Ortak Hesabımız

CansuTore

En büyük derdimin ömrü, omzuna kadar..
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2016
223
183
103
Kızlar merhaba, öncelikle konu basit gelebilir ama düşüncenizi gerçekten merak ediyorum.
Ben nişanlıyım, Mayıs ayında düğünüm var. Nişanlımla daha ilk sevgili olduğumuz dönemlerde sosyal medya hakkında bazı tartışmalara giriyorduk, bundan 4-5 sene önce. Ve sonra bir karar aldık dedik ki bu böyle olmuyor, zaten adam akıllı kullanmıyoruz bir tane ortak açalım onu kullanalım. Zaten toplam 55 tane fotoğraf var işte hesapta, o da öyle ikimizin fotoğrafları yada ailelerle çekilen işte özel günler olsun arada bir iki tane atıyoruz. Neyse işte nişanlımın abisi ve eşi de ikisininde ayrı hesapları var ve ben bu konuyu bu güne kadar hiç düşünmedim bile yani, eltim toplum içinde bende ordayken, "aay o ne öyle ortak hesap ergen işi gibi" filan diyor ve bunu sürekli yapıyor bana laf çarptığını farkındayım ama cevap vermiyorum, herkesin ilişkisindeki ortak karar diyorum kimseye laf düşmez diyorum. Ama gerçekten rahatsızlık vermeye başladı artık sürekli bunu söylemesi sanki küçümser gibi. Yani bu aslında konu bile değildir, tercih meselesidir ama bu şekilde söylemesine bozuluyorum artık. Ve hani liseli aşıklar gibi de selfie dolu değil yani işte nişanmızdan, bir düğüne gideriz orda çekiniriz onu atarız, arada selfie de yaparız, işte bir yer gezmeye görmeye gideriz orda hatıra olsun diye çekeriz bu şekilde fotoğraflar var. 22 yaşındayım laborantım nişanlımda mühendis zaten kendi halimzde insanlarız, bunun ergenlik ne ilgisi var anlayamadım. Sizce de çocuksu bir şey mi yada komik mi? Fikirlerinizi gerçekten merak ediyorum, yada eltim birdaha böyle söylese nasıl bir cevap vereyim , direk ona karşı değilde ortaya ama üstüne alınıcağı şekilde ?

Fikir sorduğunuz için söylüyorum, ben de saçma buluyorum ortak hesap işini, çevrede de çok dalgaya alınıyorlar, kız için çok koca meraklısıymış izlenimi oluyor çoğu kişide. Herkes ayrı hesap açabilir, o da ayrı bir birey ben de. Hele erkeğin ismi başta kadının ismi onun yanında soyad da erkeğin soyadı olan hesaplar daha da komik duruyor. Bu hesapları en son lisedeyken görmüştüm ben, ayrılınca kapatıyorlardı falan. Tabi bu benim fikrim, polemik olsun diye yazmıyorum.

İkinizin de hoşunuza gidiyorsa kimseyi ilgilendirmez. "Biz böyle ortak kullanmak istiyoruz memnunuz" dersiniz fazla da konuşturtmazsınız, bu kadar.

Fikrimizi sorduğunuz için cevap veriyorum bana da çok çocukça ve saçma geliyor. Misal arkadaşıma bir mesaj atacağım okumaması gereken bir şeyi sevgilisi ya da eşi okuyabiliyor bu benim adıma hoş bir şey değil. Herkes ayrı bir birey ve kendi hesabını yönetebilir kanaatindeyim. Eltinize gelince ikide bir bu durumu dile getirmesi hiç hoş değil. Bir daha bu konu hakkında konuşmak istemediğinizi onu ilgilendirmediğini söyleyebilirsiniz yine söylerse.

Biz böyle kullanmayı tercih ediyoruz diyebilirsiniz. Kimseye laf düşmez.

Fikir sorduğunuz için yazıyorum; bence ergen tarzı ve komik. Hamdullah Melike Korkmaz ya da Melike Hamdullah Korkmaz gibi isimliyse daha da komik. Ayrıca Melike'yi tanıyorum diye eklemek isterken Hamdullah ne alaka? Ya da iş arkadaşı Osman Hamdullah abiyi ekleyecekken Melike ne alaka? Bence biraz absürd ama karar ve zevk sizin.

Açıkçası, ortak hesap olayını saçma buluyorum. İkinizde farklı bireylersiniz sonuçta. Ama bu karar size ait olduğu için, bir şey söylemek bana düşmez. Eğer bir daha böyle bir şey olursa önce size söyleyip söylemediğini kibar bir dille sorun -ki bence size söylüyor- daha sonra da uygun bir dille bunun sizin ortak kararınız olduğunu, böyleyken daha rahat olduğunuzu söyleyin. Bir daha yaparsa kendi ayıbı.

Bende gereksiz buluyorum ama tercih meselesi tabiiki. Ama yinede eltinizin dile getirmesi yanlış kime ne yani. Siz değilde nişanlınız cevap versin bence.

ortak hesap bana da hep komik gelmiştir. Hatta hesapları ayrı ama ikisinde de ikisininde ismi yazan hesaplar var ya onları da saçma buluyorum. Ama tercih meselesi. Biz böyle mutluyuz kimseyi ilgilendirmez diyebilirsiniz bir dahaki söylediğinde.

Biz de benzer sebepten ortak hesap açmıştık zamanında (eşimin aşırı kıskançlığından daba doğrusu), tepemin tasını attırana kadar da ortak hesap kullandık (2.5 sene kadar). Bana yapma etme vs diye söylediği (çok basit şeyler genelde) ve beni kısıtladığı şeyleri baktım kendisi yapıyor, sonra da ne var bunda diyor. Ayırdım hesapları, o hesabı ona bıraktım, kendime ayrı hesap açtım, onu da eklemedim. :) Gittim tek resim falan koydum, deli oldu tabii. (Off ne kadar saçma şeyler aslında da işte..) Özetle, şimdi hesaplar ayrı ama değişen hiçbir şey yok :) ikimizin hedabında da nerdeyse aynı hesaplar beğenilmiş durumda, bir de arkadaşlarımız farklı tabii. Ama ikimiz de kullanmıyoruz zaten sosyal medya hesaplarını. O yüzden ha ayrı ha aynı bizim için bir şey fark etmiyor. :)

Ben hesabı ayırınca arkadaşlarım hep oh iyi oldu, rahat rahat beğeni yapamıyorduk mesaj atamıyorduk falan dedi ama gene de değişen bir şey olmadı. :)

Ben de ortak hesap deyince banka sandım iyi mi?
Aklım fikrim parada ayol!
Neyse ortak sosyal hesabı bana göre hem komik hem de gereksiz.

Yanlız değilsiniz, bende öyle sandım

Konuya gelirsek bende saçma buluyorum ve kadının erkeği kontrol altında tutmak istediğini düşünüyorum, komik geliyor, çevremde de genelde böyle düşünülüyor.

doğru söylemiş eltin bana da ergen işi gibi geliyor ortak hesaplar. genelde ortak hesap açan arkadaşlarımı da siliyorum.
ama eltinize de laf düşmez açıkcası. ona neymiş ki. ister ortak ister müstakil. isterseniz gider kilimcinin kör oğlu diye ehsap açar beraber kullanırsınız.

Fikrimizi sormussunuz bence cok komik ortak hesap. Yani ben gorunce guluyorum. Bence ergence.
Ama eltinizin surekli laf carpmasi hos degil. Sence bence kavramlari vardir. Bize gore komik size gore degil bu da sizi gordugu her yerde kucuk dusurmeye calisma hakki vermez. Muhtemelen sinir oldugunuz icin zevk aliyordur. Duymazdan gelin.

Eltiniz sizin tercihinize tabi ki karışamaz. Ama madem burada fikir soruyorsunuz o zaman bende söyleyeyim ortak hesaplara, bu hesapların şifrelerini her iki tarafında bilmesine, telefon karıştırmaya, her gittiği yeri ve her yaptığı şeyi partnerine rapor etmeye Son derece karşıyım. Bu tür şeyleri işgal olarak görüyorum. Kimseyle bu kadar bütünleşmek ve siyam ikinizine dönüşmeye gerek yoktur.

Bana ergensi gelen sürekli facebookta aktif iki insanın ortak hesap kullanıp kimin oldugu belli olmayan paylaşımlar yapılması nişanlımla facebook hesabımız ortak ki eskiden ayrı hesap varken de hiç şifre istemedik birbirimizin facebookuna karışmadık ama biz ha bire paylaşım yapan biri aktif kullanıcı değiliz takip ettiğimiz sayfalara bakıyoruz oyun için kullanıyoruz ve sizin gibi özel nişan isteme şu bu fotosu atıyorum bütün sülaleyi de yavaş yavaş ekliyorum ki herkes görsün bana resim sorup durmasınlar ve olurda telden depodan silinirse facebookdan alayım diye tutuyorum kimse de bana ergen işi demedi ha diyen olursa canım ben ergen gibi sürekli aktif facebook kullanmıyorum orası eşimle benim binevi foto albümü depomuz rahatsız oluyorsan arkadaşlıktan çıkarırsın elini kolunu bağlamadık derim beni kıran insanı bende düşünmeden patavatsızlık yapar kırarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…