Operatif Histeroskopi Yaptıranlar ya da Yeni Yaptıracak Olanlar

arkadaslar merhaba ben iki yillik evliyim esimde ve bendede problem oldugu icin ocak ayinda tup bebek yaptirdik ve tuttu ama malesef rahmimdeki perdeden dolayi 3 aylik bebegimi dusurdum..
ve bende 2 ay once operatif histereskopi oldum T uterus vardi yani rahimde perde vardi alindi ameliyat guzel gecmis simdi ameliyattan sonra 3. adetimi olmayi bekliyorum tup bebege baslamak icin insallah hayirlisi olur hepimizin hakkinda...ameliyattan sonraki gebelikte sorun yasaniyormu cok merak ediyorum ve korkuyorum yani ameliyatin faydasini gercekten gordunuzmu lutfen bilgisi olan cevap versin bekliyorum...

çok geçmiş olsun öncelikle. benim de senin gibi rahim içi septum vardı ve epey ilerlemişti, büyüktü yani, gittiğim doktorum ben bu operasyonu yapamam dedi, beni başka bir doktora yönlendirdi. tabi bunlar 1,5 yıl önce oluyor. neyse oldu bitti, şimdi 5. ayıma girmek üzereyim ikizlerimle ve şu ana kadar çok şükür hiç bir sorun yaşamadım. emin ol sen de yaşamayacaksın, içini ferah tut.

merhaba arkadaşlar,
Eşimle çocuk kararı verip denedik ama 6 ay boyunca olmadı. kısaca anlatmam gerekirse 4 mm çapında miyom varmış rahmimde. Doç.Dr.Murat Arslan' a gittik Bursa'da. Daha önce gittiğimiz hsatahane çok tehlikeli olduğunu, rahmimin zarar görebileceğini söylemişti. Ama allah razı olsun doktorumdan histeroskopi ile miyomlarımdam kurtuldum. Şimdi çok iyim, tüp bebek tedavisine başladık. En kısa zamanda da sonuç alacağımıza eminim. Tavsiye ediyorum, herkese inanmayın, tek bir doktora saplanmayın ve Doç.Dr.Murat Arslan' a mutlaka gidin...geçmiş olsun

ama elimde değil histeroskopi yapıldı rahim ağzı dar olduğu için yapıldı benimkisi doktorum aşılama sırasında farketti daha önceden bakması gereken bişi değil mi bu yani aşılama yaparken anladı ve aşılama heder oldu sonra dün histeroskpi yaptı işte yumurtlama döneminden önce olsun dedik kendimizce ama artık hiç umudum yok kendimi yarım gibi hisesiyorum ve çocuk olmazsa sanırım kocamdan boşanıcam

bnim yaşadıklarımı yaşayan hissettiklerimi hisseden

Selam canım, öncelikle geçmiş olsun. Ben de 2 ay önce aşılamaya karar verdim çünkü eşimde de ben de de hiç bir sorun bulunmuyordu testlerin hepsi çok iyiydi. Fakat aşılama sırasında doktor geçiş yapamadığını söyledi ve rahim ağzına ilaç koyarak güya açmaya çalıştı. dediğine göre bir az açıdı fakat güvenmedim aşılamayaı yaptı ama malesef olumsuz. Bana şimdiye kadar rahim ağzı darlığından dolayı kısırlık ola biliri denmedi ben de senin gibi şaşırdım. Başka doktora d asordum araştırma da yaptım ama en iyisi histeroskopi olmaktır diye düşünüyorum. Çünkü o zaman belli olur darlık varmı yokmu diye. Sen de canını sıkma ne boşanması her çocuğu olmayan boşansaydı şimdi evli çiftler elle sayılır olurdu. Allaha şükür tıbb ilerlemiş hemen pes etmek yok, anlaştıkmı? ben de inşallah bu ay histeroskopi olmayı düşünüyorum ama daha doktor bulamadım. Çünkü ben bayan doktor olsun istiyorum Hale hanım diye bir uzman dr var ama ulaşamıyorum bir türlü. 2011 de Memorialda çalışmış ama şimdi orda değil ve internetdeki telefondan da ulaşamıyorum. Aslında bilgisi olan vars apaylaşırsa sevinirim. Canım gelişmeleri burdan bir birimizle paylaşalım olurmu. Sen de çok sıkma canını ve kafana da takma. Her şeyin hayırlısı. Allah büyüktür. Bir kul yaratacaksa onun için en iyi zamanı bilen O'dur.Sen kaç senelik evliydin bu arada?

Merhaba,
Konunun üzerinden çok uzun zaman geçmiş görünmekte bende ilk defa giriyorum siteye umarım bana yardımcı olacak arkadaşlar vardır. Histeroskopi için Edirne ,Çorlu,Tekirdağ bu 3 yerde bu konuda uzman Dr. arıyorum .İnanılmaz korkuyorum ve şuanda devam ettiğim Dr.umun bulunduğu hastanenin yeterli olmadığını düşünüyorum. Hgs sonrası karar verildi çünkü rahmim t şeklinde ve çocuk sahibi olmam neredeyse imkansız muhakkak operasyon yapılıp rahim şekli düzeltilmeliymiş ama bu konuda uzman ve güven içinde gidebileceğim Dr. bulmam gerekli.

Arkadaslar operatif histeroskopi oldum ve poliplerim alındı. Bundan sonraki süreçte neler oluyor? Doktorum adetin 2. Gunu gel dedi ama gitmeden önce yapılabilecek diğer testleri veya ameliyatları öğrenmek istiyorum. ( laparoskopi yapılmalı mı? Rahim filmi çekilmeli mı?)1.5 yıldan beri bebek istiyorum ve artık her ay aynı hüsranı yaşamaktan bıktım zaten bu ay operasyon nedeniyle olmayacağı belli belirsiz bir sekilde yaşamaktan Cook sıkıldım.

Merhaba konu eski ama yeni konu açmadan burdan sormak istedim. Histeroskopi sonrası ne zaman adet oldunuz gecikme oldumu yada normal gününüzdemi oldunuz.

Merhaba konu eski ama yeni konu açmadan burdan sormak istedim. Histeroskopi sonrası ne zaman adet oldunuz gecikme oldumu yada normal gününüzdemi oldunuz.
Canım öncelikle merhaba benim adet düzenimde hiç bir değişiklik olmadı hatta adetim biraz daha çoğaldı gibi 3 gün sürüyordu artık 4 güne çıktı. Ben iki kere histereskopi oldum. Operatif histereskopi hem de :)

Canım öncelikle merhaba benim adet düzenimde hiç bir değişiklik olmadı hatta adetim biraz daha çoğaldı gibi 3 gün sürüyordu artık 4 güne çıktı. Ben iki kere histereskopi oldum. Operatif histereskopi hem de :)
Cnm çokkk teşekkür ederim bende bu ay oldum polip alındı benden de reglime var daha ama ağustosta izne çıkıp biraz kafa dağıtmak istiyoruz eşimle.iznimi ona göre ayarlamaya çalışıyorum bende :KK16:

arkadaşlar,önümüzdeki hafta operatif histeroskopi yapılacak.daha sonra aşılama düşünüyoruz.sizler histeroskopiyi nerede yaptırdınız ya da nerede yaptıracaksınız?aşılama için hangi merkeze gidiyorsunuz?dr.tavsiyeleriniz varmı?lütfen bu konularda hep birlikte tecrübelerimizi paylaşalım..

Bana tedavi sırasında polip olduğu için histroskopi yapıldı. Doktorum Bülent Urman, transferim yeni yapıldı. Sonucum pozitif. Haftaya kontrole gideceğiz:)

Yaşım 36 ve 3 yıllık evliyim çocuğumuz olmuyor ben rahmimde yapisiklik olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen histereskopi yaptıracağım.ama elimde olmadan içimi bir korku kaplıyor özellikle anesteziden .bana anlatır mısınız nasıl oluyor anestezi verilirken

Cnm ben bi kaç ay önce oldum benden de polip alındı benimki o yüzden biraz uzun sürdü ama inan hiç bişey hissermedim ne öncesinde ne sonrasında. Ayılınca biraz kustum ben bünye zayıf olduğu için 1 hafta kadarda ara ara lekelenmem oldu ama bunlar herkeste olcak diye bişey yok tabi.

arakdaşım yazını yenigördüm bende histereskopi oldum ama operatif histereskopi ne demek yada benim işlemden farklı bişey mi hiç biliyorum ben antalyada oldum

merhaba,senin histeroskopin muayene şartlarında mı yapıldı acaba?şöyle söyleyeyim;histeroskopi, eğer muayene şartlarında yapılıyorsa ofis histeroskopi deniyor..bu daha çok tanı koyma amaçlı yapılıyor yada küçük müdahale gerektiren durumlarda..ve de ağrısız bir işlem..ama eğer ameliyathanede ve genel anestezi ile yapıldıysa o da operatif histeroskopi oluyor..bu durumda sana yapılan işlem hangisi ve sonrasında neler yaşadığını öğrenmek isterim..örneğin adet gecikmesi falan yaşadınmı?
ya bana gün verildi araştırmada ama galba ben bugün adet oldum :(

Cnm ben bi kaç ay önce oldum benden de polip alındı benimki o yüzden biraz uzun sürdü ama inan hiç bişey hissermedim ne öncesinde ne sonrasında. Ayılınca biraz kustum ben bünye zayıf olduğu için 1 hafta kadarda ara ara lekelenmem oldu ama bunlar herkeste olcak diye bişey yok tabi.
bana da gün verildi ama ben bugün adet oldum sanırım :(

Hepinize öncelikle çok geçmiş olsun bende aşılama tedavisi görüyorum doktorum polip olduğunu söyledi cumartesi günü alınacak benim söyle durumum var ben daha önce ne anestezi aldım ne de spekulum muayenesi oldum vajinal ultrasonla bakıldı vajinusmus atlattım bu yüzden muayeneden bile korkarken şimdi histeroskopi olacak polip aldiranlar bana yardımcı olur musunuz lütfen lavman yapılacak mi işte bu spekulum vs uyutulduktan sonra mi yapılıyor sondaj takılıyo mu ben daha yeni evliyim doktorum yatis olmayacagini ayni gun taburcu olacağımı söyledi bu konularda çok tecrübesizim yardımcı olun lütfen çok korkuyorum

Hepinize öncelikle çok geçmiş olsun bende aşılama tedavisi görüyorum doktorum polip olduğunu söyledi cumartesi günü alınacak benim söyle durumum var ben daha önce ne anestezi aldım ne de spekulum muayenesi oldum vajinal ultrasonla bakıldı vajinusmus atlattım bu yüzden muayeneden bile korkarken şimdi histeroskopi olacak polip aldiranlar bana yardımcı olur musunuz lütfen lavman yapılacak mi işte bu spekulum vs uyutulduktan sonra mi yapılıyor sondaj takılıyo mu ben daha yeni evliyim doktorum yatis olmayacagini ayni gun taburcu olacağımı söyledi bu konularda çok tecrübesizim yardımcı olun lütfen çok korkuyorum

Back
X