• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Öpüşme içerikli çizgi film

O değil de masallar ah masallar. Çocuklarıma ilk masal kitabı alacaktım heyecanlıyım. Hiç düşûnmeden hansel grateli aldım. Masal ya hani çocuklar için. Okumaya başladım. Üvey annenin çocukları istemediği kısıma gelince bi duraksayıp sansürledim orayı. Kötü duygu vermiim dedim. Öyle sansürleye sansürleye okudum. En son fırına gelince kalakaldım. Yanan fırına atıyo ya diye hayret ettim. Çocukluğumde belki 20 defa okumuşumdur. Ama ne kadar normal geliyodu. Şimdi masal kitabı almıyorum çocuklara. Neden masallardaki kötü karakterler hep kadın ve prenseslerin hepsi pasif, yardıma muhtaç ve güzel? Erkekler neden kendini bir prensese beğendirmek için birilerini alt etmek zorunda? En önemlisi neden tüm kızların hayatlarındaki en büyük amaç bir prensle evlenmek sanki sonsuza dek mutlu olcakmış gibi?

"Asi kızlara uykudan önce hikayeler" diye bir masal kitabı var, 100 kadar kadının gerçek başarı öykülerini ele alarak masallaştırmışlar. Kitap yorumlarında "Biraz detaysız-sade kalmış anlatım, daha çok ayrıntı verilerek işlenebilirdi" deniyor ama, yine de klasik prenses hikayelerine nazaran daha tercih edilesi bir anti prenses kitabı. Bi bakın isterseniz.
 
Yani cocugumuz bir yetişkin gibi opusse sorun olmaz. 7 yaşından büyük olması yeterli diyorsunuz? Egitimciyim, hukuk okuyorum böyle bir şeyin ikisinde de bir yeri yok. Demek ki toplumda normalleşmis.
Hukukta nasıl bir yeri olmasını bekliyorsunuz?

Ayrıca çizgi filmdeki şapur şupur bir dudaktan öpüşme miydi? Hiç sanmıyorum. Öpüşme dediğiniz dudaklarını birbirine değdirmeleriyse eğer, çocuğunuz bunu sokakta yürürken de görebilir.

Abarttığınızı düşünüyorum. Eğitimci olduğunuzu söylüyorsunuz madem, bu kanalı çocuğunuzun izlememesi gerektiğini nasıl düşünemediniz?

Eğitimci değilim, çocuk gelişimine fazla kafayı takan bir anne de değilim ama 4 yaşındaki çocuğuma TRT çocuk ve minika çocuk harici kanal açmam. Onda da yine seçili şeyleri izlemesine izin veririm.

Gidip de Disney channel, minika go, cartoon Network gibi daha yüksek yaş grubuna hitap eden kanalları açarsam da çocuk şiddet içerikli yayın gördü diye dert yanmam mesela...
 
Aynısını bizimki yapıyor 15 aylik ama dudak denk getiremiyor, bazen de denk geliyor. Dişleri çıkıyor ve denk gelen yeri ısırmak istiyor. Siz yanlış anlamış olmayın. Kaldı ki ben dudağından da öpüyorum. Ama henuz opme amaçlı yapmıyor.
Hayir bebegimi bilmezmiyim yanagimi veriyorum hayir yapiyor dudaga koymaya calisiyor esim ilk dediginde yanlis anlamistir o dedim ama kendim gorunce ikna oldum olabilir
Tabiki opebilirsiniz bana yanlis size dogru gelebilir ben bunda bir art niyet aramam evladiniz sonucta ben cocuklarimin bu durumu biz ona yaptigimiz icin normal sayip baskalari boyle birseyi yavrularimiza yapmaya yeltendiginde bu durumu sevgi belirtisi olarak normal kabul edip tepkisiz kalmasi anlatabildim mi dusunduklerimi
 
Bence okumayın.Hansel ile Gretel bende büyük bir etki yaratmıştı,çok korkutucu gelmişti.Kuzenimin ilk anlattığı anı hala hatırlarım mesela.Benzer hikayeler,filmler vs görünce irkilirim.
Her şey çok pembe olmamalı bana göre de ama küçücük çocuklara ağır kötülük içeren şeyler de okunmamalı.

Ayy ben de şimdi yeğenime kırmızi başlıklı kızı anlattığımı hatırladım. Kurda kadar problem yok oraya gelince korkardı. Benim hoşuma gider bidaha anlatırdım. Ben de daha gençtim o zaman. Şimdi delikanlı oldu yeğenin. Bi ara özür dilemeliyim ondan.
 
"Asi kızlara uykudan önce hikayeler" diye bir masal kitabı var, 100 kadar kadının gerçek başarı öykülerini ele alarak masallaştırmışlar. Kitap yorumlarında "Biraz detaysız-sade kalmış anlatım, daha çok ayrıntı verilerek işlenebilirdi" deniyor ama, yine de klasik prenses hikayelerine nazaran daha tercih edilesi bir anti prenses kitabı. Bi bakın isterseniz.


Benimkiler erkek ama yeğenim için bakabilirim. Teşekkürler tavsiye ićin. Ya da başlığını okumadan benimkilere de okuyabilirim :)
 
Benimkiler erkek ama yeğenim için bakabilirim. Teşekkürler tavsiye ićin. Ya da başlığını okumadan benimkilere de okuyabilirim :)

İlla klasik masallar, birinin masallaştırmış olması da gerekmiyor, başarılı yazarlar-bilim insanları-sanatçılar-sporcular bunların gerçek yaşam öykülerini masal olarak çok güzel anlatabilir, kendiniz de internetten notlar fotoğraflar çıkarıp defterleştirebilir, anlatırken masal havası verebilirsiniz. Gerçek hayattan uyarlanmış filmler filan, bunları da masallaştırmak kolay olur. Ben denk geldikçe not alıyorum. Benimki şimdi ne hikayeden ne masaldan anlar, ama anlayacağı çağa kadar böyle masallaştıracağım şeyler var. Eğlenceli de olur. :)
 
İlla klasik masallar, birinin masallaştırmış olması da gerekmiyor, başarılı yazarlar-bilim insanları-sanatçılar-sporcular bunların gerçek yaşam öykülerini masal olarak çok güzel anlatabilir, kendiniz de internetten notlar fotoğraflar çıkarıp defterleştirebilir, anlatırken masal havası verebilirsiniz. Ben denk geldikçe not alıyorum. Benimki şimdi ne hikayeden ne masaldan anlar, ama anlayacağı çağa kadar böyle masallaştıracağım şeyler var. Eğlenceli de olur. :)


Çok iyi fikir :) benim için günün en kârlı anı oldu.
 
Aslinda bu konuda gercekten hassas davranmaya calisiyorum. Tablet almayi hic dusunmedik bile. Ama daha onceleri youtubeden niloya izliyordu. Cizgi filmlerin altinda o kadar alakasiz videolar ve reklamlari cikiyor ki sanirim ziplaya ziplaya kesfediyorlar.
Google playdan oyun indirmeyi öğrendiğini farkettigimde inanin ben de cok sasirmistim. Orda da sesli komutla oyunlar dediginde bir suru çeşit cikiyor onlari da ordan bulduğunu dusunuyorum.
Baska cocuklarin bukumdugu ortama girdigimde cok zorlaniyorum. Anneler veriyor telefonu veya tableti benim ki kaliyor tek basina. O durumda mecbur kaldigim zamanlar oldu. Sonralari sadece bir kac uygulama indirip google playi sildim ve o tarz ortamlardan uzak kalmayi tercih ediyoruz mumkun oldugunca.
Vebmalesef wifi ve mobil veri acio kapamayi da ogrenmis.

Tek çözüm telefonu o ortada iken bozuldu deyip kapatmak ya da şarj etmemek

Bir de başkaları veriyor benimki bakıyor gibi ortamlar ile de mücadele lazım

Size değil yazdıklarım ama okuyanlar için fikir olsun dedim siz zaten çözmeye çalışıyorsunuz anladığım

Arada görüştüğümüz komşular vs verirdi tablet telefon ellerine ben de oturur oyun kurardım hikaye anlatırdım kendi muhabbetimi bırakıp

Onların çocukları da sonra oyuna gelirdi

Telefon her an ulaşılabildiği için daha zararlı zira sıkıldığı anda muzıklanıp alıyor bir çok çocuk

Ya da tehdit sen şunu yapmazsan ben de telefonu alırım vs

Çözüm minimum telefon yani anne baba da onsuz yaşamalı
 
  • Beğen
Reactions: sel
Disney channel , carton network vb kanallar zaten böyle çizgi filmlerle dolu .
Bence çizgi film konusunda daha seçici davranmalısınız . Hatta kanal açmak yerine kemdi seçtiğiniz çizgi filmleri video olarak acın .
Gerçekten çocukların zihinlerini bulandirmak için çok çalışıyorlar.
 
Benim çizgi filmlerde en dikkatimi cekenlerden biri hep bir anneden babadan saklama çabaları.
Gizli kahraman olur saklar, düş kurar saklar v.s
Bunlarda inceden işler çocuklara.
Evet bu benim de dikkatimi çekti. Çocuklar yaşadıkları şeyleri ailelerinden saklıyorlar. Yalan söylüyorlar. TRT Çocukda da var. İzleyen çocuklar da aileden sır saklamayı öğreniyor bence bu çok tehlikeli
 
Seni alintiladim ozellikle aryacim , diyecegim birkac sey var aslinda hic topa girmek istemiyordum cunku bir haftadir korkunc bir moral bozukluguyla yasiyorum ama soylemeden duramiyorum herzamanki gibi

Sevgi dolu bir ailenin cocuguyum , babam 70 , annem 59 yasinda , hala el ele tutusarak yururler , cocuklugum onlarin el ele tutusmalarini ve minik ipucuklerini gorerek gecti
Erkek kardesim her daim babasini ornek alir , sevyi dolu genc bir adamdir , beraber oldugu kadini el ustunde tutar , agzindan ne bir hakaret cikar ne asagilama , ona gore kadin degerlidir , sevgi verir

Kocam asik bir ciftin cocugu , ailesi vefat etmis ama aklinda hep el ele dudak dudga olduklari anlari var , hayati boyunca hep annesiyle babasininki gibi bir iliski hayal etmis , bana karsi mukemmeldir , kadin degerlidir , onunde sevgi ve saygiyla egilecek varliktir der hep

Benim iki tane cocugum var , evde surekli opusuruz kocamla , mutfakta cay koyarken bile gider dudagina opucuk koyarim
Cocuklarim bunlari gorerek buyuyor

10 yasindaki oglum sapik olmadi , tam tersi duygusal , sevgi dolu , vicdanli , merhametli bir cocuk
Gerci bu ara kizlara karsi bir onyargi doneminde , opustugumizd3 iyy igrencsiniz diyor bizde guluyoruz , esim normal tepkisi bir seneye gececek diyor

Yani opusmek guzel bir eylemdir , sevgi icerir , sevgi dolu ailede buyuyen cocuklar saglikli iliskiler kurar , boyle ailede buyuyen kadin gidip de kendisine kotu davranan bir hanzoya asik olmaz , ben mesela 40 yasinda bdv de ogrendim vajinusmusu hic duymamistim cunku hic korkmadim erkeklerden ve cinsellikten

S8mdi tum bunlari yanlis anlayip , oldu o zaman cocuklara porni da izletelim diyenler cikacaktir cunku kafalarinda opusmeyi porno ile bir tutuyorlar
Ama bende surekli kontrol ederim cizgi filmleri ve izledikleri filmleri

Ancak sevgi dolu opucuk sapkinlik degildir ve cocuklarin sahit olmasi gerrken birseydir

Alintilama yapanlara cvp vermryecegim , herhangi bir polemige karidmak istemiyorum

Olması gereken bu. :KK52:
Babam anneme iltifatlar düzen, bahane çıkarıp gün içinde yanağına buseler konduran bir adamdı ve hala da öyledir, annem de kakır kakır güler "Aa çocuklar var" diye sonra o da öper. Biz iki kız da bu iletişimi görerek büyüdük ve her seferinde biz de güldük, hoşumuza gitti. Biz sapık mı olduk? Olmadık, aksine özel ilişkilerimizde bunu aradık.

Ha şimdi bizim minikten örnek vereyim, eşimle birbirimizi öptüğümüzü ne zaman görse koşa koşa gelir kucağa atlar, bir şekilde aramıza girer, eliyle iter suratlarımızı, ayrı ayrı öpücük alır bizden, sonra gider. Bize yasak birbirimizi öpmek, tüm öpüşler onun olmalı, ağır kıskanç bit kadar şey. :KK70: Bu da 2 yaşın bi sonucu değil mi?
 
Olması gereken bu. :KK52:
Babam anneme iltifatlar düzen, bahane çıkarıp gün içinde yanağına buseler konduran bir adamdı ve hala da öyledir, annem de kakır kakır güler "Aa çocuklar var" diye sonra o da öper. Biz iki kız da bu iletişimi görerek büyüdük ve her seferinde biz de güldük, hoşumuza gitti. Biz sapık mı olduk? Olmadık, aksine özel ilişkilerimizde bunu aradık.

Ha şimdi bizim minikten örnek vereyim, eşimle birbirimizi öptüğümüzü ne zaman görse koşa koşa gelir kucağa atlar, bir şekilde aramıza girer, eliyle iter suratlarımızı, ayrı ayrı öpücük alır bizden, sonra gider. Bize yasak birbirimizi öpmek, tüm öpüşler onun olmalı, ağır kıskanç bit kadar şey. :KK70: Bu da 2 yaşın bi sonucu değil mi?
Ahhaa duzelecek tatlim
Benim sipa da yapardi onu sonra cekiliyor aradan
Ama mesela aile kucaklamamiz vardir , esim pat diye beni tutar sarilir oglan da hemen oleyyy diye kosarak gelir aramiza girer ona da sariliriz , simdi mila ogrendi o da kosarak gelip bacaklarimiza sariliyor
Sevgiden olecez yakinda
 
Ahhaa duzelecek tatlim
Benim sipa da yapardi onu sonra cekiliyor aradan
Ama mesela aile kucaklamamiz vardir , esim pat diye beni tutar sarilir oglan da hemen oleyyy diye kosarak gelir aramiza girer ona da sariliriz , simdi mila ogrendi o da kosarak gelip bacaklarimiza sariliyor
Sevgiden olecez yakinda

İnsan tazelenir ya. ^_^
 
Bebek tanimadigi birseyi nasil algiliyor merak ettim? Cocuklar bizim gibi düsünmüyor. Cinselligin ne oldugunu bile bilmiyorlar. Beyin bilmedigi seyi nasil algilasin? Bu konu bundan dolayi bile cok abartili geliyor bana.
İnsan beyni bilinç ve bilinçaltından oluşur. Bilinçaltı buzdağının görünmeyen kısmı gibidir. Bir Bebek doğduğundan bu yana etrafındaki olaylara karşı bilinçle yaklaşamasa da beyin aktif haldedir her zaman ve her şeyi kaydeder. Kaydedilen olumlu olumsuz bu tür olaylar ilerde kişinin davranışlarının şekillenmesinde rol oynar. Şöyle düşünün, psikolojik hastalıkların çoğunun temelinde çocuklukta yahut bebeklikte yaşanan ihmal istismar özellikle cinsel istismar yatar. Küçük çocuğa uygulanan istismarın çocuk farkında değildir elbette ama yaşanılanlar kamera gibi kayıt altında, bilince değil bilinçaltına yerleşiyor. İlerde de psikolojik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kişinin karakterini de etkileyebiliyor. Bu yüzde yüz olan bir şey değil ama etkisiz olan bir durum da değil. Size tavsiyem izlemediyseniz dövüş kulübü filmini izleyin. Orada her şeyi açık açık anlatıyor brad bitt amca :)
 
İnsan beyni bilinç ve bilinçaltından oluşur. Bilinçaltı buzdağının görünmeyen kısmı gibidir. Bir Bebek doğduğundan bu yana etrafındaki olaylara karşı bilinçle yaklaşamasa da beyin aktif haldedir her zaman ve her şeyi kaydeder. Kaydedilen olumlu olumsuz bu tür olaylar ilerde kişinin davranışlarının şekillenmesinde rol oynar. Şöyle düşünün, psikolojik hastalıkların çoğunun temelinde çocuklukta yahut bebeklikte yaşanan ihmal istismar özellikle cinsel istismar yatar. Küçük çocuğa uygulanan istismarın çocuk farkında değildir elbette ama yaşanılanlar kamera gibi kayıt altında, bilince değil bilinçaltına yerleşiyor. İlerde de psikolojik rahatsızlıklara yol açabiliyor. Kişinin karakterini de etkileyebiliyor. Bu yüzde yüz olan bir şey değil ama etkisiz olan bir durum da değil. Size tavsiyem izlemediyseniz dövüş kulübü filmini izleyin. Orada her şeyi açık açık anlatıyor brad bitt amca :)

Cok tesekkür ederim fakat ben bilinc alti ne oldugunu gayet biliyorum. Güclüdür de. En basit bir koku bile insan hafizisina kayitli olup belli seyler ile iliskilendirebiliyoruz.

Ben bilincalti yok demiyorum. Elbette var ve elbette bebekler etkilenir fakat tanimadigi saniyelik ekranda gördügü seyi porno ile esdeger görmek yada cocuklari cinsellige yönlendiriyor demek cok agir seyler. Bunlarin birbirine bagli oldugunu sanmiyorum (causal effect). Ki buda eger var ise.

Konuda degindigim nezdimde cocuklar ve tv konusunda yada oyuncak konusunda cok daha farkli ve cok daha büyük sorunlar var.
 
Olması gereken bu. :KK52:
Babam anneme iltifatlar düzen, bahane çıkarıp gün içinde yanağına buseler konduran bir adamdı ve hala da öyledir, annem de kakır kakır güler "Aa çocuklar var" diye sonra o da öper. Biz iki kız da bu iletişimi görerek büyüdük ve her seferinde biz de güldük, hoşumuza gitti. Biz sapık mı olduk? Olmadık, aksine özel ilişkilerimizde bunu aradık.

Ha şimdi bizim minikten örnek vereyim, eşimle birbirimizi öptüğümüzü ne zaman görse koşa koşa gelir kucağa atlar, bir şekilde aramıza girer, eliyle iter suratlarımızı, ayrı ayrı öpücük alır bizden, sonra gider. Bize yasak birbirimizi öpmek, tüm öpüşler onun olmalı, ağır kıskanç bit kadar şey. :KK70: Bu da 2 yaşın bi sonucu değil mi?

:KK70: :KK70:

Ay seninki ne tatliymis! Baya güldüm okuyunca. Umarim saglikla büyür kizin.
Benimki daha 16 aylik. Bizim gelecegimizi gördüm sanki :-)
 
Bugun kutuphaneye gittim, bir kac kitap bir kac yasina uygun dvd aldim.
Hic o kanalmis bu kanalmis, illuminatiymis, 25. Kareymis kafama takmadan izleticem :)

O susam sokagini izlerkeb kikir kikir gulecek, kucuk merak edip oturacak tv yi degil abisini izlicek.

3,5 yas icin konusursak ise kres sonrasi o kadar aktivite uzerine tv bana biraz fazla geldi, bence hic bir sey yapmadan hatta sıkılmasina da izin vererek biraz sakin zamana da zorlayin cocugunuzu.

Opusmeyi sadece tv de gormesin, anne babayi da gorsun diye dusunuyorum ben de, ben cocuklari dudaktan opmem, onlar babalarini optugumu gorunce arada isterler, aciklarim konu kapanir,cok sikintili bir mesele degil.
 
Yok artik! Bizde Star Wars'i cok severiz. 2-3 yil önce yeni filmi tekrar ciktiginda ve R2-D2'yi görünce gözlerim dolmustu yav. Televizyonda ciktiginda asla kacirmayiz. Kizimiz ile bu filmi paylasmayi bekleyemiyoruz. Ve "aman tanrim, darth vader babasimiymis" diye saskin olmasi :KK70: Ama ondan önce tabi Harry potter var tabiki!

Simdi ne yalan söyleyim, sana hayranligim iyicene artti :KK200:

Harry potter ben de cok severim ama cocuklara hic uygun degil ya:(
Benim sipa da benim gibi korkak, +18 de anca izleriz saniyorum
 
Back
X