Op.Dr. Jale Gürlüler'in hastalarının paylaşım alanı...

Bende bu konuyla ilgili bildiğim bir şeyi paylaşmak istedim. Bir arkadaşım Jale Hn. ın hastası ve 1 yıldır falan ona gidiyor. Yumurta takibi aşılma ve tüp bebek ve tuttu çok şükür. Arkadaşım diyor ki bigün heyecandan muayne ücreti ödemeyi unutmuş. klızın peşinden koşup istemişler. bu 1 //// 2. ise İş arkadaşımın yengesi 9 ay boyunca Jale hn. a gitti ve hep özeline.Doğuma girmesi içinde özellikle konuşmuşlar. hatta kız siz girmezseniz ben sezeryan olucam demiş.Kıza taramalı tüfek gibi bi ton şey söylemiş. ve kız normale karar vermiş. sonra kızın sancısı geldi ve telefonlerı bile açmadı insanların ve çok zor durumda kaldılar.Gitmek isteyenler bir kez daha düşünsünler derim.

gerçekten okuduklarım karşısında şoka giriyorum. çünkü tam 6 yıldır Jale hanım'ın hastasıyım ve teli açmadığı oldu, nede bu gibi sorunlar yaşadık. az değil tam 5 hamilelik geçirdim. 4 ünde de Jale hanım'la birlikteydik. ikisi doğumla sonuçlandı. ve hamileliklerinde poroblem ötesi bir hastayım. sürekli düşük riski ve erken doğum ihtimalleriyle doğum yapıyorum ki çok şükür iki paşamda tam zamanında doğdular. heleki ikinci hamileliğim kabustan öte geçti. düşük tansiyondan sürekli sancıdan kaç kez hastahanelik oldum da bir kez olsun of dediğini duymadım. bir seferimde kendisi ülke dışındaydı ki onda bile gece yarıları burayla doktor arkadaşları astahanelerle bağlantı kurarak hem müdaleyi yaptırdı hem takibimi yaptı.şimdi bunları yaşamış biri olarak gerçekten çok tuhaf geliyor duyduklarım.
he şu bir gerçek gün geldi yüzünün düşü olduğu, birşeyleri unuttuğuda oldu tabiki ancak olucakta diyede düşünüyorum. tabi bu benim nacizene fikrim. çünkü asla unutmayacağım bir şeyki oda bir insan nihayetinde, oda bir anne. üstelik gelişim çağında bir kız annesi ki bu hiç kolay değil.ancak dilek olay 6 yıldan bahsediyorum. bir iki günden bir iki yıldan değil. ve kim ne derse desin sayesinde iki tane aslanlar gibi ve sağlıklı paşaya sahibim. sayesinde her iki doğumumda da anestezi etkisi geçtiği gibi sapasağlam ayaklandım ve kimseye muhtaç oladan kendi işimi kendim gördüm.

jale gurluler ile yasadigim olayi anlatayim yorumunu siz yapin.. hamile oldugumu ogrenir ogrenmez arkadas tavsiyesi uzerine jale gurlulerin muayenehanesine gittik. ultrasonla bakti ve 1 Aylik hamile oldugumu soyledi sonra dikkat etmem gerekenleri oyle hizli ve ezbere soyledi ki o heyecanla hicbirsey anlamadik ne ben ne de esim. sonra da herhangi bi ilac vs vermeden yolladi bizi. yani beni folik asite baslatmayi UNUTTU !!!! arkadaslarim basladin mi folik asite diye sorduklarinda doktor bisey vermedi diyordum ama icim icimi yedi acaba unuttu mu diye dayanamadim aradim. Jale hn dedim ben folik asit kullanmayacak miyim ?? verdigi cevap 'senin icin daha erken' oldu. cok sasirdim ama doktordur diye guvendim mecburen. aradan 2 hafta gecti tahlillerimi yaptirmak icin gittigimde tekrar sordum ne Zaman baslayacagimi. verdigi tepki ' aaaa sen niye baslamadin folik asite? ben sana yazdim unutuldu mu 'gibi sacma sapan bisey oldu. esim biz sizi aradik sorduk telefonla diye sorunca aa ben baska bisey anladim dedi ozur bile dilemedi. dahasi da var... tahliller yapildi butun degerlerim dusuk cikmis ve ne kizamikciga ne toksoplazmaya ne hepatitlere bagisikligim yokmus. demirim dusuk, sekerim dusuk. bu arada tahlil sonuclarini ayni binada bulunan burtomda yaptiriyorsunuz onlar sonuclari jaleye gonderiyorlar. neyse jale aradi beni. telefonda taramali tufek gibi su dusuk bu dusuk suna buna bagisikligin yok annen seni cam fanusta buyutmus iyi beslen dikkat et vs dedi 2 hafta sonra gel dedi kapatti. sok oldum resmen. bu kadar kotu sonuclar cikmisken 5 dk muayenehanesine cagirip yuzyuze anlatabilirdi. sonuclar iyi ciksa, telefonda hersey yolunda merak etme dese anlicam. aradiginda is yerimdeydim zaten o yogunlukta bunlari bir anda nasil algilar insan ? herneyse bu ikinci sokun ustune iyice soguduk ve kosa kosa yalcin kimya ya gittik. iyiki de gitmisiz. demir icin ek tahliller, seker yuklemeleri, tum kadin dogum uzmanlarinin ilk muayenede yapmasi gereken fakat jalenin yapmadigi smear testini yapti ,detayli muayene etti , bizi gayet guzel bilgilendirdi, yonlendirdi, risklere karsi uyardi. 4 ay kendimi izole etmemi, kimseyle opusup tokalasmamami, maskesiz toplu alanlara girmememi soyledi. jalenin verdigi folik asidi kesip demir ilaci ve vitamine baslatti. tum bunlar olurken bebegim 2 aylik oldu. neyse ki ben hamile oldugumu erken farkettim diyorum.. en onemli donemde jalenin yuzunden 20 gun folik asitsiz gecirdim. yorum sizlerin.. benim gibi ilk gebeliginiz, ilk heyecaninizsa bu tarz hatalar cok moral bozucu oluyor. neyse ki artik guvenenilecegim bir doktor buldum. yorum sizlerin.. herkese sevgiler

Bende bu konuyla ilgili bildiğim bir şeyi paylaşmak istedim. Bir arkadaşım Jale Hn. ın hastası ve 1 yıldır falan ona gidiyor. Yumurta takibi aşılma ve tüp bebek ve tuttu çok şükür. Arkadaşım diyor ki bigün heyecandan muayne ücreti ödemeyi unutmuş. klızın peşinden koşup istemişler. bu 1 //// 2. ise İş arkadaşımın yengesi 9 ay boyunca Jale hn. a gitti ve hep özeline.Doğuma girmesi içinde özellikle konuşmuşlar. hatta kız siz girmezseniz ben sezeryan olucam demiş.Kıza taramalı tüfek gibi bi ton şey söylemiş. ve kız normale karar vermiş. sonra kızın sancısı geldi ve telefonlerı bile açmadı insanların ve çok zor durumda kaldılar.Gitmek isteyenler bir kez daha düşünsünler derim.

Şu okuduklarıma o kadar şaşırdım ki anlatamam. ne zaman arasam acardı hala acıyor acamasa bile mutlaka geri dönüş yapar. para konusunda ise sıkboğaz etmez mutlaka orta yolu bulur. bebriyancım ben de tam aksine en başından itibaren verdiği takviyeler ile kızımın böyle sağlıklı zeki olduğu düşüncesindeyim. belki gerçekten çok yoğun dalgın olduğu bir zamana gelmiş olabilir. ama keşke böyle olmasaydı çünkü gerçekten çok iyi bir doktor onun da öncesinde çok iyi bir insan.

Back
X