ooof offf kızlar bana fikir verin :(

nickimyokkibenim

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2013
32
0
6
35
Gaziantep
4 ay önce sözlendik kayınvalidem sözden önce bana çok iyiydi çok kibar bi kadındı ama söz günü beni tamamen hayal kırıklıgına ugrattılar sanki oğullarının sözüne değilde başkasının sözüne gelir gibi gelmişlerdi bana hiç birşey alınmadı yapılmadı. sözlümle aldıgımız gümüş yüzükleri kurdela bile takmadan getirip tekrar bana taktı sonrada bi köşeye geçip oturdu. gözüm onun altınında vs getırcegı hedıyelerde değil ama benımle bırlıkte sozlenen arkdaslarımı goruyorum kayınvalıdelerı hedıyelere boguyor benımkı bıze gelmekten aciz gecen iki lif getırmıs sozun arkdasından . arkdaslarımn kayınvalıdelerı bu kadar heveslı olunca bende eksıgım ne acaba dıye dusunmeye baslıyorum ıster ıstemez bıde ustune solum bız sozlendıgımızden beri işssiz ailem ha bişre bunu soyleyıp duruyor bende rahatsız olmaya basladım artık fırsatı varken işe girmiyor çünkü kime nasıl davranacagımı ne hissedecegimi şaştım

Hiçmi birsey gormemis bu kadin ? Yada oncesinde hic ona veya kv.ye orf ve adetlerinizden bahsetmediniz mi ?yada sozlün akıl edememismi yuzuklere kurdele takılacağını. Kendini başkalariyla kiyaslama ve üzme maalesef bazı modeller boyle oluyor

aldırma en iyisi.........................

Öyle yapılmasına tabi ki her insan alınır yani.Canını sıkma belki kadın örf adet bilmeyen birisidir.Nişan düğün öncesi oturup iyice anlatırsınız örf adetimiz böyle şunları yapmanız gerek diye.Söz geçmiş artık canını sıkma.İş muhabbeti bir çok söz nişan durumunda korkuluyor.Sanki evlenincede bakmaz bu gibi bir düşünceye kapılıyorlar.Eğer çok seviyorsanız zamana bırakın anlayışlı olun.Ailenize de çok tepki vermeyin onlar da haklı bir yerde.Bundan sonra gönlüne göre olur inşallah canım.

valla benim anladığım ya kv dağda yaşıyor şu ya da seni istemiyor. mesleğin var mı kaç yaşındasın bilmiyorum ailene kulak ver derim ben. ilerde hem sözlünün işiyle daha doğrusu işsizliğiyle hem de kv ilgili sorunlar çıktığında inan sevgi falan kalmaz ortada. iyi düşün derim.

aman bu k.valıdeler hepmi aynı olur yaw, ellerini taşın altına koymaktan korkuyolar ,eski örf adetler kalmamış,benımkıde 30 tane lifin içinden seç demişti,ne bayram ne seyran hiç bişey görmedim ,

maksadı nişanda düğünde ona dokunmamanız maddi yönden ,şimdiden belli ediyo tavrını ,3 sene önce yaşadım aynısını ,saolsun 1 kuruşu geçmedi.

Benim konumu okumanı tavsiye ediyorum:) Tavrını koy yoksa benim gibi, eşinin istemede-nişanda giyeceği takım elbiseyi, kendi nişan kıyafetini vs vs herşeyle bi bakmışsın kendin uğraşmışsın. Ben tavır koymadım çoook pişmanım. Sen şimdiden açık ve net tavrını koy, olması gerekenleri bildiğini belli et...

hoşgeldin aramıza bizde önemsemedik görmezden geldik baştan hep öyle gitti...ya baştan kuyrugu dik tutup olması gereknleri söyleyeceksin(annen söyleyecek)yada boşvermş gibi görüneceksin ama malesef hep içinde olacak(benim gibi kiiiii sonradan söylediğim halde hiç bir işe yaramadı)

Gümüş yüzük ne ya!
Valla nevrim döndü okurken! Ablacım sen neden kendini bu kadar düşürdün ? Yani hakkını helal et ama gözünü aç diye valla ağır yazdım Rabbim deli sözümüzle sınamasın ama ben kız vereceğim gümüş yüzük takacaklar
Tırnağını vermem! Sen böyle madalya mı alırım sanıyorsun? Günah değil mi annene babana seni böyle kıymet bilmeyenler için mi yetiştirdiler
Şunu bir kenara yaz ki anne baba onayı almadan evlenip mutlu olan görmedim ben ! Bugun sana bir altın yüzüğü layık görmeyen insanlar yarın seni gelin yerine koyup zerre kıymet vermez üzülürsün
Sözlüne gelince
Onun da sana gümüş yüzük layık görmesi bir eksi puan dahası fırsatı varken çalışmıyor diyorsun canım bak çok üzülürsün gerçekten çok üzülürsün tabii yine sen bilirsin ben sana abla gibi yaklaştım akıl verdim Allah yardımcın olsun

gümüş yüzük nedir yaaaa?
madem sözlün işsiz neden acele ettiniz sözlenmekte canım?
yaşlarınız kaç?
kv istemiyor muydu seni?
keşke sözlün işe girseydi de öyle sözlenseydiniz
en azından sözlün yapardı bazı isteklerini
bu arada bende ailenin yerinde olsam söylenirdim...

söz yüzüğünün gümüş olduğunuda ilk defa duydum ya..benim nişanlıyım benimkide özelde çalışıyo sözlendiğimizde doğru işi yoktu bile.şimdide kalıcı bi işi yok ama boşta da durmuyo.çabalıyo affedersinizde eşşek gibi çalışıo sesi çıkmıo.öyle olması lazım...

çok özür dileyerek merak ediyorum. siz tanıştığınızda işi var mıydı?
yoksa sözlendiğimizden beri işsiz demişsin. sonradan mı oldu? ben bu cümleden sonradan işsiz kaldı diye anladım. ama bir erkeğin işsiz olması kabul edilebilir bir şey değil. kvalidenin sorunlarınlardan önce bu sorunu halletmeniz lazım. hem de kalıcı bir şekilde..

Örf Adet Bilmiyor Diye Bişiy Yok Her Adetlerde Yüzüğe Kurdela Takılır!!

Birde Gümüş Yüzük Kısmına Sinir Oldum Çok Acizler Belli İyi Düşün Doğru Karar Ver

Sözlünde de İş Yok Çalışmayı Sevmeyen Erkek Beş Para Etmez Söyleyim

bence kaynana,oğlunun işsizliğinden dolayı bu işin olmayacağını düşündüğünden masrafa girmek istememiş herhalde

gümüş yüzük..
kayınvalidenin tepkisi,tavrı..
nişanlının işsiz olması ve işe girme çabasının olmaması..

sanırım daha bunlar gibi biçok sorunda vardır geri planda..

arkadaşım kusura bakma ama elle tutulur hiçbişey yok, ailenin devamlı bu konuyu dile getirmesi çok doğal ve haklılar da.. yaşın kaç bilmiyorum, yazdıysan göremedim ama aşk sevgi ağır basıyoken mantıklı düşünemiyor bazı insanlar, geleceğini düşün derim.. nişanlın sorumsuzsa geleceğiniz ne kadar parlak olabilir ki?

ılerrıde kendını bosaanma mahkemelerınde bulmak ıstemıyorsan vakıt varken o yuzugu at hayatım ben bunu yapmadım cok pısmanım gorunen koy kılavuz ıstemez

canım kayınvalidenin maddi durumu nasıl bilmem ama benim de öyle oldu sayılır. çünkü eşim kredi çekmiş tek taşı onunla almıştı. yani şuan borçlarını ödüyoruz. sözlün işsiz olduğu için de bu da normal.. o zaman söz kesmeyi düşünmeseydiniz.. işe girmesini bekleseydiniz.

önemli olan sizin birlikteliğinizin adının ailelere duyurmaktır. hediyeler vs gerek yok.. alsalar belki onların zevkleri sana uymayacak mecburi kullanmak zorunluluğu hissedeceksin. ki böyle olanlar da var.. bunlar bir kenara ben kesinlikle hediye alsın falan diye düşünmem. bunun nişanı var düğünü var..
ben nişan kıyafetini de çok cuzri bir fiyata aldım. nişanda kolye yüzük taktılar. üstelik erkek tarafının adetlerinde nişanda birşey takılmıyordu. sadece bizimkiler taktı. düğünde de kolyeyi kendim almıştım..

bence ailene bakma sen.. sen sözlünü seviyorsan böyle şeylere takılma. önemseme.. önemli olan seni seviyor mu değer veriyor mu? değer vermek aldıklarıyla belli olmuyor.

eşim beni seviyor,anlıyor önemli olan bu diyorum. bizim de borçlarımız var ama önemli olan yoklukta birbirimizi sevmek,anlamak...
yoksa zenginlikte ve alım satımda sevmenin nedeni belli olmuyor.

Son düzenleme:

son cümleniz dışında hepsine katılıyorum.çünkü ailesi o kadar düşünüyorsa damat adayının işe girme koşulunu koysaydı söz kesmek için. söylemiş olabilirler ama demek ki işe yaramamış çünkü işsiz de olsa sözlenecek kadar şartları zorlamışlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…