- 19 Mart 2019
- 8.469
- 29.049
- 468
- Konu Sahibi dertlideryacik
-
ben 2700e aldım oleg cassiniden. hangi şehirdesin, yaşadığın yerde var mı bilmiyorum.evet maalesef biz on indirimi kaçırdık. ne pahalı ne ucuz olsun(kalitesiz) diyorum. gelinlik için 4 bin bütçe ayırdım.
ben 2700e aldım oleg cassiniden. hangi şehirdesin, yaşadığın yerde var mı bilmiyorum.
a biliyorum orayı bir arkadaşım yaptırdı evet var ist. özel dikim mi birde kira mıydı? 2019 fiyatı mıdır?ben 2700e aldım oleg cassiniden. hangi şehirdesin, yaşadığın yerde var mı bilmiyorum.
İş oraya varırsa hakkımı yedirmem köle gibi çalışıyorum. Ev olmasa bile hakkımı alırım.Her şeyi çok asgari tutarsanız halledebilirsiniz belki. Evin kredisi kaç sene daha devam edecek? Çünkü evlilik öncesi alınmış ve allah korusun olumsuzluklar yaşanırsa sizin hakkınız olmayacak. Karşı taraf “sende bu evin kredisine ortak oldun. Seninde hakkın var” demez. Başıma geldiği için biliyorum ve artık bu tür konular duyduğumda hep erkeklerin çok uyanık davrandığını düşünüyorum nedense.
mağaza burası, fabrikasyon yani özel dikim vs yok. gidip alıyorsunuz, bedeninize göre terzilik işlerini hallediyorlar. kiralama da yok.a biliyorum orayı bir arkadaşım yaptırdı evet var ist. özel dikim mi birde kira mıydı? 2019 fiyatı mıdır?
Teşekkür ederim. Ben en kaba haliyle şöyle hesapladım. 20.000 mobilyalar 18.000 beyaz eşya 3.000 eksiklerim( ki bunun için ıncık cıncık şeyler yok onları kendim halledicem.) 4.000 gelinlik zaten 45.000 yapıyoryani ha nisan olmuş ha temmuz
rahat rahat evlenseniz daha iyi değil mi?
temmuz olmaz da haziran olur
bence 2 3 ay beklemek daha mantıklı
ama bu süre içinde para biriktirebilirseniz tabi ki.
biz ev eşyalarını çok uyguna almıştık gerçi bir yıl öncesinden alıp ödeyip bitirdik
yani 50bine düğün harici eşyalarınızı da dizebilirsiniz aslında çok rahat...
sadece bütçeniz sonrasında ev kredisini ödemeye yeter umarım
çünkü düğünde çook çok masraf çıkıyor
biz son haftaya kadar tam borçsuz evleniyoruz oh derken bir baktık eksi 10bini görmüşüz.
ki düğün salonu yemekler içkiler gelinlik halledilmişti
nasıl çıkıyor neye gidiyor o borç dersen inan bilmiyorum
allah kolaylık versin, geç olsun güç olmasın
Bilmiyordum teşekkür ederim.mağaza burası, fabrikasyon yani özel dikim vs yok. gidip alıyorsunuz, bedeninize göre terzilik işlerini hallediyorlar. kiralama da yok.
2019 mayıs gibi satın almıştık sanırım.
50 bin yeterli değil size tavsiyem acele etmeyin.Bu seferde yeni evliyiz gezemiyoruz vs diye söyleniceksiniz.Ben aynı şekilde borç içindeydim açıkçası zor oluyorMerhaba,
nişanlım ile konuşmamız üzerine Nisan ayı gibi evlenmeyi planlıyorduk. Ancak 1 hafta önce konuştuğumuzda ve temmuz gibi evlenebileceğimizi söyledi. istemediğimi dile getirdim. bu defa yapacak durumu olmadığını söyledi. bende nisanda olmayan temmuzda nasıl oluyor dedim. ona göre ayarlayacakmış ödemeleri. bende sürekli ertelendiğinden ısrarcı oldum. Oda bana bir fikir sundu ve bu konuda fikrinizi alayım dedim.
benim elimde 6 bine yakın altın var(nişandan) onda da nakit 9 bin varmış. toplam 15.000 nakitimiz var sayılır.
35.000 de kredi çekse ayda 1.200 tl ödemesi oluyor. ve evlenene kadar 600 o 600 ben ödeyelim diyor. evlendikten 3 sene sonra daha ödenecek bu 1.200 tl . Ayrıca ev kredisi de var buda 3.200 tl toplamda her ay 4.400 tl biz görmeden gidecek.
Şimdi bizim bu şekilde 50.000 tlmiz olacak. bu ev dizmek için yeterli mi? Tüm mobilyalar,beyaz eşya, gelinlik,perdeler,halılar ve benim bir kısım çeyizlerim için(elektronikler).
Normalde ben yatak odası ve çeyizimi yapacaktım. Ama hem erken tarih olsun hemde birlikte yapalım diye fikir bana yakın geldi. Siz ne dersiniz? Kalan para bize yeterli olur mu? birde düğünde takılanları ile kapatırız yapılandırma yaparız kalanı dedi.
onun maaşı:4.300 benim 2.800
Teşekkür ederim. Ben en kaba haliyle şöyle hesapladım. 20.000 mobilyalar 18.000 beyaz eşya 3.000 eksiklerim( ki bunun için ıncık cıncık şeyler yok onları kendim halledicem.) 4.000 gelinlik zaten 45.000 yapıyor
Eşya almadan minimalizmi araştırın. Gereksiz masraf yapmayınMerhaba,
nişanlım ile konuşmamız üzerine Nisan ayı gibi evlenmeyi planlıyorduk. Ancak 1 hafta önce konuştuğumuzda ve temmuz gibi evlenebileceğimizi söyledi. istemediğimi dile getirdim. bu defa yapacak durumu olmadığını söyledi. bende nisanda olmayan temmuzda nasıl oluyor dedim. ona göre ayarlayacakmış ödemeleri. bende sürekli ertelendiğinden ısrarcı oldum. Oda bana bir fikir sundu ve bu konuda fikrinizi alayım dedim.
benim elimde 6 bine yakın altın var(nişandan) onda da nakit 9 bin varmış. toplam 15.000 nakitimiz var sayılır.
35.000 de kredi çekse ayda 1.200 tl ödemesi oluyor. ve evlenene kadar 600 o 600 ben ödeyelim diyor. evlendikten 3 sene sonra daha ödenecek bu 1.200 tl . Ayrıca ev kredisi de var buda 3.200 tl toplamda her ay 4.400 tl biz görmeden gidecek.
Şimdi bizim bu şekilde 50.000 tlmiz olacak. bu ev dizmek için yeterli mi? Tüm mobilyalar,beyaz eşya, gelinlik,perdeler,halılar ve benim bir kısım çeyizlerim için(elektronikler).
Normalde ben yatak odası ve çeyizimi yapacaktım. Ama hem erken tarih olsun hemde birlikte yapalım diye fikir bana yakın geldi. Siz ne dersiniz? Kalan para bize yeterli olur mu? birde düğünde takılanları ile kapatırız yapılandırma yaparız kalanı dedi.
onun maaşı:4.300 benim 2.800
Canm 2017de ewlendik ozmanki fiyatlarla simdiki kiyaslanamaz bile.suan 2 kati hersey bizim zamanimiza gore.ne kadara hallettiniz aşağı yukarı.
haklısız beyaz eşya için fiyat almıştık ortalama 18 bine geliyor. televizyon dahil. takılar,kına, damatlık,düğün 50 bine dahil değil onu ailesi yapacakmış.Canım 50 bin alacağın ürünlere göre yetebilir ama daha sonrasındaki ödemeler ile boğulmayın derim ben. Eğer o 2-3 ay sizi rahatlatacaksa bence erteleyin düğünü. Ama yok rahatlatmayacak aynı düzen devam eder bence diyorsanız evlenin ertelemeye gerek yok. Zaten nişanlınızın maaşının çoğu ev kredisine gidiyormuş. 3 ay ertelenince de ne kadar para biriktirebilir ki diye düşünüyor insanaileden birisi yardımcı olacaksa yada güvendiği bişi varsa o başka tabi. Eve biz halılar, perdeler, oturma odası, salon takımı ve yatak odası olarak 30bin verdik ve evleneli 4 ay oldu. İnanın herşeyin en uygununu seçtik. Perdelerim falan dümdüz tül orasında burasında hiçbişi yok. Öyle bile bu kadar tuttu. Beyaz eşyama fırın Ocak hariç (tuttuğumuz evde vardı) 10bin verdim. Şu tabak çanak, küçük ev aletleri yok yatak örtüsü yok pikesi yok efendim yorganı yastığı falan derken bi 15 bin de öyle gidiyor. Daha bunun gelinliği, kınalığı, takısı, damatlığı, salon paraları falan var da var yani. Bilmiyorum allah kolaylık versin. Bizim aileler yardım etti işin içinden çıkabildik ancak öyle. Bide gelecek altına da çok güvenmeyin bence. Çünkü günümüzde altın fiyatları ortada, borcu olsa bile getirip bi çeyrek takamıyor insanlar. Tabi evlenen kaçıncı çocuk eşiniz ve siz o da önemli. Bence iyi düşünüp, kafamdan şu kadar harcarım demeden çıkıp dolaşıp beğenip hesabınızı yapın ve ona göre bu düğüne karar verin. Allah kolaylık versin arkadaşım, üstesinden gelebilirsiniz inşallah
Özeldeyiz maalesef bende ondan korkuyorum açıkcası ama ayda 1.200 kenara koymayıp bankaya koyacağız.Her türlü ev kredisi var çünkü.eğer özel sektördeyseniz bu kadra büyük borcun altına girmezdim ben olsam birinizdden biri işten ççıkarılsa zorlanırsınız, ödenir gibi geliyor ama maalesef hayat hep iyi gitmiyor.
ha ama devletteyseniz olabilir derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?