Örgün öğretim ve Aöf mezunu olan birisi ile ilişkide sorun olur mu?

Bencede buda sorulması gereken bir soru

Aynen katiliyorum. Yani bir doktorla, bir avukatla AOF mezunu hukuk okumus birinin uyum saglamasi var, universite okumak icin rastgele bir bolum yazmis insanin nitelikleriyle AOF mezunu insanin niteliklerini karsilastirmak var. Mevzu basit degil yani :)

Su bilimi diye bölüm bile var

Evet olur, ilerde örgün ögretimde okuyan, acıkta okuyana "sen de okudun mu be, biz sabah kalkip essek gibi derse girdik der" açıķ ögretimde okuyan da "hadi ordan sen ders alirken ben evde kendim anlamaya calıstım, senle aynı dersleri gördüm ama kendim kafa patlattım" der. Örgün okuyan da "ama puanlarımız aynı değildi, ben yüksek aldım" der, aöf deki durur mu yapıştırır lafı "olsun sonucta diploma aynı bende AÖF yazmiyor" der. Kuduran örgüncü "ama işveren AÖF yerine örgün secer" der. AÖF deki de "unutma unutulanlar unutanları asla unutmaz" der ve ayrilırlar.

Yok olmaz o iş.

Tuhaf. Ben bugüne kadar benden daha az bilgili, kendini daha az geliştirmiş, eğitimi benden daha alt kademede olan hiç kimseden etkilenmedim. Çünkü beni etkileyebilmek için benden daha iyi olmak lazım. Ben öğretmemeliyim o bana öğretmeli birşeyler. İşi gücü, kariyeri daha iyi olsun, eğitimi daha iyi olsun falan ben bunlardan hoşlanıyorum ama pek eğitim almayıp da güya eğitimli çoğu insandan iyi durumda olanlar var.

Ben katiliyorum. Bana gore de acikogretim universite degil hem egitim, hem universitenin insana kattiklari acisindan. Universite kampusu havasi solumus bir insanla, AOF mezunu bir insanin dunya gorusunun, kulturunun ayni olmasi zor.

Ama bi de örgün var örgün var. İstanbul'daki köklü üniversiteler arasında bile çok fark var, kampüs hayatı, sosyal yaşam vs. Yönünden. Bir ülkede mantar gibi türeyen yeni üniversiteleri düşün. Ailenin yanında yaşıyorsan bildiğin lise hayatından bir farkı yok çoğunun.

Örgün öğretim mezunu birisi ile açık öğretim mezunu birisi arasında sorun olur mu ?
kişinin kendini geliştirme durumuna göre değişir bence ..bazı insanlar 2 üniversite bitirip yerinde sayan türden oluyor diğer yanda açıköğretim ya da lise mezunu olan biri kendini çok güzel geliştirip örgün üniversite bitiren birine göre kendini geliştirmişte olabiliyor ... ilk nişanlım 2 üniversite bitirmişti mesela yaptığı tek şey ben 2 üniversite bitirdim demek oluyordu burnu g.. kalkmıştı ...

Bu konuya da 2. mesajimda baska bir uyeye cevap veririken degindim:) Aynen dediginiz gibi, ODTU, Bogazici gibi kampus universitesindeki ortamda olmak var, ordan egitim almak var, mantar gibi tureyen tek binali universiteli! olmak var. Konu bence kolayca degerlendiriclecek bir konu degil, hangi unv, bolumler ne, is hayatindaki yerleri ne, kariyerleri ne vs vs vs cok etken var.

Allah akıl fikir versin ne diim. .o zaman uğradığınız fiziksel veya psikolojik şiddetin her türünü yaşadığınız;o size denk kişilerle yaşayıp, sonrada buraya gelip,kimseden ah vah bilmem ne ,derdinize derman beklemeyin.

Çünkü ilkokul mezunu var lisesi var hiç okumayani var her türlü var..O sebepten yani.

Az insan olun derim ben..Çünkü okulda verilen sadece teoridir. .bunu karakter belirler. .İlk eğitim aileden gelir ve bu zamanla "insan kalabilme " kabiliyetine göre şekillenir

Yani kardeşim işin özü insan olman anladın mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…