Optimistgirl - Ve 2.5 yıllık çocuk ozleminden sonra gelen hamilelik :)

optimistgirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2012
108
0
46
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

Anlatacaklarım umarım sizlere faydali olur... Bende 2.5 sene süre zarfında forumdan cok faydalandım, umarım yazdıklarımdan sizler de faydalanırsınız...

Konuya cok uzatmadan giriyorum... tabiki herkesin hamileliği ve belirtilerinin farklı olduğunu belirtmekte fayda var öncelikle..

Ben polikistik over hastasiyim... 2011 haziran ayı' nda denemelere basladik esimle.. Olmadi bir turlu.. 8 ay sonra doktora gittik, hemen tedaviye aldılar beni... Eşimin sperminde problem yoktu.. Rahim filmi cektik bana, onda da bişey cıkmadı
4 kez klomen, 3 kez yumurta takibi (iğne), 2 kez aşılama ve 2 kez tup bebek denemesi yaptim 2.5 sene içinde.. (Tezcanli oldugum için yılmadan ugrastim surekli)... Aralarda da sogan-havuc kurleri yaptim ama nafile.. Toplamda 10 bin tl gibi bir masraf yaptim..
İlk yumurta takibi denemesinde hamileydim fakat duşukle sonuclandı :(
2.tup bebek denemesinde nihayet guzel haberleri aldim.. Şuan ikize hamileyim 6+3 günlük.. Bugun bebeklerin kalp seslerini duydum sukurler olsunki :)
Asıl anlatmak istediğim konular şunlar ;
1) Butceniz uygunsa, ve yumurta takibinden de sonuc alamadıysanız direkt bence aşılama yerine tup bebek deneyin.. Korkuldugu gibi çokta meşaketli bir surec degil... Sadece maddi olarak yorulacaksınız... Zaten matematiksel olarak aşılamadaki basari oranı yuzde 10-15 iken, tup bebekte yuzde 50-60
2) Mutlaka bolca dinlenmeye calısın, 1.tup bebek denemesinde yeteri kadar dinlenmedim... 2.de daha dikkatliydim... Doktorların "2. Gun ayaga kalkabilirsin" lafına cokta bakmayın bence... Dinlenin mutlaka.. Ben 3 gun dinlenip, 4.gun işe basladım..
3) benimki 5.gun blast (yani iyi kalite) embriyo idi... Transferden sonra 5.gun (yani embriyonun rahme yerlestigi gun) siddetli sancım oldu... Onun harici 6 haftalık olmama ragmen dogru durust hala sancım yok... Sadece sabah uyanınca midem bulanıyo biras ve hemen bişi yiyorum... Bir de sık idrara cıkma var, o kadar...
4) pco' lulara ozel prednol ilaci veriyo doktor.. 1.tup bebekte vermedi, 2.de verdi... Ve 2.de tuttu bebekler.. Bence bu ilacın da etkisi oldu... Prednol, vucudun embriyoyu yabanci bir madde gibi algılamamasını saglıyor kısaca...

Özetle durumum bu... Hakkaten vazgecmeyin... Bende inanın aşırı umitsizdim ve surekli agliyordum... Cıkmayan candan umit kesilmez :) dualarım sizinle

Bu arada hcg degerlerim ; 10.gun 487 ; 12.gun 1087
Kullandıgım ilaclar : crinone, coraspin, cloxen, prednol, estrafem, folic acid

Hepiniz için dua ediyorum.. Umidimizi kaybetmek yok kesinlikle... :) bol şanslar kızlar...

Hayırlı olsun canım, inşallah ikizlerini i sağ salim kucağına alırsın. Rabbim nazardan korusun:nazar:
Biraz uğraşmak, biraz çabalamak, en çokda sabır gerekiyor anlaşılan. Ben yaklaşık 2 yılı geçkin bir zamandır bekliyorum, hiç hamile kalamadım, artık tüp bebeğe geçildi. Bir aksilik çıkmazsa raporumun çıkmasını bekliyorum. İnşallah o güzel haberi vermek banada nasip olur,:emir_bebek: hem ikiz olsa fena olmaz hani, bir taşla iki kuş:1:

Hayırlı olsun canım, inşallah ikizlerini i sağ salim kucağına alırsın. Rabbim nazardan korusun:nazar:
Biraz uğraşmak, biraz çabalamak, en çokda sabır gerekiyor anlaşılan. Ben yaklaşık 2 yılı geçkin bir zamandır bekliyorum, hiç hamile kalamadım, artık tüp bebeğe geçildi. Bir aksilik çıkmazsa raporumun çıkmasını bekliyorum. İnşallah o güzel haberi vermek banada nasip olur,:emir_bebek: hem ikiz olsa fena olmaz hani, bir taşla iki kuş:1:

olacak inşalla canım seninde... herseyin bir zamanı var... sabırla dua etmek lazım bol bol hayatım :))

Bu arada 5.gun yerleşme oldu bende ve 6.gun sabahı idrar testinde sonuc silik sekilde pozitif cıktı... 6.gun itibariyle hergun idrar testi yaptım 10.gune kadar ve hergun sonuc daha da koyulastı... Yani 6.gun bile sonuc alınabiliyor tup bebekte...

Back
X