Öpüşmek yasak mı?

Valla yasak mı değil mi bilmiyorum beni de ilgilendirmiyor şahsen ama açıkçası dışarda bu tip görüntüler görmek midemi bulandırıyor. Başkasının "özel" olması gereken hayatını görmek hiç hoş değil.
Sadece meraktan soruyorum kücük bir busenin nesi sizin midenizi bulandırıyor ve bunu nasıl özel birşey olarak adlandırıyorsunuz?
Gerçekten merak ettim laf falan söylemek için sormuyorum. Belki mantıklı gelebilir bana cevabınız.

Her insan bir dine inanmak inançlı olmak zorunda değil ama hepimiz insan olmak zorundayız
Var olan sistem insani değerlerden çok bir dini kültürü benimsiyor özendiriyor besliyor ve görmezden geliyor hataları işte orada sorun başlıyor ve büyüyerek kutuplaşmaya neden oluyor
Buradaki kutuplaşma buz dağının görünen yüzü

Biz bir evde değil, bir dünyada yaşıyoruz. Dünyada bir çok inanış, bir çok tercih var. Ama insanların karakter ve kişiliklerini dini inanışları değil, hayata karşı duruşları belirler. Ama bunu anlamak yerine, insanları inanış biçimlerine göre siniflandirmak hoşumuza gidiyor.

Iyiyken herkes güllük gulistanlik, aman mazallah bir konu acilmayiversin, ne kâfirlik bırakıyorlar, ne imansızlık. Ve hep ne Oluyor, insanları bu şekilde yaftalayanlar dikkat edin, saygı bekler.

Işte bu nokta da dediğinize çıkıyor, buz dağının görünen yüzü.

Mevzu insanların inanışlarına kadar indiyse, ve biz inanışa göre insan kategorize ediyor olduysak, zaten çok konuşacak bir şey kalmamış...

30 yaşında öğretmen bir kadınsınız. Sevgiliniz sizi işe bırakırken o masum dediğiniz öpücüğü bırakabiliyormu? İnş ilkokul öğretmeni değilsinizdir, öğrenciniz sizi o şekilde görse evladım git annen baban sana doğru yanlışı öğretsin diyeceksiniz herhalde.
Annenizin babanızın yanında , iş ortamında yapamadığınız davranışları toplum içinde yapmayın...
Ne şekilde görse? Ne var görseler? Birbirini seven iki insan ayrılırken birbirini öpüyor. Ne var bunda?

Abartı birşey yapmadık diyorum zaten nyargısız okunsa keske mesajlarım

Konumun başındayım zaten bu kadar önyargı bana fazla cidden
Ön yargı sana değil herkese çok fazla geliyor.

Neyse biz arkadaşlarla seviyeli şekilde bilgi alışverişinde bulunduk. Burda işimin kaldığını düşünmüyorum :)
İyi forumlar

Niye burada şu son 4-5 gündür böyle konular açılıp duruyor? Çok üst üste mi geliyor, bana mı öyle geldi ama üyelerin yarısı banlı hala.

Hayır ne tartışılıyor ben onu da anlamadım; öpücük vermiş, yasak demiş. "Yasağını öpeyim" demelik an işte.
İki öpücükten ne oluyor, ehlakımız mı bozuluyor, navmısımızı mı kaçırıyorlar?

Malesef bizim toplumumuzda bunu farklı algılayanlar var buda bastırılmış cinselliktir.
Aile tarafından sürekli öpüşen bir insan görüldüğünde “kapat gözlerini”baskısı olduğu için ayıp karsılanmakta.
Ama tam tersi küçük bir buse bana göre insanın yüzünde tebessüm oluşturmalıdır.
Çünkü arada aşk vardır sevgi vardır...
Yaşadığım üzüntüyü hemcinslerimle paylaşamayacak duruma gelmişiz. Çok acı ve çok üzüldüm. Karşımda bir çocuk olsaydı bu hareketi yapar mıydım hiç mi mantık yok anlamıyorum ki. Birinin konu dışı yaptığı hakaretlerde benim üstüme kaldı cevap veren ben değildim halbuki o kişiye vermeselerdi keşke

Konu sahibi sanki sözlümle Fransız öpücüğü tadında öpüştük demiş gibi hemen saldırıya geçilmiş.:KK14:
Çünkü günaaaahhhhh! Ayııııp! Tüü kaakaa!

Fakat eşi tarafından bir kadın darp edilse kocasıdır yapar.. Kocasıdır bize ne? Size ne? O kocasıdır. Sevgilisi ile biri kavga etse araya girilmez çünkü onlar çift.

Nasıl zihniyete sahip olduk biz böyle?
:kızgın:

yahu bende sokak ortasında herkes opussun demiyorum zaten.
ama bu hiddet celal ne?
bir ton laf saymak yerine geçip gitmek daha kolay değil mi?
çocuklarımızla bir birey olacak hep çocuk kalmayacak.
onları bu şekilde koruyamayiz.
tü kaka yapıp belli bir yasa kadar uzak tutarız ee sonra?
orda burda kapı arasında millet gozlerler.
opusen birini görünce uzaylı gibi bakarlar.
sadece sınırlar içinde ortayı bulmak lazım bana göre.
Şisdetli celalli sizsiniz ben değilim, sokakta sarılırsın anlık öpüşürsün, kocama kanım kaynar çeker öperim ama heran vıcık vıcık öpüşen koklaşan insanlara diyorum ben. Ki onlara bile ağzımı açmam banane. Kimene.

Cogumuzun basina da benzer seyler gelmis.
Bir gun Saraçhane parkinda esimle oturuyoruz, evliyiz sevisecek yerimiz de var yani.
Neyse benim moral bozuk, aglamaktan yuzum carsamba pazarina donmus, belli ki bir derdim var, basimi esimin omzuna yasladim, esim de sadece sacimi oksadi. Dedenin biri geldi ayip oluyor aile var bidibidi biseyler soylemeye basladi, esim kalkti ayaga sen kimsin benim karima laf ediyorsun diye ustune yurudu adamin.
Ve adam dahil cevredeki bikac kisi kusura bakma EVLİ olduğunuzu bilemedik minvalide biseyler soyleyip ozur dilediler.
Ne ki bu simdi? Iki genc insan birbirine sariliyor, ahlak bozuyorlar ama evlilermis sorun yok...
Iste bu toplumsal ikiyuzluluk de benim midemi bulandiriyor.
Yok siz kesin öpüşmüşsünzdür saç okşama değildir o. Ne kadar acı değil mi görmeden tanınmadan suçlanmak. Keşke hiç gitmeseymişiz oraya. Kusura bakmayın mesajınız üzerinden yazdım. Hayırlı forumlar herkese. Hoscakalın.

Niye burada şu son 4-5 gündür böyle konular açılıp duruyor? Çok üst üste mi geliyor, bana mı öyle geldi ama üyelerin yarısı banlı hala.

Hayır ne tartışılıyor ben onu da anlamadım; öpücük vermiş, yasak demiş. "Yasağını öpeyim" demelik an işte.
İki öpücükten ne oluyor, ehlakımız mı bozuluyor, navmısımızı mı kaçırıyorlar?
Mikserin biri girdi ,dağıttı parçaladı,hakaretler yağdırdı,sonrada özür diledi gitti!Çok şey kaçırdın,çanak tutanlarda ayrı!

Merhaba bayanlar iki gün önce sözlümle maşukiyeye gittik kahvaltıya. Hava çok soğuktu bizde birbirimize sarılarak oturduk. Biz genel olarak hep elele sarılarak gezen bir çiftiz. Neyse sözlüme sarıldığım esnada saniyelik bir öpücük olayı oldu. ( gerçekten saniyelik birşeydi) Garsonlar gelip bize yasak olduğunu söyleyip bildiğiniz kovdular! (Sarılarak oturmakta yasakmış bu arada). Hizmet kalitesi açısından da bir sürü turist vardı onlara gösterdikleri ilginin tevazunun onda biri bize gösterilmedi ek olarak.

Kısaca çok uzun süreli olmayan, cinsel anlamda duygular oluşturabilecek teşhircilik içermeyen masum bir buse Türkiye sınırları içinde ceza hukukuna dahil bir eylem midir? Bu muamele için elimden geleni yapmak istiyorum. Hukukçu arkadaşlar varsa onlarda yol gösterirse sevinirim.
toplu yerlerde
kafelerde restaurantlarda otobüslerde birbirine yapışık oturan ve sürekli sevişecekmiş gibi birbirlerine bakan çiftlerden hiç haz etmiyorum

sizin durumunuz nasıldı bilmiyorum ama bazen öğle yemeklerinde kafeye ya da restorana gittiğimde erkek güya kızın elini tutuyor beline sarılıyor ama resmen dokunusları ile bayanı tahrik ediyor.

bu durum beni çok rahatsız ediyor
bu tarz insanlar evlerinde ya da otel odalarında kur yapsınlar birbirine

ben de hoşlanmıyorum

Güzel manzaralı bazı yerlerde her zaman böyle olaylarla karşılaşma ihtimaliniz daha yüksek çünkü belediyeler 'iyi anlaştıkları' işletmecilere peşkeş çekiyorlar oraların kullanım hakkını. İşletmeciler de kafalarına göre at koşturuyor arkalarına güvenip. Sevgiliyle öpüşmeyi bırak kocaman parkurlu bir parkın ortasındaki küçük çay bahçesini işletenlerin 'parkta köpek gezdirmek ve bisiklete binmek yasaktır' diye bir taraflarından kural uydurduğunu gördü bu gözler. :işsiz:

Kısacası burada konu sokaktaki çarşaflıların veya sevgililerin çocuklarımızın ruhsal ve zihinsel sağlığı üzerine olumsuz etkileri değil. Herkesin onun ailesi gibi yaşamadığını görmek ne çocuklara ne yetişkinlere zarar verir. Buradaki tek sorun işletmenin işgüzarlığı maalesef.

Şisdetli celalli sizsiniz ben değilim, sokakta sarılırsın anlık öpüşürsün ama heran vıcık vıcık öpüşen koklaşan insanlara diyorum ben. Ki onlara bile ağzımı açmam banane. Kimene.
ee sorun ne o zaman.
siz ağzınızı acmiyorsunuz ben acmiyorum.
niye birbirimizi alintiliyoruz.:))
burada celallanecek son insan benimdir heralde mesajlarimi okuyabilirsiniz.:)
sevgiler

kapalıyım biliyorsun, lisedeyim o dönem eyleme de katıldım, coplandım ama geldiğimiz noktayı göz önünde bulundurursak kendi adıma aşırı rahatsızım.. her iki tarafta da müthiş bir kinlenme var evet, ama gücü elinde tutan insanlar körüklüyor bu bölünmeyi.. bu ülkede her zaman döner ya devran, o yüzden sonumuzun iyi olacağına dair hiç inancım yok..

Konuyla alakasız ama merak ettim, kapalı mısınız cidden?

black mirror 4.sezon 2. bölüm.. takacaksın çipi çocuğa, öpüşen mi var hemen "sansür on" modu, bitti gitti :KK53: baktın ki evliler "sansür off" oh mis :)

ya dimi, teknoloji o seviyeye gelene kadar da nikahı kıyıp "gelini öpebilirsiniz"le idare edelim :KK14:
bas nikahı, kondur buseyi, nikahsız öpüp çoluk çocuğu psikolojisini bozma :olamaz:

ee sorun ne o zaman.
siz ağzınızı acmiyorsunuz ben acmiyorum.
niye birbirimizi alintiliyoruz.:))
burada celallanecek son insan benimdir heralde mesajlarimi okuyabilirsiniz.:)
sevgiler
Ben hiç celallenmedim ama sizde bana kullandınız...sevgilerrr arkadaşımm;))))

Yani ben de dışarda sürekli mıç mıç çiftleri sevimli bulmuyorum ama bu bana "itici geliyor, yapılmamalı" deme hadsizliği vermez.

Ben de öperim nişanlımı arada dudağından kısa. Uzunu eve saklıyorum :halay: ama bana çıkıp "hoop aile var, oo ayıp vs" diyecek adamı da sakat bırakırım. Net.

Back
X