- 10 Temmuz 2013
- 11
- 1
- 8
- Konu Sahibi ladygaga0550
-
Sizi niye bu kadar gerdi ki? Ben kendi ihtiyaçlarimi kendim alıyorum zaten. Evlenince de kendim alacak değilim. Ben yakında evlenicem ve evliliğim bu yuzden kötü giderse diye korkuyorum. Nisanlim para harcayamiyor çünkü ona sıra gelmiyor. Bu evlenince de böyle olacak.Bence siz evlenmeyin. Ciddiyim bak. Aralarini bozar adsmlari iflasa suruklersiniz. Sorun abisinin harcamasi degil nisanlinizin cimri olmasi. Abisine tabiki de laf etmeyecek, saygili olacak, abidir o. Benim esim de asla abilerine saygida kusur etmez. Tek nisanliniz calismiyor hanimefendi kayniniz da calisiyor. Yiyecek tabiki kazandigi parayi. Ayrica daha nisanliyken ne para beklentisi ki bu? Kendi ihtiyaclarinizi kendiniz alin bir zahmet..
ama bu çok sert... gelirin haksız dağılımından bahsediyor kız...Bence siz evlenmeyin. Ciddiyim bak. Aralarini bozar adsmlari iflasa suruklersiniz. Sorun abisinin harcamasi degil nisanlinizin cimri olmasi. Abisine tabiki de laf etmeyecek, saygili olacak, abidir o. Benim esim de asla abilerine saygida kusur etmez. Tek nisanliniz calismiyor hanimefendi kayniniz da calisiyor. Yiyecek tabiki kazandigi parayi. Ayrica daha nisanliyken ne para beklentisi ki bu? Kendi ihtiyaclarinizi kendiniz alin bir zahmet..
canim emin ol boyle gelmis boyle gider nisanlin inan kimse degismiyo degismis gibi yapiyo yapamiyosa degiscem diye vaat ediyo ama degismiyo sen inanip hayatini yiktiginla kalirsin. Onlarin is duzeni bu nisanlinin karakteri bu alana kdr soz verip vaat eder belki ama degismez. Ya bu durumu kabul et ve evlen yada nisani at cunku hersey evlenince bundan daha kotu olur hepsinin asil yuzleri tam cikar ortaya. Aileside obur oglani tutarsa sen kalirsin ortada cunku esin yine boyun egcek onlara karsi gelmicek hep ezik dislanmis olmak istiyosan buyur evlenAynen ya. Nisanlim saf onlar ne derse onu yapar. Bana karşı da öyle ne dersem yapar sevgi saygısı sonsuz ama hep abisinin ailesinin sözüne boynu eğri gezer. Yani ailesine abisine neden böyle yaptın niye yaptın aldın diyemez. Nisanlim bana pek para harcamiyo ama abisi rahat herşeyi aliyo ediyo. Daha nisanliyken bu bana cok dert oldu evlenince nolur bilemem. Içimde evlilik hevesi kalmadı.
Iyi de onun bundan bahsetmeye hakkı yok şu anda. Ben nişanlımın çalıştığı aile şirketinde nasıl bir söz hakkina sahip olabilirim ki?ama bu çok sert... gelirin haksız dağılımından bahsediyor kız...
Ne demek hakkım yok. Ben onla evleneceksem bi yuva kuracaksam ailenin huzuru için bunları düşünmem gayet normal. Evlilik kumar degildir. Evlilik ciddi bir müessese. Bunlar yarin birgun evlendigimde sorun olursa geri nasil adim atabilirim? kolay mi oyle her sey.. bence empati yapmayı deneyerek konusmalisin. Konusman cok sert.Iyi de onun bundan bahsetmeye hakkı yok şu anda. Ben nişanlımın çalıştığı aile şirketinde nasıl bir söz hakkina sahip olabilirim ki?
şirkette söz hakkı olmaz ama adama çıtlatır sonuçta bak bu insanlar da ev kuracakalr paraya ihtiyacları var.. ortak kuruyorlar bu evi.. neden bir kardeş daha çok alırken biri çok az alsın ücreti ? yani tamam birisi hakkaten çok daha fazla iş sırtlanmıştır, değişir. o farklı.. ama nişanlı yani adı üstünde.. evleneecekler.. neden konuşmasın.. evlenince de 'nişanlıyken bunu bilip evlendin o zaman ses çıkarmadın kabul ettin' demesinler ?Iyi de onun bundan bahsetmeye hakkı yok şu anda. Ben nişanlımın çalıştığı aile şirketinde nasıl bir söz hakkina sahip olabilirim ki?
sevgiliykende nişanlıykende aynı işi yapıyordu para hesabı yapmak yakıştı mı şimdi size,herkes ne harcarsa harcar bu karakter işidir,abisinin hayatı size batmamalı,madem çok dertlisin sizde harcamalarınızı arttırırsınız toptan batarsınız missssssssssArkadaşlar ben nisanliyim ve bir derdim var yardiminizi bekliyorum.
5 ay sonra evleneceğim. Evleneceğim insanın işi esnaflik ticaretle uğraşıyorlar. Nisanlimin bir abisi var. Beraber ailecek aynı işi yürütüyorlar. Yani nisanlimin ailesi ve evli abisi var işin içinde. Herkes aynı işin ekmeğini yiyor. Ve ben o kadar dert etmeye başladım ki bunu. Az olsun yeter ki bize ait bi kazancimiz olsun diyorum. Ama içimden tabi. Niye dert ediyorum çünkü abisi biraz lüks takılıyor her şeyin en iyisini alıyor ediyor. Genelde paraya bunaliyorlar. Esnaf oldukları için ödemeleri felan oluyor. Düşünüyorum evlendigimizde o hep lüks takılıp herşeyin en iyisini aldığında biz de sıkışıcaz bu bizim harcamamiza da yansıyacak. Ya da bizim cok harcamamiz olmayacak, o daha fazla harcayacak. Nisanlimda cok saf ailesine cok düşkün hiç kurnazlığı da yok. Bu ortak kese hesabı beni cok düşündürüyor. Derde girdim. Ne yapmalıyım sizce.
Bakın benim iki amcam da aynı işyerinde çalışıyor ama biri orası için resmen kendi hayatını verdi, bu olayda da ben aynı şeyi seziyorum.şirkette söz hakkı olmaz ama adama çıtlatır sonuçta bak bu insanlar da ev kuracakalr paraya ihtiyacları var.. ortak kuruyorlar bu evi.. neden bir kardeş daha çok alırken biri çok az alsın ücreti ? yani tamam birisi hakkaten çok daha fazla iş sırtlanmıştır, değişir. o farklı.. ama nişanlı yani adı üstünde.. evleneecekler.. neden konuşmasın.. evlenince de 'nişanlıyken bunu bilip evlendin o zaman ses çıkarmadın kabul ettin' demesinler ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?