- Konu Sahibi Siendrunce
-
Kızlar selam,
Yazılanları okuyunca gerçekten şok geçirdim.. Fatmanur Hanım benim gördüğüm en harika doktordur..
Sanki bambaşka birisinden bahsediliyorBaşka bir doktor mu bahsettiğiniz? Bence insanlar kendisi tecrübe etsin; hamilelikte doktor süreci çok önemli çünkü.. Kimseye kötü vesile olmamak gerek; Fatmanur Hanım'a hamile değilsen 1 ay önceden ancak randevu bulabiliyorsun, hamilelikte ise sürekli yakın takip ile ilgileniyor kendisi.. Ben çok fazla seviyor ve güveniyorum kendisine.. Tecrübe edin derim.. Sevgiler[/QUOTE
benimle hiç ilgilenmedi hakkımı helal etmiyorum, maddi manevi beni zarara uğrattı, beklentiler görecelidir ama ben hiç olumlu bir yanını görmedi.
Central hospital Hastanesini çok beyenerek tavsiye üzerine geldim ve geleceğime bin pişman oldum. kadın doğum doktoru Fatma Nur Hacıbaloğlu ve radyoleji bölümünüz benim hayatımın en kötü 6 ay geçirmeme sebep oldu.ilk önce 2li test te yanlış ölçümden dolayı ense kalınlığı down sendromu olabilir denildi ve amiyo sentez yapılmalı isterseniz ama bebeğiniz down s. olmayabilirde denildi varsa yasal olarak gebeliği sonlandırabilirsiniz denildi ben 4 aylık hamıleyim. 2li testi tekrardan başka yerde yaptıramıyorum çünkü zamanı geçtı.hastane de hemen ticaret olarak sanırım 1,500 tl yapılıyor randevu alalım denildi.oradan çıkıp z.kamile gittik (özel hastane ticaret için böyle bir şey yaptırdıklarından amiyo sentez yaptırdım ve bu sebeptende düşük yapabilme olasılığımda %30 du yaptırdım, testin sonucu 3 haftada çıkıyor ya birsey varsa diye 3 hafta uyku uyuyamadım psikolojim bozuldu bebeğim hareket ediyor nasıl aldırırım onu dıye düşünüyorum mahvoldum cehennemi yaşarken tattım .allaha şükür test temiz çıktı ben gene tekrar fatma hanıma gittim. sevindik çok güzel dedik bir ay sonra tekrar kontrole gittim. dışarıda ultrason yaptırmam için evrak verıldı ben de kendı bildiğim yere yaptırdım hiç bir sorun yok denıldı sonuçlarımı tekrardan fatma hanıma götürdüm baktı doktoru tanımıyorum benım dediğim yere yaptırsaydınız dedi .Kontrol esnasında sanki kafa tası suyu fazla gibi dedi başka doktor çağırdı oda evet öyle dedi bana tekrar dan kendi dedikleri yerde çektirmemi istedi ve ben orada sedyede bayıldım . bebeğimde gene sorun var diye oradan cıktık dünyam başıma yıkılmış şekilde tekrardan doktorun ölçümleriyle görüntüleme merkezine gittik kafa tası suyu fazlaymıs sen birsey yok dedin evet hiç birsey yok bebeğiniz sağlıklı ultrason ölçümü yaparken Fatma hanım artıları yanlış yerlere koymasından kaynaklandığını söyledi . Zeynep kamıle gıttık oda aynı seyı soyledi . Fatma hanım yanımda olsa orada parçalardım onu. Benım en güzel geçirmem gereken zamanlarımı kendı bilgisizliğinden dolayı zehir etti bebeğim 6 ay benım stresim ağlamam yüzünden kımıldamıyordu. O kadar sıkıntıdan cinsiyetini bile 6. ayda öğrendik.
Bebeğim şuan dünya ya geldi 9,5 aylık sağlıklı maşallah hiçbir sıkıntımız yok bunları bu kadar zamandan sonra yazma sebebim ben üzüldüm stres yaşadım başkaları yaşamasın diye . herkese geçmiş olsun
Ben doğum değil de başka bir rahatsızlık için gittim kendisine. ılk bakışta gayet iyi ve güleryüzlüydü. Ama sonuç bence hayalkırıklığı. Şöyle oldu. Ben mantar şikayeti ile gittim, ama gebelik şüphesi olabileceği için ilaç yazamadı. Bu arada bebek için yavaş yavaş hazırlandığımızı söyledim. ılk muayenede bağırsaklarımdan baskı olduğu için yumurtalıklarıma tam olarak bakamadı ve akıntım olduğu için smear testi yapamadı. (Bunu kendisi önermişti son iki yıldır yaptırmadığım için) Ayrıca ilaç yazamadığı için de bir hafta sonra tekrar gelmemi hem gebelik testi yapacağını hem smear örneği alacağını hem de tekrar yumurtalıklarıma bakacağını söyledi. Bu arada "bir miyom var." dedi genel bir bilgi verdi.
Ertesi hafta gittim. Beni hatırlamadı. Bu normal tabi, kimbilir kaç hasta geliyor. Ama kaydım bulduğu halde ne smear testi yapacağını, ne gebelik testi yapacağını not almadığı için bunları yapmadı. Ben yumurtalıklarıma tam bakamamıştınız diye hatırlatınca baktı. Gebelik testi için olabilir diye verdiği günde gittiğim halde ilaç yazmak için adet olmamı beklememiz gerektiğini söyledi, oysa ben test yapabiliriz dediği gün gittim. Velhasıl, gel yapalım dediği şeyleri yapmadı. Bu arada muayenede miyomlar üçe çıktı. (Bu normal olabilir, ilk muayenede görülmemiş olabilir.) Ama ben annemin miyomlar nedeniyle genç yaşta rahim ve yumurtalıklarının alınığını ve bunun bende endişe yarattığını söylediğim halde birkaç rahatlatıcı sözden başka bir açıklama yapmadı. Zaten muayene süresi çok kısa. Gebelik düşündüğümü söylediğim halde, bu konuda hiçbir test, tahlil, açıklama, öneri filan da gelmedi doktor hanımdan. Tabi gereksiz tahlil test yapmasın ama en azından gebeliğe hazırlıkla ilgili bilgi verebilirdi. Sanki böyle çabuk çabuk çıkarmak ister gibi.
Velhasıl ben yeterli görmedim yaklaşımını ve özellikle normal doğum (tabi ki tıbbi olarak mümkün olduğu sürece) istediğim için gebeliğimi en başında itibaren hatta daha başlamadan ilgili sakin ve aceleci olmayan bir doktorla takip etmek istiyorum.
Arkadaşlarla aynı şekilde evime çok yakın ve iyi bir hastane olduğu için isterdim Central Hospital'ı ama Fatma Nur Hanım ile olmayacak gibi bu iş.
Kızlar Merhaba,
ben 2 kere evimize yakın olduğu için Bostanci Central hospitalde Opr. Dr. Fatma Nur HACIBALOĞLU 'na gittim iyi bir bayana benziyor ama daha önce bu doktora muayene olan yada doğum yapan varmı? iyi ve ya kötü tecrübelerinize ihtiyacım var ...
Teşekkürler,
Benim doktorum yine aynı hastanede başka biri ..
Fatma Nur hanım hakkında yazılan yazıları merak ettiğim için okudum. Bu benim 2 gebeliğim ilkinde de aynı hastanedeydim ve gözlem yapma şansım oldu. Ayrıca bir arkadaşımda Fatma Nur Hanım'ın methini duyduğu için ona başlamıştı. Fakat o ilgisiz olduğunu düşünüyordu fakat ona karar verdiği için değiştirmedi. Anlatılanlara göre yıllara bakılırsa Belki tecrübesizlik zamanına denk gelinmiş olabilir diye düşündüm.
Yinede ikili test net kararlar verilmesi imkansız bir testtir. Bunu bilmesini beklerdim.
Dediğim gibi 2011 den beri aynı hastaneye çok sık gidiyorum. Fatma nur hanım o kadar kalabalık o kadar çok hastası olan biri ki resmen beni şaşırtıyor bu durum.
Yeni gebe biri tanıdıklarının gidip güvendiği memnun kaldığı kişiye gitmek ister,haklıdır da. Dediğim gibi o kadar çok hastası var ki bir süre sonra ilgisizleşmesi olası ya da ruh halini hastalarına yansıtıyor olması da.
Ben o hastanede 2 doktor değiştirdim.
İlk doktorum Akın Usta idi. ilk gebeliğim plansız bir gebelik olduğu için diş tedavisi görüyordum ve yüksek dozda antibüyotik ve ağrı kesici kullanıyordum. Gebeliği öğrendiğimizde "kullandığın ilaçları biliyorum gebeyken antidepresan kullanan kişilerde var fakat bir sorun olamaycağını düşünsemde oradaki projeye katılmanı tavsiye ederim" dedi ve beni de cerrah paşaya yönlendirdi. gittim danışmanlık aldım vs.
Genelde İş çıkışında ona gidiyordum fakat yasaların yeni değiştiği zaman devlet hastanesine gitti ve ben onu bir daha bulamadım. Çok üzülmüştüm.
Doğumu Centralde yapmak istediğim için yeniden orayı aradım ve telefondaki bayana durumu anlattım samimi bir fikir istedim bana orada hangi doktoru önerebileceğini sordum. 3 isim söyledi Fatma Nur hanım , Başak Hanım, Figen Hanım dedi. iki gün içinde randevu alabileceğimiz birini konrtol edelim dedim . "Fatma Nur hanım ve Başak hanım'ın en az 1 hafta önceden randevuları doluyor beklemek istermiseniz bir hafta sonraya randevu verebilirim "dedi . "hayır beklemek istemiyorum figen hanı 'mı kontrol ediniz"dedim. Onun boş saatlerini olduğunu söyleyince randevuyu aldım.
Tesadüf bir şekilde kendisine ulaştım ilk günden ona ulaşabileceğim cep telefonunu verdi "beni istediğin her an arayabilirsin gece 1 olsada" dedi, tüm kontrollerimde mutluydum hala onun takibi altındayım . Her gittiğimde mutlaka kilo tansiyon kontrolu yapar ilk bebeğimi yanımda götürmediysem mutlaka sorar, muayene bitince sormak istediğin bilmek istediğin birşey var mı der ve ben ne sorarsam sorayım dinler yanıt verir. sadece muayene edeyim de gitsin düşüncesinde değil. Doktorumu hem seviyorum hemde çok güveniyorum.
Merhaba,
Figen Hanıma devam ediyor musunuz? Memnun musunuz hala,bir de doğumunuzu yaptırırsa burdan paylaşırsanız süper olur,çünkü onunla ilgili pek bilgi yok internette.
Çok teşekkürler,sağlıkla doğsun inşallah
Amin teşekkür ederim.. Bu benim ikinci hamileliğim.. İlk bebeğim de Figen hanım ile tanıştım, nisan 2012 doğum yaptım sezaryenden çok kortktuğum için uzun süre bekledik ama bebeğim doğmamakta inat etti ya da :) benim bedenim doğurmamakta inat etti diyebiliriz mecburen sezaryen'e aldılar..
şimdiki bebeğim aralıkta doğacak inşallah, hala Figen Hanım ile devam ediyorum çünkü doktorunuza güvenebilmek çok önemli ona güveniyorum ..
Annede ve bebekte bir sorun yoksa normal doğumu destekleyen, hastasına pojitif yaklaşan, her türlü soruyu, sorunu dinleyen sizin ihtiyacınız olacak cevapları ayrıntısı ile veren bir doktor... Çok tanınmamış sanırım şimdiye dek hakkında şikayette bulunan birine rastlamadım.. Tabiki yeni doğumum ile ilgili şeyleride paylaşırım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?