Önyargılı mıyım? (Direksiyon Hocası hk)

Halleyyyyyyyyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2022
2.290
2.843
83
Merhabalar, bugün dersim başladı. Öncesinde kursla ders programı yaptığımda çok tecrübeli bir hoca olduğunu söylediler, sonra benim işim gereği program değişti. Hoca gerçekten de çok tecrübeli biri lakin haftaya işi bırakıyormuş.
Onun yerine daha önce hiç tecrübesi olmayan işe yeni aldıkları bi hoca var, bugün derse o da katıldı bizle.
Ben de bi huzursuz oldum ben acemi hoca acemi!
Tamam kimse anne karnından tecrübe ile doğmuyor ama ben de hem paramın hem zamanımın boşa gitmesinden endişe duyuyorum.
Sizce kurs ile konuşup başka hoca ile çalışmak istediğimi söylemeli miyim? Yoksa yeni olduğu için daha mı özenli olur? Siz olsanız bu konuda ne düşünürsünüz?

Iyi de hadi diyelim kaza oldu.sizin yaninizdaki egitmen araci onundeki frenle durdurmadigi icin o suclu olacak.sonucta siz surmede acemisiniz ama o degil.yani acemi olup olmamasi sizin icin sorun teskil etmez diye dusunuyorum.en kotu sinavin 1 inde kalirsaniz 2. Icin baska hoca istersiniz.hayatinizin sinavi degil ya bu niye abarttınız bu kadar..

Ben kursa devam ederken yeni bir hoca baslamıştı. Fıtratından kaynaklı biraz tedirgindi acemiliğinden değil.
Yeni olduğu için daha özenli de olabilir, daha tedirgin de.
Bana kısmen iyi, zaman zaman kötü olduğunu hissettirmişti o hoca.

Sınav ücretleri çok az miktar sayılmaz. Söylediğim gibi zamanımı ve paramı boşa harcamak istemiyorum. Abarttığım yok sadece fikir almak istedim.

Bir kere hocayı denemeden gereksiz olur bence

Kurs acemi hocayı işe alır mı ?

İçinize sinmiyorsa başkasıyla çalışmak istiyorum demelisiniz zaten bunda yanlışlık görmüyorum. Hoca İşini biliyordur ama kendini niye tehlikeye atsın. Neticede trafik ciddi bir iş, yanına binecek her acemi kişiyle araç potansiyel kaza yeri.

değiştirin. para verdiniz yazık olmasın.

Yeni hocayla çalışmayın bence. Sonuçta siz bir sınava gireceksiniz ehliyet almak için. Sınav komisyonunun nelere dikkat ettiğini, adayların genelde ne hatalar yaptigini, o hataları yapmamak ip uçlarını yeni gelen hoca bilmez.

İşe yeni başlamiş olmasi arac kullanmaya yeni basladigi anlamina gelmez. Arac kullanmada acemi birini ogretmen yapmamislardir herhalde.
Herkes ben para verdim baska hoca istiyorum diye degiştirirse deneyimli hocayi nereden bulacaklar ileride?

Ordakilerin de hepsi bizim gibi ehliyeti olan vatandaşlar.
Yani emekli F1 pilotlarini almıyorlar direksiyon kursuna.
Abarttiginiz gibi bir tecrübe farkı olcagini dadüşünmüyorum ben.
Bilmese zaten usta öğretici olarak sizin yanınıza vermezlerdi.

endişeniz direksiyon sınavı içinse endişe etmenize gerek yok,temelde aynı bilgileri verecekler sonrası sizin algınıza ve yatkınlığınıza göre değişir,tecrübeli hoca temel ve pratik bilgi verir ama siz tecrübesiz olduğunuz için yine sizin yeteneğinize bağlı olacaktır,yani hoca çok önemli değil,verecekleri bilgi yaptıracakları eğitim saati aynı,geliştirme alacam deseydiniz tabiki tecrubeli bir hoca seçin derdim,sonuçta trafiğe çıkmanız için hazırlıyor,çok yakın bir arkadaşım direksiyon eğitmeni ve sanırım 25 yıldan fazladır bu işi yapıyor ama kalan öğrenciside çok fazla hatta bazen 4 kez girip hakkını yakanlar bile var,olay sizde yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…