• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortada hata varmi ? varsa bendemi ? yoksa esimdemi?

canım ya sakın çocuk yapmayı düşünme.çocuklar asla evlilik için kurtarıcı olarak kullanılmamalı.önce iş bulsun sonra 1 oda bile olsa kendi evinizi tutun.umarım o zaman değişir

Bencede
- ilk önce esine is, sonra kücükde olsa bir eve tasinin, sonra sende calis.
Söyle bir kac sene gecsin biraz evliligin ne oldugunu ögrenin, hayatin sorumluluklarini alin üzerinize.
Ne zaman siz büyüdünüz, o zaman cocuk yapmayi düsünün yoksa gidisat kötü.
Cicimler, gezmelerde kurtarmaz sizi.
Ancak ne zamanki calisir, su hayatta ikinizde alin teriyle paranizi kazanirsaniz iste o zaman sans kapiniza gelir, bereketiniz olur ve sizde mutlu olursunuz.
Bos oturani Allah`da sevmez, kulda.
Adam banyo yapmaya üseniyor, internetin basindan kalkmiyor sende cocuk yapmayi düsünürsen haliniz kötü, gerci Alman devleti sizin gibilerede bakiyor biz calisanlarin vergisiyle ama bunu kendine kondurma, güclü ol, ilk önce calisip cabalayin sonra cocugu düsünün.
Daha dötünüze don almayi beceremezken, cocuga nasil bakacaksiniz ???

Sorunları olan aileler her zaman çocuk olunca belki değişir derler.

Asla ama asla degişmeyecek , aksine sorunlar çocukla birlikte kat be kat artacak.

İstatistiklere göre boşanmaların %90'ı çocuk olduktan sonraki ilk 2 yıldır!!!

Sorunları olan aileler her zaman çocuk olunca belki değişir derler.

Asla ama asla degişmeyecek , aksine sorunlar çocukla birlikte kat be kat artacak.

İstatistiklere göre boşanmaların %90'ı çocuk olduktan sonraki ilk 2 yıldır!!!

Şirkete Prof.Üstün Dökmen gelmişti, seminere.
"çocuk en yolunda giden evliliği bile bir miktar sallar" demişti, hiç unutmam.
Yani yolunda gitmeyen bir evliliği, iyice cehenneme çevirmenin en pratik yolu bebek yapmak olsa gerek.

eger bana soracak olursan, boyle davranmasinin ilk bastaki sebebi kisiliginin boyle olmasidir.. sen dokunsal bir insansin ama, o isitsel.. sana baska sekillerde sevgisini gosterebildigini dusunuyor.. ikinci sebebi ise , yurt disina ve senin ailenin yanina , içguveysi olarak gelmesi. onu inanilmaz bir bunalima sokmus olabilir. gelin olarak gelmek, damat olarak gelmekten çok daha kolay, sonuçta sen ayak uyduruyorsun. ama onun durumunda, (disardan bakinca, yalnis anlama) turkiyeden gelmis, issiz, kaynata kaynana parasi yiyen çalismayan es udurumunda gozukuyor, buda onu mahvediyor ve sana açilamiyor.. ee boyle bir durumda da cinsel konularda uzak olmasi soguk davranmasi çoook normal.. ne yapin fazla uzerine gitmeyin, surekli ilgi konusunu konusup dahada fazla bunalmasina olanak tanimayin.. ona biraz zaman verin, sakin olun çok zor biliyorum ama siz bu sekilde davranirsaniz, herseyin zamanla yoluna girecegini goreceksiniz.. Allah yar ve yardimciniz olsun insallah.. bu arada ona arkadaslar bulun, mesela yurt disina gelmis baska bir arkadasinizin esi olabilir mesela, ona açilabilir boylelikle içini biraz olsun bosaltmis olur.. kolay gelsin :71::34:

Ya böyle her sorunda çocuk yapalım belki geçer denmiyor mu deliriyorum!
Olur mu ya?
İş güç yok, ev yok, özel hayat yok, huzurlu bir aile hayatı yok.
Kocan seninle iki kelime etmekten aciz!
Ne çocuğu?
Hangi aileye çocuk yapıcaksın?
Ortada sağlıklı bir aile ortamı mı var?
Adam da evde oturup çocuğa mı bakıcak?
Ne verebileceksiniz o zavallıya?
Dünyaya bir canlı, bir insan yavrusu getiriyorsunuz yahu!
Kedi, köpek değil ki bu, mamasını vereyim, pisliğini temizleyeyim tamam olsun!
O insanın bir geleceği olacak, duyguları, ihtiyaçları olacak...
3 senedir evlisiniz de, evlilik hayatını yaşayamamışsınız ki daha sağlıklı şekilde.
Oturmamış, geleceği ne olacak bilinmeyen bir evlilik..
Sorunlar çocuk olsa bitecek mi?

Sözüm sadece size değil, böyle düşünen insanlara.
Çok sinirlendim...

Çocuğu, ilgilenecek bişey olsun çünkü kocadan umudum kalmadı diye düşünerek mi istiyorsunuz anlamadım ki..

Şirkete Prof.Üstün Dökmen gelmişti, seminere.
"çocuk en yolunda giden evliliği bile bir miktar sallar" demişti, hiç unutmam.
Yani yolunda gitmeyen bir evliliği, iyice cehenneme çevirmenin en pratik yolu bebek yapmak olsa gerek.

Ne güzel söylemiş. Bizim mükemmel giden evliliğimiz bile çocuk olduktan sonra bir süre cehenneme dönüşmüştü.

tüm yorumları okudum.
ortada büyük bir sorun var ve bu sorunu faydalı bir şekilde sana yardımcı olursak çözebilirsin diye düşünüyorum.

kendine ilgi beklemkle haklısın ama daha büyük bir mesele var.

eşinin psikolojisi!

3 yıl gibi uzun bir süre geride bırakmışsınız.
her geçen gün geleceğe dair umutları,mutlu bir yuva hayali yok olmuş.

kendini kapana kısılmış,çaresiz ve fonksiyonsuz hissediyor.

seninle onun durumu çok çok farklı.

devam ettiği ve bitmesine odaklandığı bir okulu yok,kendini rahat ve huzurlu hissedeceği bir evi yok,parası yok,eşi-dostu yok vs.....

bu eksilerin yanında yanlarında sığıntı olduğu eşinin ailesi ve sürekli beklenti içinde bir eş.

temel ihtiyaç noktasında büyük yokluklar yaşarken gülüp eğlenemiyor,gezip tozamıyor.

ben kendimi o şartlarda düşününce bile daraldığımı hissediyorum.

erkekler bayanlara göre iş ve para sıkıntısını doruklarda yaşıyorlar.

bence öncelikle eşinin psikolojini düzeltmek için adım atmalısın.
çalışıp,günlük yaşantısını kolaylaştıracak kadar dil öğrenmeli.
iş bulmasını sağlayacak kurs vs. varsa gitmesi için teşvik etmelisin.

onun oturmasından bıkmış gibi değil de onu hayata kazandırabilmek için olduğunu hissetmeli.

okul dışında sen de bulabilirsen çalışmalısın.
türk arkadaşlar ya da çevrenizle kaynaştırabilirsen daha olumlu şeyler olabilir.

eşinin hissettiği''ben hiç bir şey elinden gelmeyen bir sığınıtıym ve herkes öyle görüyor.''

inşaALLAH güzel haberlerini bekliyoruz.
madem bu yola girdiniz,olumsuzluklara takılmadan bir aile olmayı başaracaksınız.
buna inandığınızda hayat hiç beklemediğiniz güzellikler sunacaktır.

yani aynen oldugu gibi mi

evet aynen oldugu gibi ... annemin dikkatini cekiyor, cünkü kendi de biliyor ilgisizligin ne demek oldugunu ...
babam hic fark etmiyor ... onun icin hersey gayet normal ... zaten babam da ayni esim gibi ... annem diyor hep damadim ayni kayinpederi gibi...

ben ilgisizlikten sikayet edince ... esimde bak baban da aynisi diyor ... anormallik bende degil sende diyor ... babam dan sanki güc aliyor

evet esim benimlen evlendikten sonra almanyaya geldi...

türkiyede evlendik... üc ay annesi ile kaldim ... sonra benim üniversite tatilim bitti diye almanyaya döndüm ... 3 ay ayri kaldik ... o 3 ay sonra geldi...

Annesinin yanında kalırken yine aynı mıydı tavırları ?
Eşin Türkiye'de çalışıyor muydu ?
Hiç çıkma döneminiz oldu mu,yoksa tanışıp hemen evlendiniz mi ?

loenela hakli olabilr bi de bu acidan bak gözlerini ac ya seni kiskanmiyorsa benim yazdiklatimi uygula seni kiskanmiyorsa nebiliym merakn etmiyorsa anlarsin bunu sen hissedersin :38::38:

sevmese heralde anlardim diye düsünüyorum ...
hani diyorum ya kirk yilda bir ilgilenmiyor ... ilgilendigi zamanda icimi oksuyor sanki ...
kiskaniyor da beni .. .
onun icin giyindigim zaman hic fark etmez beni ... ama giyinip disari cikacagim zaman önce bi bakar bana, evlilik yüzügümü takamadigim icin de sinirlenir ( evlilik yüzügümü takamiyorum cünkü kilo aldim)

sevmese bunlar umrunda olurmuydu

bence kesinlikle çocuk olursa değişir mi diye düşünmeyin. genelde çocuk olunca eşler arasına daha bir mesafe girer ilk zamanlar. yok çocuğun bakımı, yemeği, gece uyanmaları, gündüz uyumamaları derken çocukla ilgilenmekten birbirinize hiç zaman ayıramazsınız.
ayrıca ailenizin yanında bi oda da yaşıyosunuz diye eve misafirde mi çağıramayacaksınız ? şaşırdım. arkadaşın verdiği tavsiye çok doğru geldi bana. evli çift arkadaşlarınızla bir arada olsanız evli olmalarına da gerek yok sevgili çiftlerle de olabilir. eşiniz onlardan göre göre bi şeyler öğrenir belki =) arkadaşlarınızı da bu konuda tembihlersiniz üstelik birbirlerine yakın davransınlar sevgi gösterilerinde bulunsunlar falan. eşiniz de e odun değilse =) bi şeyler göre göre öğrenir belki ne dersiniz ? eve çağıramıyosanızda dışarda buluşun bence, söz verdim gidelim bikere gitsek ne olur diye aklına girebilirsiniz bence

disari cikma isi kafama yatti ... deniyecegim insallah! eve cagiramamin nedeni annem ve babamla rahat rahat oturup sohbet edemeyiz ... esimde rahat etmez zaten... e onlari bir yerede göndermeye cekinirim ...

esim türkiyede dükkanlari vardi onu isletiyor du ... lise mezunu ... üniversite sinavina girdi. babasi genc yasta vefat etti... dükkana o bakmaya basladi... hatta öss sinavinin sonuclarina bile bakmamis...

almanya icin benimle evlendigini hic mi hic tahmin etmiyorum, cünkü burdan gercekten nefret etti..
hatta ben evlendigimden üc ay sonra üniverste tatilim bittigi icin almanyaya geri dönecegimde bana yalvardi ... bosver üniversetyi gel burda kuralim hayatimizi diye... dinlemedim ... yanlis mi yaptim bilmiyorum...

evlenmeden bir yil önce tanismistik .. aslinda ikimizinde evlenmeye simdilik niyeti yoktu.. benim annem babam onunla görüstügümü ögrenince anlatamayacagim kadar bir baska altina girdim...
bir odaya kilitlendim ... üniversite hayatim bitmisti güya. .. telefon yok internet yok... iki gün sonra esim bana ulasamayinca dayanamayip bizim evi arayip annemle konusmus ... annemi bir kendine inandirmis ... aksam babam eve geldigindede abisine arattirdi bizim evi.. babamla konstu.. niyetinin ciddi oldugunu göstermek icin... babamda inandi ama ben görüsmelerine karsiyim dedi ... tamam o zaman evlensinler dediler... onlar karar vermis oldular yani ...

öncelikle yorum yazan herkese ayri ayri tesekkür etmek istiyorum ...

bebek yapmayi düsünmüyorum artik ... beni cok güzel aydinlattiniz ...

sanirim hata bende !

onun nasil bir durumda oldugunu fark edememisimdir ...

insallah sizinde tavsiyenizle kendimce bu sorunlari kaldirmaya calisacagim ...

is bulmak cok zor burda ... cok kücük bir yerde yasiyoruz! bir is yeri var ordan cevap bekliyoruz (birilerinin tavsiyesi ve ilgisi üzerine bulunan bir is)

umarim oradan hayirli bir cevap gelir diye düsünüyorum... ama o iste de beni SIKINTIYA sokan 4 gece evde olmamasi .. yüksek gerilim hatlarinda calisacak ... pazartesi sabahi cikip cuma aksami gelecek eve...

ama sanirim bunada dayanmak zorundayim..

cok sükür calisma istegi cok var onda... ne is olsa yaparim modunda

tavsiyelerinizi bekliyorum

ha iste böyle, Insallah o is olur esinde gider calisir. 3 sene bos oturmak ne demek. Bayagi uzun bir zaman, cogu insan 3 senede üniversite bitiriyor.
Neyse, yinede önüne bak. Bir sey olmaz Almanya`da en tehlikeli is bile cok güvenlidir. Esine birsey olmaz.
Yüksek gerilim hatlarinda calisirsa; maasida ona göre iyi olur.
Birde kendi evinize tasindinizmi, evliligin tadindan gecilmez...Hersey sirayla.
O zaman gör bak sana karsi olan ilgisini.
Sen ne yaptin, bitirdinmi üniversiteyi?

ortada bir sorun varsa o da şu ki, biriniz işsiz biriniz öğrencisiniz, bu şartlarda evlenmemeliydiniz bence
evet parayla saadet olmaz ama, bence eşinin böyle davranmasının tek nedeni, maddi sorunlardan dolayı özgüvenini kaybetmiş olması
mesela sen 2 tane sinema bileti alıp ''aşkım bak bu akşam ne yapıyoruzz?'' desen, yine mi gelmez?

İnşallah eşin hayırlısıyla işe başlar.
Haftanın belli günleri evde olmaması belki ona iyi gelir,hem özlersiniz birbirinizi.
Bu arada sen derslerine konsantre olup eğitimini tamamlarsın.
Belli olmaz,bakarsın bir süre sonra eşinin çalışma saatleri değişir veya başka göreve geçer.
Okul bitince sen de işe başlarsın.Belli bir düzeniniz ve geliriniz olunca rahat rahat ayrı eve çıkarsınız.
Sana nacizane tavsiyem,ne olursa olsun okulunu bırakma.

Back
X