- 8 Ekim 2014
- 119
- 84
- 38
- Konu Sahibi markherman
-
haklısın görgüsüzler resmen ne desen haklısın valla..
gormemis hodugun teki. Malesef bizim millet abaza. Ve suna adim gibi eminim,. diyenler olucak herkes rahatca sevisse bu olmaz diye.
Ama ben eminim ki gene olur gene olur. Kultursuzlugumuzden kaynaklaniyor, deyerlerimizin artik pek kalmamasindan. Kisaca cehaletimizden.
Kendilerini bir halt sanıyorlar işte.
Bence de şikayet etmeyi ihmal etme.
Malesef boyle seylere alisman lazim.
Cunku herzanan olucak eminim..
Çok sinir oldum okurken
Görgüsüzler...
terbiyesizler bunlar ya..! şikayet et mutlaka aman ihmal etme
Türkiye'de kadına bakış açısı içler acısı maalesef. Kadını sadece erkeğin mutluluğu için var olan ve her şekilde kendini erkeğe beğendirmekle yükümlü olan bir canlı olarak görüyor toplumun büyük çoğunluğu. Farklı milletten, farklı dine mensup bir kadınla evlenecek olsa kadının geçmişine dair tek soru sormayan Türk erkeği, Türk kızıyla evleneceği zaman ahlak abidesi kesiliyor. Her konuda en üstün fikirler kendisinde olduğu için, kadına nasıl kadın olunacağını da öğretmek elbette onun görevi. Sokağa çıktığımda "a... k..." şeklindeki o küfrü duymadan geri döndüğüm olmuyor. Bu arada yanlış anlaşılmasın, küfür bana edilmiyor, birbirleriyle konuşurken cümlenin başına, ortasına, sonuna serpiştiriyorlar. Aklın nerede olduğu belli. Aklınıza 5 tane küfür getirin desem şimdi; anneyle, namusla, cinsel şiddetle ilgili küfürler çoğunlukta olur. Çünkü adam gücünü oradan alıyor. O olmasa ne yapacaklar bilmem. Şimdi bu bahsettiğin garson diyor ki, "Ee bu kız yabancı. Orada her şey çok rahat ohh miss. Ben de faydalansam ya keşke şundan. Zaten kezban Türk kızlarından hayır yok, benim ihtiyaçlarımı görmezden geliyorlar haddini bilmezler." Hayır en azından şunu bir düşün: Bu kız biriyle birlikte olmak istese bile senin gibi kendisine kullanılacak mal gibi gören birini niye tercih etsin?
Şu anda ben de eğitim için İngitere'deyim. Kimsenin kimseye yiyecek gibi baktığını, laf attığını görmedim. Buna da derler ki "Orada doymuşluk var, baskı ortamı olmadığı için öyle." E ama orada senin hakkında ileri geri konuşan garson evlenirken yine el değmemiş kız arayacak? Huzurluyumben'in dediği gibi, herkes rahatça sevişse de değişen bir şey olmaz. Sevişme özgürlüğünü modernlikle bir tutmak yanlış, ayrıca modernlik o demek olsa bile kendi dinimizi, kültürümüzü ne yapacağız?
hiç kimseye saygı duymayıp herkesten full saygı bekleyen tek milletiz.. ben doğma-büyüme buralıyım hala alışamadım..
Türkiye de kadın seks objesi olarak görülmeye devam ettikçe bu durum değişmez..
Alıştık artık ve bu durum daha kötü.. Ses çıkarmadıkça daha da azıtıyolar.
Sen görmemezlikten gelemeyerek iyi yapmışsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?