı dille söyleyin,sizin iyiliğinizi istediğinin farkında olduğunuzu,ama aslında bunun fayda değil zarar sağladığını belirtin.

bir daha yapmaz herhalde :)
Çocukluğumdan beri yapıyor 😊 Kötü niyetle yapmıyor belki de ama insanlar kendilerine bakmadan bizim her şeyimize laf söyleme haddini buluyorlar sonrasında da işte😒 Kendi kendine de kızıyor ama huy olmuş artık onda. Ben kendimi kurtarmaya çalışıyorum 😊 Eskiden günlerce depresyona girerdim şimdi değiştiremiyorsam neden bu durum için canımı sıkayım bu hayata bir kez geliyorum,kendimi mutlu edecek şeyler yapmalıyım diyorum 😊 Bakalım yolun başındayım daha😊

herkesin farklı bir karakteri var. bazı insan da yalnızlıktan hoşlanır. bu üzülünesi ya da utanılası bir durum değil. hatta çağımız için faydalı bile.
Önceden çok istiyordum çevrem geniş olsun diye ama artık kendime yoğunlaşıyorum. Arkadaşsızlık kader olmuş bende sanki😂 Ama çağımız da gerçekten faydalı

Back
X