Öpüşmek yasak mı?

İsteyen istediği yerde öpüşsün ya abartmadan.

Ama insanlar da onları görünce bir otel bulun kendinize diye düşünmek zorunda kalmasın:eğlence:

ben kitap okuma konusunda çok ama çok seçiciyim piraye.. eğer bir adam "çocuklara kırmızı giydirmeyin" gibi bir şey deyip bunu da şehvete bağlıyorsa kitaplarında ölümsüzlüğün sırrını da verse o kitap ve yazarı benim için bitmiştir.. çünkü herkes senin gibi durup düşünmüyor, irdelemiyor, sorgulamıyor.. o adamın okunduğu kesim çocuklarına kırmızı giydirmeyeceği gibi kırmızı giydirenleri de ahlaksız ilan etmeye başlayacak, yaşanmamış şeyler değil sonuçta.. ben olsam yasaklarım, bütün samimiyetimle söylüyorum..
Ben bu Adem güneş i buraya üye olduktan sonra öğrendim iyi mi ki boyum kadar kızım var. :KK45:

Bal gibi de öper eşim,çocuğumda görsün bu pislik dünyada ahlakını bozacağı benim masum öpücüğümse, bir durup düşünsün yetiştiren...

sokakta öpüşen çift görünce çocuğun ahlakı nasıl bozuluyor orası da ayrı muamma.

Opusmek yasak falan degil bitaraflarindan kanun uydurmasinlar, ve sizin yerinizde olsam konuyu yasal mercilere tasirim. Kimse kimseyi boyle bir sebepten mekandan kovamaz.
Ayrica kucuk bir buseden neden mide bulanir ki? Kimse sevdigini opmuyor mu? O minik opucuk ha dudaga ha yanaga konmus, sonucta colk colk sesli bir fransiz opucugunden bahsedilmiyor.
Ki ona gelene kadar yolda tukurerek gezen, agzini sapirdatarak yemek yiyen, fircalamadigi dislerindeki maydanozla siritan herhangi bir bireyden mide bulanmali ama onlara kimse tepki göstermiyor. Konu ahlaksa otobuste yol boyu amk diye bagira bagira konusan, genc kadinlari taciz eden, parkta kadin doven genc erkeklere de tepkisiziz. Cunku toplum olarak sevgiyi cekemiyoruz biz.

:KK14: demek ki ne yapacak mışız,torun yetiştirirken,adem güneş denilen şahsın kitaplarını okumayacamışız.

Aman aman bizden uzak olsun bu vatandaş.:sopa:

Evin bütün odaları sizin. Yatak odasında, çocuğun yanında yapmak zorunda değilsini diye belirtiyor kendileri.

Fantazi diğer odalarda yani..

Bu ne ki? Ne büyük saçmalıkları var kitabında. Biraz mantık sahibi insan alıp yakar o kitabı..
2 yaşına kadar anne ile aynı yatakta 4 yaşına kadar aynı odada. Adı da Anadolu tarzı pedagoloji olmuş.. Adam açık açık kadın çalışmasın evde oturup çocuğa baksın diyor..

Böyle zihniyetler yaşamasın bir zahmet..

4 yasina kdr ayni odada mi yatsin :) adam kafayi yedi herhalde..yaw millette sasirdi kimi dinleyecegini artik..her kafadan bi ses cikiyo..bu aciklama cok sacma..sirf merakindan bu adami arastircam..

15 sene filan oluyor. Okuldan çıkmış eminönünden vapura bincez, sahilde yürüyoruz. O zaman sevgilim yok herhalde. Bir çift görmüştük, turist olduklarını sanıyorum. Böyle bir öpüşme yok. Uzaktan görmemize rağmen dikkat çekiyor. Tasvir etmek istemiyorum:halay:
Olan var olmayan var diye bağırmıştım, ne gülmüştü millet, destek veren olmuştu çok. Ama hep kıskandığımızdan:KK50:

Bana yanlış gelen ve uygun bulmadığım birden fazla açıklaması olduğu için 10 tane söylediği şeyden 9'u doğruysa o 1'inin çok ciddi bir yanlış olmasından ötürü diğerlerine de şüpheyle yaklaşmama sebep oluyor. Mahremiyet eğitimi konusunda Prof. Dr. Bengi Semerci'nin de kitabı var. İsmi "Çocuklarımızla Cinsellik Hakkında Nasıl Konuşmalı?" Onu da okursanız daha iyi bir karşılaştırma yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim
En kisa vakitte okuyacağım

Çocuk da çocuk !!
Çok merak ediyorum çocuğunuz karısını döven bi adam görünce de uzaydan gelmiş gibi "anne bu ne" diyecek mi ?
Demez ama niye desin hergün haberlerde görüyor zaten. Çünkü kadını dövmek değil, sevmek ayıp.

Toplum ahlakı bozuluyormuş :KK70: Pardon hangi toplum ahlakı ? Biz ahlaklı bi toplum muyuz ? :KK37:

Evet evet öpüşen insan görürsek ahlak bozulur, hatta dünyanın en ahlaklı ülkeleri de Ortadoğu'dadır. (!)

Hukuki boyutunu bilmiyorum ama sevgiden nefret eder olduk. Sevgi insanlara nasıl iğrenç gelir bilmiyorum. Orada hödük adamın teki karısına bağırsa bi tokat çaksa garsonların gıkı çıkmaz herkes bi köşeye siner ona eminim.

Ben olsam o garsonları yerin dibine dibine sokar çıkarırdım. Size yapılan muamelenin adını söyleyemem burda herkes anlamıştır. Elinizden gelen herşeyi yapın. Bu arada dışarıda çok samimiyete bende karşıyım ama mesela küçük bi buse olur dil dile öpüşmek olmaz gibi. Ya da sarılırsın ama eşinin sürekli ağzı yüzü senin yüzünde olması gibi. Özellikle bizim ülkemizde bu tür yaklaşımlar hoş olmaz.

Adem Güneş mi? Yapmayın bu kötülüğü çocuğunuza lütfen. Çok ciddiyim. Bahsettiğiniz kişi çocuk 4 yaşına kadar anne baba ile aynı odada yatmalı diyen biri. Yani bu anne baba çocuğun yanında her işi görebilir demek bu. Asıl tehlikenin farkında mısınız? Yapmayın.. :işsiz:

Ayrıca kınamıyorum derken basbaya hem konu sahibini hem de ona katılanları kınadınız..
Ben Adem güneşin hiç 4 yaş dediğini görmedim her zaman 2 yaş der maksimum. Bebek ayrılmak istemiyorsa 2 yaşa kadar izin verin diyor.

Neyse konu nerelere dönmüş Allahım ya,
Özetle ufak bir buseyi millet nasıl görüyor. Neden sadece kendi yanındakine, kendi etrafındaki insanlara bakmıyor milleti dikizleyip 1 an olan birşeyi görebiliyorlar burası daha vahim sanki.
Herkes birbirinin açığını arar gibi.

Rahatsız oluyorum diyenler, şiddetten rahatsız olmayanlar,
rahatsız olmuyorum diyenler, çocuğuna edepsizlik öğretenler gibi kutuplaştırılıyor.

Rahatsız olmam abartı birşey olmadıkça onlara müdahelede bulunacağım ve birileri birini dövse onlara müdahelede bulunmayacağım anlamına nasıl gelebilir?

Rahatsız olmamam çocuğa hiç bir sınırı öğretmeden ulu orta herşeyi tüm çıplaklığıyla gösteren biri anlamına nasıl gelir?

Anlamıyorum herkes kavga için yer arıyor. Görüş belirtmek neden bu kadar zor?

ben kitap okuma konusunda çok ama çok seçiciyim piraye.. eğer bir adam "çocuklara kırmızı giydirmeyin" gibi bir şey deyip bunu da şehvete bağlıyorsa kitaplarında ölümsüzlüğün sırrını da verse o kitap ve yazarı benim için bitmiştir.. çünkü herkes senin gibi durup düşünmüyor, irdelemiyor, sorgulamıyor.. o adamın okunduğu kesim çocuklarına kırmızı giydirmeyeceği gibi kırmızı giydirenleri de ahlaksız ilan etmeye başlayacak, yaşanmamış şeyler değil sonuçta.. ben olsam yasaklarım, bütün samimiyetimle söylüyorum..
Çok yakın bir tanıdığım bana bu kırmızı giydirme meselesini söylediğinde çok şaşırmıştım
Tepkim ne alakası var karşıdakinin zihniyeti bozuksa ha kırmızı giymiş ha beyaz ne fark eder demiştim
Keşke toplumumuz dini değer gibi göstererek zihnimizi bulandirdiklari şeyleri dışarı çıkartıp ayıklaya bilsek

Konuyu asla saptırmak istemiyorum ama sevgi göstergesi yalnızca öpüşmekle ogretilecek birsey değildir
5,6 yaşlarında ki kızınız bir erkek arkadaşı tarafından dudaklarından opulurse buna tepkiniz nasıl olur cidden merak ediyorum ?
Bide ben kapalı bir insanım hiç bir zaman açık bir bayan beni rahatsız etmedi ama benim kapaliligim hep göze battı neden?
Sizin gibi biz muhafazakâr yaşamaya çalışan insanlarında yorum yapmaya hakkı var!

Ne alaka çocuğum öpulürse tepkim ne olur diye? Ben istedigim insani öpüyorum diye isteyen de gelip benim cocugumu mu opecek? Biz eriskinlerin haklarindan bahsediyoruz. Ha kendi yasitiyla kendi istegiyle opucuk yapıyorsa zaten sorun olmaz. 5 yasinda bir cocugun yanaktan opmesiyle dudaktan opmesi arasinda hicbir fark yok.
Siz muhafazakar yasayin zaten, kimse size bir sey demiyor ki. Opusmeyin, sarilmayin, opusene de bakmayin. Sirtini sivazlayin diyen yok. Karismayin yeter. Bizim sokakta opusmemiz sizin muhafazakarliginizi bozuyorsa, o zaman benim mini etek giymem de sizin muhafazakarliginizi bozar. Giymemeyim mi o zaman? Kiziniz benim mini etegime ozenip kapanmak istemeyebilir mesela. Ne yapalim, muhafazakar olmayanlar olarak siz daha rahat yaşayın diye sınırlar mi koyalim mesela?
Ayrica ben ve benim gorusumde kimseden ben muhafazakar insanlara baski gormedim. Size baskıyı yapanlar, üzgünüm ama yine herkese sınır cekmeye calisan insanlar. Biz tesetturluler okullara girebilsin diye meydanlara inenleriz.
Keske siz de bizim icin inebilseniz. Sen yapma demek yerine ben gozumu kapatirim deseniz.

Çocukluğumda terminallerde,piknik alanlarında görürdüm öpüşen çiftleri.
Utanç duyardım nedense...

Yine görüyoruz ve inanılmaz itici geliyor.
Sarılıp gezen,elele gülücüklerle uçuşan çiftler,birbirine ufak öpücük konduranlar değil kastım,yatak odalarında gibi uzun uzadıya öpüşenler cidden iğrenç.
Evimiz barkımız yok,park cadde köşelerinde fırsat bulmuşuz öpüşelim diyen zihniyetler,bana göre...
Özel olması gereken anlar değil midir o anlar..

Ayrıca cidden uzun uzadıya öpüşmedinizse,aşırı bir tuhaflık yoktuysa şikayet edin,buna hakları yoktu elbet.

Back
X