Önyargili,müdehalici ve karamsarim....

Akanseneler

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
595
444
103
43
Iyi akşamlar,
gecenleri bir konu açtim kizkardeşim sevgilisiyle aileden gizli ayni eve taşiniyor diye.
Bir çoğunuz artik normal bir durum olarak görüyor,ben ama daha kabullenemedim.
Bir kac kere kardeşime söyledim , keşke yapmasaydin başka yol bulsaydin diye.
Daha yeni gecen hafta sevgilisiyle bizi taniştirdi.Ev icin alisverise gitmişler ve ikiside galiba kavgali gelmişlerdi.
Kardeşim beni mutfağa çağirdi ve konuşarak rahatlamak istiyordu.
Sesizce bana anlatiyor: Bende bilmiyorum niye çarşiya gitdiğimizi,E... hiç birsey beğenmiyor ,
hepsine olmaz diyor yada pahali ,buna bu kadar para verilir mi diyor .
Bende konuyu değiştirdim , sonra bana ayrintili E... nin yaninda nasil evi döşemek istedigini anlatiyor .
Az yorum yaptim, sanki sevgilisi bu durumdan rahatsiz gibi hissettim.

Bugün kardeşimle konuşmaya gittim , ona sadece bir kaç kendi tecrübelerimden bahsetmek ve tavsiyelerde bulunucaktim.
Sonra kendisi konuyu şöyle acti;
gecen sinir krizi geciriyordum ikeaya gittik ,eee adam hiçmi birşey beğenmez benim sevdiğimi , hiçmi olur demez , hiçmi hoşlandiğini söylemez , diye söylendi.
Bende : Bazi erkeklerin hayat sevinçi eksik , benimde öyle bildiklerim var.
Öyleleri güzel şeyleri pek görmez veya önemsemez ,göstermez. Birşey işini görüyorsa tamamdir onlar icin ,dedim.
O: Bunlarimi benimle sen konuşmak istiyorsun.Yine sen kara gözlüklerini takmişsin, daha yeni tanişdin , efendi
çocuk diyecek yerine ,öyleri diyerek karekterini oluşturdun.Daha ne konuşmak istiyorsun ?

Ben : Sen yanliş algiladin , ben bazi erkekler öyledir öyle kabul etmelisin dedim.Neyse aslinda sende biraz kendi davranişlarina bak dedim.
E...ye kizdiysan konuşmak istiyorsan onun olmadiği bir ortamda konuş.
Sonra ablasina beni şikayet ediyor demesin.Ve bize sorma danişma E...ordayken , siz ikiniz karar vermeniz gerekir .Benimle paylaştiğin icin cok mutluyum ve seni desteklemek bana gurur verir dedim
ama onu ikimiz ayri konuşuruz.

Kiz kardeşim baya bir sakince benim tecrübelerime ihtiyaci olmadiğina belirtti.Ben dedi birisi bana nasil davranmam gerektiğini söylemesinden hoşlanmiyorum dedi.
Sen hep önyargilisin ve karamsarsin
artik benim seninle nasil konuşacağima ve ne anlatiğicağama dikkat etmem gerekiyor ,yoksa sen en olumsuz hikayeleri yorumluyorsun.
Benim sorunum yok aramiz iyi ve o gün patliyordum anlatmak zorundaydim ,maalesef yanliş kişiyi seçmişsim.

Ben şok oldum yuttum kaldim
ve şimdi düşünüyorum bir abla olarak neleri konuşabilirim Bir yabanci gibi
hehe hihi güzel hoş muş deyip gecmemmi gerekiyor???

Abla olarak kararına saygı duyup,her şart ve durum altında destekçisi olacağınızı hissettirmeniz gerekirken,siz üstü kapalı ( genelleme yaparak) öyleleri güzel şeyleri sevmez vs diyerek onu kendinizce fikrinden döndürmeye çalışmışsınız. Böyle yaparak kızkardeşinizi kendinizden uzaklaştırıyorsunuz.Bırakın hata ise de yaşayıp görsün.mümkünse kendi hayatınıza odaklanın.

Kafanızdaki on yargılar bu tip basit konularda bile karşı tarafa yansıyor demek ki. önyargılarınızdan kurtulmaya çalışın.

Ben genelde ilk taniştiğim kişilere karşi biraz soğuk ve önyargiliyim, maalesef.
Kötü huy nasil değiştirecegimi bilmiyorum.
Bir telkini varsa söyleyin.

Ben biraz sizi anlıyorum aslında. Bende önyargılı biri olabiliyorum özellikle sevdiklerim söz. Konusu olduğunda.

Karamsar denilen şey bence karamsarlık değil gerçekçi yaklasmissiniz. Olanı soylemissiniz.
Ama müdaheleci biri değilim. Ve iyiliği için bile olsa cogu zaman aklımdan geçeni dillendirmem. Evet bilirim ki bunların iliskisi 3 ay sürer, Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir, yine de söylemem fikrimi.
Çünkü karışıp yada nasihat verip iyi donus alanını ne gördüm ne yaşadım.
Herkesin tecrübesi kendine oluyor. Herşey bittiğinde size dönecek ağlayacak kadar yüzü kalmalı
Müdahele ettikçe yüz göz olursunuz.
He kolay mı uzak kalmak.. Kardeş nihayetinde, malesef değil. Ama baska şansınız da yok...

Bi kaç ay sonra abla sen haklıymışsın der

+1
Bu nedir yahu ev düzmeye giden insan böyle mi olur...o pahalı bunu beğenmedim zıkkımın kökünü ye o zaman alma hiçbir eşya yere hasır ser yat tövbe tövbe.

Konu sahibesi kardeşiniz hiçbir şey beğenmeyen ev alışverişinde bile kavga çıkaran suratsız sinameki bir tiple birlikte üstüne size mi huysuz dedi??? Peh!!! 2 ay sonra ben aynı evde yapamıyorum çok cimri diye gelir özür diler, merak etmeyin.

Son düzenleme:
Komiktir ki senin olumsuz konusmalarin ona olumlu olarak yansiyor.

Sonuc : Sen kotu abla, E. muhtesem damat adayi.

E . kisaltmasini sevmedim, okumayi zorlastiriyor.

Iyi akşamlar,
gecenleri bir konu açtim kizkardeşim sevgilisiyle aileden gizli ayni eve taşiniyor diye.
Bir çoğunuz artik normal bir durum olarak görüyor,ben ama daha kabullenemedim.
Bir kac kere kardeşime söyledim , keşke yapmasaydin başka yol bulsaydin diye.
Daha yeni gecen hafta sevgilisiyle bizi taniştirdi.Ev icin alisverise gitmişler ve ikiside galiba kavgali gelmişlerdi.
Kardeşim beni mutfağa çağirdi ve konuşarak rahatlamak istiyordu.
Sesizce bana anlatiyor: Bende bilmiyorum niye çarşiya gitdiğimizi,E... hiç birsey beğenmiyor ,
hepsine olmaz diyor yada pahali ,buna bu kadar para verilir mi diyor .
Bende konuyu değiştirdim , sonra bana ayrintili E... nin yaninda nasil evi döşemek istedigini anlatiyor .
Az yorum yaptim, sanki sevgilisi bu durumdan rahatsiz gibi hissettim.

Bugün kardeşimle konuşmaya gittim , ona sadece bir kaç kendi tecrübelerimden bahsetmek ve tavsiyelerde bulunucaktim.
Sonra kendisi konuyu şöyle acti;
gecen sinir krizi geciriyordum ikeaya gittik ,eee adam hiçmi birşey beğenmez benim sevdiğimi , hiçmi olur demez , hiçmi hoşlandiğini söylemez , diye söylendi.
Bende : Bazi erkeklerin hayat sevinçi eksik , benimde öyle bildiklerim var.
Öyleleri güzel şeyleri pek görmez veya önemsemez ,göstermez. Birşey işini görüyorsa tamamdir onlar icin ,dedim.
O: Bunlarimi benimle sen konuşmak istiyorsun.Yine sen kara gözlüklerini takmişsin, daha yeni tanişdin , efendi
çocuk diyecek yerine ,öyleri diyerek karekterini oluşturdun.Daha ne konuşmak istiyorsun ?

Ben : Sen yanliş algiladin , ben bazi erkekler öyledir öyle kabul etmelisin dedim.Neyse aslinda sende biraz kendi davranişlarina bak dedim.
E...ye kizdiysan konuşmak istiyorsan onun olmadiği bir ortamda konuş.
Sonra ablasina beni şikayet ediyor demesin.Ve bize sorma danişma E...ordayken , siz ikiniz karar vermeniz gerekir .Benimle paylaştiğin icin cok mutluyum ve seni desteklemek bana gurur verir dedim
ama onu ikimiz ayri konuşuruz.

Kiz kardeşim baya bir sakince benim tecrübelerime ihtiyaci olmadiğina belirtti.Ben dedi birisi bana nasil davranmam gerektiğini söylemesinden hoşlanmiyorum dedi.
Sen hep önyargilisin ve karamsarsin
artik benim seninle nasil konuşacağima ve ne anlatiğicağama dikkat etmem gerekiyor ,yoksa sen en olumsuz hikayeleri yorumluyorsun.
Benim sorunum yok aramiz iyi ve o gün patliyordum anlatmak zorundaydim ,maalesef yanliş kişiyi seçmişsim.

Ben şok oldum yuttum kaldim
ve şimdi düşünüyorum bir abla olarak neleri konuşabilirim Bir yabanci gibi
hehe hihi güzel hoş muş deyip gecmemmi gerekiyor???
Bir abla olarak sen çok haklısın telkinlerinde seni çok iyi anlıyorum bende bir ablayım sanırım aynısını ben yaşasam bensenden daha sert telkinlerde bulunabilirdim fakat kardeşin şu anda seni anlıyacak durumda diil gözleri kör kulakları sağır vaziyette inşallah çok geç olmadan hatasını anlar nedimm Allah hakkınızda hayırlısını versin inşallah

Direkt bi abla olarak senin açınla okudum
Çok haklısın endişelerinde ama belliki bişeyleri yaşamadan olgunlaşamiycak, bırak istediği gibi yaşasın tekrar ve ilk kişi olarak yine ablasıyla konuşucaktr.

Back
X