Öpüşme içerikli çizgi film

Benim oglumda 5 yasinda. Kesinlikle o kanali bilmiyor. Sadece trt cocuk ve minika cocuk. Minika go bile yok bizde.
Malesef telefonda video izledigi oluyordu. Ama hic hos seylerle karsilasmadim cohu kez. Coumu telefobumdan youtube silmekte buldum. Bunsefer google playden zombi oyunlari indirmeye basladi. Bu sefer google.playi sildim. Simdide googlun aesli komutunu ogrendi googlenin arama motorunu ekrandan kaldirdim. Bu sefer de samsungun kendi internet uygulamasinin sesli komutunu kesfetti. Fakat bunu kaldiramiyorum ya da devre disi birakamiyorum. Bir fikri olan var mi?
Telefona sifre koyun demeyin o sekilde davranmak istemiyorum. Sadece o farkinda olmadan sinirlamak istiyorum.

İyi de beş yaşında çocuk telefonu eline almamalı

Oğlum ilkokula başlayana kadar tableti yoktu telefondan da hiçbir şey izlemedi Google play vs de bilmedi

Çocuk orada zombi oyunu olduğunu Nasıl öğrendi ki Bence onu buna kim öğretti bunu bulun ve unutuncaya kadar bir süre telefonu ortadan kaldırın ya da internetini kapatın

Sadece çalınca konuşun mesela çantanızda olsun konuşunca geri koyun ortada olmayınca unutur

Kizim 9 yasinda, muzice ugur bocegi ve karakedi'yi beraber izleriz. Hic opustuklerini gormedik biz. Gerci okul tatil olali pek denk gelmedik ama biz seviyoruz bu cizgifilmi. Iyi ile kotunun savasi ve hep iyiler kazaniyor. :) Ben cok ters bir durum gormedim. Herkesin gorusu farkli tabi. Ben de winx icin endise duyuyorum, ruhlar falan var, korkak zaten iyice korkak oldu ama yine de izlemek istiyor, evde izleyemiyor ben izin vermiyorum da babannede internetten izliyor.
Hem zaten sizin cocuk kucukmus, mumkunse hic izlemesin.

Anne baba cocugunu neden dudaktan öper merak ediyorum, kurumumda bir bayanda oğlunu dudagindan öpmüs o resmi de watsaba koymuştu.Saçma bir sevme biçimi sanki

Bunun mantıklı hiçbir açıklaması yok
Bu tarZ sahnelerin ne toplum nE kültür ne de dinle alakası yok
Çocuk bu çocuk daha nE gerek var bu sahnelere
İşin kötü yanı toplum olarak bizlerde bazı şeyleri normal karşılamaya başlıyoruZ

3 yaşındaki çocuğa uygun bir kanal değil o ki ben ergenler açısından bile sakıncalı görüyorum bazı programlarını; fiziksel görünümün-popülaritenin üzerine çok eğiliyorlar. Cartoon Network var bir de, zaten daha yetişkinlere yönelik bir kanal; çizgi film-dizi diye millet sanıyor tamam çocuk işi; bilinçli izlemek lazım, kesinlikle çocuk kanalı değil CN mesela, o da Disneyle birlikte zaten. (Vakti zamanının Ay Savaşçısı da böyledir, genç yetişkin çizgi dizisi sınıfına girer, ama bizimkiler almış çizgi film aha çocuk işi diye Trtde çocuk kuşağı diye yayınlamış mesela, yeni geliyor o bilinç) Trt çocuk ve Baby Tvden başka kanal açılmaz bizde ki onların da saatleri vardır hepsini izleyemez. Trt çocukta da abuk sabuklara denk geldim, bu sadece öpüştü gördü değil; altmetne bakmak lazım.
Netten emin olduğunuz eğitici videoları bulun, onları izletin. 22 aylık oluyor benim çocuk, renk menk ne varsa İngilizce-Türkçe bitirdi. Oyun kanallarına bi bakın netten, izleyin, ayıklayın doğru bulduğunuzu indirin, bi çizgi film-video saatine sıkıştırın.

Bunun haricinde çocuk öpüşen çiftleri görsün sorun yok, çok güzel açıklanır; konusu gelmişken özel bölgeler öğretilir, bu sevgi gösterme biçiminin yetişkince olduğu izah edilir, çocuklar yanaktan öpebilir, sarılabilir vb. ve olası tehlikelere karşı da uyarılmış olur çocuk. Öyle gördü çocuk diye sapık mapık öpüşler demeye gerek yok.

Ben üstteki o kanallar üzerindeki yorumunu bilemem cünkü bakmiyorum. Konu bahsi olan cizgi filmi tanimiyorum mesela. Ancak su son yazdigin cümleler cok cok güzel yazmissin. Tam benim demek istediklerim. Hersey hep bir tabu haline geliyor ve asil önemli olan mesela özel bölge ögretilmesi, kimse onun vücüdüna ellemeye hakki yok gibi seyler ögretilmiyor. Hali ile cocuklar ergenlik döneminde daha zorlaniyorlar.

İyi de beş yaşında çocuk telefonu eline almamalı

Oğlum ilkokula başlayana kadar tableti yoktu telefondan da hiçbir şey izlemedi Google play vs de bilmedi

Çocuk orada zombi oyunu olduğunu Nasıl öğrendi ki Bence onu buna kim öğretti bunu bulun ve unutuncaya kadar bir süre telefonu ortadan kaldırın ya da internetini kapatın

Sadece çalınca konuşun mesela çantanızda olsun konuşunca geri koyun ortada olmayınca unutur
Aslinda bu konuda gercekten hassas davranmaya calisiyorum. Tablet almayi hic dusunmedik bile. Ama daha onceleri youtubeden niloya izliyordu. Cizgi filmlerin altinda o kadar alakasiz videolar ve reklamlari cikiyor ki sanirim ziplaya ziplaya kesfediyorlar.
Google playdan oyun indirmeyi öğrendiğini farkettigimde inanin ben de cok sasirmistim. Orda da sesli komutla oyunlar dediginde bir suru çeşit cikiyor onlari da ordan bulduğunu dusunuyorum.
Baska cocuklarin bukumdugu ortama girdigimde cok zorlaniyorum. Anneler veriyor telefonu veya tableti benim ki kaliyor tek basina. O durumda mecbur kaldigim zamanlar oldu. Sonralari sadece bir kac uygulama indirip google playi sildim ve o tarz ortamlardan uzak kalmayi tercih ediyoruz mumkun oldugunca.
Vebmalesef wifi ve mobil veri acio kapamayi da ogrenmis.

Trt çocuk açarım sadece bide öaşa başlayınca planet çocuk ama o kapalı bu ara onun yerine trtde haberin olsun teleli ye bakmıyolar diye minika çocuk açıyorum

Benimde 3.5 yaşında ve 5.5 yaşında kozlarım var öyle sahne görünce ayıp diyolar gittiğimiz yerde ne açarlarsa görüyolar bazen biz dizi izlerken diğer odaya geliyolar görüyolar
Çoğunlukla dikkat ederim ama ayıp diye bilmelerini de istiyorum birinin onu öpmesinin dokunmasının ayıp olduğunu bilmeli sonuçta
Ama sormazlar ayıp diye biliyolar ama neden demediler hiç zaten televizyondan sakınsam evimin 3cepesi parka bakıyo sağolsun çocuk parkı yapmış belediye ama köpekler ve 12\20 yaş aralığındaki sevgili çiftlerinin öpüşme mekanı ve küçük erkek çocukları da izliyo hayranlıkla
Bikeresinde ayıp değilmi küçücük çocuklar size bakıyo dedim erkek utandı kız daha boynuna sarılıyo 13\14 yaşlarındalar ve bakan erkek çocukları da benni azarladı abla ne güzel izleyip öğreniyoduk doya doya offf yaaa dediler ben utandım valla

Geçenler de minika da denk geldim. İki tane inek ama ayakta duruyorlar. Dişi ineğin kamera sadece göğüs kısmını alıyor. Karşıda erkek inek gözüküyor. Ve oraya bakıyor. Konusma da yanlış anlaşılacak cinsteydi. Oğlum izliyordu hemen değiştirdim. Sonra keşke çizgi filimin adına baksaydım şikayet ederdim diye pişman oldum

Çizgi film diye birsürü abuk sabuk görüntünün ve konusu bile olmayan şeylerin kanallarda yayinlanmasi çok yanlış. Fakat artık bu cağda böyle şeylerle çok karşılaşacağız ve önlem alamayacağız çaresiz kalacağız gibi görünüyor. Eğitimci olarak tek öngörüm elimziden geldiği kadar cocuklarimizi uzaklaştırmak ve ötelemek. Ama eninde sonunda bir şekilde görüp duyabiliyoar çocuklarımız. Keşke devlet bir kısıtlama getirse rtuk e bolca şikayette bulunalım. Böyle tuhaf çizgi-filmler ne eğitici ne de eğlenceli. Saçmalık

Kızım 2,5 yaşında. 2 yaşından beri günde 15 dk-30dk arası çizgi film izliyor. Ama asla TV izletmedim, hele o çocuk kanallarını çok saçma sapan buluyorum. Çizgi filmler çok denetimsiz. Youtube'da ona izletebileceğim çizgi filmleri önceden izledim, arşivledim. Şimdi onların arasından izliyor. Tv'niz internete bağlanıyorsa, böyle bir arşiv oluşturabilirsiniz ya da bilgisayardan izletebilirsiniz. Tavsiyelerim:

-Leo Junior, Akıllı Arabalar, Ekskavatör Max
-Super Simple Songs (şarkılar ingilizce, videolarla birlikte çok eğlenceli)
-Sevimli Dostlar
-Caillou
-Maria ve Billy
-Musti (kedi olan)
-Doktor Mac Wheelie'nin bazı bölümleri. Çünkü bazı bölümlerinde kız ve erkek oyuncağı gibi cinsiyetçi terimler geçiyordu, onları izletmiyorum.
- Smarta'nın sihirli çantası'nın bazı bölümleri (çok güzel bölümleri de kötüleri de var)
- Yardımcı Arabalar

Biz açtığımızda başlamisti, başında uyarı varsa bilemem ama izlerken yoktu. Ayrıca 7 yaş öpüşme sahnesi izlemek için yine de uygun bir yas degil ki

İyi de 7 yaşındaki çocukların birçoğu öpüşmeyi biliyor ki artık,izlemese bilmeyecek mi zannediyorsunuz :deli:
Disney Channel çocuğunuzun yaş grubu bir kanal da değil ayrıca.Cartoon Network de aynı şekilde.Bu kanalları açıp kanalları suçlamanız cidden garip,bu kanallar küçük çocuklar için değil artık şunu bir öğrense herkes.

Ben üstteki o kanallar üzerindeki yorumunu bilemem cünkü bakmiyorum. Konu bahsi olan cizgi filmi tanimiyorum mesela. Ancak su son yazdigin cümleler cok cok güzel yazmissin. Tam benim demek istediklerim. Hersey hep bir tabu haline geliyor ve asil önemli olan mesela özel bölge ögretilmesi, kimse onun vücüdüna ellemeye hakki yok gibi seyler ögretilmiyor. Hali ile cocuklar ergenlik döneminde daha zorlaniyorlar.

Yani öptü ah vah ne gerek var, açıklarsın çocuğa fırsat bu fırsat, öğretirsin. "Normalleştirme" filan denilesi bir şey yok zaten normal bir şey bu hayatının parçası, bunlar üzerine konuşulabilmeli her anne-çocuk yaşına uygun anlatılıp bilgi verilebilmeli hazır o fırsat gelmişken, çocuk kendisine çirkin dokunmaya kalkanları çekinmeden ayıklayabilmeli. Bilmeyince-geçiştirilince tehlikeye çok açık kalıyor işte.

Bi de her çizgi dizinin çocuklar için yapılmadığını, çizgi dizi izleyen yetişkinlere yönelik de hazırlandığını bilmek lazım.

Basit bi örnek vereyim CN çizgi dizilerinden; ben izliyorum, oturup bildiğin kafa boşaltmaya koca kadın izliyorum: Gumball.
Yetişkin esprileri bol bir çizgi dizi, Family Guy-Simpsons arasının bir tutam sadeleştirilmiş, gençleştirilmişi.
Yanlış bilmiyorsam çizerleri Adventure Time, Jonny Bravo ve Power Puff Girls'ün de çizeri. Bunlar da düzenli olarak CN'te dönen çizgi dizilerden. Şimdi bu kanal tamamıyla çocuk kanalı değil, çeşitli yaş gruplarına hitap eden, komple çizgi dizi yığılı karma bir kanal. CN'ü açsa mesela bilmeyen biri, oturtsa karşısına çocuğunu "Nasıl olsa çizgi film" diye salt çocuklara yönelik bir kanal diye... Gumball denk gelse, orada gerizekalı bir tavşan baba ile öfke kontrol sorunu yaşayan Kedi annenin, 3 evladıyla diyaloguna rastlasa "Allah kahretsin bu çizgi filmi yapanları, çocuklara ne izlettiriyorlar!" diye söver. Mesela şu bölümü daha geçen can sıkıntısına izledim 1.05 dakikasından sonrasını dinleyebilir merak eden:

Bu genç yetişkin, ergen çizgi dizisi mesela, 3-4 yaşındaki çocuk için uygun değil.

Disney'in de yanlış hatırlamıyorsam 3 ayrı kanalı var, bunlardan bir tanesi daha çocuklara yönelik; ha ben tercih etmiyorum, çünkü bazı konulara fazla marka-tüketici-görsel-moda-popüler olma kafasıyla yaklaşıyorlar, gerek yok diyorum çocuğun kafasını bunlarla yıkamaya erkenden. Asgari, kanalları - hitap ettiği yaş aralığını, içeriğini bilmek gerekiyor.

İyi de 7 yaşındaki çocukların birçoğu öpüşmeyi biliyor ki artık,izlemese bilmeyecek mi zannediyorsunuz :deli:
Disney Channel çocuğunuzun yaş grubu bir kanal da değil ayrıca.Cartoon Network de aynı şekilde.Bu kanalları açıp kanalları suçlamanız cidden garip,bu kanallar küçük çocuklar için değil artık şunu bir öğrense herkes.

+1
bunu yazacaktım ben de bu kanallar küçük çocuklar için değil

Yani öptü ah vah ne gerek var, açıklarsın çocuğa fırsat bu fırsat, öğretirsin. "Normalleştirme" filan denilesi bir şey yok zaten normal bir şey bu hayatının parçası, bunlar üzerine konuşulabilmeli her anne-çocuk yaşına uygun anlatılıp bilgi verilebilmeli hazır o fırsat gelmişken, çocuk kendisine çirkin dokunmaya kalkanları çekinmeden ayıklayabilmeli. Bilmeyince-geçiştirilince tehlikeye çok açık kalıyor işte.

Bi de her çizgi dizinin çocuklar için yapılmadığını, çizgi dizi izleyen yetişkinlere yönelik de hazırlandığını bilmek lazım.

Basit bi örnek vereyim CN çizgi dizilerinden; ben izliyorum, oturup bildiğin kafa boşaltmaya koca kadın izliyorum: Gumball.
Yetişkin esprileri bol bir çizgi dizi, Family Guy-Simpsons arasının bir tutam sadeleştirilmiş, gençleştirilmişi.
Yanlış bilmiyorsam çizerleri Adventure Time, Jonny Bravo ve Power Puff Girls'ün de çizeri. Bunlar da düzenli olarak CN'te dönen çizgi dizilerden. Şimdi bu kanal tamamıyla çocuk kanalı değil, çeşitli yaş gruplarına hitap eden, komple çizgi dizi yığılı karma bir kanal. CN'ü açsa mesela bilmeyen biri, oturtsa karşısına çocuğunu "Nasıl olsa çizgi film" diye salt çocuklara yönelik bir kanal diye... Gumball denk gelse, orada gerizekalı bir tavşan baba ile öfke kontrol sorunu yaşayan Kedi annenin, 3 evladıyla diyaloguna rastlasa "Allah kahretsin bu çizgi filmi yapanları, çocuklara ne izlettiriyorlar!" diye söver. Mesela şu bölümü daha geçen can sıkıntısına izledim 1.05 dakikasından sonrasını dinleyebilir merak eden:

Bu genç yetişkin, ergen çizgi dizisi mesela, 3-4 yaşındaki çocuk için uygun değil.

Disney'in de yanlış hatırlamıyorsam 3 ayrı kanalı var, bunlardan bir tanesi daha çocuklara yönelik; ha ben tercih etmiyorum, çünkü bazı konulara fazla marka-tüketici-görsel-moda-popüler olma kafasıyla yaklaşıyorlar, gerek yok diyorum çocuğun kafasını bunlarla yıkamaya erkenden. Asgari, kanalları - hitap ettiği yaş aralığını, içeriğini bilmek gerekiyor.

Çocuğa bu tür eğitimlerin verilip özel bölgelerin tanıtılması fikrine katılıyorum. Ancak birde olayın öbür yüzü var. Bu tür yayınlar izleyen ve bunu aşırı normalleştiren çocuklar okulda vb ortamlar da bu davranışları birbirleri üzerinde denemeye çalışıyor. Okullarda bu tür tacizler çok çok çoğaldı. Çocukların bu tür şeyleri bu kadar kolay keşfedebiliyor olması cinselliği de çok erken öğrenmelerine neden oluyor. Yani çok ince bir çizgi bu durum

Bahsettiğiniz çizgi film sizin çocuğunuzun yaşına uygun olmayabilir ama çocuklar öpüşme görmemeli diye bi kural olamaz. Filmlerde mutlu aile anıları daima anne babanın birbirlerine sevgilerini fiziksel olarak gösterdikleri sahnelerdir. Benim çocuğum olsa pepee izletmem mesela; evcilik oynuyorlar şila çocukları doyuruyor pepee radyo dinleyip hanım yemek hazırla diye söyleniyor. Bence esas sapıklık kızlar çocuk bakar yemek yapar erkek oturur hizmet bekler şeklinde kodlanan cinsiyetçilik

Belli kanallar var çok güzel çizgi film olan. Ama d smart var bende orda açıp izletiyorum. Tom ve jerry,scooby doo,tam benim büyüdüğüm çizgi filmler. Onun dışında çizgi film kalmadı açıkçası.
Saçma sapan karakterler beni bile rahatsız eden çizgi filmler var. Bence 7 yaş ve üzeri bile olsa çizgi filmlerde böyle şeylerin geçmesi çok saçma.

25. ekran olayını biliyosunuzdur? disney bunu çok yapıyo

Çocuğa bu tür eğitimlerin verilip özel bölgelerin tanıtılması fikrine katılıyorum. Ancak birde olayın öbür yüzü var. Bu tür yayınlar izleyen ve bunu aşırı normalleştiren çocuklar okulda vb ortamlar da bu davranışları birbirleri üzerinde denemeye çalışıyor. Okullarda bu tür tacizler çok çok çoğaldı. Çocukların bu tür şeyleri bu kadar kolay keşfedebiliyor olması cinselliği de çok erken öğrenmelerine neden oluyor. Yani çok ince bir çizgi bu durum

Bu aile ihmali ile ilintili bir şey ama, salt çizgi film işi değil.
"Bu yayınlar" dediğiniz kısım zaten ailece ayıklanmalı. Yukarıda verdim mesela Gumball, oturtup değil 3 yaşındaki çocuğa 7-8 yaşa da izletemezsiniz çünkü çocuklara yönelik bir çizgi film değil, daha genç daha yetişkin tarafa yönelik. Normal olması, bunun ailece doğru açıklanması ile ilgisiz davranılıp tvye çocuk emanet edilerek taciz olaylarına varması arasında fark var işte. "Öpüşme gördü de gitti denedi, sıkıştırdı arkadaşını zorladı" kısmı ayrı, "Öpüşme gördü, kendisine açıklandı, belki merak etti -öpebilir miyim?- dedi reddedildi, peki dedi" kısmı ile "Öpüşme gördü kendisine açıklandı, yaşına uygun olmadığını kavradı" kısmı da ayrı. Bu aile faktörü. Ve yasaklanan, üzerine konuşulmayan şeylerdir esas daha çok tacizi doğuran, bunu da demeden geçemedim.

Back
X