onunla evlensem mi evlenmesem mi bilmiyorum:((((

anladım canım ama pek sanmıyorum öyle bir şey yapacağını çünkü anladığım ve diğer yorumları da okuduğum kadarıyla kendisini geliştiremediğini ve bunun suçlusunun da ailesi olduğunu düşünüyor ve onlardan gerçekten uzaklaşmak istiyor olması çok normal geldi bana..
ve yine diğer okduğum yorumlardan yola çıkarak diyorum ki, kesinlikle kendini senin yanında daha aşağı görüyor ve bunu kapatmak için kendini övüyor ve sadece sana yapıyorsa bu bir bakıma sana kendisini beğendirmek için yapılan bir şeydir, eğer normal hayatta da böyle değilse senle samimiyeti arttıkça bu övme özelliğinden de kurtulabilir diye düşünüyorum. ama tabii tam tersi olma ihtimali de var..:34:
psikolojide böyle birşeyi okumuştum aslında aşağılık duygusunu bastımak için yapıyor olabilir sizin dediğiniz gibi. zaten bu kendini beğenme meselesi günden güne azalmaya başladı. belki de benm sinir olduğumu anlamıştır. kendisini geliştiremediğini demişsiniz. o kendini geliştirdiğini düşünüyor. çok zeki olduğunu söylüyor. hatta bunu vurguluyor. zeki olmak demek her konuya cevabı olmak değil ki. insan zekası bölümlere ayrılır. mesela onda sözel zeka var ama matematiksel zeka yok. ama buna rağmen zekiyim deyip övünüyor.bu sefer içten içe cevap vermek istiyorum ama onu kırmak da istemediğim için susuyorum genelde.bazen cevap veriyrm(patlama düzeyinde)

bence bu adami terk et ki bir dahaki sevgilisine bu sekilde seyler anlatamasin...senin karsinda ne diye eski iliskilerini anlatip hava atiyor? erkeklik mi tasliyor?
ben de onu anlamıyorum. eskide olan eskide kalmış.bana ne onlardan yani.o böyle diyerek kendini küçük düşürüyor.

bana diyor ki ailemde babam sorumsuz oluğu için hep yük benm üzerimdeydi,aileye küçük yaşlardan itibaren hep ben baktım. bence burada sorumluluk duygusu gelişmiştir.babasına çekeceğini zannetmiyorum(babasını hiç sevmiyor bu arada) ayrı ev konusuna gelince ikimiz de devlet memuruyuz. ikimizin de geliri var. onun ailesinin olduğu yerde çalışmamız imkansız gibi.ne benim aileme ne de onun ailesinde yakın olacağız. hatta onun ailesinden 13 saatlikteki bir uzaklıkta olabiliriz. benim korkum uzaktayken bile ailesinde cidddi ciddi maddi yardımlar yapması ve bunun sonucunda bir sürü borç batağına girmemiz. aile kandi halinde bir aile olsa tamam diyeceğim ama ne yazıkki öyle değil. çok kalabalıklar.8 çocuk ya düşünebiliyormusun. her sorun sanki bizi bulacak:50:
bir de sanırım şuan beni maddi destekçisi olarak görüyr. çünkü flört döneminde canımız sıkıldığında cafelere gittiğimizde hesabı o ödüyor,bir sonraki etkinlikte ben ödüyorum. sürekli bu dengeye bakıyor. ben ödemekten şikayetçi değilim ama benim şikayet ettğim mesele benim hasap ödememde olur mu öyle şey demiyor ama ailesi para istediğinde gönderiyor.yani benden esirgediği bazı maddi şeyleri ailesinden yana kullanıyor şuan.bunu gelecekle olan bağlantısını kurarsak hep beni maddi destekçisi olarak mı görüyor?bunu çözemiyorum.

Arkadaşlar anlatmış zaten yeteri kadar. Olayın içinde olduğunuz için yeteri kadar göremiyorsunuz gerçekleri. Arkadaşım nişanı attığı son ana kadar nişanlısını savundu. Bu böyle dediklerinde "ama şu şu sebepten" diye hemen onu haklı çıkarma çabalarına girdi. Sizi anlıyorum bir ilişkiyi bitirmek öyle kolay mı? Düşünsenize şimdiden hesapları paylaşmaya başlamışsınız bile. İlerde maaş kartını alıp bütün planları da kendi yapar hiç merak etme. Size harcayacağı parayı ailesine yollayıp hesabı sizin ödemeniz bunu gösteriyor. Bu arada hayatta en nefret ettiğim şey kişinin kendini övmesidir. Yani en övülmeyecek adamlar yapar bunu çünkü övülmek için bir nedeni yoktur. Benim düşüncelerim bu kadar.

Bence yas ilerledikce hayati taniyor, kendini taniyorsun buda dogru kararlar acisindan büyük avantaj. Bosver elalemi, kimse sonra sana ekmek vermeyecek, sen kendi mantiginla hareket etsen cok daha iyi olur.
28 yas o kadar gencki, dogru adami bulmayana kadarda evlenmezdim senin yerinde olsam.
Insan bir kere geliyor su güzelim hayata, böyle sacma seylerle ugrasmazdim. Annene 100% katiliyorum, akilli kadinmis.
size katılıyorum bu görüşte.buarada ben şundan da korkuyorum. yaş ilerledikçe seçicilik de çok artıyor. o zaman çok insan eliyoruz. sonra yalnız kalıyoruz.

Arkadaşlar anlatmış zaten yeteri kadar. Olayın içinde olduğunuz için yeteri kadar göremiyorsunuz gerçekleri. Arkadaşım nişanı attığı son ana kadar nişanlısını savundu. Bu böyle dediklerinde "ama şu şu sebepten" diye hemen onu haklı çıkarma çabalarına girdi. Sizi anlıyorum bir ilişkiyi bitirmek öyle kolay mı? Düşünsenize şimdiden hesapları paylaşmaya başlamışsınız bile. İlerde maaş kartını alıp bütün planları da kendi yapar hiç merak etme. Size harcayacağı parayı ailesine yollayıp hesabı sizin ödemeniz bunu gösteriyor. Bu arada hayatta en nefret ettiğim şey kişinin kendini övmesidir. Yani en övülmeyecek adamlar yapar bunu çünkü övülmek için bir nedeni yoktur. Benim düşüncelerim bu kadar.
yorumlar için sağolun. ben olayın içinde olduğum için bazı gerçekleri göremiyorum sanki.normalde bu durumu yaşayan bir arkadaşım olsa süper nesnel yorumlar yaparıım ama iş bana gelince kilitlenip kalıyorum. zaten o yüzden de bu forumda paylaşma ihtayacı duyuyorum.buradaki herkesin yorumu benm için önemli

size şu yönünü de söyleyeyim.bayanlarla çok güzel muhabbetler kuruyor. üniveristeden de çok bayan arkadaşı varmış.hala onları arayıp konuşur. hatta onlara borç para bile vermiştir.burada iyi niyetli olduğunu görüyorum. bir de bu kişi bana sürekli dürüst olduğunu söylüyor. telefonumu çantana koybilirsin diyor.hatta karıştırabilirsin diyor. ben saklamam senden birşey. herşeyi söylüyorum sana diyor. ilişkimizin ilk başlarında kız eski kız arkadslarından bir aradı.bana sordu açayımmı diye. ben de aç dedim. normal bir arkads gibi konştlar.sonra ona benden bahsetti. kız beni sorunca beni anlattı. görüşürüz deyip telefonu kapattılar.sonra da döndü bana dedi ki bak senden hiç birşey saklamıyorum. net bir insanım dedi.

yorumlar için sağolun. ben olayın içinde olduğum için bazı gerçekleri göremiyorum sanki.normalde bu durumu yaşayan bir arkadaşım olsa süper nesnel yorumlar yaparıım ama iş bana gelince kilitlenip kalıyorum. zaten o yüzden de bu forumda paylaşma ihtayacı duyuyorum.buradaki herkesin yorumu benm için önemli

Ben söyliyim, 100 kişiden 99'u olumsuz yaklaşacak. Diğer 1 kişi de kadınlar kulübü nün ileri seviye poly hatunu olacak :1: (yanlış anlamayın, keşke bende olabilsem). Yani diyeceğim o ki kendini sev ve bunu ona yapma...

size şu yönünü de söyleyeyim.bayanlarla çok güzel muhabbetler kuruyor. üniveristeden de çok bayan arkadaşı varmış.hala onları arayıp konuşur. hatta onlara borç para bile vermiştir.burada iyi niyetli olduğunu görüyorum. bir de bu kişi bana sürekli dürüst olduğunu söylüyor. telefonumu çantana koybilirsin diyor.hatta karıştırabilirsin diyor. ben saklamam senden birşey. herşeyi söylüyorum sana diyor. ilişkimizin ilk başlarında kız eski kız arkadslarından bir aradı.bana sordu açayımmı diye. ben de aç dedim. normal bir arkads gibi konştlar.sonra ona benden bahsetti. kız beni sorunca beni anlattı. görüşürüz deyip telefonu kapattılar.sonra da döndü bana dedi ki bak senden hiç birşey saklamıyorum. net bir insanım dedi.

Bazı şeyleri açıklaması sakladığı hiç birşey olmadığı anlamına gelir mi? İlerde hiç bir şey saklamayacağı anlamına gelir mi? Sen düşün.

Bir İnsan 7'sinde Neyse 70'inde de Odur..
Bunu Ne Sen Ne de Başkası Değiştiremez..

başkarını küçük görmüyor. hatta her türden insana saygısı var. belki de ben öyle gördüm. evlendikten sonra maddi yardıma gelince sanırım çok fazla kaldıramam çünkü biz kredi çekersek zaten üzerimizde bir yük olcak. bir de sanırım şuan beni maddi destekçisi olarak görüyr. çünkü canımız sıkıldığında cafelere gittiğimizde hesabıo ödüyor,bir sonraki etkinlikte ben ödüyorum. bunu gelecekle olan bağlantısını kurarsak hep beni maddi destekçisi olarak mı görüyor?bunu çözemiyorum:50:
Sedef'cim farklı zamanlarda yaşamış olsak beraberliklerimizi,nerdeyse aynı kişiyle birlikte olduğumuzu düşünmeye başlıycam :1: Biliyorsun biz de ikimiz de çalışıyorduk.Yemek yediğimizde ya da herhangi birşey yaptığımızda ben de aynen senin gibi,bir keresinde O ödüyorsa,diğerinde mutlaka ben ödüyordum,öyle aile terbiyesi almışız.10 aylık beraberliğim oldu ve artık son 3 ay hesapları yalnızca ben ödüyordum ve bundan hiç rahatsız olmuyordu.Yani bırak senin dediğin gibi -olur mu öyle şey- demeyi,kasada elleri arkada bekliyordu.Helal olsun harcamalarım bana kimse zorla birşey yaptırmadı o ayrı ama,bundan rahatsız olmaması da ayrı bir üzüntüydü benim için.Çok sevdiğim için hiç de kıyamıyordum,o gayet rahattı ben ödeme yaparken ama acaba üzülür de belli edemez mi diye yemeğimiz bitince masanın altından gizlice para veriyordum ki,kasada o ödüyor gibi yapsın da mahçup olmasın diye sözüm ona,ama O zaten rahatsız olmuyordu.Sonra bu kasada elleri arkada duran adam,çıkar çıkmaz annesinin eve gelirken şunu şunu al talimatları üzerine yanımda 100 liralık alışverişi yapıp,annesine gidiyordu tıpış tıpış.Elbette alacak annesi ama hani az önce kasada ellerini bağlayan adam kimdi param yok havasında.Ah ah :6:

bana diyor ki ailemde babam sorumsuz oluğu için hep yük benm üzerimdeydi,aileye küçük yaşlardan itibaren hep ben baktım. bence burada sorumluluk duygusu gelişmiştir.babasına çekeceğini zannetmiyorum(babasını hiç sevmiyor bu arada) ayrı ev konusuna gelince ikimiz de devlet memuruyuz. ikimizin de geliri var. onun ailesinin olduğu yerde çalışmamız imkansız gibi.ne benim aileme ne de onun ailesinde yakın olacağız. hatta onun ailesinden 13 saatlikteki bir uzaklıkta olabiliriz. benim korkum uzaktayken bile ailesinde cidddi ciddi maddi yardımlar yapması ve bunun sonucunda bir sürü borç batağına girmemiz. aile kandi halinde bir aile olsa tamam diyeceğim ama ne yazıkki öyle değil. çok kalabalıklar.8 çocuk ya düşünebiliyormusun. her sorun sanki bizi bulacak:50:
bir de sanırım şuan beni maddi destekçisi olarak görüyr. çünkü flört döneminde canımız sıkıldığında cafelere gittiğimizde hesabı o ödüyor,bir sonraki etkinlikte ben ödüyorum. sürekli bu dengeye bakıyor. ben ödemekten şikayetçi değilim ama benim şikayet ettğim mesele benim hasap ödememde olur mu öyle şey demiyor ama ailesi para istediğinde gönderiyor.yani benden esirgediği bazı maddi şeyleri ailesinden yana kullanıyor şuan.bunu gelecekle olan bağlantısını kurarsak hep beni maddi destekçisi olarak mı görüyor?bunu çözemiyorum.
Uzak olmak da ne yazık ki kurtarmıyor.Otu çek,köküne bak derler bizde.Gerçekten armut dibine düşüyor.En mutlu anlarımızda bile mesela sevgililer gününde,annesinin telefonda onu bunu anlatarak bizi huzursuz ettiğini çok iyi anımsıyorum,ki biliyor beraber olduğumuzu o an,eve gidince de anlatabilir ama yok,ne diyim ya.Bi isteme oldu,yüzüklerimize kadar ben aldım hangi birini anlatıyım,annesi babası kardeşi dayıları dedeleri teyzeleri 400 liralık bir yüzüğün parasını bulup buluşturamadılar,isteme olacak akşam,sabah aramış ki daha yol parasını toparlayamadım diye :5:

evet ya neredeyse aynı hikayemiz :( ben ne dediysem cevap olarak sizinkiyle aynı cevaplar aldım neredeyse. sadece bir cevap farklı o da ''....çocuğa annem bakar...'' kısmı. böyle demedi dedi ki ''....annen bakar...''yani benim annem. annem belki kabul etmeyecek. belki annem hasta olacak. ilerisini kimse bilemez ki.bakıcıya versen çocuk yetştirmek büyük bir sorumluluk. çocuk çogu kişilik başamaklarını bu evrede kazanıyor resmen. ban nasıl bakıcıya güveneyim ki.mesela öğretmenim diyorsunuz yarım gün de verseniz o sizin cocuğunuzdur. bu soruları sorduğumuz iyi olmuş. geleceği görmek lazım.
Çok haklısın canım çok.Bir de dikkatimi çeken bir husus daha vardı,gelecekle ilgili tüm planları maaşım üzerindendi.Açıköğretim okuyor mesela,bitirse maaaşı 400-500 artacak,ama yok,sınava gireceği gün bile annesinin peşinde,4 yıldır daha 4 dersi verememiş,ama bana tutturuyor müfettişlik sınavına gir,maaşın artar diye.Takılarla benim eski borçları öderiz,ikimizin maaşıyla da gül gibi geçiniriz mantığı.Ödeyim canım o benim,eşim olacak adam da o an,10 senelik memurun nereye harcadığı belli olmayan 50 bin lira borcunun eziyetini neden ben çekip de,sefasını Onu o borca sokan ailesi akrabaları sürecek,ailemde hiç görmediğim ince hesapları gördüm,biz birbirimizin maaşını bile bilmeyiz,sormayız...

Güya kariyer yapınca ekonomik özgürlüğümüz olunca sevgilimize kocamıza boyun eğmeyecektik kadınlar olarak bu seferde ekonomik olarak sömürülüyoruz resmen .Çoğu erkek artık karşısındaki kadının parasının hesabını yapıyor ona göre değerlendiriyor kısaca şimdi de ekonomik olarak sömürülmeye başladık.
Çok haklısın canım çok,bu da insana çok ağır geliyor işte.Mesela beni en çok üzen de herkesin -O seni maaşın için seviyor- demesiydi.Evet şüpheleniyordum bazen ama,bu kadar mı ucuzdu sevmek,konduramıyordum.Mesela arabam var,onu satarız planları bile yapıyordu,her gün farklı sebeplerle arabayı istiyordu ailemi şuraya götürücem,annemi düğüne götürücem diye.İnan sakınmıyordum ama,erkek maddi konuda biraz daha gururlu olmalı diye düşünüyorum ben.

annem de aynısını söylüyor. sana eş adayı mı yok diyor. evlilik çocuk oyuncağı değil diyor. annem bir de diyor ki ''bu tipde bir kız olmana rağmen neden talihin yüzün gibi değil.Allah sana çirkin şansı vermemiş.birine ciddi yaklaştın.o da böyle çıktı. vah benim kadersiz kızım'' diyor. onu artık annemi de daha fazla üzmek istemiyorum.ben dertliyim,annecim benden dertli
Benim annem de çok üzülüyor inan,analar tahtını yapıyor da bahtını yapamıyormuş diyor :50:

aynen annem o yüzden okumamı istemişti. oku kızım kimseye muhtaç olma dedi. ama bakıyorum da insanlar bana muhtaç oldu. herkes yoluncak kaz arıyor. hazır para çabuk biter önemli olan çalışmaktır. şimdiki sistemde de şu var. GELİN ADAYI ÇALIŞSIN. bu düşünceyle beni istemeye gelmek isteyen bir sürü kaynana adayları çıktı. hepsini gönderdim bu düşüncede oldukları için.çünkü ebnim için gelmediler. halbu ki benim de duygularım var. diyelim ki o gelen talipleri değerlendirdim. belki ben ileride memurluğu bırakcam! o zaman ne olacak. kötü gelin mi olacağım? eşim bana ne kadar asalaksın mı diyecek? aslında denemek lazım. ben ileride çalışmayacağım demeyi. bakalım yorumları ne olacak?
Harika düşünmüşsün,zaten bu cümlen karşısındaki yüz ifadesi bile sana kesin cevapları verecektir Sedef'cim....

sanırım anneler hep böyle. eminim sisin annenizin de hep haklı olduğu konular vardır. buarada annem hayatta yaşadıklarından dolayı benim onunla olmamı istemiyor. annem de aileden çok çekmiş.hala da çekmeye devam ediyor babaannemi. benim ailem memur ailesi olduğu için hiç babaannemin olduğu memlekettte çalışmamışlar. hep akrabadan ve ailelerden uzak kalmışlar. (benim baba tarafım da 7 kardeşlar buarada) uzakta olmalarına rağmen bir telefonla hep morel bozmuşlar. oğlum benm şuyum yok,oglum benm bu ihtiyacım yok diyerek hep huzur bozmuş.sadece bir telefonla. o yüüzden annem diyor ki ben öyle bir aileden bıktım. kalabalık bir aileden de bıktım. amcalarının,halalarının laflarından triplerinden bıktım.uzak da olsalar etki ediyorlar dedi. o yüzden benm deneyimime güven.çok sorunlu bir aileye gitme yavrum dedi bana.
Annelik içgüdülerine güven annenin canım,gerçekten hissediyor analar...

psikolojide böyle birşeyi okumuştum aslında aşağılık duygusunu bastımak için yapıyor olabilir sizin dediğiniz gibi. zaten bu kendini beğenme meselesi günden güne azalmaya başladı. belki de benm sinir olduğumu anlamıştır. kendisini geliştiremediğini demişsiniz. o kendini geliştirdiğini düşünüyor. çok zeki olduğunu söylüyor. hatta bunu vurguluyor. zeki olmak demek her konuya cevabı olmak değil ki. insan zekası bölümlere ayrılır. mesela onda sözel zeka var ama matematiksel zeka yok. ama buna rağmen zekiyim deyip övünüyor.bu sefer içten içe cevap vermek istiyorum ama onu kırmak da istemediğim için susuyorum genelde.bazen cevap veriyrm(patlama düzeyinde)
Gösterdiğimiz tevazu,ne yazık ki başkasının egosu olarak karşımıza dikiliyor.Biz kendi mesleğimizle,kendi zekamızla,değer yargılarımızla,tertemiz geçmişimiz ve tertemiz ailemizle övünmüyoruz da,adamlar olmayan meziyetlerini gözümüze gözümüze sokuyorlar ne garip...

onunla bu konuda konuşursam kırılır diye korkuyorum. ama konuşmazsam içimiçimi yiyecek sanki.

sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfalara vakit ayıramadım.

kırılr diye korkup tüm hayatını evlenerek feda mı edeceksin.dobra dobra konuş.kendini övüyorsa kendine özgüveni olmayan senin gözünde kendini yüce göstermeye çalışan biri gibi geldi.

size katılıyorum bu görüşte.buarada ben şundan da korkuyorum. yaş ilerledikçe seçicilik de çok artıyor. o zaman çok insan eliyoruz. sonra yalnız kalıyoruz.
Aman Sedef'cim,işte en tehlikeli yol ayrımı tam da bu cümlede saklı.Ben gerçekten çok seviyordum O'nu,bu garip ailesi ve maddi konular dışında çok da mutluyduk gariplikleri çıkana kadar.Ama işte yaşım 30,bundan sonra sevmek sevilmek ihtimali ne kadar yüksek olabilir ki düşüncem ve çevre baskısı,aslında aylar önce ayrılmam gerek adamın yanında olması gerekenden daha uzun süre tutsak etti beni.

İlk günler mesela bana bakar,inanamıyorum sen kim ben kim,beni nasıl kabul ettin,nasıl sevdin derdi;senin ailene bak benim aileme bak,senin tahsiline bak benim tahsilime bak derdi,öyle yere göğe sığdıramazdı beni.Ben O öyle söyleyince hiç kıyamıyordum,böyle bir ailesi olması Onun suçu değil diyordum,başka şartlarda çok daha iyi yerlerde olabilirdi diyordum.Bitanem öyle söyleme,ben seni bin tane üniversite mezununa değişmem diyordum.Sen zekisin,karakterlisin benim için bunlardan büyük meziyet olamaz diyordum kıyamayışıman,sevgimden.Adama bunu nasıl empoze edip,nasıl inandırdıysam;bana son birkaç tartışmamıza -senin IQ kaç?- bile dedi.Ki gerçekten beni tanıyan herkes çok özel bir zekam olduğu söyler.Ama adamı nasıl göklere çıkardıysam,sonra o beni beğenmedi.

Bir keresinde de annesine beni överken annesi:-O kadar iyiydi de neden 30 yaşına kadar evlenmemiş- demiş.Bu benim kulağıma geldi akrabalarından ama ses etmedim.Ayrılacağımı duyunca çılgına dönen sevgilim bana dönüp- sen kimsin benden ayrılacak,seni ben almasam kim alıyordu- dedi,düşün olayın boyutunu.Meğer nasıl bilinçaltında çevirmiş 30 yaşımı ve kompleksini nasıl bir -bana mecbur nasıl olsa- hissiyle kapatmış akıl alır gibi değil.Oysa gerçekten Ondan önce kimseyi sevmediğim için,Onun sevgisine 3 ay ümit almadan çırpınışa yenildiğim için Ona evet demiştim.

Sedef'cim elbette herkes aynı olacak değil.Ben anlatıyorum ama,hikayelerimiz çok benzediği için.Ben canımı yaka yaka vazgeçtim ama,senin kararın hangi yönde olursa olsun çok mutlu olmanı isterim.Ama ne olur yaşı senin için bir bağlayıcı olarak görme,ben o hatayı yaptım ve hayatımı yakacak bir esaretin yamacından döndüm,yaşı düşünmeden objektif bak lütfen.Yine de sonunuz umarım bize benzemez,en hayırlısını diliyorum senin için bütün kalbimle...

Son düzenleme:
aileme uzak olmak istiyorum. ben çok sıkıldım onlarla yaşamaktan falan diyor bana. hatta ailesine de söylemiş evlenip uzağa gideceğim diye.onlar da birşey söylememiş. sen ne yaparsan doğrusunu yaparsın demişler.ailesi o ne derse kabul edermiş.benim korkum onun ileride çok değişmesi.ailemden uzak olacağım deyip evlenince de geri dönelim demesinden korkuyorum.

yani böyle bi insan olabilirmi
hic inanmiyorum ailesinin "sen ne yaparsan dogrusunu yaparsin oglum" dediklerini
nekadar egosu yüksek bir sevgiln var :)))
kendini övmekten bitürlü duramiyor mübarek
salliyor besbelli

Ayrica simdiden senin maasinla hayal kuran erkekten hic hayir bekleme
yok cocugada annen bakarmis
erkek adam, sen evinde otur cocugumuzu büyüt karicim der
millet bi uyanik olmus valla

bide benle evleniyorsun ailemle degil demis
ki bu lafa asla kanma
cünkü ailesiylede evleniyorsun :)
nekadar uzak olursa olsun, müdahale cok oluyor
para da destek mutlaka yapacaktir cok eminim

sen ailenin tek kiziymissin, el bebek gül bebek büyümüssün
bunu kendine yapma derim
allah karsina cikarir yasi sorun etme sakin

Aman Sedef'cim,işte en tehlikeli yol ayrımı tam da bu cümlede saklı.Ben gerçekten çok seviyordum O'nu,bu garip ailesi ve maddi konular dışında çok da mutluyduk gariplikleri çıkana kadar.Ama işte yaşım 30,bundan sonra sevmek sevilmek ihtimali ne kadar yüksek olabilir ki düşüncem ve çevre baskısı,aslında aylar önce ayrılmam gerek adamın yanında olması gerekenden daha uzun süre tutsak etti beni.

İlk günler mesela bana bakar,inanamıyorum sen kim ben kim,beni nasıl kabul ettin,nasıl sevdin derdi;senin ailene bak benim aileme bak,senin tahsiline bak benim tahsilime bak derdi,öyle yere göğe sığdıramazdı beni.Ben O öyle söyleyince hiç kıyamıyordum,böyle bir ailesi olması Onun suçu değil diyordum,başka şartlarda çok daha iyi yerlerde olabilirdi diyordum.Bitanem öyle söyleme,ben seni bin tane üniversite mezununa değişmem diyordum.Sen zekisin,karakterlisin benim için bunlardan büyük meziyet olamaz diyordum kıyamayışıman,sevgimden.Adama bunu nasıl empoze edip,nasıl inandırdıysam;bana son birkaç tartışmamıza -senin IQ kaç?- bile dedi.Ki gerçekten beni tanıyan herkes çok özel bir zekam olduğu söyler.Ama adamı nasıl göklere çıkardıysam,sonra o beni beğenmedi.

Bir keresinde de annesine beni överken annesi:-O kadar iyiydi de neden 30 yaşına kadar evlenmemiş- demiş.Bu benim kulağıma geldi akrabalarından ama ses etmedim.Ayrılacağımı duyunca çılgına dönen sevgilim bana dönüp- sen kimsin benden ayrılacak,seni ben almasam kim alıyordu- dedi,düşün olayın boyutunu.Meğer nasıl bilinçaltında çevirmiş 30 yaşımı ve kompleksini nasıl bir -bana mecbur nasıl olsa- hissiyle kapatmış akıl alır gibi değil.Oysa gerçekten Ondan önce kimseyi sevmediğim için,Onun sevgisine 3 ay ümit almadan çırpınışa yenildiğim için Ona evet demiştim.

Sedef'cim elbette herkes aynı olacak değil.Ben anlatıyorum ama,hikayelerimiz çok benzediği için.Ben canımı yaka yaka vazgeçtim ama,senin kararın hangi yönde olursa olsun çok mutlu olmanı isterim.Ama ne olur yaşı senin için bir bağlayıcı olarak görme,ben o hatayı yaptım ve hayatımı yakacak bir esaretin yamacından döndüm,yaşı düşünmeden objektif bak lütfen.Yine de sonunuz umarım bize benzemez,en hayırlısını diliyorum senin için bütün kalbimle...
ya bu adam gerçekten fana biriymiş ya...hiç çekilmez biri.... sizin ilişki yakın çevreden sanırım akraba falan demişsin ya. benmki farklı bir memleketten olduğu için ailesinden birşey de duyamıyorum. nasıl bir aile olduğunu sadece benmkinden biliyorum. keşke imkanım olsaydı ailesini tanımaya. ama memleket farklı. daha o memlekete bile gidip ailesinin nasıl yerde yaşadığını görmedim.aslında bir yönden iyi.

Sedef'cim farklı zamanlarda yaşamış olsak beraberliklerimizi,nerdeyse aynı kişiyle birlikte olduğumuzu düşünmeye başlıycam :1: Biliyorsun biz de ikimiz de çalışıyorduk.Yemek yediğimizde ya da herhangi birşey yaptığımızda ben de aynen senin gibi,bir keresinde O ödüyorsa,diğerinde mutlaka ben ödüyordum,öyle aile terbiyesi almışız.10 aylık beraberliğim oldu ve artık son 3 ay hesapları yalnızca ben ödüyordum ve bundan hiç rahatsız olmuyordu.Yani bırak senin dediğin gibi -olur mu öyle şey- demeyi,kasada elleri arkada bekliyordu.Helal olsun harcamalarım bana kimse zorla birşey yaptırmadı o ayrı ama,bundan rahatsız olmaması da ayrı bir üzüntüydü benim için.Çok sevdiğim için hiç de kıyamıyordum,o gayet rahattı ben ödeme yaparken ama acaba üzülür de belli edemez mi diye yemeğimiz bitince masanın altından gizlice para veriyordum ki,kasada o ödüyor gibi yapsın da mahçup olmasın diye sözüm ona,ama O zaten rahatsız olmuyordu.Sonra bu kasada elleri arkada duran adam,çıkar çıkmaz annesinin eve gelirken şunu şunu al talimatları üzerine yanımda 100 liralık alışverişi yapıp,annesine gidiyordu tıpış tıpış.Elbette alacak annesi ama hani az önce kasada ellerini bağlayan adam kimdi param yok havasında.Ah ah :6:

Uzak olmak da ne yazık ki kurtarmıyor.Otu çek,köküne bak derler bizde.Gerçekten armut dibine düşüyor.En mutlu anlarımızda bile mesela sevgililer gününde,annesinin telefonda onu bunu anlatarak bizi huzursuz ettiğini çok iyi anımsıyorum,ki biliyor beraber olduğumuzu o an,eve gidince de anlatabilir ama yok,ne diyim ya.Bi isteme oldu,yüzüklerimize kadar ben aldım hangi birini anlatıyım,annesi babası kardeşi dayıları dedeleri teyzeleri 400 liralık bir yüzüğün parasını bulup buluşturamadılar,isteme olacak akşam,sabah aramış ki daha yol parasını toparlayamadım diye :5:

Çok haklısın canım çok.Bir de dikkatimi çeken bir husus daha vardı,gelecekle ilgili tüm planları maaşım üzerindendi.Açıköğretim okuyor mesela,bitirse maaaşı 400-500 artacak,ama yok,sınava gireceği gün bile annesinin peşinde,4 yıldır daha 4 dersi verememiş,ama bana tutturuyor müfettişlik sınavına gir,maaşın artar diye.Takılarla benim eski borçları öderiz,ikimizin maaşıyla da gül gibi geçiniriz mantığı.Ödeyim canım o benim,eşim olacak adam da o an,10 senelik memurun nereye harcadığı belli olmayan 50 bin lira borcunun eziyetini neden ben çekip de,sefasını Onu o borca sokan ailesi akrabaları sürecek,ailemde hiç görmediğim ince hesapları gördüm,biz birbirimizin maaşını bile bilmeyiz,sormayız...

Çok haklısın canım çok,bu da insana çok ağır geliyor işte.Mesela beni en çok üzen de herkesin -O seni maaşın için seviyor- demesiydi.Evet şüpheleniyordum bazen ama,bu kadar mı ucuzdu sevmek,konduramıyordum.Mesela arabam var,onu satarız planları bile yapıyordu,her gün farklı sebeplerle arabayı istiyordu ailemi şuraya götürücem,annemi düğüne götürücem diye.İnan sakınmıyordum ama,erkek maddi konuda biraz daha gururlu olmalı diye düşünüyorum ben.

Benim annem de çok üzülüyor inan,analar tahtını yapıyor da bahtını yapamıyormuş diyor :50:

Harika düşünmüşsün,zaten bu cümlen karşısındaki yüz ifadesi bile sana kesin cevapları verecektir Sedef'cim....

Annelik içgüdülerine güven annenin canım,gerçekten hissediyor analar...

Gösterdiğimiz tevazu,ne yazık ki başkasının egosu olarak karşımıza dikiliyor.Biz kendi mesleğimizle,kendi zekamızla,değer yargılarımızla,tertemiz geçmişimiz ve tertemiz ailemizle övünmüyoruz da,adamlar olmayan meziyetlerini gözümüze gözümüze sokuyorlar ne garip...
şuan yazdıklarını okuyorum da ağzım açıkta kaldı. yuhhh diyorum yani. ne kadar yüzsüz biri ya.... resmen seni yoluncak kaz olarak görmüş. ayrıca kaz gelecek yerden tavuğu bile esirgemiş....şuan başka hiç birşey diyemiyorum.şok oldum resmen....:18:

yani böyle bi insan olabilirmi
hic inanmiyorum ailesinin "sen ne yaparsan dogrusunu yaparsin oglum" dediklerini
nekadar egosu yüksek bir sevgiln var :)))
kendini övmekten bitürlü duramiyor mübarek
salliyor besbelli

Ayrica simdiden senin maasinla hayal kuran erkekten hic hayir bekleme
yok cocugada annen bakarmis
erkek adam, sen evinde otur cocugumuzu büyüt karicim der
millet bi uyanik olmus valla

bide benle evleniyorsun ailemle degil demis
ki bu lafa asla kanma
cünkü ailesiylede evleniyorsun :)
nekadar uzak olursa olsun, müdahale cok oluyor
para da destek mutlaka yapacaktir cok eminim

sen ailenin tek kiziymissin, el bebek gül bebek büyümüssün
bunu kendine yapma derim
allah karsina cikarir yasi sorun etme sakin
yorumun için teşekkür ederim. yazılan cevapların tümü sizin görüşlerinizle aynı. herkes bunu söylüyor. ben de söylüyorum. kalbime yenik düşmeyeceğim.mantıkla kendim için güzel olanı düşünüyorum.

ya bu adam gerçekten fana biriymiş ya...hiç çekilmez biri.... sizin ilişki yakın çevreden sanırım akraba falan demişsin ya. benmki farklı bir memleketten olduğu için ailesinden birşey de duyamıyorum. nasıl bir aile olduğunu sadece benmkinden biliyorum. keşke imkanım olsaydı ailesini tanımaya. ama memleket farklı. daha o memlekete bile gidip ailesinin nasıl yerde yaşadığını görmedim.aslında bir yönden iyi.
şuan yazdıklarını okuyorum da ağzım açıkta kaldı. yuhhh diyorum yani. ne kadar yüzsüz biri ya.... resmen seni yoluncak kaz olarak görmüş. ayrıca kaz gelecek yerden tavuğu bile esirgemiş....şuan başka hiç birşey diyemiyorum.şok oldum resmen....
Canım ben Onun doğduğu büyüdüğü memlekette görev yapıyorum,ailemse görev yaptığım yerden daha uzakta.Onun memleketinde görev yaptığım için de ailesini,akrabalarını yakından tanıma fırsatım oldu.Yakından tanıma şansım oldu diyemiyorum ne yazık ki,fırsatım diyorum gerçekleri görebilmem için.Mesela annesi bizim yan yana oturmamıza bile tahammül edemiyordu.Ziyaretine gittiğimizde çocuğu şu işi hallet,bu işi hallet diye 5 dk yanımda oturtmamıştı mesela,düşün yani misafirim bir de.Derim dolu dert derler ya,benimki o misal.Dert ağlatır,aşk söyletirmiş;hem ağlarım hem söylerim durumu benimki :5:
Bu arada bugün de farklı bir gelişme oldu.2 ay önce ayrılmıştım ama ikna olmuyordu.Ayrıldım ve yaz tatiline girmemizin de avantajıyla ailemin yanına geldim.Ailem onaylamadığı ve ailemden çekindiği için yanıma da gelemedi,2 aydır ne ben Onun yüzünü gördüm,ne O benimkini yani.Ama rahattı,nasıl olsa beni bırakamaz,seviyor,eee yaşı da 30 mecbur bana havası var ya bizimkinde,hiç ayrılmamışız gibi mesajlar atıyor,aşkım bitanemle başlayan paragraflı mesajlar gönderiyor.Ben de telefon numaramı değiştirmiştim,çünkü mantığım hayır dese de gönlüm deli gibi sevdiği için,yenilmekten korkuyordum.Numaramı değiştirip,facebooktan da engellemiştim,canım yanıyordu çünkü.Bu kez de maille ulaşıyordu ama cevap vermiyordum.Sonra tabi telefon numaramı bulmuş birkaç gün önce,çevresi çoktur.Yazıyordu.Ben bi de kinci değilimdir,hep güzel anılarımızı hatırlarım,beynimde Onu hep aklarım şundan şöyle yapmıştır,bu sebebple böyle yapmıştır diye.Kendimden,sevgimden korktum.Bir de yazınca bayramın ertesi günü gelelim nişanı takalım,inat etme artık diye,baktım olmayacak.Dün akşam mesaj attım ve bana yaptıklarını bir bir yazdım,neler çektirdiğini.Arkasından da ailemin uygun gördüğü biriyle görüşme kararı aldığımı söyledim.Çünkü bu şekilde arafta ikimize de günah,benden ümidi kesilmeliydi.Tabi o can acısıyla bir yığın hakaret yazmış bana,canı sağolsun karşılık vermedim,yeter ki benden ümidi kesilsin de artık ikimizin de canı yanmasın.Çünkü o gülüşünü bir kere daha görürsem dayanamam biliyorum,Allah sabır versin;çok zormuş kalbinle mantığın arasında arafta kalmak ve kalbini susturup ayrılmak :43:

Son düzenleme:
sadece ilk sayfayı okudum diğer sayfalara vakit ayıramadım.

kırılr diye korkup tüm hayatını evlenerek feda mı edeceksin.dobra dobra konuş.kendini övüyorsa kendine özgüveni olmayan senin gözünde kendini yüce göstermeye çalışan biri gibi geldi.
konuşacağım ama yüzyüze. şuan resmi tatilimdeyim.görüşemiyoruz yüzyüze.haftaya yüzyüze görüşünce konuşacağım bu konuyu. çünkü yüzyüze konuşmak en iyisi.sonuçta birbirimize beraber vakit ayırdık zamanında. bunların saygısı için o insanla yüzyüze görüşmeliyim.

Back
X