huylu huyundan vazgeçmez yaniailesi siz evlenince yardım isterler mi bilemem ama onun çok bilmiş ukala tavırları hiç bi zaman değişmez
ben bir evin tek cocuğuyum.ailem memur emeklisi.yani ailem bana muhtaç değil.hep bir hayalleri var o da benim evlenmem. ben de geçen yaz biriyle tanışmıştım yaşı benden büyüktü. onu sürekli görüyordum.birbirimizden hoşlanmaya başladık. ve sevgili olduk.ona kendini tanıtmasını söyledim.bana 8 kardeşli bir aileden geldiğini söyledi. aile fertleri çok sorumsuzmuş.ailesini bana anlatırken utanıyor gibiydi. maddi olarak sıkıntı çeken bir aileymiş.babası da bulaşıcı hastalığa yakalanmış.onlardan farklı olduğunu dile getirdi.küçük yaşlardan beri çalışıp ailesine bakmış.neyse ben bunları fazla sorup irdelemedim.bu süre içinde hep bana eski sevgililerinle yaşadığı aşk deneyimlerini falan anlatıyordu.kendisini çok yakışıklı buluyormuş.o yüzden hep kendini över.bana diyordu ki hep ben bıraktım kimse beni terketmedi diyordu.kendini övmesine çok sinir olmuştum başlarda.kendini övmeyi çok sever,hep ben yakışıklıyım,zekiyim,çalışkanım der. hep ben biliyorum havalarındadır.bu benim çok sinirime gitmişti.ben de o kadar beğenilmeme rağmen bir kere bile güzelim demedim.beni düşündüren onun çok bilmiş tavırları evlenince değişir mi?bir de ailesi evlendiğimizde bizden maddi yardım ister mi? bunlar kafamı kurcalıyor. çünkü evlenirsek zaten yüklü bir kredi çekip düğün yapmamız gerekiyr.bir de ailesi maddi yardım edin diye tutturursa diye korkuyorum.
onunla bu konuda konuşursam kırılır diye korkuyorum. ama konuşmazsam içimiçimi yiyecek sanki.
huylu huyundan vazgeçmez yani
ikimiz de çalışıyoruz aslında böyle bir yardımı isteyebilirler. ama ben şunu anlamıyorum.ailesinin maddi durumu kötü ama bazı lükslerden geri kalmıyor.
kendini övmesi muhtemelen hayatındaki eksikliklerden kaynaklanıyodur. evlenince değişmez. neden değişsin ki?
ailesine yardım konusunu bilemeyeceğim.
bunları şimdiden konuşsan bile evlendikten sonra hükmü kalacağını sanmıyorum yardım etmek isterse eder.
haklısınız arkadaşlar. sanırım problemin asıl kaynağı ile konuşmam gerekiyor. içime atarak nereye kadar değil mi yani. onunla konuşacağım.bence ne konuşmak istiyosan açık açık konuş içinde kalmasın
onunla bu konuda konuşursam kırılır diye korkuyorum. ama konuşmazsam içimiçimi yiyecek sanki.
tamam dediğiniz gibi soracağım. çok doğru söylüyorsunuz evlilik ciddi. onu görmediğim zaman değil gördüğüm zaman etkileniyorum. sanki bakısları enerji veriyor. etkileniyorum. bunun adı sevgi mi bilmiyorum. bana karşı bencilliği yok.bir şey yaparken beni düşünür hep.benim duygu ve düşüncelerim onun için öenmlidirevlilik çok çok ciddi bir iş bir ömür geçireceksin sonraya hiçbirşeyi bırakma içinde ne varsa ne aklına takılıyorsa sor.ve çok iyi düşün gerçekten seviyormusun ? onun herşeyine katlanırmısın ? ve onun sana karşı davranışları nasıl seni düşünüyo mu yoksa bencillik var mı ?
düşünceleriniz çok mantıklı.zaten kendini her övdüğünde içimde sinir olmalar doğuyoraynısı gorumcemın basına gelmıs... esıyle nısanlıyken oturmus konusmus. ben aılene para yolluyamam her ay haberın olsun demıs. enstede tabıkı oyle bırsey olmuyacak. benm aılemın evlenenlere saygısı vardır demıs..... ama gel gor kıııı evlendıklerınde gızlı gızlı hep para yollamıs. gorumcem bunu ogrennce delırmıs tabıkıde haklı olarak.
amaa senınkıde boyle olucak dıye bırsey yok tabıkıde...
bde su var ben kısılık olarak kendnı oven ınsanlarla su gune kadar hıc anlasamadım.anlaşamamda..
ben kendimi degil birilerinin beni övmesi gerektigini düşünüyorum..
walla en dogru karar kendın verıceksın canım..
ama tek kelıme '' bırıyle evlenırken sadece onunla degıl alesıylede evlenıyorsun '' bunu unutma !!
hepimiz için hayırlısı olsun. annem diyor ki bu sorunlar evlenince kat kat artar. sanma ki azalacak diyor. bu meseleyi şimdiden kafana takıyorsun ileride sinir hastası da olabilrisin diyor. annem de bu işe onay vermiyor. sizin ayrılma sebebi nedir? benimki gibiNe yazık ki görünüşü açısından fazlaca pohpohlanmış erkekler,özgüvenden öte bunu yaradılıştan gelen bir lütuf değil de kendi başarısıymış gibi övünen erkekler,bu açıdan hiç değişmiyor.Evli değilim ama beraberliğimde yaşadığım kadarıyla biliyorum canım.Bu kendi görünüşüyle fazlası ile övünme,beni beğenmeyen kadın yok havasına kadar gidebiliyor ne yazık ki.Oysa ki insanın zekasıdır,karakteridir,özüne sözüne sadık oluşudur övünülecek özellikleri ama ne yazık ki beyler bunu düşünemiyor.Sana tavsiyem özgüvenini belli et,sinme yani,kendini beğendiğini cümle aralarında dozuyla hissettir.Bir de söyleyebileceğim,evlendikten sonra düzelme mantığı yok sanırım,ne varsa problem,düzelmeyi bırak evlendikten sonra artıyor mislisiyle sorunlar.Ben severek ama çok severek ayrıldım ailesi ve kendisi ile ilgili düzelmeyecek engellerden dolayı,çok iyi düşünmek gerek...Şu an çok canım yanıyor ama evlendikten sonra hayal kırıklığına uğramak çok daha acı sanıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?