Evet kuzum eşimde böyle dedi. Pavyon kültürüne ters dedi. O kadın adamla oturacak, sohbet edecek, karşılıklı içki içecek, oyun havası oynayacak. Bunu da isteksiz yapması pek mümkün değil. Mekan sahipleri de modu düşük, ağlak kadın istemezmiş.
Geneleve zorla düştü, zorla fuhuş yaptırılıyorum diyen bir kadına inanırım ama pavyonda zorla tutuluyorum diyen pek inandırıcı değil. Vardır ama muhakkak. Kuytu köşe, kötü yerlerde.
oturak aleminin ana vatanından gelen bir insan olarak
biliyorum ki anadoluda genelev ruhsatı filan olmayan ama bildiğin genelev gibi çalışan yerler var mış
duyuyoruz danayı tarlayı satıp giden dayıları sonra onları hastalık kapan eşlerini. bir sürü böyle hikaye biliyorum ben. çünkü ailem köylü

ha bir de bizim köy etrafın en mazbut normal ortamı daha etraftan neler duyuyoruz....
fakat pavyonun olayı fuhuş değildir -fuhuş oradan sonrasındaki başka bir olaydır.
pavyonun olayı müşteriyi yolmaktır
zorla çalışan kız nasıl müşteri yolacak yahu!
ha bir de günlük hayatlarında da genel olarak arsızlar yani...yırtık arsız tipler. belki merhamet uyandırmak vicdan yaptırmak için yalan atıyordur kimisi bilmiyorum.
eski nesilde daha farklıydı
ben ankaraya ilk geldiğimde görevli olduğum seçim sandığının yarısı pavyon kadınıydı (e çünkü mahalle orası işte dedim ya)
onlar mesela yanlarında bazı ağır abiler olmadan sandığa bile gelemiyorlardı ve ikametleri de pavyonların olduğu yerlerde idi -kimseyle de konuşmazlardı günlük hayatta. sokakta iletişim kurmazlardı gündüz.
ama şimdiki 20li yaşlar nesli rezidanslarda oturuyor gece fiks onları alıp bırakan söförleri var, istedikleri gibi de çıkıyorlar iş harici.