Örgü Örgü Örmeye Ne Dersiniz?

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,
arkadaşlar bu resimdeki yeleğin örneğini bilen varmı
lütfen çok beğendim
örmek için deliriyorum ama bilmiyorum
normalde örgü örebiliyorum ama saç örgüsü değişik yapılmış

Canım tabiki yardımcı olurum...o yelek bildiğin saç örgüsü ama 4 ilmek üzerinden 2 li burarak iki defa saç örgü yapacaksın...o resmi dikkatli incelersen orda iki tane saç örgüsü yanyana arasında 1 veya 2 ilmek haroşa var..normal saç örgüsünü biliyor musun?
Biliyorsan örnek kolay..yardımcı olabileceğim başka bir konu var mı?

Arkadaşlar...bazen aynı resimler değişik forumlarda olabiliyor..dikkat edelim lütfen..resimleri eklemeden önce arama yapılırsa diğer forumlarda olmadığına dair daha güzel olur..papaz pilavına benzemesin..

selam herkese koay gelsın benım bır derdım var
Kızıma azak orup yakayı sıfır yaka kesıyorum ama sonra kafasından gecmıyor neden olabılır sızce
Yaka ıcın bıraktıgım ılmek sayısı normal gozukuyor

Canım...bebek kazaklarının boynu her zaman sorun çıkarır..en güzeli ise yakanın bir tarafından düğme boşluğu bırakmaktır..o zaman sorun çıkmaz..eğer kafasından hiç girmiyorsa yakayı sök..dikiş kısmını da sök..iki taraftan da sağ veya sol bölümünün bir yerinden 4-5 ilmek kes ve öyle dik..daha sonra yakayı ör..çocuk kazaklarında yandan düğmeli yapmak her zaman en kolayıdır..kolay gelsin..

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!
YAPILIŞI:
54 ilmek başladım 6 sıra haraşo ördüm.
Sonra 1 sıra 2 kes 1 artır 2 kes 1 artır. Bu sıraya kurdele geçirdim.
2 sıra daha haraşo ördüm.
22 ilmek haraşo sonra beyaz ipliğimi bağladım 10 ilmek. 10 uncu ilmeğin yanındakiyle kes.Geri dön Son ilmeği yanındakiyle kes. Orta hep 10 ilmek kalacak. Yanlardan azalma olacak.
Kenarlarda 13 ortada 10 ilmek kalınca tekrar pembe iplikle 2 sıra daha haraşo örülecek.
1 sıra daha ajur konacak. 2 kes 1 artır.
4 sıra haraşo
4 sırada beyaz renkler haraşo örülüp kesilecek.

Back
X