onunla evlensem mi evlenmesem mi bilmiyorum:((((

Canım inan ben de bunu çok düşündüm.31 yaşındayım,seviyor ve seviliyorum,evlen tarzı çevre baskısı da çok bunaltıyor ama bir de günahsız bir yavruyla tek başına kalmak var hayatta.Allah'a sığındım,seve seve terkettm ama umuyorum ki gelecekte en doğru kararı vermişim diyebilmeyi...
bence en doğru kararı vermişsin. hiç pişman olmayacaksın.hatta ileride Allahım iyi kide kurtulmuşum diyeceksin. insana en çok koyan sevdiğin insanı bırakmak zaten. acısını veren Allah sabrını da verir bence

canım kendiyle beni kıyaslamıyor zaten. yanına yakıştırıyor. beni çok beğeniyor. etraftakiler bana bakınca çok kıskanıp sinirleniyor. anlatamam yani ne kavgalar ediyoruz bu yüzden. bence kendini bu kadar övmesinin sebebi sanki ''benim böyle özelliklerim var,bırakılcak insan değilim'' demeye getiriyor sanırım.

beni çok beğenme ve kendine yakıştırma huyu bunda da vardı..hatta o kadar beğeniyordu ki insanların yanında daha biz çıkmadan falan da inanılmaz över, yüceltir dururdu, ama kendini benden üstün gördüğü de ortada, ben evet gayet iyi düzeyde biriym ona göre, ama o benden de üstün..buna döndü olay..dediğim şeyler zaten artık ilişkinin sonlarına doğru ortaya çıkmıştı ki ben şok oluyordum artık nasıl böyleyken böyle oldu içinde bunları mı saklıyormuş diye..kıskançlık da ayrı bir olaydı tabii, ayrılık sebebimiz zaten bir kıskançlık krizinin ardından geldi, neyse.
evet ama haklısın tam da dediğin gibi düşünüyor olmalı, hatta ailesinin geçimini üstlenmiş olması da böyle düşünmesine sebep olmuş olabilir kaldı ki ben ki böyle böyle zorluklara göğüs geriyorum, güçlüyüm gibi bir düşünce de hakim olabilir..kendini bayağı beğeniyor anlaşılan..
kalbinin sesini dinle yine de, seni çok rahatsız eden bir durum yoksa ortada, anlaşabildiğini bu huylarının sana batmadığını düşünyorsan neden olmasın yani..
ama dediğim gibi evlilik için acele etme..

eger gordugunde bırseyler hıssedıyorsan ask degıl bu kesınlıkle, bırde annenın babanın tek evladısın ne ısın olur 8 kardes adamla kardeslerım sorumsuz dıyor yanı tum sorumluluk bende dıyor ustu kapalı hata yapma sakın. annem de sizin dediğinizi söylüyor. ben biricik evledımı gidip de çok coçuklu bir aileye gelin olarak vermem diyor. ama sonra beim üzüldüğümü görünce o da üzülüyr.

eskı sevgılısını zengın dıye degıl cok sosyeteya aılesını getırıp yanında bakamaz,eslerın aılesıne bakıcı hızmetcı lazım ya.zengınlıgı bahane onun belkıde kız bunu bırakmıstır nerden bılıcez buda % 50 ıhtımal karsı tarafı dınlemedın bu yuzden her dedıgıne ınanma.
öyle bir söylüyr ki zaten görseniz siz de inanırdınız. birşeyi anlatırken çok konuşur.

o ailede çalışıp eve para getiren oymuş hep. diğerleri hayırsızmış. aile sıkışınca hep ondan para istiyor.çünkü ben yanındayken ailesi telefon etmişti aralarında konuşurken duydum. sanki onlara göre benimki para makinası.

eve bakan oysa eger bu konu tartısmaya bıle degmez konusupta kendını strese sokma hıc,baksana senın yanında konusuyor oysakı bunlar ozel durumlardır bana gore senın yanında bunu konusmaması gerekırdı. erkek aıleye yardım eder bunu kabul edıyorum ama duzenlı olmaz bu gercekten ıhtıyac duyuldugunda yaparsın gonul rızasıyla.

ben olsam hıc konusupta kendımı yormam kusura bakma aıle yapılarımız uymuyor ben tek cocuk buyudum senın aılenın kalabalıgını kaldıramam der cekılırım hayatıma :34:

beni çok beğenme ve kendine yakıştırma huyu bunda da vardı..hatta o kadar beğeniyordu ki insanların yanında daha biz çıkmadan falan da inanılmaz över, yüceltir dururdu, ama kendini benden üstün gördüğü de ortada, ben evet gayet iyi düzeyde biriym ona göre, ama o benden de üstün..buna döndü olay..dediğim şeyler zaten artık ilişkinin sonlarına doğru ortaya çıkmıştı ki ben şok oluyordum artık nasıl böyleyken böyle oldu içinde bunları mı saklıyormuş diye..kıskançlık da ayrı bir olaydı tabii, ayrılık sebebimiz zaten bir kıskançlık krizinin ardından geldi, neyse.
evet ama haklısın tam da dediğin gibi düşünüyor olmalı, hatta ailesinin geçimini üstlenmiş olması da böyle düşünmesine sebep olmuş olabilir kaldı ki ben ki böyle böyle zorluklara göğüs geriyorum, güçlüyüm gibi bir düşünce de hakim olabilir..kendini bayağı beğeniyor anlaşılan..
kalbinin sesini dinle yine de, seni çok rahatsız eden bir durum yoksa ortada, anlaşabildiğini bu huylarının sana batmadığını düşünyorsan neden olmasın yani..
ama dediğim gibi evlilik için acele etme..
ona söyledim seni iyice tanımadan evlenmek istemiyorum dedim. o da bana daha ne kadar tanıyacaksın ki dedi. ben de aileni tanımıyrm dedim. o da bana ailemle evlenmeyeceksin dedi.

eve bakan oysa eger bu konu tartısmaya bıle degmez konusupta kendını strese sokma hıc,baksana senın yanında konusuyor oysakı bunlar ozel durumlardır bana gore senın yanında bunu konusmaması gerekırdı. erkek aıleye yardım eder bunu kabul edıyorum ama duzenlı olmaz bu gercekten ıhtıyac duyuldugunda yaparsın gonul rızasıyla.

ben olsam hıc konusupta kendımı yormam kusura bakma aıle yapılarımız uymuyor ben tek cocuk buyudum senın aılenın kalabalıgını kaldıramam der cekılırım hayatıma :34:
ben ona tam olarak bunu söylememiştim fakat senin ailen beni korkutuyor demiştim.o da bana onlarla yaşamayacağız ki. başka şehirde yaşarız dedi. sen nereye istersen orada yaşarız dedi. ama çok büyük bir şehir olmasın geçinemeyiz falan dedi. ben ailesinde uzak olsam da bir telefonla bile etkileneceğimi düşünüyorm. diyelim ki evlendik.ileride çocuğumuz olduğunda daha zor olacak. biz hiç mi onun ailesini görmeyeceğiz? işin bir de bu boyutu var

Ailesi siz evlenince yardım bekler mi ya da çocuk huyundan vazgeçer mi bilmem ama Faizle yuva kurarsanız mutlu olmayacağınızı biliyorum.. Sakın krediyle yuva kurmayın..Allah büyüktür, evliliğe yardım eder...

ona söyledim seni iyice tanımadan evlenmek istemiyorum dedim. o da bana daha ne kadar tanıyacaksın ki dedi. ben de aileni tanımıyrm dedim. o da bana ailemle evlenmeyeceksin dedi.

tamam ailesiyle evlenemyeceksin ama ailesi sizinle yaşıyormuş gibi de yaşamayın yani..
çok bunalırsın bence..
bence oturt karşına o zaman, ailesiyle ilgili çekindiğin konuları bir şekilde söyle, bakalım neler diyecek..gerçekten ailesiyle evlenmeyeceğini düşünyorsa ve amacı evlendiğnizde ailesinden ayrılacak bir hayatsa tamam mantıklı düşünüyor diyebilirsin..
ve tanımak konusunda haklısın yani..özellikle de şu kendini beğenmişlik huyu varken ve dikkatini çekmişken..yine de biraz daha gözlemle bence sen tatlım..

tamam ailesiyle evlenemyeceksin ama ailesi sizinle yaşıyormuş gibi de yaşamayın yani..
çok bunalırsın bence..
bence oturt karşına o zaman, ailesiyle ilgili çekindiğin konuları bir şekilde söyle, bakalım neler diyecek..gerçekten ailesiyle evlenmeyeceğini düşünyorsa ve amacı evlendiğnizde ailesinden ayrılacak bir hayatsa tamam mantıklı düşünüyor diyebilirsin..
ve tanımak konusunda haklısın yani..özellikle de şu kendini beğenmişlik huyu varken ve dikkatini çekmişken..yine de biraz daha gözlemle bence sen tatlım..
aileme uzak olmak istiyorum. ben çok sıkıldım onlarla yaşamaktan falan diyor bana. hatta ailesine de söylemiş evlenip uzağa gideceğim diye.onlar da birşey söylememiş. sen ne yaparsan doğrusunu yaparsın demişler.ailesi o ne derse kabul edermiş.benim korkum onun ileride çok değişmesi.ailemden uzak olacağım deyip evlenince de geri dönelim demesinden korkuyorum.

ben ona tam olarak bunu söylememiştim fakat senin ailen beni korkutuyor demiştim.o da bana onlarla yaşamayacağız ki. başka şehirde yaşarız dedi. sen nereye istersen orada yaşarız dedi. ama çok büyük bir şehir olmasın geçinemeyiz falan dedi. ben ailesinde uzak olsam da bir telefonla bile etkileneceğimi düşünüyorm. diyelim ki evlendik.ileride çocuğumuz olduğunda daha zor olacak. biz hiç mi onun ailesini görmeyeceğiz? işin bir de bu boyutu var

sımdı herseyı sana bırakıyorsa emın olabılırsın ılerıde kendı ıstedıgı gıbı olucak su durumda bır erkek bana bunları soylese dıyecegım tek sey su olur cocukmu kandırıyorsun .... kesınlıkle aıleyı gormek bır yana onlarla yasıycaksın dıyebılırım aynı eve yerlesmesende aynı evdeymıs gıbı oluyor boylelerı.

aileme uzak olmak istiyorum. ben çok sıkıldım onlarla yaşamaktan falan diyor bana. hatta ailesine de söylemiş evlenip uzağa gideceğim diye.onlar da birşey söylememiş. sen ne yaparsan doğrusunu yaparsın demişler.ailesi o ne derse kabul edermiş.benim korkum onun ileride çok değişmesi.ailemden uzak olacağım deyip evlenince de geri dönelim demesinden korkuyorum.

cok sıkıldıysa bu kadar yardım yapıcagına evlenmek ıcın para bırıktırsın benden yasca buyuk demıstın bu yasa kadar para bırıktırememısmı esıne kredı odetıcek,
benım erkek kardesım askere gıtmeden beyez esyalarını almıstı askerden geldı parasını yaptı arabasını aldı sonrada evlenmek ıcın bırıktırdı esyalarını cok az bır borc ıle aldı takıları zaten annemler yapmıstı.

ben bir evin tek cocuğuyum.ailem memur emeklisi.yani ailem bana muhtaç değil.hep bir hayalleri var o da benim evlenmem. ben de geçen yaz biriyle tanışmıştım yaşı benden büyüktü. onu sürekli görüyordum.birbirimizden hoşlanmaya başladık. ve sevgili olduk.ona kendini tanıtmasını söyledim.bana 8 kardeşli bir aileden geldiğini söyledi. aile fertleri çok sorumsuzmuş.ailesini bana anlatırken utanıyor gibiydi. maddi olarak sıkıntı çeken bir aileymiş.babası da bulaşıcı hastalığa yakalanmış.onlardan farklı olduğunu dile getirdi.küçük yaşlardan beri çalışıp ailesine bakmış.neyse ben bunları fazla sorup irdelemedim.bu süre içinde hep bana eski sevgililerinle yaşadığı aşk deneyimlerini falan anlatıyordu.kendisini çok yakışıklı buluyormuş.o yüzden hep kendini över.bana diyordu ki hep ben bıraktım kimse beni terketmedi diyordu.kendini övmesine çok sinir olmuştum başlarda.kendini övmeyi çok sever,hep ben yakışıklıyım,zekiyim,çalışkanım der. hep ben biliyorum havalarındadır.bu benim çok sinirime gitmişti.ben de o kadar beğenilmeme rağmen bir kere bile güzelim demedim.beni düşündüren onun çok bilmiş tavırları evlenince değişir mi?bir de ailesi evlendiğimizde bizden maddi yardım ister mi? bunlar kafamı kurcalıyor. çünkü evlenirsek zaten yüklü bir kredi çekip düğün yapmamız gerekiyr.bir de ailesi maddi yardım edin diye tutturursa diye korkuyorum.

Bütün yazılanları okumadım ama benim merak ettiğim kendisini hep sana karşı mı övüyor yoksa dışarıda da genel tutumu böyle mi?:26: Eğer sadece sana karşı böyle davranıyorsa ona ikinizin de aynı dünyada baktığınızı birbiriniz için olduğunuzu birbirinize rakip değil,destek için yani anlatabilirseniz bence bu huyu düzelebilir.Sadece tatmin edilmeye ihtiyacı vardır bu konuda belki.Ama herkese karşı sürekli bir övünme sürekli bir üstünlük gösterme tutumundaysa bir sorun var demektir tabana kuvvet kaçın .. Yalnız yukarıdaki ailesinden bahsedip de ama ben onlara benzemem tutumuna gerçekten şok oldum yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor resmen o ne öyle :31:

Ailesi siz evlenince yardım bekler mi ya da çocuk huyundan vazgeçer mi bilmem ama Faizle yuva kurarsanız mutlu olmayacağınızı biliyorum.. Sakın krediyle yuva kurmayın..Allah büyüktür, evliliğe yardım eder...
bana diyor ki ikimiz de çalışıyoruz.devlet memuruyuz. nereden baksan ikimiz de ayda toplam 1500+1500=3000 alıyoruz. öderiz. ama evlendiğimizde borç ödemekten çok fazla gezmeye vakit bulamayacağız. ve hiç bir şeyimiz olmayacak.

Bütün yazılanları okumadım ama benim merak ettiğim kendisini hep sana karşı mı övüyor yoksa dışarıda da genel tutumu böyle mi?:26: Eğer sadece sana karşı böyle davranıyorsa ona ikinizin de aynı dünyada baktığınızı birbiriniz için olduğunuzu birbirinize rakip değil,destek için yani anlatabilirseniz bence bu huyu düzelebilir.Sadece tatmin edilmeye ihtiyacı vardır bu konuda belki.Ama herkese karşı sürekli bir övünme sürekli bir üstünlük gösterme tutumundaysa bir sorun var demektir tabana kuvvet kaçın .. Yalnız yukarıdaki ailesinden bahsedip de ama ben onlara benzemem tutumuna gerçekten şok oldum yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor resmen o ne öyle :31:
sadece bana karşı kendini övdüğünü gördüm.diğer arkadaşlara çok normal davranıyor. ben ona neden kendini sürekli övüyorsun diye patlamıştım bir kere. bana dönerek ağlamaya başlamıştı. ben öyle bir aileden çıktım. benm yerimde kim olsa kendini geliştirmezdi. dedi ve ağladı. ben de çok kötü olmuştum:(

sımdı herseyı sana bırakıyorsa emın olabılırsın ılerıde kendı ıstedıgı gıbı olucak su durumda bır erkek bana bunları soylese dıyecegım tek sey su olur cocukmu kandırıyorsun .... kesınlıkle aıleyı gormek bır yana onlarla yasıycaksın dıyebılırım aynı eve yerlesmesende aynı evdeymıs gıbı oluyor boylelerı. yani bir telefon etmeleri bile insanın sinirini bozuyor. yine ne isteyecek acaba diyorum. bir de bu aile fakirim diyor ama sevgilimin anlattığına göre lüksüne de düşkün yani.dışarıda yemek yemeler. hasabı buna ödetmeler. bir de sevgilimle ikimiz bu sene işe başladık. ben 28,o 31 yaşında. 31 yaşına gelmiş ama parayı hep ailesine yedirmiş. sanırım onları alıştırmış:( evlenince mutlu olamayabilirz:(

cok sıkıldıysa bu kadar yardım yapıcagına evlenmek ıcın para bırıktırsın benden yasca buyuk demıstın bu yasa kadar para bırıktırememısmı esıne kredı odetıcek,
benım erkek kardesım askere gıtmeden beyez esyalarını almıstı askerden geldı parasını yaptı arabasını aldı sonrada evlenmek ıcın bırıktırdı esyalarını cok az bır borc ıle aldı takıları zaten annemler yapmıstı.
sanırım benim maaşıma güveniyor. ben demiştim ki ona. ben evlendikten sonra çocuğumuz olsa ben işi bırakıp ücretsiz izine ayrılacağı 2 yıl dedim. o da o zaman borcu nasıl ödeyeceğiz dedi. %100benim maaşıma güveniyor:50:

sudelvedacım az önce alıntı ile cevaplayacaktım. senin görüşünle benim görüşüm karışmış:( onları ayırıp okursan anlayabilirsin canım

Neden acele ediyorsun bu kadar evlenmeye? Niye kendini zorluyorsun?
Belki daha iyi kismetlerin cikar?
Güzelim diyorsun ama madem güzelsin bekle daha nice yakisiklilar var bu dünyada, ne geregi var, göz göre göre atese dogru kendini atiyorsun.
Annene hak veriyorum, anneler bazi seyleri sezer...

bizim adetlerimizde sadece kız tarafı nişan yapar. düğün masraflarına karışmaz.bizim adetlerde düğün çok önemlidir. esyalar son model alınır.akrabalarım falan buna çok önem verirler. bana söylediği şu. 2.el esyalarla idare ederiz borcumuz bitinceye kadar. düşünebiliyor musunuz bana bunu söyledi. ben de bunu anname söyledim. çok sinirlendi. ''millet dul kadına bile düğün yapıp sıfır eşya alıyor. senin gibi terbiyeli,herşeyin en güzeli hakeden güzel bir kız yetiştirdim onunla evlenmene müsaade edemem dedi.anname kredi meselesini söyledim ona da kızdı. bana öyle geliyor ki ben şimdi bununla evlenip kredi çeksem kredi borcunu ödemek için anımızı dişimize takıp çalışacağz. ve cicim aylarını yaşayamadan kavga edeceğiz. sanki öyle olacakmış gibime geliyor:(

Back
X